>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

UK Championship 2025 (29.11-7.12.2025)

psotnick 1,2M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
UK Championship 2025
29 listopada - 7 grudnia 2025

Przed nami kolejna edycja jednego z najstarszych i najbardziej prestiżowych turniejów w snookerowym kalendarzu. UK Championship wraz z turniejem Masters i kończącymi sezon Mistrzostwami Świata składa się na Potrójną Koronę (Triple Crown), czyli snookerowy odpowiednik Wielkiego Szlema w tenisie. Tegoroczna edycja turnieju zostanie rozegrana w dniach 29 listopada - 7 grudnia 2025 roku. Wszystkie mecze turnieju głównego odbędą się w tradycyjnej siedzibie UK Championship, czyli Barbican Centre w angielskim Yorku. W tym roku pula nagród wynosi £1,205,000, w tym aż £250,000 dla zwycięzcy turnieju (£100,000 dla finalisty). Dodatkowo przygotowano również aż £15,000 dla autora najwyższego brejka turnieju, więc można się spodziewać wielu prób wysokich podejść. Tytułu sprzed roku bronić będzie Judd Trump, który w finale pokonał Barry'ego Hawkinsa (10-8).

Niedawno format turnieju został tak zmieniony, by upodobnić go do formatu Mistrzostwa Świata w Snookerze (z wyjątkiem długości meczu). Mianowicie 16 najlepszych graczy rankingu będzie rozstawionych w drabince turnieju głównego (w tym obrońca tytułu z nr 1) i do nich dołączy 16 kwalifikantów wyłonionych w 4 stopniowych kwalifikacjach. Kwalifikacje do UK Championship 2025 zostaną rozegrane w dniach 22-27 listopada w Robin Park Leisure Centre w angielskim Wigan. Szczegóły pod poniższymi linkami:

Drabinka turnieju głównego
Drabinka kwalifikacji
Livescore

Nie masz konta w Betfan, nic straconego - załóż je wchodząc na betfan.pl lub klikając w baner i odbierz bonus
1000x200.png

Zapraszam do dyskusji
i podawania swoich typów z analizami

6 6,2K

69gbhbak

Użytkownik

Jeżeli jutro Michał wysoko przegra z J.Brownem to to zwycięstwo nie będzie miało żadnego znaczenia.
W obecnej formie z Whitem każdy by wygrał.

Otrzymane punkty reputacji: +815
psotnick 1,2M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Mitchell Mann - Huang Jiahao
Ilość frejmów: Powyżej 8.5 @ 1.36 6-3
Handicap frejmowy: Huang Jiahao (+1.5) @ 1.76
Zwycięzca: Huang Jiahao @ 2.29

Myślę, że tutaj faworytem powinien być Chińczyk, więc takie kursy trzeba pobrać. Huang w tym sezonie ma na rozkładzie już Forda, Davisa a ostatnio mocno postawił się Hawkinsowi (5-6). Scenariusz wyrównanego meczu bardzo możliwy, a wtedy dodatnie handicapy moga się przydać.

Fan Zhengyi - Ian Burns
Zwycięzca: Fan Zhengyi @ 1.33
Ilość frejmów: Powyżej 8.5 @ 1.45

Chang Bingyu - Dylan Emery
Zwycięzca: Chang Bingyu @ 1.36 6-4
Ilość frejmów: Powyżej 8.5 @ 1.45

Myślę, że Chińczycy są w tych zestawieniach mocnymi faworytami, ale można spodziewać sie w wyrównanych meczów, overy 8.5 do gry

Robert Milkins - Mateusz Baranowski
Zwycięzca: Robert Milkins @ 1.32 6-2

Milkins wygra ale Baranowski postawi sie Anglikowi, 3-4 frejmy Polaka nie wykluczone, bo Milkman nei jest w najwyższej formie.

Matthew Stevens - Hatem Yassen
Handicap frejmowy: Matthew Stevens (-4.5) @ 1.77 6-2

Yassen w 1 rundzie wygrał swój pierwszy mecz w sezonie (6-4 z Brownem), ale styl tego zwycięstwa nie powala. Mecz szarpany, nie było żadnego brejka 50+, to było rzeźbienie. Stevens nawet w średniej formie poskłada takiego gracza szybko łatwo i przyjemnie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2292
psotnick 1,2M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi

Jeżeli jutro Michał wysoko przegra z J.Brownem to to zwycięstwo nie będzie miało żadnego znaczenia.
W obecnej formie z Whitem każdy by wygrał.
Jednak Szubarczyk wygrał z Brownem i dzisiaj o 15:30 w 3 rundzie kwali zagra z Saengkhamem.

Akurat te pare dni mam zapieprz i nie bardzo mam jak śledzić, ale chętnie zobaczę co wy myślicie.

Otrzymane punkty reputacji: +223
6 6,2K

69gbhbak

Użytkownik
powiem szczerze ,że Szubarczyk mnie zaskoczył. Nie dawałem mu większych szans z Brownem a jednak wygrał.
Brawo
Dzisiaj kolejny silny przeciwnik ale wiadomo nie jest łatwo. Moim zdaniem nawet jak przegra i powalczy to będzie plus.

a co do Kowalskiego to znowu klapa, Już przestałem w niego wierzyć

a Baranowski i junior Czapnik to za wysoki poziom dla nich

Otrzymane punkty reputacji: +817
deepred 1,8M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Wczoraj też miał fajne momentum, z 1-3 na 3-3 i szedł już mocno na 4-3 bo wbił zdaje się ponad 50 w brejku, a potem spudłował i wszystko siadło. Szkoda, bo rzeczywiście miał szanse na wygranie z Nopponem, ale chyba to jeszcze nie ten poziom. Ale ma coś ten chłopak, gra wolno, spokojnie, nie podpala się raczej. Coś może z niego być.

psotnick 1,2M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Wczoraj też miał fajne momentum, z 1-3 na 3-3 i szedł już mocno na 4-3 bo wbił zdaje się ponad 50 w brejku, a potem spudłował i wszystko siadło. Szkoda, bo rzeczywiście miał szanse na wygranie z Nopponem, ale chyba to jeszcze nie ten poziom. Ale ma coś ten chłopak, gra wolno, spokojnie, nie podpala się raczej. Coś może z niego być.
Z tego co kojarzę, to ten chłopak ma zespół Aspergera, więc trochę zyje w swoim świecie, jak się na czymś skupi to niewiele go może rozproszyć. Jak dla mnie to idealne dla takiego sportu, napewno mu nie przeszkadza, a myślę, że pomaga.
-------

Co do dzisiejszych meczy, zwłaszcza popołudniowych to myślę, że w każdym underdogi moga mieć dużo do powiedzenia, a może nawet wygrać i zagrać w turnieju głównym. A na pewno overy 8.5 do gry w każdym z nich (czasem nawet są handicapy +3.5 co na jedno wyjdzie, a pewniejsze), a może i over 9.5, bo ostatnia runda kwali zwykle obfituje w zacięte mecze .

Ian Burns - Stephen Maguire
Handicap frejmowy: Ian Burns (+3.5) @ 1.36 1-6
Handicap frejmowy: Ian Burns (+2.5) @ 1.75
Handicap frejmowy: Ian Burns (+1.5) @ 2.35
Zwycięzca: Ian Burns @ 3.30

Burns jakiś renesans formy, ograł Fana i Brecela, teraz ma Maguire'a, czyli weteran z chwiejną formą. Myślę, że szanse większe niż pokazują kursy.

Yuan Sijun - Michael Holt
Handicap frejmowy: Michael Holt (+2.5) @ 1.63 3-6
Handicap frejmowy: Michael Holt (+1.5) @ 2.13
Zwycięzca: Michael Holt @ 2.94

Holt straszne męczarnie z Reanne Evans, już był pod ścianą, było chyba 3-5, ale ostatecznie ograł 14-krotną mistrzynię świata kobiet. Dzeń później za to zaskakująco łatwo ograł faworyzowanego Page'a i teraz z Sijunem ma spore szanse, bo Chińczyk nie błyszczy.

Daniel Wells - David Gilbert
Handicap frejmowy: Daniel Wells (+1.5) @ 1.77 4-6
Zwycięzca: Daniel Wells @ 2.31

Wells z Gilbertem ma dobre h2h, miesiąc temu ograł go 5-1 i teraz też nie wygląda żeby Gilbert znalazł dobrą formę, męczarnie z Boiko i wygrana dopiero po deciderze.

------

Scott Donaldson - Stuart Bingham
Handicap frejmowy: Scott Donaldson (+2.5) @ 1.62 6-5
Handicap frejmowy: Scott Donaldson (+1.5) @ 2.11
Zwycięzca: Scott Donaldson @ 2.90

Typ przeciwko Binghamowi, były mistrz świata od lata jest mocno pod formą i wyniki to pokazują. Dużo wtop i męczarni ze słabiakami jak w poprzedniej rundzie z Pullenem (6-5). Ogarnięty grajek jak Donaldson powinien bez problemu grać 3-4 frejmy a może i coś więcej.

Joe O´Connor - Ben Woollaston
Ilośc frejmów: Powyżej 8.5 @ 1.37 5-6
Ilośc frejmów: Powyżej 9.5 @ 1.94
Handicap frejmowy: Ben Woollaston (+1.5) @ 1.77

Podobna sytuacja jak z Binghamem, O´Connor mocno spuścił z tonu, w tym sezonie sporo wtop a Benon grac potrafi, zwłaszcza jak mu się na to pozwoli. Scenariusz overowy całkiem prawdopodobny.

Elliot Slessor - Zak Surety
Ilośc frejmów: Powyżej 8.5 @ 1.36 6-4
Ilośc frejmów: Powyżej 9.5 @ 1.93
Handicap frejmowy: Zak Surety (+1.5) @ 1.73

Wyrównane zestawienie. Surety ostatnio błysnął, Slessor również, może być ciekawy mecz. Jak gdzieś sie da grać na setki to bez wahania grać na setki Surety'ego. Gość ma smykałę do wysokich brejków, przecież ostatnio chyba wbił 2 maksy!

Kursy z Betfan

----------

Transmisje na żywo z decydującej rundy kwali powinny być na kanale federacji więc tam można zaglądać, bo często robią coś w rodzaju multiligi i przenoszą się ze stołu na stół jak coś się ciekawego dzieje.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +786
vsky 151,9K

vsky

Użytkownik
Popieram typ na Burnsa z Maguirem. Sam mam go pogranego, a nie będę powielał typu psotnicka.
Burns, @3.30

vsky 151,9K

vsky

Użytkownik
Zizins - Lilley
Lilley wygra, @2.10, betclic

Trochę nie rozumiem tych kursów. Dlaczego 19-letni Łotysz ma być faworytem w pojedynku z doświadczonym Anglikiem, który gra bardzo niewygodnie, wolno etc.
Widzę tu lekkie value i zwycięstwo 50-letniego weterana.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3202
psotnick 1,2M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Artemijs Zizins - David Lilley
Liczba frejmów: Powyżej 8.5 @ 1.36 5-6
Liczba frejmów: Powyżej 9.5 @ 1.92

Ryan Day - Hossein Vafaei
Liczba frejmów: Powyżej 8.5 @ 1.36 6-5
Liczba frejmów: Powyżej 9.5 @ 2.02

Pang Junxu - Noppon Saengkham
Liczba frejmów: Powyżej 8.5 @ 1.36 6-2
Liczba frejmów: Powyżej 9.5 @ 1.90

Dzień Sądu, jak Anglicy nazywają ostatnią rundę kwalifikacji czy to UK Championship czy MŚ, to sprzyjające okoliczności do overowych meczów, często zakończonych w decydującym frejmie. Tak było wczoraj w kilku przypadkach, sporo odwróconych wyników, jak Donaldson z 1-5 na 6-5, czy Woollaston z 1-4 na 6-5 i jeszcze kilka innych ciekawych meczy. Generalnie interesująco wczoraj było i dzisiaj spodziewam się że będzie podobnie. Myślę że dzisiaj murowanych faworytów (przynajmniej w popołudniowej sesji), a przynajmniej ja ich nie widzę, dlatego znowu uderzam w overy. Zagrałbym też wyższy brejk Vafaei. dwie grube setki w jego wykonaniu w poprzedniej rundzie, podczas gdy Day ledwie przekraczał 50pkt w podejsciu.

Ryan Day - Hossein Vafaei
Najwyższy brejk w meczu: Hossein Vafaei @ 1.60 131-115
Lvbet

Ostatnia edycja:
P 1K

pln123

Użytkownik
Gwoli ścisłości, Donaldson wrócił z 0-5. Bingham się ośmieszył, bo miał kilka okazji by zamknąć spotkanie, nawet 6:0

Otrzymane punkty reputacji: +817
vsky 151,9K

vsky

Użytkownik
Xiao - Pang
Pang wygra, @2.90
Pang +2.5, @1.70
2:6

betclic

Pojedynek dwóch Chińczyków z podobnym potencjałem i umiejętnościami. Xiao ostatnio nie zachwyca formą, a Junxu Pang po powrocie notuje niezłe wyniki i wygląda lepiej od swojego rodaka. Ja tu widzę value na młodszego Chińczyka, więc kurs 3 pobieram z przyjemnością. Dla mniej odważnych handi. Mecz o godzinie 20:00.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +212
Do góry Bottom