>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

UFC on Fuel TV 4: Munoz vs Weidman

Status
Zamknięty.
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP

Data: 11 lipca 2012
Miejsce: HP Pavilion, San Jose, Kalifornia, USA
Transmisja: Fuel TV
Walka wieczoru:
185 lbs.: Mark Munoz (12-2) vs. Chris Weidman (8-0)
Główna karta:
205 lbs.: James Te Huna (14-5) vs. Joey Beltran (14-7)
170 lbs.: Aaron Simpson (11-3) vs. Kenny Robertson (11-1)
185 lbs.: Francis Carmont (18-7) vs. Karlos Vemola (9-2)
135 lbs.: T.J. Dillashaw (5-1) vs. Vaughan Lee (12-7-1)
155 lbs.: Anthony Njokuani (15-6) vs. Rafael dos Anjos (16-6)
Pozostałe:
135 lbs.: Damacio Page (15-7) vs. Alex Caceres (6-5)
125 lbs.: Chris Cariaso (13-3) vs. Josh Ferguson (8-4)
185 lbs.: Rafael Natal (14-3-1) vs. Andrew Craig (7-0)
170 lbs.: Dan Stittgen (7-2) vs. Marcelo Zilio Guimaraes (7-0-1)
145 lbs.: Raphael Assuncao (17-4) vs. Issei Tamura (7-2)

Gala z środy na czwartek jeśli się nie mylę. Transmisja emitowana będzie w otwartej telewizji FUEL TV. Rozpiska nie powala na kolana, ale można spodziewać się dobrych pojedynków. Co najważniejsze zwycięzca walki wieczoru Munoz- Weidman będzie prawdopodobnie następnym przeciwnikiem Andersona Silvy, który jak wiemy obronił po raz 10 walkę o pas wagi średniej. Tak więc zapraszam do dyskusji i podawania typów, bo czasu coraz mniej ;)

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Weidman-Munoz
1,73
pinnacle
Niecodziennie bo z srody na czartek gala UFC. Mimo ze to gala nienumerowana a z serii fuel tv to glowna walka bardzo interesujaca. Weidman jeszcze niepokonany w UFC, jedna z najwiekszych nadziei organizacji. W MMA bilans 8-0 w UFC 4-0. Na rozkladzie ma takie nazwiska jak Sakara, Lawlor czy Maia. Teraz najciezsze zadanie jednak powinien sobie poradzic.
Na uznanie na pewno zasluguje to ze Weidman ostatnia walke wzial w zastepstwie innego zawodnika i mial malo czasu na przygotowanie sie do pojedynku. Mimo to pewnie po 3 rundach pokonal znanego Brazylijczyka z czarnym pasem bjj Demiana Maie.Weidman to swietny wrestler twierdze ze niedlugo bedzie jednym z najlepszych w calej organizacji. Dorzucajac do tego umiejetnosci bjj (purpurowy pas) mamy prawie zawodnika kompletnego.
Munoz ma ksywe flipinskiej maszyny jednak sadze ze w tej walce ona nie zadziala. Rowniez specjalizuje sie w zapas jak i ma pas bjj. Rowniez pokonal Maie przez decyzje. Nietypowe jest to ze jako zapasnik az polowe walk zakonczyl nokautujac przeciwnika.
Podsumowujac walka na pewno wyrownana jednak ze wskazaniem na Weidmana. Jest on wyzszy, ma wiekszy zasieg co pozwli uchronic sie przed podbrodkowymi Munoza. Munoz jesy bardziej doswiadczony jednak jego cialo rowniez odczuwa wiek i ilosc walk wiec to zadna przewaga w tym pojedynku. Najbardziej pradopodobnym scenariuszem na ta walke sa ciagle obalenia Weidmana bo jesli udawalo sie to Lebenowi czy Maia to tym bardziej swietnemu zapasnikowi Weidmanowi wiec o decyzje sedziow nie powinnismy sie obawiac. Mozliwa rowniez wygrana przez submission.
Weidman to bedzie przyszly mistrz UFC a Munoz to kolejna przeszkoda ktora w nocy z srody na czwartek ominie.

Otrzymane punkty reputacji: +12
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Mark Munoz vs Chris Weidman
Chris Weidman - 1.70 - 8.5/10 ✅✅✅ - Expekt .
W tym czym jest dobry Munoz w tym Weidman jest dla mnie lepszy . To lepszy zapaśnik z lepszą stójką i o wiele lepszym brazylijskim Jiu-Jitsu . Do tego przewaga wzrostu i zasięgu na jego korzyść .
Weidman to świetny grappler i świetny zapaśnik sporo myślący w klatce dla mnie to Top 5 wagi średniej .
Munoz to typ zawodnika który szarżuje jak szalony i często wyprowadza sierpowe z wysokości bioder do tego choć jest zapaśnikiem zostawia mnóstwo luk przy sprowadzeniach które to Chris wykorzysta przy pierwszej tylko okazji i zdobędzie dominująca pozycje .
W ostatniej walce mimo wygranej ( kontuzja oka Lebena ) Munoz bardzo sporo stracił w moich oczach choć na niego stawiałem jako pewniaka . Leben go obalał i miał dwie szanse poddanie go . Weidman czegoś takiego nie zmarnuje . Osobiście stawiam na poddanie z jego strony .
Munoz wraca po kontuzji . W styczniu miał operowaną rękę gdzie z łokcia lekarze wyciągnęli mu 24 kawałeczki skruszonych kości . Na prawdę dużo tego i niewiadomo jak teraz będzie ta ręka funkcjonowała .

Plus
James Te Huna vs Joey Beltran
James Te Huna - 1.29 - 10/10 ✅✅✅ - Pinnacle .
Te Huna to solidny kickbokser i zapaśnik z niezłą obroną przed obaleniami .
UFC dało ciała że ponownie zakontraktowali Beltrana który to nie jest zawodnikiem z umiejętnościami na ich poziomie . Prędzej mi kaktus na głowie wyrośnie niż Beltran wygra tą walkę . Stawiam podobnie jak ostatnie walki Huny czyli na demolkę z jego strony .

Edit : Deklasacje i tyle w temacie

Otrzymane punkty reputacji: +23
bene 240

bene

Użytkownik
Rafael dos Anjos vs Anthony Njokuani
Gdyby nie poprzednie wpadki Rafaela to mógłby być poważnym kandydatem do tytułu. Njokuani pomimo dobrych warunków fizycznych i szybkości nie potrafi wykorzystać swoich atrybutów w walce. Od czasu walki z Barboza nie pamietam, aby porwadził efektownie walki. Ostanie walki Anthonego to męczarnie, nie wygrał żadnej z nich w imponującym stylu, a powinien.Oczywiście Nigeryjczyk może wygrać tę walkę, bo ma do tego warunki, ale jeśli nie potrafił przebudzić się do tego czasu to nie ma co liczyć i czekać na taką walkę. Rafael pomimo to będzie czuł respekt do stójki przeciwnika i będzie preferował parter. Przewiduję poddanie może Rear nake choke ???? . Gdyby walka nawet nie potoczyła się w parterze to i w stójce Rafael może sobie poradzić.
typ : Rafael dos Anjos win via Submission Round 1

T.J. Dillashaw vs Vaughan Lee
Ciężko kierować się w tej walce przewagą w umiejętnościach poszczególnych zawodników. Na uwagę zasługuje doświadczenie Lee, choć z drugiej strony w większości z anonimami. Widzę jednak przewagę Lee w parterze i myślę że tu należy upatrywać szans na poddanie. Wygrana Dillashawa z Watsonem nie była dla mnie przekonywująca, dlatego obstawiam, ale bez większego przekonania i głębszej analizy.
typ: Vaughan Lee win via Submission Round 2
Karlos Vemola vs Francis CarmontBędzie to jedna z bardziej interesujących walk. Technicznie każdy zawodników ma materiał na wygranie tej walki, obaj mają bogatą karietę. Vemola bronił tytuł Cage Fighters Championship 5 razy po czym przeszedł do UFC. Carmont toczył pojedynki z topowymi zawodnikami i posiada niezły winning streak. Vemola żadnej z walk nie rozstrzygnął przez decyzje i uważam że ta walka również zakończy się przed czasem. Vemola raczej nie będzie miał szans na pojedynek graplerski i nie podda przez do przeciwnika,ale dysponuje też mocnym uderzeniem i myślę z wygra. Carmont może szybko klinczować obalić i tak po trzech rundach może wygrać przez decyzje. Wszyscy sugerują się z Carmont trenuje w Tristar gym, ale czasami bardziej liczy się talent i improwizacja niż dobrze przemyślana strategia i przygotowanie do walki.
typ: Karlos Vemola win via TKO Round 1
James Te-Huna vs Joey BeltranTo jest mój najpewniejszy typ na tę galę.Tę walkę będzie można pooglądać z przyjemnością, dlatego że Te-Huna bije mocno i agresywnie a Beltran potrafi wytrzymać niesamowite obrażenia, dlatego możemy spodziewać się dobrej walki i mocnego bicia
zanim Te-Huna ostatecznie powali swojego przeciwnika. Nic nie wskazuje na to że walka dojdzie do decyzji. BJJ obu zawodników jest mocno podejrzane, dlatego nie ma możliwości wygranej w ten sposób przez obu, Chyba że Beltran będzie poważnie zamroczony do Te-Huna może wykorzystać okazje. Jest też spora szansa że walka zakończy się przez decyzje, ale nakorzyść Te-Huny.
typ: James Te-Huna win via Decision

bene 240

bene

Użytkownik
Napiszę jeszcze parę słów odnośnie walki wieczoru/
Z początku to widziałem, że powinien to wygrać Weideman i powinno się na jego stawiać, ale im dłużej myślę tym większe mam wątpliwości Munoz to też solidny grappler i ja bym tu nie był przekonany do przebiegu walki, tym bardziej że jest to walka 5 rundowa więc grając na decyzje trochę się ryzykuje, a wygranej przez TKO nie widzę, ewentualnie Sub ale tu też Munoz tak jeszcze nie przegrał. Na korzyśc weidmana rokuje to że Munoz wraca po dość ciężkiej kontuzji łokcia, który jeszcze nie do końca jest zregenerowany. Munoz wziął tę walkę dość szybko po to aby mieć realne szanse na następną walkę z Silva. To że ta walka jest rozpatrywana jako ostani title eliminator pokazuje jak słaba jest dywizja wagi średniej. Życzę wam oczywiście udanych typów i wygranej, bo ja wstrzymam się z typem.

W 53

wyjazdowiec

Użytkownik
To i ja wtrące swoje.
Popieram typy na Dos Anjosa. Ostatnie wyniki ma w kratkę, więc czas w końcu budować w UFC pozycję, na jaką zdecydowanie ma potencjał. Wiadomo, czym w parterze dysponuje brazylijczyk, ale w stójce także jest bardzo solidny. Njokuani jest dobrym strikerem, chociaż zaskoczyć potrafił go chociażby Irokez, więc Dos Anjosa też stać na to. Niemniej mam nadzieję, że po ewentualnej rozpoznawczej rundzie w stójce zdobędzie się na obalenia i może jakieś poddanie, ew. pewne punktowanie i wygra DOS ANJOS.
Następny typ to TE HUNA. Bije mocno i celnie. jak poczuje krew to już nie odpuści i mimo sporej wytrzymałości Beltrana, widzę tu nawet (T)KO ze strony Te Huny, ewentualnie pewna wygrana przez decyzje.
Dokładam do tego typ na CARIASO. Jest to solindy zawodnik z cennymi zwycięstwami nad takimi zawodnikami jak Lee czy tym bardziej Mizugaki. Nie powinien mieć wiekszych problemów z przeciętnym Fergusonem.
Myśle jeszcze nad Carmontem, w którego narożniku stanie Jego koleżka i sparingpartner sam GSP. Trenując w TRISTAR z takimi tuzami, pod okiem Zahabiego, na pewno będzie miał dobrą taktykę przygotowana na Vemole. Widać spore postępy u Carmonta. Przewaga wzrostu jak i zasięgu także po Jego stronie, jednal Vemola jest nieobliczalny, dlatego chyba ten typ jednak odpuszcze.

Otrzymane punkty reputacji: +2
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Niecala godzina do rozpoczecia walk na fejsbuku. Pierwsze walki odpuszczam bo to dla mnie kompletne loteria.
Dla mnie gala zacznie sie od dwoch pojedynkow eliminacyjnych : Page-Caceres i Carmont-Vemola. Oba trudne jednak w pierwszym faworytem jest dla mnie Damacio. Spora roznica w warunkach fizycznych, niby Caceres moze poddac Page&#39;a bo ten co pokazuja ostatnie walki ma z tym klopot jednak jakos nie widze tego. Kurs wystawiony chyba bo bilansie Damacio ktory przegral ostatnie 3 walki, no wlasnie ale z kim przegral ! Z samymi topowymi zawodnikami wagi a Caceres to jak narazie jeszcze noname ktory przegral z Figueiroa. Kurs przyjemny i pobieram Page 1,84 ???? jednak sporo kretynow nie myslacych podczas walki...
Chariaso wyglada przyjemnie bo Ferguson pod kazdym wzgledem mu ustepuje... To tez mozna dorzucic do czego za 1,30 Cariaso.✅
Dalej mamy walke Carmonta z Tristar Gym gdzie sa same tuzy ale co z tego ? Z Cedenbladem nie pokazal zupelnie niczego, prawie przegral ta walke ze slabym Szwedem a Vemola to poziom wyzej i uderza mocniej. Nie zdziwie sie jezeli Francuz nie przetrwa pierwszch rund. Potem juz powinno byc latwiej ale za 1,50 Carmonta nie gram bo mnie ostatnio zniechecil do siebie. Carmont NO BET
Przyjemnie wyglada dos Anjos za 1,55✅ w pinnacle. Njoukani beznadziejny w parterze co dos Anjos powinien spokojnie wyorzystac obalajac go z latwoscia. Nawet w stojce widze lekka przewage DA wiec tutaj walka powinna spokojnie zakonczyc sie jego zwyciestwem. TJ na papierze wyglada przyzwoicie jednak Lee tanio skory nie sprzeda a nie bede sie pakowal w 1,20 na Dillashawa.. NO BET.
Simpson dostal w zastepstwie Robertsona ktory ustepuje mu pod kazdym wzgledem. Aaron zszedl do wagi nizej i powinien na poczatku bez problemu sobie poradzic z takim kelnerem jakim jest Robertson. Simpson 1,33.✅
Do tego Weidman 1,73✅ opisany przeze mnie wyzej no i oczywiscie Te Huna 1,30✅ ktory zniszczy Beltrana.

Otrzymane punkty reputacji: +5
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Walka wieczoru:
185 lbs.: Chris Weidman pok. Marka Munoza przez TKO (łokieć w stójce i uderzenia w parterze), 2. runda 1:37
Główna karta:
205 lbs.: James Te Huna pok. Joeya Beltrana przez jednogłośną decyzję (2 x 30-27, 30-26)
170 lbs.: Aaron Simpson pok. Kenny’ego Robertsona przez jednogłośną decyzję (2 x 29-28, 30-27)
185 lbs.: Francis Carmont pok. Karlosa Vemolę przez poddanie (duszenie zza pleców), 2. runda 1:39.
135 lbs.: T.J. Dillashaw pok. Vaughana Lee przez poddanie (duszenie zza pleców), 1. runda 2:33.
155 lbs.: Rafael dos Anjos pok. Anthony’ego Njokuaniego przez jednogłośną decyzję (2 x 30-27, 29-28)
Pozostałe:
135 lbs.: Alex Caceres pok. Damacio Page’a przez poddanie (trójkąt), 2. runda 1:27.
125 lbs.: Chris Cariaso pok. Josha Fergusona przez jednogłośną decyzję (3 x 30-27)
185 lbs.: Andrew Craig pok. Rafaela Natala przez KO (wysokie kopnięcie), 2. runda, 4:52.
170 lbs.: Marcelo Zilio Guimaraes pok. Dana Stittgena przez niejednogłośną decyzję (2 x 29-28, 28-29)
135 lbs.: Raphael Assuncao pok. Isseia Tamurę przez TKO (uderzenia), 2. runda, 0:25.

bene 240

bene

Użytkownik
typ : Rafael dos Anjos win✅ via Submission ⛔
Całkowita kontrola nad walką dos Anjosa poprzez sprowadzanie walki do parteru dodatkowo trochę sukcesu w stójce.
typ: Vaughan Lee ????win ⛔ via Submission ⛔
Tu rozczarowanie Lee miał potencjał żeby wygrać tę walkę
Karlos Vemola win ⛔ via TKO⛔
Przeceniłem możliwości Vemoli, nie miał technicznych możliwości wygrać tę walkę
James Te-Huna win✅ via Decision ✅
Tak jak pisałem Huna bił mocno ale Beltran to twarda sztuka.

...i jestem pod wrażeniem występu Weidmana!!!

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom