Rafael dos Anjos vs
Anthony Njokuani
Gdyby nie poprzednie wpadki Rafaela to mógłby być poważnym kandydatem do tytułu. Njokuani pomimo dobrych warunków fizycznych i szybkości nie potrafi wykorzystać swoich atrybutów w walce. Od czasu walki z Barboza nie pamietam, aby porwadził efektownie walki. Ostanie walki Anthonego to męczarnie, nie wygrał żadnej z nich w imponującym stylu, a powinien.Oczywiście Nigeryjczyk może wygrać tę walkę, bo ma do tego warunki, ale jeśli nie potrafił przebudzić się do tego czasu to nie ma co liczyć i czekać na taką walkę. Rafael pomimo to będzie czuł respekt do stójki przeciwnika i będzie preferował parter. Przewiduję poddanie może Rear nake choke ???? . Gdyby walka nawet nie potoczyła się w parterze to i w stójce Rafael może sobie poradzić.
typ : Rafael dos Anjos win via Submission Round 1
T.J. Dillashaw vs
Vaughan Lee
Ciężko kierować się w tej walce przewagą w umiejętnościach poszczególnych zawodników. Na uwagę zasługuje doświadczenie Lee, choć z drugiej strony w większości z anonimami. Widzę jednak przewagę Lee w parterze i myślę że tu należy upatrywać szans na poddanie. Wygrana Dillashawa z Watsonem nie była dla mnie przekonywująca, dlatego obstawiam, ale bez większego przekonania i głębszej analizy.
typ: Vaughan Lee win via Submission Round 2
Karlos Vemola vs
Francis CarmontBędzie to jedna z bardziej interesujących walk. Technicznie każdy zawodników ma materiał na wygranie tej walki, obaj mają bogatą karietę. Vemola bronił tytuł Cage Fighters
Championship 5 razy po czym przeszedł do
UFC. Carmont toczył pojedynki z topowymi zawodnikami i posiada niezły winning streak. Vemola żadnej z walk nie rozstrzygnął przez decyzje i uważam że ta walka również zakończy się przed czasem. Vemola raczej nie będzie miał szans na pojedynek graplerski i nie podda przez do przeciwnika,ale dysponuje też mocnym uderzeniem i myślę z wygra. Carmont może szybko klinczować obalić i tak po trzech rundach może wygrać przez decyzje. Wszyscy sugerują się z Carmont trenuje w Tristar gym, ale czasami bardziej liczy się talent i improwizacja niż dobrze przemyślana strategia i przygotowanie do walki.
typ: Karlos Vemola win via TKO Round 1
James Te-Huna vs
Joey BeltranTo jest mój najpewniejszy typ na tę galę.Tę walkę będzie można pooglądać z przyjemnością, dlatego że Te-Huna bije mocno i agresywnie a Beltran potrafi wytrzymać niesamowite obrażenia, dlatego możemy spodziewać się dobrej walki i mocnego bicia
zanim Te-Huna ostatecznie powali swojego przeciwnika. Nic nie wskazuje na to że walka dojdzie do decyzji. BJJ obu zawodników jest mocno podejrzane, dlatego nie ma możliwości wygranej w ten sposób przez obu, Chyba że Beltran będzie poważnie zamroczony do Te-Huna może wykorzystać okazje. Jest też spora szansa że walka zakończy się przez decyzje, ale nakorzyść Te-Huny.
typ: James Te-Huna win via Decision