>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UK Open 2015 - Minehead (06-08.03.2015)

Status
Zamknięty.
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik

UK Open 2015

Data: 6-8 marca 2015

Miejsce: Minehead, Butlins Resort (Anglia)

TV: ITV 4

Oficjalna strona: http://www.pdc.tv/uk-open
UK Open to jeden z dwóch ulubionych moich turniejów. A wszystko to za sprawą braku rozstawień w dalszych rundach i losowaniami po każdej fazie. Do tego sporo nowych twarzy, sporo niespodzianek. Tytułu z ubiegłego roku bronić będzie Adrian Lewis - czy uda mu się?​

Formaty gry
Preeliminacje, 1. Runda, 2. Runda - Lepszy z 9 legów
3. Runda, 4. Runda, 5. Runda- Lepszy z 17 legów
Ćwierćfinał, Półfinał - Lepszy z 19 legów
Finał - Lepszy z 21 legów

Plan gier (czas dla Polski+1 godzina)
Friday March 6
Afternoon Session (11.45am-5pm)
Main Stage
Preliminary Round
Jason Lovett v Ben Ward
Rory Duffy v Adam Huckvale
First Round
Matt Clark v Devon Petersen
John Part v Mike Zuydwijk
Mick Brooks v Keegan Brown
Second Round
Terry Temple v Kyle Anderson
Jamie Bain v Kevin Painter
James Wilson v Mark Frost
William O&#39;Connor v Dean Winstanley
Ryan Harrington v Price/Padgett/S White/Tedstone
Stage Two
Preliminary Round
John Ferrell v Paul Dawkins
Lloyd Pennel v Mark Dudbridge
First Round
Adam Hunt v Alan Tabern
Wes Newton v Martyn Turner
Dirk van Duijvenbode v Layton/Sanwell
Jay Foreman v Ladley/Edwards
Hall/Green v Stuart Kellett
Second Round
O&#39;Donnell/Duffy/Huckvale v Stephen Bunting
Christian Kist v Finnan/McEwan/Acott/Moss
Woodhouse/Prins/Stevenson v Payne/Sams
Stage Three
Preliminary Round
Chris Packer v Jamie Robinson
Connie Finnan v James McEwan
First Round
Darren Johnson v Ricky Sudale
Nick Fullwell v Lee Evans
Lovett/Ward v Mark Cox
Derek Brand v Hogan/Russell
Second Round
Jeffrey De Zwaan v Benito van de Pas
Newton/Turner v Jukes/Griffiths
Part/Zuydwijk v Brooks/Brown
Andy Smith v Pallett/Pennel/Dudbridge
Stage Four
Preliminary Round
Mark Layton v Tommy Sanwell
Dave Prins v Simon Stevenson
First Round
Joey Ten Berge v Brett Claydon
Johnny Clayton v Jermaine Wattimena
Price/Padgett v S White/Tedstone
Alex Roy v Ferrell/Dawkins
Second Round
Nathan Apsinall v Chris Dobey
Ronny Huybrechts v Fullwell/L Evans
Douglas/Robinson/Bowles v Andy Boulton
K Smith/Todd/Dale/Daniels v Andy Jenkins
Stage Five
Preliminary Round
Stuart White v Matthew Tedstone
Dave Ladley v Kevin Edwards
First Round
Mark Barilli v Steve Hine
Steve West v Colin Fowler
Hardy/Sanders v Mike De Decker
Luke Woodhouse v Prins/Stevenson
Second Round
Joe Cullen v R Smith/Hudson
Dean Stewart v Haines/Richardson
Hall/Green/Kellett v Joe Murnan
Brand/Hogan/Russell v Johnson/Sudale
Stage Six
Preliminary Round
Stephen Hardy v Dean Sanders
Graham Hall v Robbie Green
Adi Acott v Ian Moss
First Round
Mark Jones v Jason Wilson
Josh Payne v Lionel Sams
K Smith/Todd v Dale/Daniels
Douglas/Robinson v John Bowles
Second Round
Barilli/Hine v Dennis Smith
Clayton/Wattimena v Kevin McDine
Foreman/Ladley/Edwards v Aaron Turner
Parletti/Williams/Fairweather v Ronnie Baxter
Stage Seven
Preliminary Round
Gerwyn Price v Matt Padgett
Dave Parletti v Bradley Williams
Scott Dale v Nigel Daniels
First Round
Johnny Haines v James Richardson
Jon Jukes v Shaun Griffiths
Gary O&#39;Donnell v Duffy/Huckvale
Finnan/McEwan v Acott/Moss
Second Round
M Jones/Jason Wilson v West/Fowler
Ricky Evans v van Duijvenbode/Layton/Sanwell
Hardy/Sanders/De Decker v Jan Dekker
Mold/Packer/J Robinson v Matthew Edgar
Stage Eight
Preliminary Round
Paul Hogan v Lee Russell
Kevin Smith v Mick Todd
Steve Douglas v Mark Robinson
First Round
Rob Smith v Peter Hudson
Jason Mold v Packer/J Robinson
Parletti/Williams v Arron Fairweather
David Pallett v Pennel/Dudbridge
Second Round
Nathan Derry v Hunt/Tabern
Clark/Petersen v Lovett/Ward/Cox
Roy/Ferrell/Dawkins v Darren Webster
Wayne Jones v Ten Berge/Claydon
Friday March 6
Preliminary/First Round - Professionals 65-117 from UK Open Order of Merit &amp; 32 Rileys Amateur Qualifiers
Second Round - First Round Winners &amp; Professionals 33-64 from UK Open Order of Merit
Played on eight boards
Evening Session (7pm-11pm)
Third Round - Second Round Winners &amp; Professionals 1-32 from UK Open Order of Merit
Played on eight boards
Saturday March 7
Fourth Round - Last 32
Played on four boards
Fifth Round - Last 16
Main Stage &amp; Stage Two
Sunday March 8
Afternoon Session (12.45pm-5pm)
Quarter-Finals
Main Stage
Semi-Finals
Final
Main Stage
Nagrody
Zwycięzca - £50,000
Przegrany w finale - £20,000
Przegrany w półfinale - £10,000
Przegrany w ćwierćfinale - £7,500
Przegrany w 1. rundzie - £5,000
Razem - £160,000

Kursy na końcowe zwycięstwo (William Hill)

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Zanim rozpoczną się finały UK Open, zawodnicy przystąpią do kwalifikacji, po których zostanie opracowany ranking i wyłonieni gracze, którzy wezmą udział w finałach w marcu. Wszystkim zależy na zajęciu miejsca w TOP 32, ponieważ Ci zawodnicy będą rozstawieni i trafiają od razu do 3. rundy. Zawodnicy z miejsc 33-106 i amatorzy rozpoczną grę od 1. lub 2. rundy. Po każdym turnieju aktualizowany jest ranking, do którego zaliczają się nagrody finansowe. Przed rokiem, aby awansować do TOP 32 należało uzbierać minimum £2,500, co daje jeden półfinał. Terminy kwalifikacji:
06.02 UK Open Qualifier 1
07.02 UK Open Qualifier 2
08.02 UK Open Qualifier 3
20.02 UK Open Qualifier 4
21.02 UK Open Qualifier 5
22.02 UK Open Qualifier 6
-------------------
Wygra UK Open Qualifier 1
Typ: Michael van Gerwen @ 5,00 Sportingbet 0,3/10j
⛔ (Michael runner-up, zwycięzca Adrian Lewis)

W takim turnieju trzeba się sporo nagrać, bo trzeba wygrać aż 8 meczów, ażeby odnieść triumf w turnieju. Mamy 6 turniejów, jestem niemalże pewien, że co najmniej jeden z nich wygra Michael. I wydaje mi się, że może to zrobić już podczas tego weekendu pod nieobecność Taylora. Oczywiście są inni znakomici zawodnicy, którzy też powalczą. Mam tu na myśli chociażby Garego Andersona czy Adriana Lewisa, którzy prezentują ostatnio świetną formę. Rok temu Michael wygrał tylko 1 turniej kwalifikacyjny (z 6) i był to ostatni z turniejów, ale 2 lata temu wygrał ich aż 5 (z 8), przed 3 laty też się to udało (1 z 8). Kursy na to zdarzenie są za wysokie, bo tylko Michael i Gary z kursami odpowiednio 5 i 6, a reszta 15 i więcej. Oczywiście nie wykluczam innych zwycięzców, ale przy tej świetnej dyspozycji van Gerwena należy zagrać progresją jego zwycięstwa w tych turniejach. Do niedzielnego wieczora jeden triumf powinien odnieść ????

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Wygra UK Open Qualifier 2
Typ: Michael van Gerwen @ 4,50 Sportingbet 0,6/10j ✅ Zwycięzca - Michael van Gerwen

W 1. turnieju Michael przegrał w finale z Lewis&#39;em.Nie wiem czy nie będzie chciał odpocząć jednego dnia i wrócić na niedzielę, ale trzeba spróbować.

Otrzymane punkty reputacji: +10
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Wygra UK Open Qualifier 3
Typ: Michael van Gerwen @ 4,00 Sportingbet 0,3/10j ✅ Zwycięzca - Michael van Gerwen

Michael zaprezentował się świetnie w Wigan i osiągnął 2 bardzo dobre wyniki - finał oraz zwycięstwo. Progresja się sprawdziła, ale trzeba spróbować jeszcze zwycięstwa w 3. turnieju. Bo tak naprawdę to oprócz Adriana Lewis&#39;a nie ma godnych rywali dla van Gerwena. Pytanie tylko, czy Michaelowi będzie się chciało walczyć o trzeci finał? Ja myślę, że tak i jeszcze spróbuję, wracając do stawki z 1. turnieju. Awans i rozstawienie w 3. rundzie UK Open MVG ma już pewne, ale uważam, że będzie chciał być rozstawiony z numerem pierwszym. Za tydzień turniej w Niemczech i za 2 tygodnie powrót na kwalifikacje do UK Open - może Michael odpuści turnieje 4-5-6? Kto wie. Więc pasuje zrobić jeszcze jeden dobry wynik i kuć żelazo póki gorące. Bo przecież za 2 tygodnie pojawi się i Gary Anderson i Phil Taylor.
Jeszcze ciekawostka - w finale 2. turnieju Michael van Gerwen prowadził z Vincentem van der Voortem 5-1 i w 7. legu miał podejście do 9. lotki. Rzucił kolejno 180-180- T20-T19-S12. Lega i mecz skończył &quot;dopiero&quot; 10. lotką. To 3. podejście van Gerwena i pomyłka na dablu w przeciągu tygodnia (poprzednio 2x na The Masters).

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Wygra UK Open Qualifier 5
Typ: Phil Taylor @ 5,50 Bet365 0,5/10j ⛔ Michael Smith

Powiem szczerze, że zaspałem wczoraj, bo miałem stawiać, że Taylor wygra już piątkowy turniej. Ostatecznie nie narzekam, bo wygrał znowu ... van Gerwen. Taylor w półfinale, zarobił 2,500 funtów co powinno dać mu awans do TOP 32 po 6-ciu turniejach i tym samym rozstawienie w turnieju głównym. Ale to nie byłby Phil Taylor gdyby nie chciał wygrać chociaż jednego. Średnie wczoraj kręcił piękne - 105,8; 109,09; 107,04; 102,44 (w przegranym meczu z Klaasenem 2-6). Phil w formie, to widać chociażby w Premier League, wydaje mi się, że może wygrać w sobotę.

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Zwycięzca UK Open 2015
Typ: Phil Taylor @ 5,00 1/10j
⛔

Dlaczego Phil Taylor? Dlatego, że dawno nic nie wygrał ???? Konkretnie – Grand Slam w listopadzie. Później ćwierćfinał Players Championship Finals, finał MŚ, 1. runda The Masters. No tak, należy wspomnieć o wygranej w UK Open Qualifier 6, ale ranga tego turnieju jest niska. Jeżeli chodzi o UK Open, to wygrał go ostatnio w roku 2013, poprzednio w 2010 roku. Przed rokiem zanotował fatalną wtopę z Adenem Kirkiem, o której chyba wszyscy chcą zapomnieć. Taylor jest w bardzo dobrej formie, o to jestem spokojny. Formaty długie już od 3. rundy, powinno obyć się bez niespodzianek.
Najpoważniejsi rywale. Michael van Gerwen (Michael po świetnym lutym zgubił formę, coś mu brakuje, w Premier League 2 remisy po meczach, które powinien przegrać). Gary Anderson – Mistrz Świata, który teraz odpuścił, znacznie obniżył formę, raczej nie zagrozi. Adrian Lewis – początek Premier League świetny, wręcz bajeczny – teraz przeciętnie. Adrian tego nie obroni. Dave Chisnall - no cóż, forma świetna, Chisnall średnio radzi sobie z turniejami (nie mylić z ligą) i meczami o życie. Raczej nie wygra. Według mnie Taylor będzie chciał za wszelką cenę wygrać i przy aktualnej formie rywali może mu się to udać. Kurs 5,00 jest zdecydowanie zawyżony (ktoś kiedyś pomyślałby, że na Taylora będzie więcej niż 3,50?) i dlatego gram.

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Na szybko:
Paul Hogan v Michael van Gerwen
Typ: Paul Hogan (+6.5) @ 1.20 ✅ 4-9
Nathan Aspinall v James Wade
Typ: James Wade (-2.5) @ 1.25 ✅ 4-9

Phil Taylor v David Pallett
Typ: Phil Taylor (-3.5) @ 1.28 ✅ 9-3

AKO: 1,92 @ 2/10j Paddy Power

Otrzymane punkty reputacji: +6
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Phil Taylor v Vincent van der Voort
Typ: Phil Taylor over 3,5 180&#39;s @ 2,10 Bet365 2/10j ✅ 6

Typ: 9-dart finish @ 23,00 Bet365 0,5/10j
⛔
Phil w świetnej formie, poluje na 9-dartera, dzisiaj miał już 2 razy po 6 perfekcyjnych. Maksy wchodzą, 4 powinien zrobić i tutaj. Co do 9-lotki. No mam takie przeczucie, że uda mu się w tym turnieju. Taylor spokojnie powinien wygrać, ale nie gram tego, bo kurs za niski, a mam go pogranego jako zwycięzcę turnieju ;)
Kim Huybrechts v Michael van Gerwen
Typ: Kim najwięcej 180&#39;s, najwyższy checkout, wygra mecz @ 21,00 Paddy Power
⛔

Kusi mnie i to 3,75 na zwycięstwo Kima, bo Michaelowi faktycznie coś dolega z ramieniem. Początek meczu z Hoganem świetny, końcówka taka sobie. Z Kimem nie będzie czasu na rozkojarzenia. To za kilka złotych do gry.

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Michael van Gerwen v Devon Petersen
Typ: Więcej 180&#39;s Michael van Gerwen @ 1,25 Marathon ✅

Typ: Devon Petersen najwyższy checkout powyżej 83,5 @ 1,83 Paddy Power 2/10j ⛔

Niespodzianki tutaj nie powinno być, ale 1,06 zupełnie nie do gry. Ja wybieram zakład - Michael van Gerwen więcej maksów. Koło 5 powinien rzucić, Devon raczej nie rzuca dużo maksów, 2-3 dla zawodnika z RPA. Kurs słaby, szkoda, że nie dali handicapu -1, -2 EH trochę za duży.
Co do checkoutu Petersena - linia co najmniej śmieszna. Swoje szanse powinien wykorzystać, do kończenia 84 wystarczą 2 single i BULL co teoretycznie nie jest trudne. Według mnie warto.
Andrew Gilding v Mensur Suljovic
Typ: Więcej 180&#39;s Andrew Gilding @ 1,44 Marathon
✅

Suljovic bardzo często po trafionych dwóch lotkach w pole T20 schodzi na dół, to znaczy na T19. Mam na ten temat nawet pewną teorię dotyczącą najłatwiejszej ustawki w meczu - underu. Liczę, że zdobędzie tutaj góra 2-3 maksy, a Gilding zrobi koło 5 - nie powinno być z tym większego problemu.
Peter Wright v Phil Taylor
Typ: Phil Taylor @ 1,27 Marathon
⛔

Dodajemy jeszcze jeden leg do formatu, dla mnie faworyt jest jeden - Phil Taylor. Phil wygląda świetnie, to co gra to jest kosmos. Jak komuś trzeba więcej argumentów - polecam analizę do zwycięstwa w turnieju.
MVG 180 + Gilding 180 + Taylor = 2,30 @ Marathon 2/10j ⛔

Co do 9-dartera. Wczoraj MVG bardzo blisko skończenia. Zobaczcie sami poniżej. Ktoś odpali, czuję to ???? Jakby ktoś chciał to Bet365 ma świetne kursy: MVG 34, Taylor 41.

pietras-pl 269

pietras-pl

Użytkownik
Stephen Bunting - Peter Wright 2 @ 1.72 Bet365 ✅ (0-10)
Wright jest moim zdaniem zdecydowanym faworytem, a kurs zachęcający. Właśnie wyeliminował Taylora i mierzy w swój drugi w karierze finał ważnego turnieju. To, co go wyróżnia to kapitalne zakończenia pod presją. Jak ma 1 lotkę kończącą, to i tak przeważnie ją wykorzystuje. Widać pewność siebie u niego, a w środku wcale też nie cieniuje, tylko rzuca wysokie wartości. Bunting moim zdaniem mu nie podoła, zresztą w zasadzie prześlizgnął się do tego półfinału w poprzedniej rundzie eliminując Kinga, który tradycyjnie położył mecz na własne życzenie. Nie będę rzucał statystykami, bo już nie ma specjalnie czasu, ale jak dla mnie Wright pokona Buntinga i zamelduje się w finale.
Michael van Gerwen - Andrew Gilding (+4.5) 2 @ 1.90 Bet365 ✅ (10-8)
Gilding gra turniej życia. Pogonił kolejno Paintera, Klaasena, Wade&#39;a i Suljovica, czyli nie żadnych ogórków. Szczególnie mecz z Wadem zrobił wrażenie, generalnie przyjemnie się go ogląda. Na pewno łatwo skóry nie sprzeda w meczu z MvG, który już po odpadnięciu Taylora będzie mierzył w trofeum. Gildinga dość trudno jest przełamać, gdyż rzuca całkiem przyzwoicie w środku i liczę przynajmniej na wyrównany początek i w efekcie pokrycie tego handicapu. Na pewno nie będzie to mecz całkowicie do jednej bramki.

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom