Wczorajsze wyniki bez większych niespodzianek.
Co prawda odpadł Milkins no ale Lee jeśli gra na swoim poziomie to nadal jest bardzo groźny. Awans do UK
Championship uzyskali: Greene, Dott, McLeod, Lee, Dune, Lines, Bingham i Holt. Dziś do tej ósemki dołączy kolejnych ośmiu snookerzystów, którzy już za 5 dni rozpoczną zmagania w Telford.
Oferta
Sportingbet na dzisiejsze pojedynki kwalifikacyjne:
Kursy ciekawe, ale pojedynki, jak już zdążyliśmy się przyzwyczaić w tych kwalifikacjach bardzo trdune do wytypowania. Ten pojedynek otwiera drogę do Telford i każdy zagra na 100% swoich możliwości.
Typ na
Doherty'ego po takim kursie jest interesujący. Cope dobry gracz, ale Irlandczyk jest w niezłej formie i ma szansę na wygraną. Mecz na pewno łatwy do typowania nie jest, ale po lekko zawyżonym kursie opłaca się na Kena zagrać i cieszyć po jego ewentualnym zwycięstwie, że stary, dobry Doherty powraca do światowej czołówki.
Nie wiem co zrobić w przypadku rywalizacji Steve Davisa z Michaelem Judge. Davis ostatnio zajmuje sie wszystkim prócz graniem w snookera, ale ze słabym Judge powinien wygrać. Prawda jest jednak taka, że tu może być nawet 0-9 dla tego mniej znanego snookerzysty. Kilka postów wyżej już pisałem co sądze o postawie starszych graczy i nadal się tego trzymam, dlatego tego meczu grać nie będe.
Zagram natomiast na
Toma Forda. Dawno nie widzieliśmy tego gracza w pierwszej rundzie turnieju rankingowego, a teraz jest ku temu ogromna szansa. Rywalem "Pana Samochodzika" jest Barry Hawkins, który kompletnie nie przekonuje mnie od początkeu tego sezonu. Kurs 2.50 na pewno jest w takim wypadku dobry i do dubla z Dohertym wydaję się wręcz idealny.
Pewniakiem ostatniego dnia kwalifikacji wydaje się
Liang Wenbo, który powinien spokojnie ograć mniej znanego White'a - Michaela. Kurs 1.30 można zagrać na podobnej zasadzie co wczoraj typ na Dott'a czyli jako
podbicie AKO.
Reszta pojedynków dzisiejszego dnia moim zdaniem kompletnie nie do obstawiania.