>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

US Open '11 - kwalifikacje i dyskusja ogólna

Status
Zamknięty.
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP

punktacja w kwalifikacjach:

Q: +25
Q32: 14
Q64: 8
Q128: 0

zawodnicy z dzikimi kartami na kwalifikacje:

Frank, Mitchell USA (Kalamazoo finalist)
Fratangelo, Bjorn USA
Giron, Marcus USA
Klahn, Bradley USA
Kosakowski, Daniel USA
Kudla, Denis USA
Sandgren, Tennys USA
Williams, Rhyne USA
tbd (National Playoffs champion)

Losowanie jutro, gra pojedyńcza mężczyzn we wtorek.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Tak, ja już widzę, opłacało się czekać na drabinki, na goraco piszę najwazniejsze pary w 1 rundzie kwalifikacji:
Joao Souza BRA (1) - Jan Mertl CZE
Marsel Ilhan TUR (3) - Marcin Gawron POL
Matwe Middelkoop NED - Jerzy Janowicz POL (18)
Gawron stracony, Janowicz ma szansę.

edit Ted//

to wklej wszystkie pary, cała drabinka:

www.usopen.org/en_US/scores/draws/qs/qsdraw.pdf

dingsaller 1K

dingsaller

Użytkownik
Sporo ciekawych meczy, jednak nie widzę takowych pewniaków, jeśli chodzi o wyższe kursy. Najbardziej podoba mi się Giannessi z słabiutkim Violą. Nawierzchnia powinna pogrążyć Matteo, który bez serwisu i broni ofensywnych będzie zmuszony się desperacko bronić.

W 54

wesoly1991-69239

Użytkownik
Dutra Da Silva R. (Bra) - Reix C. (Fra)
2 średniaków zmierzy się ze sobą w 1 rundzie kwalifikacji do turnieju głównego UO.Silva to typowy zawodnik grający praktycznie cały sezon na clayu.Miesiąc temu zaczął grać na hardzie począwczy od turnieju w Mancie.Po turnieju we Włoszech grał on w Campos DO Jordao gdzie pokazał się ze świetnej strony i wygrał ten turniej.To napewno bardzo go wzmocniło psychicznie i udowodnił tym samym że na hardzie nie jest chłopcem do bicia.Natomiast przeciwnik to Francuz Clement Reix.Mało znany francuski tenisista, który bardzo długo gra na hardzie w tym roku, jednak nie są to prestiżowe i wysoko obsadzone turnieje.Odpada zazwyczaj w 1,2 rundach.Jedynie w LA i Vancouver doszedł do 3 rundy jednak przeciwnicy na jakich trafił byli wyraźnie słabsi.Stawiam na Silve.Dla mnie będzie on nawet walczył o dostanie się to turnieju glownego.
Dutra Da Silva R. 1,50 @ Bet365

Monroe N. (Usa) - Bemelmans R. (Bel)
Amerykanin to totalny outsider tenisa.Zazwyczaj odpada w 1 rundach, popełnia dużo błędów i nawet to że gra dziś u siebie mu nie pomoże w zwycięstwie nad 23 letnim leworęcznym Belgiem.Bemelmans to o klasę lepszy jak dla mnie tenisista który dąży do tego aby wejść do 1wszej setki ATP(obecnie jest 130).tawiam na Belga.
Bemelmans 1,33 @ William Hill

Rieschick S. (Ger) - Bautista R. (Esp)
Niemiec ostatnimi czasy gra bardzo mało_Odpadł w 1 rundzie w Segovii po fatalnym meczu z Mahutem, a wcześniej grał dopiero na Wimbledonie.Taka przerwa napewno nie wyjdzie mu dziś na dobre i przegra z Hiszpanem, który w tym roku zrobił duży progres i pokono dziś NIemca.
Bautista 1,50 @ William Hill

4 96

46ckm

Użytkownik
Dancevic - Clement @1.75 Tobet ✅ 6/3 6/3
Berankis - Alcaide @1.3 Tobet ✅ 6/2 6/2
Zaczynamy kwalifikacje do ostatniego w tym roku turnieju wielkoszlemowego US Open 2011 na kortach twardych w Nowym Jorku. I tak na dzień dobry analizując dzisiejsze spotkania wybrałem dwa które wydają mi się najbardziej pewne. Pierwsze to spotkanie Kanadyjczyka Franka Dancevica z Francuzkim weteranem kortów tenisowych Arnaud Clementem a drugie Litwina Berankisa z Hiszpanem Alcaide i tu myślę bez zbędnego komentarza ponieważ domeną Hiszpana są korty ziemne i nie powinien on specjalnie moim zdaniem przeszkodzić Litwinowi w awansie do kolejnej rundy. Natomiast jeżeli chodzi o pierwszą parę to tylko z uwagi na fakt że Kanadyjczyk dość długi czas nie grał i może nie być do końca w uderzeniu może mieć więcej kłopotów szczególnie w początkowej fazie meczu ale w miarę jego trwania powinien zdominować starszego o siedem lat Francuza i pewnie awansować do drugiej rundy kwalifikacji.

dingsaller 1K

dingsaller

Użytkownik
Coś na poparcie tych typów? To, że Clement jest starszy to go nie dyskwalifikuje na starcie.
A co do Alcaide - nie jest to żaden clay-courter, raczej &quot;strzelec bez głowy&quot;, który ciągle stara się atakować. Akurat na clayu to on nigdy nic nie osiągnie, jeśli już to właśnie na szybkim hardzie (czytaj nowojorskie korty). Berankis przed kontuzją to był rzeczywiście jeden z najlepszych młodziaków w tourze, ale teraz gra dużo gorzej, o ile w ogóle gra. Wiadomo, że jest lepszy i to o dwie klasy, ale po co grać po takim kursie skoro nie wiadomo w jakiej jest formie?
Granie Dancevica to też ruletka, ponieważ wszystko zależy od tego jak będzie wyglądała jego regularność. Jak zacznie robić błędy to Clement będzie po prostu czekał aż kanadyjczyk sam się wykończy.
Żadnego z tych meczy bym nie grał.

inter 5

inter

Użytkownik
Kudla - Arnaboldi
Młody zawodnik gospodarzy na &quot;własnym terenie&quot; zmierzy się z typowym ziemniakiem nie mających za sobą żadnych poważnych sukcesów. Kudla to zawodnik powoli wchodzący do męskiego touru. Próbuje swoich sił głownie w turniejach amerykańskich. Na trawiastych kortach pokonał m.in. Karlovica czy Dimitrova. Gdyby dostał się do głównej imprezy mógłby się zaprezentować przed większą widownią. Arnaboldi gra głównie tak jak wspomniałem na nawierzchni ceglanej ale i tam nie osiąga zbytnio dużo sukcesów. Stawiam na pewną wygraną zawodnika gospodarzy:cool:.
✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
A kto Cie przekonal ze Arnaboldi to typowy ziemniak?

Jego charakterystyka jest ofensywna i dobrze radzi sobie na hardcourt. Wszystko jest zalezne od formy. Lewa reka i wcale nie gra tylko defensywna. Tu radze uwazac.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Bjorn Fratangelo - Fritz Wolmarans 1.30 2:6 2:6 ✅
23.08.2011 19:30

Młody Bjorn Fratangelo będzie miał ciężką przeprawę, którą zakończy niepowodzeniem. 25-letni Fritz zdecydowanie bardziej doświadczony, jestem przekonany, że ogra młodego Amerykanina. Przemawa na nim wszystko, także i wyniki, Bjorn jedynie w ITFach gra i wygrywa tak z przeciętną ilościa. Pewniaczek na Wolmaransa po 1.30

inter 5

inter

Użytkownik
A kto Cie przekonal ze Arnaboldi to typowy ziemniak?
Jego charakterystyka jest ofensywna i dobrze radzi sobie na hardcourt. Wszystko jest zalezne od formy. Lewa reka i wcale nie gra tylko defensywna. Tu radze uwazac.
Tak. Źle się wyraziłem. Chciałem napisać, że gra głownie na tej nawierzchni ( ponad 75% w każdym roku ), więc może to być za mało na przeciwnika.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Akurat Arnaboldi to typowy claycourter (brak serwisu, brak uderzenia konczacego)
ale nie mozesz sie sugerować tym że 75% gier jego to clay, bo nie kazdego to sie tyczy

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Jaziri - Romboli @ 1.28 8/10 ✅ 61 61
Malka widziałem jedynie w dwóch spotkaniach i dosyć dawno temu bo na chall w Rabacie, kiedy pokonał Carreno i poległ w spotkaniu z Łuczakiem.
Tunezyjczyk gra bardzo fajny tenis dla oka, potrafi grać płasko jak i spinem, ma porządny serwis, jednoręczny bh jest na bardzo dobrym poziomie jak na challe, dobry slajs, dosyć dużo winnersów przy tym zagraniu, ostatnio Jaziri próbuje sił w kwalifikacjach do głównego cyklu w tym przypadku na kortach twardych i muszę przyznać nie patrząc jeszcze na jego drabinke jest dla mnie czarnym koniem do zakwalifikowania się do MD.
Romboliego raczej nie widziałem wnioskując po logistycznych rozwiązaniach jak i statystyce tego zawodnika widać że trzyma się kurczowo mączki, wyrobiony ranking pozwala mu na udział w kwalifikacjach do Szlemów między innymi Wimbledonu i jego pierwszy mecz na trawie, na hc w tym roku bilans 1-6, a zwycięstwo zanotowane z Thiago Alvesem.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Jestem w pełni dyspozycyjny w ostatnich miesiącach i ciągle, jak i teraz śledzę mecze tenisowe gdzie tylko mogę, teraz przyglądam się jedynie wynikom kwalifikacji męskiego i żeńskiego US Open. Póki co, z tego co było łatwego do przewidzenia to młodszy o rok ode mnie Bjorn Fratangelo (ur. 1993) przegrał łątwo 2:6 2:6 z Wolmaranem.
Z meczów 1 rundy kwali skuteczny z pierwszego serwisu był Rogerio Dutra Da Silva (33 of 35 = 94%) w meczu z Reixem. Myślę, że w drugiej rundzie poradzi z Hiszpanem Adrianem Menendez-Maceiras, co się męczył z deblistą Waske. Ogólnie wnikam te meczyki słabszysch zawodników, piszcie do mnie na pw i gg co sądzicie o każdym meczu, a także tu, rozkręćmy dyskusję co do US Open.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
US Open kwalifikacje atp
24.08.2011 18:25
Mertl Jan-Souza Joao
typ: 1
2,81
Betsafe
Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy kwalifikacyjnej do ostatniego w tym roku turnieju wielkoszlemowego- us open Czech Jan Mertl spotka sie z Brazylijczykiem Joao Souza. Souza w kwalifikacjach rozstawiony jest z numerem pierwszym, ja licze tu jednak na niespodzianke. Kursy zapewne wystawione byly na podstawie ostatnich wynikow Souzy. Brazylijczyk byl przeciez w polfinale duzego turnieju w Kitzbuhel. Wynik ten zostal jednak osiagniety na korcie ziemnym, w Nowym Jorku korty sa duzo szybsze, a na tym korcie Brazylijczyk nie spisuje sie najlepiej. Souza to taki typowy clayowiec, niezle serwuje i stara sie przebijac dlugo pilke. Mertl natomiast potrafi i ma predyspozycje do gry na korcie twardym. Wygral w tym roku na hardzie dwa turnieje w Niemczech, byl w finale turnieju w Guadalajarze. Czech wszystkie te wyniki osiagal na korcie twardym, Brazylijczyk nie moze sie pochwalic takimi osiagnieciami na tego typu korcie. Po takim kursie zal byloby nie sprobowac zagrac dzis na Czecha. Nieco wiecej szans na dzisiejsze zwyciestwo daje zawodnikowi naszych poludniowych sasiadow. Tym bardziej ze souza przed us open zagral zaledwie jedno spotkanie na korcie twardym, w kwalifikacjach do turnieju w cincinatti wygral zaledwie piec gemow z Japonczykiem Nishikorim.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Souza to taki typowy clayowiec, niezle serwuje i stara sie przebijac dlugo pilke. Mertl natomiast potrafi i ma predyspozycje do gry na korcie twardym. Wygral w tym roku na hardzie dwa turnieje w Niemczech, byl w finale turnieju w Guadalajarze.
Souza agresor jakich niewielu wśród południowców i to pod każdym względem - potężny serwis, z głębi kortu często uderza niczym rasowy ballabsher, atakuje słabszy serwis rywala mocnym returnem.

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
Drążycie, drązycie, a to ludzom się nie podoba. Czarno na białym trzeba napisać, to, ten typ i dlaczego, a nie filozofować, czy agresor czy nie agresor i podkreślać 2 wyrazy, pisząć nie zgadzam się z nimi. Ludziom chodzi zobaczyć wszystko normalnie: co, i dlaczego warto, a nie jakieś w łapanie za słowa.

Otrzymane punkty reputacji: +7
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Grigelis &amp; Ball @ 2.07 8/10 ✅ 62 62, 64 61
Dzisiaj też raczej na spokojnie, Laurynas to kolejny dobry pracuś jak Berankis który wyrabia powoli, powoli swój ranking i nazwisko.
Litwin jak Berankis czy Sakinis pasuje mu najbardziej nawierzchnia twarda, gra odważnie i lubi prowadzić wymiany, to nie jest typ który będzie rzeźbił i rzeźbił aż do upadłego tylko będzie próbował ustrzelić winnersa.
Inaczej widzę Kellnera który jak dla mnie bardziej gra tutaj z rankingu niż z stylu podchodzący pod szybsze nawierzchnie, Adam będzie miał naprawde ciężki orzech do zgryzienia którego prawdopodobnie jednak nie rozgryzie.
Carsten można powiedzieć dzięki ATF gra w kwalifikacjach ponieważ Hewitt wycofał się więc dziką karte dostał Matosević z kwalifikacji i za niego pojawił się mocno strzelający Ball który na USO już na MD grał.
Ricardo praworęczny Brazylijczyk grający płasko, pierwszy serwis nawet porządny lecz drugi to jest już problem, drugi mankament to na pewno gra przy siatce tutaj nie jest taki pewny, z głębi pola ma niezły kros z fh grać regularnie jednak nie potrafi i taki bombardier jak Ball może pare razy wystrzelić go przy returnie.

4 96

46ckm

Użytkownik
Chiudinelli - Nielsen @1.55 Unibet ✅ 6/7 6/3 6/3
Jak do tej pory los chciał że obaj ci panowie nie mieli okazji się zmierzyć na korcie tak więc będzie to pierwszy oficjalny ich pojedynek i od razu w turnieju wielkoszlemowym. Szwajcar to dosyć solidny tenisista w szczególności na nawierzchni typu hard i choć może wielkich wyników nie osiąga to na tle takich zawodników jak Duńczyk Nielsen z reguły udowadnia swoją wyższość na korcie. Ten chłopak umie na prawdę dużo widziałem jego tegoroczny mecz w Doha z Federerem gdzie grał wyśmienicie co prawda przegrał ale bardzo nieznacznie 76 75 ale ten mecz pokazał że potencjał drzemie w nim ogromny. Wieżę w tego chłopaka i sądzę że jego zwycięstwo dzisiaj jak i awans do turnieju głównego nie będą żadną niespodzianką.

K 82

kupson141

Użytkownik
Chiudinelli Marco (SUI) vs. Nielsen Frederik (DEN) @ 1.55
Chudy na amerykańskich kortach zawsze czuł się dobrze. Dwukrotnie docierał do 3 rundy w US Open w 2006 i 2009 roku. Stare czasy, ale warto o nich wspomnieć. Ubiegły sezon to totalna klapa w wykonaniu Szwajcara, zdecydowanie najgorszy moment w jego karierze. Ten sezon także poniżej oczekiwań. Dopiero ostatnie turnieje na hardzie w miarę przyzwoite. Ćwierćfinał w challengerze w Astanie i dwa półfinału w Penzie i Segovi. Dwie porażki z Kazachem Kukushkinem oraz jedna z Karolem Beckiem. Jego rywal Duńczyk Frederik Nielsen także pod formą. Porażki z Galvanim, Burquierem i Donskoyem. Mimo iż kurs na wygraną Szwajcara nie jest porażający to moim zdaniem warto z niego skorzystać.
Ward James (GBR) vs. Yani Michael (USA) @ 1.55
Brytyjczyk przed US Open zagrał w 3 challengerach na Amerykańskiej ziemi. Finał w Lexington, zwycięstwo w Vancouver i R16 w Binghamton. Wcześniej pamiętny półfinał z Tsongą w Queens. Bardzo dobry sezon w wykonaniu Warda. Jego rywalem w pierwszej rundzie kwali będzie Michael Yani. Reprezentant gospodarzy także grał w Lexington jak i w Vancouver. W pierwszym turnieju dotarł do ćwierćfinału, w drugim odpadł zaś w pierwszej rundzie. W Montrealu także porażka już w I rundzie, ale tam urwał seta wyżej notowanemu Troiciemu. Miałem przyjemność widzieć obu zawodników w akcji i większe wrażenie wywarł na mnie Ward. Kapitalny mecz z Tsonga na długo zapadł mi w pamięci. Osobiście wyżej cenię umiejętności Brytyjczyka niż Amerykanina. Typ godny uwagi.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
lolnik, formułując w ten sposób post zaszufladkowałeś się jako tolerujący bylejakość i błędy merytoryczne, traktujący bukmacherkę, nie jako sposób na zarabianie, a dziecinną zabawę opartą na szczęściu. Jeśli nie widzisz związku pomiędzy typowaniem, a stylem gry zawodników i ich predyspozycjami względem nawierzchni, to znaczy, że jesteś sponsorem buków. Tyle.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom