>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC Rio: Oliveira vs. Gamrot

psotnick 1,2M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
UFC Rio: Oliveira vs. Gamrot

Data: 11 października 2025 (sobota)
Transmisja: Polsat Sport / PPV / Betclic.pl / eFortuna.pl (karta główna); Betclic.pl / eFortuna.pl / UFC FightPass (karta wstępna)

Walka wieczoru
155 lb: Charles Oliveira (35-11) vs. 🇵🇱 Mateusz Gamrot (25-3)

Co-main event
135 lb: Deiveson Figueiredo (24-5-1) vs. Montel Jackson (15-2)

Karta główna (od 01:00 polskiego czasu)
170 lb: Vicente Luque (23-11-1) vs. Joel Alvarez (22-3)
265 lb: Jhonata Diniz (9-1) vs. Mario Pinto (10-0)
145 lb: Ricardo Ramos (17-7) vs. Kaan Ofli (11-4-1)
155 lb: Lucas Almeida (15-4) vs. Michael Aswell (10-3)

Karta wstępna (od 22:00 polskiego czasu)
125 lb: Jafel Filho (16-4) vs. Clayton Carpenter (8-1)
265 lb: Vitor Petrino (12-2) vs. Thomas Petersen (10-3)
135 lb: Irina Alekseeva (5-3) vs. Beatriz Mesquita (5-0)
125 lb: Lucas Rocha (17-2) vs. Stewart Nicoll (8-1)
265 lb: Valter Walker (14-1) vs. Mohammed Usman (11-4)
115 lb: Julia Polastri (13-5) vs. 🇵🇱 Karolina Kowalkiewicz (16-9)
135 lb: Luan Lacerda (12-3) vs. Saimon Oliveira (18-6)

źródło: ufc.com, lowking.pl

Nie masz konta w Betclic?
Załóż je z kodem FORUMBUK lub klikając w baner i graj cały czas bez podatku na wszystko!

1000x200.jpg

Semtex 332,2K

Semtex

Użytkownik
Gamrot - Oliveira Walka zakończy się przez KO/TKO/DQ @2.88 fortuna
Lucas Rocha @1.84 Pinnacle
Lucas Rocha 1-2 runda @3.00 fortuna

Jakoś ciężko mi wyobrazić sobie decyzję w ME. Oliveira na 35 wygranych, miał tylko 4 decki w karierze, niby była decka z Tsarukyanem i te 5 rund z Chandlerem ostatnio, ale w tej walce z Chandlerem już nie wiele się działo, Oliviera dużo klinczu, albo leżenia w parterze, nie było takiej bitki jak w ich pierwszej walce. Kolejne 5 rund Bronxa, to musiałby być znowu taka nudna walka, oczywiście Gamrot może tutaj spowodować takie zmulanie, jak będzie leciał od początku z zapasami i próbował obalać. Jednak nie sądzę żeby miał paliwa na 5 rund takich zapasów, Gamrot w sumie w każdej z tych ostatnich walk; Hooker, RDA, Dariusz czy wcześniej Turner, jak musiał dużo korzystać z zapasów to później w 3 rundzie ręce już nisko było opuszczone, ciężko się oddychało i paliwo uciekało. Teraz jeszcze wskakuje na zastępstwo wiec nie widzę tu 5 rund, decyzją też raczej nie wygra więc jak chce o czym marzyć to trzeba spróbować ustrzelić Bronxa i dobijać. Obaj mają raczej dziurawą stójkę, za to mocne BJJ, dlatego bardziej stawiam na to, że ktoś tutaj kogoś ustrzeli i będzie czysty kaos, ewentualnie jakieś dobijanie w parterze, niż zaskoczenie przeciwnika we walce na chwyty. Oliviera w Brazylii jeszcze nie przegrał, 17-0 ma i tylko jedna decka w tym wszystkim. Jeden i drugi sporo przyjmuję w stójce, Oliviera nawet więcej od Gamrota, ale to też kwestia mocniejszych przeciwników. Obaj zaliczyli po kilka nokdaunów w swoich walkach, mam nadzieję, że tutaj też będzie bitka, a nie zamulanie i ktoś pójdzie spać. Oby Gamrot lepiej trafiał!

Rocha wraca po nieudanym debiucie, sam wtedy przeciwko niemu grałem, argumentowałem tym, że chłop łatwo daje się przeleżeć, tak jak robił to Bittencourt w DWCS, tylko trzeba uważać, żeby nie wyłapać przy próbach obaleń. Carpenter dobrze to wykorzystał i nawet poddał Brazylijczyka w drugiej rundzie. Natomiast Nicoll nie jest tak sprawnym zapaśnikiem i myślę, że może mieć z tym przenoszeniem walki do parteru problemu, a Rocha strasznie ruchliwy i niebezpieczny w stójce, do tego korzysta z czego się da, łokcie, kolana latają jak trzeba. Myślę, że Nicoll może tutaj podobnie wyłapać do Bittena, jak Rocha dobrze wyczuje jego próby zapaśnicze. Minął rok od tej walki z Carpenterem, Rocha ma 25 lat więc też ciągle się jeszcze rozwija jako zawodnik, jak nie da się tutaj przeleżeć to powinien pokonać kangura. Gala w Brazylii więc dodatkowy handicap dla Brazola.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +811
Semtex 332,2K

Semtex

Użytkownik
Alvarez w sumie powinien rozwalić Luque, tylko straszna bida kursy, a Luque jednak doświadczony zawodnik. Tu niby waga wyżej, ale Alvarez 190 cm, myślę, że on teraz to właśnie żadnych problemów z wagą nie ma i łatwo robi limit, bardziej się pewnie męczył ścinaniem do lekkiej. Dobry finiszer więc jak czegoś szukać to chyba jakaś pierwsza runda i tak bym też postawił. Tych poddań ma w sumie sporo, z 22 wygranych 17 razy wygrywał właśnie przez poddanie, a Luque ostatnio dał się złapać Hollandowi, czyli w sumie podobny fizycznie zawodnik z długimi łapami, żeby zapiać jakieś duszenie.

Joel Alvarez sub @2.80 fortuna
Joel Alvarez sub 1 runda @4.10 fortuna

Jak widzicie walkę Gamrota? Stawia ktoś coś wgl na Matiego?

inkub1986 801,3K

inkub1986

Użytkownik
Oliveira 2,02 lvbet

Zawody w Brazylii a w Brazylii Oliveira jest kimś. Ma sporo rekordów. Gilotyniarz z Brazylii może zaskoczyć Gamrota w parterze. Bilans lepszy ma Polak, no ale teren może pomagać Oliveirze. Kursy sugerują walkę na styku. Zobaczymy. Stawiam, że walka skończy się przed czasem a na pewno, że wygra Brazylijczyk. Niepatriotycznie, bardzo mi przykro, ale tak czuję.

slomiany400 203,8K

slomiany400

Użytkownik
Cabron:
@
High_Roller
High_Roller, przecież tego placka brazylijskiego to pół forum ma na strzała. Gamer mu szybciutko światło zgasi

Jak odnosić się do tego wpisu? Początkowo myślałem o tym, żeby grać na brazola, ale jak mam go na strzała, to może lepiej Gamrot?

High_Roller 810,6K

High_Roller

Użytkownik
Cabron:
@
High_Roller
High_Roller, przecież tego placka brazylijskiego to pół forum ma na strzała. Gamer mu szybciutko światło zgasi

Jak odnosić się do tego wpisu? Początkowo myślałem o tym, żeby grać na brazola, ale jak mam go na strzała, to może lepiej Gamrot?
Pół forum ma go na strzała ale nie ta stójkowa miernota Gamrot 😂

myślę że Carbon myli Oliveire z kimś innym 😂🤷

Otrzymane punkty reputacji: +228
psotnick 1,2M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Myślę, że okoliczności zestawienia walki wieczoru będą miały duże znaczenie. Oliveira miał walczyć z Fizievem czyli zupełnie innym fighterem niż Gamrot. I Brazol miał dylemat czy zgodzić się na Polaka, bo to jednak bardzo niewdzięczny rywal. Gdyby gala nie była w Brazylii i to jeszcze w mainevencie, to kto wie czy Brazylijczyk by nie spasował. Zresztą wyrównane kursy dobrze to pokazują że to nie będzie spacerek dla Brazyliczyka. I teraz tak, Oliveira ma innego rywala niż się przygotowywał, za to Gamrot po niepełnym tylko 2tygodniowych przygotowaniach. Oczywiście to nie tak że wstał z kanapy, ale jednak utrzymywanie się ruchu a obóz pod walkę to dwie różne sprawy. Dlatego myślę, że Gamrot może nie być taki pewny swojego cardio jak zwykle i to może go skłonić to agresywniejszej postawy w pierwszych rundach. Oliveira też znany jest z agresywnego rozpoczynania walk, lowkingi, fronty, ciosy to zagrożenia ale tez szanse na kontry. Polak młotków w łapach nie ma ale też trzeba pamiętać ze Oliveira wraca po cięzkim nokaucie od Topurii w 1 rundzie, i to relatywnie niedawno, 3 miesiące temu, nigdy Oliveira tak szybko nie wracał po KO. A wiadomo że ciężkie KO wpływa na zawodnika na wielu polach i nigdy w pozytywny sposób, zwłaszcza dotyczy to weteranów, każdy fighter ma limit przyjętych ciosów, nokautów, po przekroczeniu którego już nie jest tym samym zawodnikiem. Walczyć na terenie rywala nie jest łatwo, ale myślę, że szanse Polaka są większe niż się wydaje, a świadczą o tym własnie okoliczności tego zestawienia, a nie samo porównanie stylów, które też nie wypada sla Gamera źle. Poddać Brazyliczyka będzie bardzo trudno, dlatego wybieram wygraną Gamrota przez KO/TKO/DQ albo Decyzję.

Charles Oliveira - Mateusz Gamrot
Metoda zwycięstwa Mateusz Gamrot: KO/TKO/DQ lub Decyzja @ 2.75
Betclic

Walka zakończy się w 1. lub 2. rundzie: Tak @ 3.00
Walka zakończy się w 1 rundzie: Tak @ 6.00
Betfan

Otrzymane punkty reputacji: +403
Do góry Bottom