>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

UFC on Versus 3 Sanchez vs Kampmann 03.03.2011

Status
Zamknięty.
vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik

Walka wieczoru:
170 lbs.: Martin Kampmann (17-4) vs. Diego Sanchez (22-4)
Główna karta:
185 lbs.: Mark Munoz (9-2) vs. C.B. Dollaway (11-2)
185 lbs.: Alessio Sakara (15-7) vs. Chris Weidman (4-0)
135 lbs.: Brian Bowles (8-1) vs. Damacio Page (12-5)
Pozostałe:
155 lbs.: Joe Stevenson (31-12) vs. Danny Castillo (10-3)
205 lbs.: Steve Cantwell (7-3) vs. Cyrille Diabate (16-7-1)
155 lbs.: Shane Roller (9-3) vs. Thiago Tavares (15-3-1)
135 lbs.: Takeya Mizugaki (13-5-2) vs. Reuben Duran (7-2-1)
185 lbs.: Rob Kimmons (23-6) vs. Dongi Yang (9-1)
185 lbs.: Rousimar Palhares (11-3) vs. Dave Branch (8-1)
205 lbs.: Todd Brown (15-2) vs. Igor Pokrajac (22-8)

Już 3 marca dojdzie do bardzo ciekawej gali UFC on Versus 3 gdzie w walce wieczoru wystąpi mój ulubiony zawodnik MMA Diego Sanchez a jego przeciwnikiem będzie Martin Kampmann.Niby gala on Versus czyli gala mniejsza a rozpiska bardzo dobra niczym jak na normalnej gali numerowanej UFC.
Zapraszam do dyskusji !!!

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Widze, że mnie wyprzedziłeś z założeniem tematu:cool:. Niestety oprócz panów z głownej walki nikogo nie znam, także licze na wasze analizy. Może teraz szczęście uśmiechnie się do nas.Powodzenia!

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to, że Rousimar Palhares tak nisko spadł, że nawet nie załapał się do głównej karty UFC Versus ? Pogromca Tomasz Drwala ( jeśli ktoś nie pamięta Tomek się pośliznął już na początku walki i Palhares dopadł go na ziemi i jak złapał nogę - skrętówke jak dobrze pamiętam, to nie chciał puścić pomimo, że Tomek odklepał. Polak miał dłuższą przerwę przez tą kontuzję którą nabawił mu Rousimar.) Okrzyknięty wielkim talentem lecz widać, że zbyt pochopnie. Ja jednak myślę, że tą walkę powinien wygrać. W zależności jaki będzie kurs już można mówić śmiało o tym typie. Jednak już zbyt pochopnie nie będę używał słowa &quot;PEFFKA&quot;. Co dalej na pewno Joe Stevenson który po ostatniej przegranej walce, a dokładnie nokaucie będzie chciał wrócić na drogę zwycięstw. Rywal w zasięgu nawet bardzo, ale ostatnio też miał na pełnym lajcie wygrać z Mac Danzig na UFC 124. Jak wiadomo Diego Sanchez nie jest w tej walce faworytem, ale na pewno umiejętności ma nie gorsze od swojego rywala. Myślę, że ma szansę wygrać choć walka nie prędko się zakończy.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Walka wieczoru:

170 lbs.: Martin Kampmann (17-4) vs. Diego Sanchez (22-4)

Obejrzałem po kilka walk obu zawodników i mam te same wrażenie co Snoopy.
Obaj mają zbliżone, wysokie umiejetności.
Buku faworyzują Kampmanna, więć z matematycznego punktu widzenia warto zastanowić się nad Sanchezem po 2.35 w 5Dimes.✅

Kampmann wyższy, styl bazowy to muay thay ale bardzo dobrze obala i dobrze porusza sie w parterze.
Sanchez to taki bardziej żywiołowy zawodnik, chyba ciut silniejszy, najlepiej czuje sie w parterze ale dysponuje mocnym ciosem.
Na pierwszy rzut oka walka 50/50, raczej overowa.✅

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
UFC On Versus 3
Joe Stevenson vs. Danny Castillo 1 ,Rousimar Palhares vs. Dave Branch
1 kursów jeszcze nie ma ale będę grał prawdopodobne te 2 walki ,na Joe
przewiduje góra 1,35-1,40 na Rousimara pewnie więcej ,dla Dadyego to walka o być albo nie być w ufc przegrywa wylatuje ale prawdopodobnie tak się nie stanie obejrzałem właśnie walki Castilo ,Joe jest głodny zwycięstw jak dla mnie jest lepszym zawodnikiem ma lepsze zapasy lepszy boks lepsze umiejętności w parterze a pewnie walka tam się znajdzie nie mówiąc o czarnym pasie jiu-jitsu,na amerykańskich portalach wyczytałem ze Joe Silva matchmaker ufc bardzo mu zależy aby Joey dalej walczył w ufc dlatego taki a nie inny rywal ,przewiduję wygrana Joe przez sub mission przejedzie się po nim ostro ,co do drugiego typu stawiam na wygrana Rousimura przez poddanie alba jakąś balache ,jest on magikiem brazylijskiego jiu jitsu ,może i Branch ma czarny pas( i lepszy zasięg) ale Rusimar jest w tym dwa razy lepszy pewnie go podda w 1 albo 2 rundzie na tasiemkę pewnie pójdzie jeszcze Sakara(doświadczenie weźmie górę), zapewne koledzy lepiej opiszą te walki ,ja stawiam na tych dwóch.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Co łączy Palhares i Brancha? To, że oboje walczy z Tomaszem Drwalem. Jeden potrzebował dosłownie kilku sekund żeby zakończyć walkę, a drugi walczy w pełny wymiarze czasowy i wygrał przez decyzję. Można tłumaczyć, że Drwal po kontuzji w walce z Dave&#39;m nie był sobą, ale mimo wszystko przegrał i to się liczy. To właśnie Branch zwolnił Polaka z UFC, a teraz Rousimar zwolni Brancha. Co do Joe Stevenson to przymierzany był do walki o pas, ale coś mu nie wyszło. Na 6 walk przegrał chyba 4 z tego co pamiętam. Nie wiadomo co się dzieje z tym zawodnikiem i możliwe, że teraz wygra z Danny Castill dla którego to będzie pierwsza walka w UFC. Przeszedł on z nie istniejącego już WEC i jak większość zawodników z tej organizacji walczy o życie w UFC. Fakt jest taki, że Stevenson też jest o krok od zwolnienia. Castill wcale nie jest złym zawodnikiem, przegrał tylko z najlepszymi w WEC: Pettis, Roller i Cerrone.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Co do walki Kampmann - Diego Sanchez.
Ja skłaniałbym się ku Hitmanowi. Ma lepszą stójkę, dość dobrze broni obalenia, w parterze też nie powinien dać się skrzywdzić (skoro Shields nie dał rady, to Sanchez też nie powinien) i myślę, że właśnie w stójce wypunktuje rywala.

premo23 18,5K

premo23

Użytkownik
155 lbs.: Joe Stevenson (31-12) vs. Danny Castillo (10-3)
Zdecydowanie Danny, Joe jest mniejszy, słabszy fizycznie, i wg mnie ma gorszą stójkę, doświadczenie nauczyło mnie nie obstawiać nigdy przeciw zawodnikom z teamu alphamale (faber, benavidez, mendes oraz castillo) ???? i całkiem dobry kurs 2,11 w sportingbet.

Otrzymane punkty reputacji: +4
vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Zacznę od tego że gala bardzo trudna do typowania a walki niezwykle wyrównane.Nie przemawiają do mnie walki Palharesa czy też Stevensona.A jak nie ma faworytów to są underdogi ???? na galę szykuje góra 4 typy.
VS

Analiza:Walka dwóch kiepskich jak na standardy UFC fighterów.Igor Pokrajac prezentujący się bilansem walk 22-8 i trenujący w Cro Cop Gym na ostatnie 4 swoje walki w UFC wygrał tylko 1 !!! I pewnie dziwicie się czemu jeszcze walczy w UFC a mianowicie dlatego że jest bliskim przyjacielem samego Cro Copa i to on mu pomaga pozostać w UFC.Dla mnie jest to typowy średniak na mniejsze gale typu Bellator czy też nawet Strikeforce.Jego plusy to nawet niezłe uderzenie z obu rąk i kondycja.
Todd Brown posiada bilans 15-2 i jedna walka na koncie w UFC,niestety przegrana na punkty z Tim Boetschem.Todd moim zdaniem posiada lepsze umiejętności w stójce i jego agresywny styl walki będzie utrudniał pracę Igorowi.Wzrost podobny i waga też obu zawodników.Za Igorem przemawia wiek gdyż ma 32 lata przy 39 Todda ale w ewentualnych 2 rundach nie powinno to być aż tak widoczne.W tej walce stawiam na agresję i lepszą stójkę Todda do tego kurs też bardzo dobry także warto zaryzykować.
Todd Brown vs Igor Pokrajac 1 3.10

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP

Dave Branch (8-1) vs. Rousimar Palhares (11-3)
Ja mimo wszystko uważam, że Palhares jest lepszym zawodnikiem. Jest bardzo groźny w parterze i tutaj upatruję jego szansę. Kariera sportowa Toquinho nie ułożyła się po jego myśli. Najpierw celowe zachowanie w walce z Tomaszem Drwalem, czego wynikiem było zawieszenie na kilka miesięcy. Potem walka z Nate Marquardt i dość pechowa przegrana. Można powiedzieć, że miał już założoną dźwignie na nogę jednak jakimś cudem Nate wyciągnął nogę. Brazylijczyk zaczął sygnalizować sędziemu, że jego przeciwnik ma wysmarowaną mogę ( tak aby móc ją wyślizgnąć) w tym czasie dostał i było po walce. Jak sam podkreśla w wywiadach, że jest pewny siebie i nie może się doczekać pojedynku z Dave Branchem. Z Zawodnikiem który również walczył z Tomaszem Drwalem i również z nim wygrał tylko, że przez decyzję sędziów. To był ostatni pojedynek Polaka w największej organizacji mieszanych sztuk walki. Branch przystępuje do tego pojedynku po dwóch wygranych walkach przez decyzję. Teraz czego go chyba najtrudniejszy sprawdzian w całej karierze. Jak dotąd nie miał jeszcze okazji walczyć z zawodnikiem na takim poziomie. Walka zapowiada się bardzo interesująco i warto zwrócić na nią uwagę, ze względu na Tomasza Drwala byłego rywalka jednego i drugiego zawodnika.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
VS

Analiza:
Bardzo dziwnie wysoki kurs na Sakare.Od razu napiszę że Widmana kojarzę bardzo słabo,wiem tylko tyle że posiada rekord 4-0,jest to jego debiut w UFC i był mistrzem organizacji Ring of Combat.Podobno jest to w jakimś stopniu perspektywiczny zawodnik.
Za to o Alessio mogę napisać dużo ???? jest to 29 letni zawodnik trenujący w American Top Team.Swoją pierwszą walkę w MMA stoczył w 2002 roku i od razu wygrana prze KO w 13 sekundzie 1 rundy,prezentuje się od tego czasu bilansem 15-7.Jest to typowy striker bije bardzo mocno i długimi seriami.Od trzech walk jest niepokonany w UFC gdzie po kolei odprawiał Joego Vedepo(11-4),Thalesa Leitesa(18-4) i Jamesa Irvina(15-8) także zawodników z średniej półki ale bardzo wymagających.Od małego trenuje boks i BJJ w którym jest posiadaczem brązowego pasa.
Moim zdaniem walka zakończy się wygraną Alessio za którym przemawia doświadczenie i dobra technika

Alessio Sakara vs Chris Weidman 1 2.90

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
VS

Analiza:W tej walce stawiam na warunki fizyczne Diabate który jest o 11 cm wyższy od swojego rywala,a jego styl w walce opiera sie w głównej mierze na kick-boxingu i dłuższy zasięg rąk jak i nóg będzie bardzo istotny i przeważy szale zwycięstwa właśnie na Diabate.Steave Cantwel ma na swoim koncie 3 walki w UFC 1 wygrana i 2 porażki.Przegrał min: z Luis Arturem Cainem którego Diabate w sowim debiucie w UFC zdemolował w 2 minucie pierwszej rundy.Do tego trzeba dodać większe doświadczenie Diabate w MMA.
Steve Cantwell vs Cyrille Diabate 2 2.07

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Ciężka moim zdaniem gala do typowania, może zdarzyć się właściwie wszystko. Wiedzę do pisania analiz do tej gali mam za małą, ale napisze tylko, że zdecydowałem się postawić na Todd Brown&#39;a walczącego z Igor Pokrajac&#39;em. Zastanawia mnie co ten Pokrajac jeszcze robi w UFC... Myślałem jeszcze nad Sanchez&#39;em i Sakarą(tutaj rzeczywiście kuszący kurs), ale w końcu odpuściłem.

hubi84 5

hubi84

Użytkownik
Wychodzi na to, że tą galę idealnie wytypowali bukmacherzy oferując niskie kursy praktycznie na wszystkich zwycięzców ( kursy po 2.10 które weszły nie uważam za niespodzianki ), tylko walka wieczoru przyniosła rozstrzygnięcie, które możemy określać mianem małej niespodzianki. Tak to wygląda spodziewamy się niespodzianek to ich nie ma, obstawiamy faworytów skaczą niespodzianki, takie to życie hazardzisty ???? .
Martin Kampmann (17-5) vs. Diego Sanchez (23-4)
Mark Munoz (10-2) vs. C.B. Dollaway (11-3)
Alessio Sakara (15-8) vs. Chris Weidman (5-0)
Brian Bowles (9-1) vs. Damacio Page (12-6)
Joe Stevenson (31-13) vs. Danny Castillo (11-3)
Steve Cantwell (7-4) vs. Cyrille Diabate (17-7-1)
Shane Roller (10-3) vs. Thiago Tavares (15-4-1)
Takeya Mizugaki (14-5-2) vs. Reuben Duran (7-3-1)
Rob Kimmons (23-7) vs. Dongi Yang (10-1)
Rousimar Palhares (12-3) vs. Dave Branch (8-2)
Todd Brown (15-3) vs. Igor Pokrajac (23-8)

Otrzymane punkty reputacji: +5
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Walka wieczoru Martin Kampmann vs. Diego Sanchez stała na bardzo wysokim poziomie. Oboje zdecydowali się na tak zwaną bójkę uliczną, na wymianę ciosów która miała wykończyć przeciwnika. Diego nadrabiał sercem do walki, cały czas do przodu. Mimo wszystko ten pojedynek był bardzo wyrównany, oboje dostawali jak i trafiali ciosami w głowę przeciwnika. Tak wygląda zwycięzca tej walki :
http://img852.imageshack.us/i/diegosanchez.png/
To zdjęcie oddaje to, co działo się na ringu. Walka mogła się podobać. Co do reszty pojedynków szukam walki Palhares, który w swoim stylu wygrał pojedynek. To jest mistrz BJJ, a jego znakiem rozpoznawczym jest dzwignia na nogi. W ten sposób załatwił Tomasza i dziś pokonał Brancha również w ten sposób tylko, że na kolano. Joe Stevenson raczej poleci z UFC, a zawodnicy z WEC udowadniają, że bić się potrafią.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Gratuluję typów na Sancheza, ale wg mnie tę walkę przegrał. Wystarczy spojrzeć na jego twarz i porównać do twarzy Hitmana. Swoją drogą Duńczyka szkoda, bo uważam, że z Shieldsem też go skrzywdzono. Dziś świetnie bronił obalenia (chyba z 10), dał się tylko raz, ale i tak od razu wstał. Sanchez kilka razy poszedł z lawiną ciosów, które spadały na rękawice Kampmanna, a ten je kontrował. Knock-down Sancheza w pierwszej rundzie... No nie wiem, jak można tak było punktować. I to może nie wina sędziów, co systemu oceniania.

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Ciężka moim zdaniem gala do typowania, może zdarzyć się właściwie wszystko. Wiedzę do pisania analiz do tej gali mam za małą, ale napisze tylko, że zdecydowałem się postawić na Todd Brown&#39;a⛔ walczącego z Igor Pokrajac&#39;em. Zastanawia mnie co ten Pokrajac jeszcze robi w UFC... Myślałem jeszcze nad Sanchez&#39;em i Sakarą(tutaj rzeczywiście kuszący kurs), ale w końcu odpuściłem.
Mimo tego, że byłem za Sanchez&#39;em musze przeznać rację przedmówcy. Wygrana jak najbardziej dla Kapman&#39;a, ale myślę, że remis nie był by tak bardzo krzywdzący dla duńczyka.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Tzn. ja nie mogę pojąć jednego - skoro 2 i 3 rundę dano Sanchezowi 10-9 (gdzie 3 była baaaardzo wyrównana), to czemu 1 oceniono tylko na 10-9 dla Kampmanna, skoro to była całkowita dominacja + knock-down?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom