Witajcie, temat był już poruszany wiele razy na forum, znalazłem wiele informacji w googlach ale albo nie odpowiadają w 100% na moje pytanie albo są tak stare (2006/2007), że strach im wierzyć. Byłem również w US ale miła Pani poinformowała mnie, że ona się nie orientuje i informacji powinienem szukać tam gdzie gram. Próby kontaktu mailowego z STS spełzły na niczym, a po spytaniu w punkcie, kolejna miła Pani, nie posiadała odpowiedniej wiedzy. Jak widzicie jesteście moją ostatnią deską ratunku. ????
A teraz do rzeczy.
Gram w STS, jednorazowa wygrana na kuponie to ~500zł i potrafi być ich kilka w ciągu miesiąca. Grzecznie płacę podatek w STS przy zawieraniu kuponów, żadnego innego już nie muszę płacić bo jednorazowo wygrana nie przekracza tej kwoty ~1200zł. Z moich informacji wynika, że nie muszę już nic robić tj. uwzględniać tego w żadnych rocznych rozliczeniach PIT itp. i płacić żadnych dodatkowych podatków. Czy moje informacje są prawidłowe?
A teraz do rzeczy.
Gram w STS, jednorazowa wygrana na kuponie to ~500zł i potrafi być ich kilka w ciągu miesiąca. Grzecznie płacę podatek w STS przy zawieraniu kuponów, żadnego innego już nie muszę płacić bo jednorazowo wygrana nie przekracza tej kwoty ~1200zł. Z moich informacji wynika, że nie muszę już nic robić tj. uwzględniać tego w żadnych rocznych rozliczeniach PIT itp. i płacić żadnych dodatkowych podatków. Czy moje informacje są prawidłowe?