>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC on FX : Maynard-Guida 22.06.2012

Status
Zamknięty.
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik

Data: 22 czerwca 2012
Miejsce: Atlantic City, New Jersey, USA
Transmisja: FX

Walka wieczoru:
155 lbs.: Gray Maynard (10-1-1) vs. Clay Guida (29-12)

Główna karta:
155 lbs.: Sam Stout (17-7-1) vs. Spencer Fisher (24-8)
170 lbs.: Brian Ebersole (49-14-1) vs. T.J. Waldburger (15-6)
145 lbs.: Ross Pearson (13-5) vs. Cub Swanson (16-5)

Pozostałe:
145 lbs.: Hatsu Hioki (26-4-2) vs. Ricardo Lamas (11-2)
145 lbs.: Steven Siler (20-9) vs. Joey Gambino (9-0)
155 lbs.: Ramsey Nijemem (5-2) vs. C.J. Keith (8-0)
170 lbs.: Rick Story (13-5) vs. Brock Jardine (9-1)
170 lbs.: Luis Ramos (19-7) vs. Matt Brown (14-11)
185 lbs.: Nick Catone (9-2) vs. Chris Camozzi (16-5)
170 lbs.: Dan Miller (13-6) vs. Ricardo Funch (8-3)
135 lbs.: Ken Stone (10-3) vs. Dustin Pague (11-5)

Otrzymane punkty reputacji: +5
bene 240

bene

Użytkownik
Dan Miller vs Ricardo Funch Spośród wszystkich walk Funch widziałem tylko 3 - te które odbyły się w UFC i żadna z nich nie zakończyła się sukcesem. Pomimo to UFC wierzy w niego i daje mu prawdopodobnie ostatnią szansę. Utwierdza mnie to w przekonaniu, że ten zawodnik jest tego warty. W walkach był ustawiany z dobrymi zawodnikami, aby szybko wejść w liczącą się stawkę z underdogów, niestety okazało się się to dla niego za wiele. Dan Miller nie błyszczy ostatnio i nie wierzę że mógłby zaskakująco zakończyć walkę przed czasem, zaś co do Funcha to już inna kwestia.
typ:Ricardo Funch win via KO Round 1

Rick Story vs Brock Jardine
Dla Brocka jest to pierwsza walka w UFC. Dostał on szansę zmierzenia się z najlepszymi dzięki ostatnimi imponującymi walkami. Na uwagę zasługuje fakt silnego ciosu nokautującego Jardina, który potwierdził się podczas gali FFW 3 w walce z Kenny Ento. Rick Story zaś to już solidna firma. Ostatnie pięć walk toczone z czołówką dywizji i dowiódł że może toczyć walkę na rónwni z każdym zadowodnikiem. Szczególnie po dwóch ostatnich porażkach będzie extra zmotywowany. Jardine nie jest znany i doświadczony, ale obserwując jego walki widać, że jest to przyszłościowy zawodnik. Jak narazie Rick to dla niego za dużo. Jeśli byłby duży kurs na Jardina można zaryzykować, ale ja postawię:
typ:Rick Story win via Decision
Moim zdaniem to, że walka jest w tzm undercard to już małe nieporozumienie (być może ze względu na Lamasa).Hioki robi ostanio ogromne postępy co szczególnie udowodnił w walce z Palaszawskim (totalnie zdominował walkę). Z drugiej strony mamy zawodnika o którym można powiedzieć podobnie. Jeśli Hioki miałby wygrać to w parterze, lecz będzie to trudne ze względu na dobrą umiejętności grapplerskie Lamasa. Myślę, że Hioki wykorzysta przewagę zasięgu i nie napotka się na jakiś mocniejszy cios Lamasa
typ: Hatsu Hioki win via Decision

Przez długi czas nie mogłem przekonać się do umiejętności Pearsona, ale ostanie postępy i nawiązywanie równych walk z lepszymi przeciwnikami przekonały mnie. Być może walka nie będzie przebiegać efektownie ale myślę że spokojnie Pearson wypunktuje rywala . Pomimo problemów Persona z prawem (DUI) nie powinno wpłynąć to na jego walki. Jedynym co zagraża Cub Swanson to BJJ, ale wierzę, że walka nie zostanie sprowadzona ani raz do parteru.
typ: Ross Pearson win via Decision
Jak zawszę wskażę walkę najbardziej pewną to obstawiania i oto ona. Ebersole musiał by bardzo się postarać, aby to przegrać. Ebersole - imponujący winning streak w dodatku z rozpoznanymi przeciwnikami. Wątpię aby Tj przetrzymał z Ebersole 3 rundy dlatego obstawiam
typ : Brian Ebersole win via TKO Round 2

Jeśli ktoś na forum napisze że wygra Gray to się z nim zgodzę, ale jeśli ktoś napisze że wygra Clay zrobię to samo ???? . Ale jak wiadomo dwa stany wykluczające się nie mają prawa zaistnieć i ktoś musi wygrać (chyba, że remis). Gdyby to była walka na 3 rundy typowałbym raczej wygraną Maynarda, ale że jest to 5 rund to sprawa się komplikuje, gdyż wiemy jakim imponującym Kardio dysponuje Guida. Wszyscy spodziewają się wygranej Graya jako odbudowa po dwóch bataliach z Frankie, lecz uważam, że to nie nastąpi w starciu z Guidą. Maynard nie ma nokautującego ciosu i nie potrafi wykańczać przeciwników o czym przekonaliśmy się w 2 walkach o tytuł. Jeśli Gray nie potrafił zakończyć walki przed czasem z Edgarem to z Guidą tym bardziej nie ma szans. Gray by Submission ? również odpada. Pozostaje tylko decyzja po 5 rundach co zważywszy na przeciwnika jest bardzo mało prawdopodobne. Clay nie będzie czekał na ruch Graya i myślę że w pewnym momencie zacznie prowadzić walkę, w takich sytuacji Gray sobie nie radzi. Bez dalszej argumentacji postawię
typ: Clay Guida via Submission Round 4

Otrzymane punkty reputacji: +4
L 0

lamp

Użytkownik
Witam,
może trochę nie w temacie ale gdy wchodzę w dział Sporty Walki, to widzę że w dziale UFC on FX : Maynard-Guida 22.06.2012 ostatni wypowiedział się Bene, a jak już wchodzę tu do tematu to nie widzę jego posta, czy to jakiś błąd forum? Post po wyjaśnieniu do kasacji.
Dziękuję i pozdrawiam
Edycja: Teraz oczywiście wyświetla, ze mój post jest ostatni :) ale mam print screena w razie czego.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Nie mam czasu z powodu spraw na uczelni wiec szybko bo kursy w bet swietne i zara uciekna nam dogi !!
Maynard-Guida 3,75 bet365
Nie wiem czy buki nie wiedza czy to informacja o tym ze walka jest 5 rundowa jest bledna. Na pierwszym rzut oka warto byloby wejsc nawet w 1,40 jednak patrzac ze walka jest 5 rundowa juz nie jest tak kolorowo. Przeciez Maynard bedzie mial problem z wytrzymaniem 25minut w oktagonie. Nie oszukujmy sie, ma bardzo kiepskie cardio w przeciwienstwie do Guidy. Gray nie powinien ani znokautowac ani poddac Claya wiec ma wygrac po 25 minutach ? Watpie. Guida za to jesli przetrzyma napory przez pierwsze rundy to w 4 jak i 5 moze pokusic sie o jakies poddanie. Jesli sie nie uda to jesli bedzie aktywny wyciagnie decyzje dzieki koncowym rundom. Kurs marzenie jesli ktos chce lapac value.
Miller-Funch 4,80 bet365
Tutaj jestem zszokowany kursem. Fakt wszystkie argumenty po stronie brata Jima jednak ja bym Funcha nie skreslal. Posiada on mocne uderzenie o ktorym przekonal sie TJ. Ostatnie walki przecietnie, porazka z Pylem, wczesniej mial dluzsza przerwe. Miller przegral 5 z ostatnich swoich 7 walk, fakt ze z samymi kozakami - Sonnenem, Maia, Bispingiem, Marquardem czy Plharesem jednak w tych walkach nie mial duzo do powiedzenia. Wygral z Doerksenem przez split decision i nie pokazal tez za wiele. Funch w UFC ma 0-3 jednak to mylne bo czarny pas bjj ma i cos potrafi. Spore value, w wiekszosci amerykanskich bukach po 4,00 wiec 4,80 w bet to promocja.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Jak byście obstawiali te walki ?
Ken Stone vs. Dustin Pague
Ramsey Nijemem vs. C.J. Keith
Steven Siler vs. Joey Gambino
Dzięki za udzielenie pomocy ! ????
Pozdrawiam olekbolek ????
Remisy... wnioslbys cos od siebie a nie zadajesz bzdurne suche pytanie... bierzesz udzial w typerze na jednej ze stronek o mma i nie masz pojecia co dac czy co ? Najpierw napisz co sam sadzisz o tych walkach a potem chetnie cos odpisze jak bede mial przemyslenia. Widzac taki wpis odechciewa sie konwersacji ;).

O 0

olekbolek

Użytkownik
Remisy... wnioslbys cos od siebie a nie zadajesz bzdurne suche pytanie... bierzesz udzial w typerze na jednej ze stronek o mma i nie masz pojecia co dac czy co ? Najpierw napisz co sam sadzisz o tych walkach a potem chetnie cos odpisze jak bede mial przemyslenia. Widzac taki wpis odechciewa sie konwersacji ;).
Nie chciałbym tu nikogo okłamywać, bo jak wiadomo jest to nie ładne. A prawda jest taka ze dopiero zacząłem się tym sportem nie dawno interesować na poważnie. I byłem i jestem po prostu ciekawy jak obstawiacie dzisiejsze wyniki walk, który zawodnik jest mocniejszy czym może zaskoczyć, czy spodziewacie się w dzisiejszych walkach nokaut.
Pozdrawiam !

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Nie chciałbym tu nikogo okłamywać, bo jak wiadomo jest to nie ładne. A prawda jest taka ze dopiero zacząłem się tym sportem nie dawno interesować na poważnie. I byłem i jestem po prostu ciekawy jak obstawiacie dzisiejsze wyniki walk, który zawodnik jest mocniejszy czym może zaskoczyć, czy spodziewacie się w dzisiejszych walkach nokaut. Pozdrawiam !
No to jak zaczales dopiero to napisz o swoich przemysleniam najpierw a najwyzej ktos to potem zweryfikuje.
Do MODow radzilbym o usuniecie zbednych wpisow bo potem uzytkownicy nie widza dobrych analiz.. moje 2 wpisy bez typow do usuniecia

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Hatsu Hioki vs Ricardo Lamas - 1.50 - 8/10 ⛔- Bet365 .
Hioki japoński zawodnik wagi piórkowej . Inteligentny fighter , prawdziwy wirtuoz i geniusz parteru , czarny pas BJJ , dobra stójka , rzuty , obalenia i poddania .

Były mistrz organizacji Shooto i Sengogu , kolega treningowy GSP z klubu Tristar Gym . Chyba najlepszy japoński grappler a w UFC obok Aldo najlepszy zawodnik tej kategorii . Po tej walce następna już o pas właśnie z Aldo .
Hioki albo rozmontuje rywala w stójce albo podda go w parterze . Tak czy siak jego wygrana .

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Joey Gambino vs Steven Siler - 1.72 - 7/10 ⛔ - Bet365 .
Gambino trenujący w jednym z najlepszych obozów szkoleniowych Tristar Gym obok samego GSP i pod okiem jednego z lepszych trenerów w mma Firasa Zahabiego .
Jest to mocny i silny zapaśnik dysponującą dobrą kondycją i znany z brutalnego ground and pound .
Rywala widziałem raz podczas jego ostatniej mimo to wygranej walki i wtedy co zobaczyłem powiedziałem na kogo obojętnie trafi teraz będę grać przeciwko niemu . Nie powinien mieć on odpowiedzi na zapasy Gambino .

W 53

wyjazdowiec

Użytkownik
Siemano wszystkim.
Tak więc z większością typów się zgadzam, jednak mam pewne &#39;ale&#39;.
Bene- na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad typem na Pearsona. Moim zdaniem ta walka może pójść w każdą stronę. Pearson jest może bardziej poukładanym strikerem, jednak Swanson ostatnio zrobił spore postępy w tej płaszczyźnie(KO na Roopie), a w parterze będzie miał przewagę. ja widzę tu value po stronie Swansona, jeśli już. Osobiście raczej odpuszczam.
Hioki- Lamas również bardzo wyrównane starcie. W parterze(z góry) widzę dominację japończyka, jednak pytanie, czy uda mu się być z góry? Lamas to bardzo dobry zapaśnik i myślę, że tu będzie miał przewagę. W stójce przewaga zasięgu Hiokiego, jednak w tej płaszczyźnie specjalnie mnie nie przekonuje, z kolei Lamasa stać na znokautowanie japończyka. Odpuszczam.
Osobiście gram:
Ebersole- przewaga w stójce, jeszcze większa przewaga zapaśnicza. Partner wyrównany, z kolei Ebersole jest o wiele, wiele bardziej doświadczonym zawonidkiem. Liczę na jakieś (T)KO z Jego strony.
Stout- lepszy w stójce z nokautującym ciosem. Fisher po tej walce pożegna się z UFC. Jego czas już minął, poza tym zawsze był co najwyżej przeciętny ;)
Peague- moim zdaniem jest lepszym strikerem od Stone&#39;a, w parterze też powinien mieć przewagę. Ostatnim występem udowodnił, że jest w formie i powinien dopisać kolejne poddanie do rekordu.
Dodatkowo mocno zastanawiałem się nad Gambino, myślę, że dyspozycja zapaśnicza pozwoli mu wyciągnąć decyzję, ale cztery typy to już sporo, więc odrzuciłem go.
Poza tym bez analizy: Miller, Brown, Nijem.
Powodzonka.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Na wstepie mowie ze zadentyp z dzisiejszej gali nie zasluguje na miare perełki czy pewniaka. Trudna pod katem typerskim jednak mimo ze nienumerowana to bedzie bardzo emocjonujaca bo obsadzona pozadnie.
O Guidzie juz wiele napisane. Walka 5cio rundowa a wiec szansa dla niego, jesli przetrzyma 2 rundy i nie polegnie ani nie przestanie wierzyc w wygrana to z biegiem czasu to on powinien kontrolowac ta walke i narzuacac warunki. Kurs swietny ale bez przesady ze stawka. Guida
Stouta odpuszczam za 1,30.. Pare lat temu sie spotkali, wygral Fischer przez jednoglosna decyzje. Wiadomo jemu lat przybylo a Stoutowi doswiadczenia jednak taki kurs mnie ni zacheca bo Stout jakos furory nie robi..
Nie rozumiem stawiania Pearsona na takie faworyta. Swanson na wazeniu wygladal swietnie, Sklepal Roopa jak chcial, ulegal zawodnikom o klase lepszym od siebie jak i Pearsona (Aldo, Mendes, Lamas). Szanse oceniam 50/50 a wiec biore wyzszy kurs na Cuba. Swanson ✅ piekny nokaut
Ebersole po kontuzji a kto czyta moje wywody wie jak traktuje takich zawodnikow i kurs ofeowany na niego zdecydowanie nie do grania. Gdyby byl w formie i przed kontuzja to bylaby promocja jednak na dzien dzisiejszy wole pograc delikatnie na TJa i liczyc na kolejne submission ;). TJ
O Hiokim napisal pudzian i nic tylko sie pod tym podpisac. Zawodnik Tristan Gym od GSP i calej reszty musi dzisiaj pokonac Lamasa jak chce przesuwac sie na czolowke swojej wagi. Hioki
Gambino z tego samego teamu co Hioki rowniez nacodzien trenuje z mistrzami a wiec Siler ktory wyglada na &quot;pipe&quot; i z ktorym chetnie pod jakims klubem bym zaczal napinke ( po paru sekundach bym sie zdziwil...) moze wygrywac z pajacujacym Miller ale nie z nadzieja Tristan Gym. Gambino ???? totalna porazka tego teamu...
Story mial walczyc z Attonito ktory zlapal kontuzje i ktorego zastapil Abedi. Ten rowniez nie mogl walczyc i w koncu przeciwnikiem jest Jardine ktory nie ma najmniejszych szans z Rickiem... Story ✅ lokata.. zenujacy poziom tego Jardine
Gram na doswiadczenie Browna. Ramos z Nova Uniao jednak to jeszcze za wczesnie zeby odprawiac z kwitkiem takim zawodnikow jak Matt. Thompson juz niedawno sie o tym przekona a dzisiaj Ramos. Brown ✅ rewelacyjna walka i jak pisalem doswiadczenie bylo tu kluczowe
Nijem tez powinien dac sobie rade. ✅ gładziutko
Catone ma wszystkie argumenty po swojej stronie, lepsze bjj jak i zapasy jednak wraca po dluzszej przerwie i kontuzji wiec nie ruszam go.. To samo z Pague i Stonem. Zupelnie nie wiem czego sie spodziewac po tej walce.
Wczesniej juz pogralem dogi a jak ktos chce cos wiecej to ma powyzej co sadze o pozostalych pojedynkach ale nic nie narzucam.
Maynard-Guida 3,75 Bet365
Nie wiem czy buki nie wiedza czy to informacja o tym ze walka jest 5 rundowa jest bledna. Na pierwszym rzut oka warto byloby wejsc nawet w 1,40 jednak patrzac ze walka jest 5 rundowa juz nie jest tak kolorowo. Przeciez Maynard bedzie mial problem z wytrzymaniem 25minut w oktagonie. Nie oszukujmy sie, ma bardzo kiepskie cardio w przeciwienstwie do Guidy. Gray nie powinien ani znokautowac ani poddac Claya wiec ma wygrac po 25 minutach ? Watpie. Guida za to jesli przetrzyma napory przez pierwsze rundy to w 4 jak i 5 moze pokusic sie o jakies poddanie. Jesli sie nie uda to jesli bedzie aktywny wyciagnie decyzje dzieki koncowym rundom. Kurs marzenie jesli ktos chce lapac value.
Miller-
Funch 4,80 Bet365 ⛔ Funch mial na skonczeniu Millera w 2 rundzie, w 3 rundzie niefartownie upadl i sie skonczylo... kurs warty ryzyka mimo wszystko
Tutaj jestem zszokowany kursem. Fakt wszystkie argumenty po stronie brata Jima jednak ja bym Funcha nie skreslal. Posiada on mocne uderzenie o ktorym przekonal sie TJ. Ostatnie walki przecietnie, porazka z Pylem, wczesniej mial dluzsza przerwe. Miller przegral 5 z ostatnich swoich 7 walk, fakt ze z samymi kozakami - Sonnenem, Maia, Bispingiem, Marquardem czy Plharesem jednak w tych walkach nie mial duzo do powiedzenia. Wygral z Doerksenem przez split decision i nie pokazal tez za wiele. Funch w UFC ma 0-3 jednak to mylne bo czarny pas bjj ma i cos potrafi. Spore value, w wiekszosci amerykanskich bukach po 4,00 wiec 4,80 w bet to promocja.

Otrzymane punkty reputacji: +2
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Walka wieczoru:
155 lbs.: Gray Maynard pok. Claya Guidę przez niejednogłośną decyzję, 2 x 48-47; 47-48
Główna karta:
155 lbs.: Sam Stout pok. Spencera Fishera przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-28
170 lbs.: Brian Ebersole pok. T.J. Waldburgera przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-28
145 lbs.: Cub Swanson pok. Rossa Pearsona przez TKO (lewy sierpowy i uderzenia w parterze), 4:14 runda 2
Walki w ufc.tv:
145 lbs.: Ricardo Lamas pok. Hatsu Hiokiego przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-28
155 lbs.: Ramsey Nijemem pok. C.J. Keitha przez TKO (uderzenia w parterze), 2:29 runda 1
170 lbs.: Rick Story pok. Brocka Jardine’a przez jednogłośną decyzję, 3 x 30-27
145 lbs.: Steven Siler pok. Joeya Gambino przez poddanie (gilotyna), 247 runda 1
185 lbs.: Chris Camozzi pok. Nicka Catone przez TKO (przerwanie przez lekarza), 1:51 runda 3
170 lbs.: Matt Brown pok. Luisa Ramosa przez TKO (kolana i podbródkowe), 4:20 runda 2
Walki na facebooku:
170 lbs.: Dan Miller pok. Ricardo Funcha przez poddanie (gilotyna), 3:12 runda 3
135 lbs.: Ken Stone pok. Dustina Pague’a przez niejednogłośną decyzję, 2 x 29-28; 28-29

bene 240

bene

Użytkownik
typ:Ricardo Funch win via KO Round 1 ⛔
Było blisko można było się pokusić na Funcha
typ:Rick Story win via Decision ✅
tutaj na luzie wypunktował
typ: Hatsu Hioki win via Decision ⛔
bardzo równa walka mogł Hioki wygrać również, fatalna sprawa
typ: Ross Pearson win via Decision⛔
Brakło mi konsekwencji w niestawianiu na niego i źle się skończyło
typ : Brian Ebersole win via TKO Round 2 ✅
pewny typ jak pisałem
typ: Clay Guida via Submission Round 4 ⛔
największe rozczarowanie Guida przyszedł pobiegać przez 25 minut, takiej fatalnej walki w jego wykonaniu jeszcze nie widziałem

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom