Dyscyplina:
Tenis, US Open kwalifikacje
Mecz: Hlavackova A. - Min G.
Data: 23.08.2013 20:30
Typ: 2:0
Kurs: 2.37
Bukmacher: Bet365
Analiza: Trzecia i ostatnia runda kwalifkacji do wielkoszlemowego turnieju US Open. W meczu który wybrałem zagra Czeszka Andrea Hlavackova, która w światowym rankingu znajduje się obecnie na 104 miejscu. Jej przeciwniczką będzie 150 w rankingu Grace Min, reprezentująca Stany Zjednoczone. Jeszcze nie tak dawno oglądałem Hlavackovą na korcie i zrobiła na mnie dobre wrażenie. Jej teraźniejsze wyniki pokazują, że jest w formie, więc dzisiaj powinna dostać się do turnieju głównego pokonując Min. Po turnieju na ziemi w Bad Gastein, gdzie Hlavackova przegrała dopiero w finale z Austraiczką Meusburger 7:5, 6:2, po drodze pokonując Svitolinę 7:5, 6:7, 6:4, nieznaną Moser 6:3, 7:6, Golubic 5:7, 6:1, 6:0 oraz Daniilidou 6:3, 6:1. Po tym turnieju Czeszka wybrała się do Baku, aby na hardzie przegrać w pierwszej rundzie z Chanelle Scheepers 6:3, 3:6, 4:6. Po 3 tygodniowej przerwie wybrała się za ocean, gdzie w Cincinnati przegrała 1:6, 4:6 z Monicą Niculescu. W kwalifikacjach z dużo słabszymi przeciwniczkami pokazuje, że jest od nich dużo lepsza i bardziej doświadczona. Grace Min ma dużo lepszy bilans od Czeszki na kortach w tym roku, jednak zarobki Czeszki są ponad 4 razy większe. To pokazuje z jakimi przeciwniczkami obydwie grają. Amerykanka podobnie jak Czeszka zagrała tylko jeden turniej na hardzie. Miało to miejsce w Lexington, gdzie Min wygrała 6:4, 6:3 z Marand i przegrała 2:6, 6:4, 1:6 z Lertpitaksinchai. W pierwszej rundzie kwalifikacji Min pokonała Francuzkę Lim 6:4, 6:4, a w drugiej pokonała 6:2, 6:2 Golubic. Dla porównania Hlavackova w pierwszej rundzie wygrała z Argentynką Molinero oddając przeciwniczce zaledwie jednego gema. W drugiej rundzie Czeszka pokonała Tamirę Paszek 6:2, 2:6, 6:2. Polecam.