Dan Miller vs
Ricardo Funch Spośród wszystkich walk Funch widziałem tylko 3 - te które odbyły się w
UFC i żadna z nich nie zakończyła się sukcesem. Pomimo to
UFC wierzy w niego i daje mu prawdopodobnie ostatnią szansę. Utwierdza mnie to w przekonaniu, że ten zawodnik jest tego warty. W walkach był ustawiany z dobrymi zawodnikami, aby szybko wejść w liczącą się stawkę z underdogów, niestety okazało się się to dla niego za wiele. Dan Miller nie błyszczy ostatnio i nie wierzę że mógłby zaskakująco zakończyć walkę przed czasem, zaś co do Funcha to już inna kwestia.
typ:Ricardo Funch win via KO Round 1
Rick Story vs
Brock Jardine
Dla Brocka jest to pierwsza walka w
UFC. Dostał on szansę zmierzenia się z najlepszymi dzięki ostatnimi imponującymi walkami. Na uwagę zasługuje fakt silnego ciosu nokautującego Jardina, który potwierdził się podczas gali FFW 3 w walce z Kenny Ento. Rick Story zaś to już solidna firma. Ostatnie pięć walk toczone z czołówką dywizji i dowiódł że może toczyć walkę na rónwni z każdym zadowodnikiem. Szczególnie po dwóch ostatnich porażkach będzie extra zmotywowany. Jardine nie jest znany i doświadczony, ale obserwując jego walki widać, że jest to przyszłościowy zawodnik. Jak narazie Rick to dla niego za dużo. Jeśli byłby duży kurs na Jardina można zaryzykować, ale ja postawię:
typ:Rick Story win via Decision
Moim zdaniem to, że walka jest w tzm undercard to już małe nieporozumienie (być może ze względu na Lamasa).Hioki robi ostanio ogromne postępy co szczególnie udowodnił w walce z Palaszawskim (totalnie zdominował walkę). Z drugiej strony mamy zawodnika o którym można powiedzieć podobnie. Jeśli Hioki miałby wygrać to w parterze, lecz będzie to trudne ze względu na dobrą umiejętności grapplerskie Lamasa. Myślę, że Hioki wykorzysta przewagę zasięgu i nie napotka się na jakiś mocniejszy cios Lamasa
typ:
Hatsu Hioki win via Decision
Przez długi czas nie mogłem przekonać się do umiejętności Pearsona, ale ostanie postępy i nawiązywanie równych walk z lepszymi przeciwnikami przekonały mnie. Być może walka nie będzie przebiegać efektownie ale myślę że spokojnie Pearson wypunktuje rywala . Pomimo problemów Persona z prawem (DUI) nie powinno wpłynąć to na jego walki. Jedynym co zagraża Cub Swanson to BJJ, ale wierzę, że walka nie zostanie sprowadzona ani raz do parteru.
typ: Ross Pearson win via Decision
Jak zawszę wskażę walkę najbardziej pewną to obstawiania i oto ona. Ebersole musiał by bardzo się postarać, aby to przegrać. Ebersole - imponujący winning streak w dodatku z rozpoznanymi przeciwnikami. Wątpię aby Tj przetrzymał z Ebersole 3 rundy dlatego obstawiam
typ : Brian Ebersole win via TKO Round 2
Jeśli ktoś na forum napisze że wygra Gray to się z nim zgodzę, ale jeśli ktoś napisze że wygra Clay zrobię to samo ???? . Ale jak wiadomo dwa stany wykluczające się nie mają prawa zaistnieć i ktoś musi wygrać (chyba, że remis). Gdyby to była walka na 3 rundy typowałbym raczej wygraną Maynarda, ale że jest to 5 rund to sprawa się komplikuje, gdyż wiemy jakim imponującym Kardio dysponuje Guida. Wszyscy spodziewają się wygranej Graya jako odbudowa po dwóch bataliach z Frankie, lecz uważam, że to nie nastąpi w starciu z Guidą. Maynard nie ma nokautującego ciosu i nie potrafi wykańczać przeciwników o czym przekonaliśmy się w 2 walkach o tytuł. Jeśli Gray nie potrafił zakończyć walki przed czasem z Edgarem to z Guidą tym bardziej nie ma szans. Gray by Submission ? również odpada. Pozostaje tylko decyzja po 5 rundach co zważywszy na przeciwnika jest bardzo mało prawdopodobne. Clay nie będzie czekał na ruch Graya i myślę że w pewnym momencie zacznie prowadzić walkę, w takich sytuacji Gray sobie nie radzi. Bez dalszej argumentacji postawię
typ: Clay Guida via Submission Round 4