Mathieu, Paul-Henri - Alejandro Falla
1 1,45 Expekt
Dzisiejsze mecze będą jeszcze cięższe do typowania niż wczorajsze, to logiczne, ale skupie się na tych spotkaniach, których kursy do mnie przemawiają. Alejandro wczoraj przeyżywał "dramat" na korcie, to co się działo w trzecim secie spotkania Kolumbijczyka z Kazachem można nazwać w efekcie końcowym "szczęściem" Falli. Po pierwszym wygranym secie Alejandro totalnie odpuscił drugiego przegrywając go 6:3.
Pisze,że "odpuscil" ponieważ to nie był ten sam zawodnik- strzelanie w korytarze deblowe piłek, które przeciwnik grał na środek kortu- nie wiem jak to nazwać, "fajerwerki'? Pierwszy gem trzeciego seta, zaczyna Falla i traci swoje podanie, totalnie rozbity, myślami gdzie indziej. Miał mnóstwo szans na przełamanie rywala, chociażby przy stanie 2:3 ( 3 razy AD Falla) mimo to gema wygrał Golubev.. Tak naprawdę 3 seta to Kazach przegrał, niżeli Fala go wygrał. W dzisiejszym spotkaniu z Mathieu, Kolumbijczyk nie będzie mógł sobie pozwolić na "przestoje". Francuz oddał wczoraj Tobiasowi tylko 3 gemy wygrywając gładko 6:1 6:2. Wiadomo, że nie można stawiać na tej samej półce Kamke i Falle, nie sugeruje, że dzisiaj Mathieu również będzie miał "spacerek" do Turnieju głównego, ale w kluczowych momentach to on będzie górą i dlatego rozstrzygnie to spotkanie na swoją korzyść. Może Falla urwie seta, chociaż po wczoraj szczerze w tą wątpie.
Taro Daniel -
Evgeny Donskoy 2 1.52 Expekt
Wczoraj również grałem na Rosjanina podczas meczu z Ignatikiem i mimo pierwszego przegranego seta 3:6 następne dwa wygrał łatwo przełamując
Bługara 6:2 6:3 . Napisałem "łatwo przełamując" bo mam na myśli przełamania typu 0-40, które miały miejsce min. w 3 secie . Mimo tych przełamań Ignatik grał jak równy z równym . W drugim secie miał szanse na przełamanie Rosjanina, pewnie serwował do połowy seta, ale potem coś się zacięło . Zaletą Doskoya jest to, że potrafi się spiąć i grać naprawde dobry
tenis, szczególnie w momentach, które tego wymagają -
Bułgar w trzecim secie miał szanse wrócić do meczu , przy podaniu Donskoya było 0-40 mimo to dobry serwis i zimna krew pozwoliły wygrać gema serwującemu. Dzisiaj Przeciwnikiem Rosjanina będzie
znany wszystkim Japończyk - Taro Daniel, który wczoraj wygrał 2:0 Mirzą Basiciem. Jak wiadomo Taro jest wszechstronnym, zwinnym, szybkim zawodnikiem. Czego mu brakuje? Moim zdaniem- siły. Donsoky będzie miał przewagę przy swoim serwisie, to na pewno, uderzenia z głebi kortu też przemawiają za Rosjaninem. Drugi serwis Taro daje dużo do myślenia. Taki zawodnik jak Donskoy nie będzie kalkulował, wejście na drugi serwis, agresywny return- to klucz do wygrania z Japonczykiem. Warto wspomnieć również o początku meczu z Mirzą, gdzie Taro męczył się przy swoim serwisie 40-40 szansa na break'a itd. w Końcu stracił swoje podanie, ale potem je odzyskał i w Tie breaku rozstrzygnał seta na swoją korzyść . Mimo to uważam, że Rosjanin pokaże dzisiaj klase i wygra ten mecz.