>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC on Fuel TV 2: Gustafsson vs Silva

Status
Zamknięty.
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP

Data: 14 kwietnia 2012
Miejsce: Ericsson Globe Arena, Sztokholm, Szwecja
Transmisja: Fuel TV
Walka wieczoru:
205 lbs.: Alexander Gustafsson (13-1) vs. Thiago Silva (14-2)
Główna karta:
185 lbs.: Brian Stann (11-4) vs. Alessio Sakara (15-8)
170 lbs.: Paulo Thiago (14-3) vs. Siyar Bahadurzada (20-4-1)
145 lbs.: Dennis Siver (19-8) vs. Diego Nunes (17-2)
170 lbs.: DaMarques Johnson (15-9) vs. John Maguire (17-3)
135 lbs.: Brad Pickett (20-6) vs. Damacio Page (12-6)
Pozostałe:
170 lbs.: Papy Abedi (8-1) vs. James Head (7-2)
205 lbs.: Cyrille Diabate (17-8-1) vs. Tom DeBlass (7-0)
185 lbs.: Magnus Cedenblad (10-3) vs. Francis Carmont (17-7)
155 lbs.: Reza Madadi (11-2) vs. Yoislandy Izquierdo (6-0)
170 lbs.: Simeon Thoresen (16-2-1) vs. Besam Yousef (6-0)
145 lbs.: Jason Young (8-5) vs. Eric Wisely (19-7)

Oj długa ta przerwa w UFC była :;/: Powoli wracamy do Octagonu. Gala UFC on Fuel TV2 to przesmak tego, co czeka nas w najbliższym czasie. Walki o pas wagi półciężkiej i ciężkiej, UFC 145 i 146 musi obejrzeć każdy kibic sportów walki. No będzie się działo, ale zanim ten czas nadejdzie zapraszam wszystkich do analizowania i podawania typów na galę w Sztokholmie. Kilka ciekawych pojedynków i mam nadzieję, że dużo emocji nam zaprezentują zawodnicy. W walce wieczoru zobaczymy powracającego po dyskwalifikacji Thiago Silve z gospodarzem i &quot;pupilem&quot; publiczności w Sztokholmie Alexandera Gustafssona, który gościł kiedyś na gali KSW. Pokonał wtedy Krzysztofa Kułaka. Jednak jest to zawodnik, którego jeszcze nikt porządnie nie sprawdził. To będzie prawdziwy test dla tego młodego zawodnika. Po drugiej stronie stanie Thiago Silva który wraca po długiej przerwie, ale jak sam mówi ciężko pracował i ma coś do udowodnienia. Myślę, że to właśnie Brazylijczyk powinien być faworytem tego pojedynku, a tak nie jest. Kurs 2.87 na wygraną Silvy ? Biorę w ciemno już teraz, bo nie widzę innej opcji jak powrót Silvy do czołówki zawodników wagi półciężkiej.​

Otrzymane punkty reputacji: +5
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Na UFC 145 procz walki glownej Evans-Jones tak naprawde nie ma elektryzujacego pojedynku. Cigano z Overeemem rowniez nie zawalczy wiec tutaj ogromna strata no ale inne pojedynku juz zdecydowanie lepsze niz gala wczesniej. Gala w Szwecji moze byc ciekawa ze wzgledu na egzotyke jakby nie patrzec. Musze dotrzec do informacji kto bedzie sedziowal pojedynki i czy beda to Szwedzi. Jesli tak to kierowalbym sie w strone gospodarzy.
Nie wyobrazam sobie porazki Gustafssona w rodzimym kraju ale Thiago Silva to nie kelner i zdecydowanie doswiadczeniem przewyzsza Szweda. Niestety kurs 1,40 nie zacheca do grania na The Maulera a na Brazylijczyka mimo wszystko grubej kasy nie postawilbym dlatego glowna walka niestety no bet na chwile obecna.
Widze lekkie value w osobie Sakary. Swoje walki powinni wygrac Nunes i Paulo Thiago. Dubel ze Szwedow - Abedi+Madadi wyglada rowniez przyzwoicie. Skandynawski pojedynek Thoresen vs Yousef moze byc ciekawy.
Po pierwszym rzucie oka na kursy nie widze jakiejs peręłki na ta chwile nic nie gram. Jednak po swietach przyplyw gotowki byl i zamierzam zainwestowac w ta gale wieksza sumke ale narazie za wczesnie na cokolwiek. Czekamy do wazenia bo ono czasami duzo mowi.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Francis Carmont vs Magnus Cedenblad - 1.40 - 9/10 ✅✅✅ - Unibet .
Francis z Tristar Team ( jeden z najlepszych w MMA ) bliski kolega , przyjaciel i partner treningowy GSP ( będzie w jego narożniku w tej walce ) .
Były mistrz KSW bazujący na Muay Thai dobry klincz i kolana . Silny z dobrymi kombinacjami bokserskimi a jego grappling i zapasy na dobrym poziomie i niebezpieczne dla każdego . Dzięki treningom w Tristar w większości z zapaśnikami i GSP jego umiejętności poszły jeszcze wyżej .
Rywal znalazł się na rozpisce tylko dlatego że jest Szwedem i gala odbywa się w Szwecji na pewno nie dzięki temu co prezentuje .
Francis zaliczył już debiut na UFC 137 gdzie po łatwej walce pokonał przeciwnika i teraz przewiduje że będzie podobnie .

Skorzystałeś z typu ? Kliknij: Dzięki
edit : poddanie 2 runda

Otrzymane punkty reputacji: +7
S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Co do typu z Carmonta w zupelnosci sie zgadzam a sam dodaje od siebie na poczatek :
Maguire-Johnson 1,85 betsafe
W betsafe promocja bo takiego kursu juz nigdzie nie dostaniemy. Ciezko mi uargumentowac taka walke ale widze wielka przewage Maguire i DaMargues moze zagrozic mu chyba tylko nokautem w co i tak watpie mimo imponujacego noakutu na Blackburnie. Jednak gdyby nie ten atak to przegralby ta walke z badz co badz slabym Blackburnem, dorzucajac do tego porazki z Riddle i Sadollahem wychodzi na to ze jest to zawodnik poprostu przecietny. Technika minimalnie po stronie Johnsona jednak ona akurat w tej walce nie odegra istotnej roli. Maguire toczyl wyrownana walke z Watsonem przez 3 rundy lecz zostal trafiony i skonczony ale Kong to zdecydowanie mocniejszy przeciwnik niz jutrzejszy. W debiucie w UFC The One pokonal Edwardsa ktory rowniez jest silniejszy od Jonhsona. Grappling Anglika jest nieobliczalny i czesto wychodza mu poddania na przeciwnikach jak i zdobywa przewage w parterze. Jesli Maguire bedzie uwazny i nie da sie poddac ani znokautowac w jakis przypadkowy sposob to poprostu ta walke wygra albo przed czasem albo przez jednoglosna decyzje.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
UFC to nie jest KSW i nie ma mowy o faworyzowaniu gospodarzy, ściany im nie pomogą, bo Dana White na to nie pozwoli. Co do walki wieczoru różnica między umiejętnościami Gustafssona a Silvą jest żadna, nawet bym powiedział, że to właśnie Brazylijczyk jest lepszym zawodnikiem. Pytanie tylko w jakiej jest formie, czy długa przerwa nie spowodowała gorszej dyspozycji. Jednak jak sam mówi jest głodny walki, brakuje mu tej adrenaliny i nie może się doczekać jak wejdzie do klatki. Dla mnie Silva jest faworytem, dlatego stawiam na niego po kursie 2.65

W 53

wyjazdowiec

Użytkownik
Siemano wszystkim.
Popieram typ na Carmonta- odkąd trenuje w Tristare poprawił się w każdej płaszczyźnie. Widziałem walkę Cedenblada na Superior Challange i nie zrobił na mnie wrażenia. Jego główną bronią są dobre warunki fizyczne, jednak Carmont nie ustepuje mu pod tym wzgledem, poza tym Szwed nie do końca potrafi je wykorzystać.
Kolejnym dobrym typem jest zagranie na Madadiego. Jest to solidny zawodnik. Wielkiej kariery w UFC może nie zrobi, ale Jego umiejętności zapaśnicze, wydolność, nieustępliwość powinny wystarczyć na Izquierdo, który przede wszystkim słabo broni obalenia. Myślę, że publika Szwedzka poprowadzi Raze do zwycięstwa przez decyzję.
Zagrałem też na Picketta, który jest w czołówce wagi. Z kim powinien prrzegrać- przegrywał, za to pokonywał też bardzo dobrych zawodników, jak Jonhsona czy Menjivara. Page jest solidny, jednak Anglik powinien być lepszy, przede wszystkim zapaśniczo. Ja widzę tu zdecydowaną decyzję dla Anglika, a może nawet jakieś poddanie.
Poza tymi typami, które widziałem, resztę widzę tak:
Mauler, Stann, Thiago, Nunes(gdyby kursy tak mocno nie zleciały Jego tez bym grał), Johnson.
Pozdrówki, powodzenia!

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Ciekawa rozpiska ale nie widze nic do zagrania &quot; grubo&quot;.

205 lbs.: Alexander Gustafsson (13-1) vs. Thiago Silva (14-2)
Snoopy optuje za Silvą. Zgadza się, to jest mocny fighter ale :
po rocznej przerwie , więc forma to zagadka
natomiast Mauler jest gwarantem wysokiego poziomu. Stosunkowo młody zawodnik, który regularnie wchodzi na coraz wyższy poziom
Z drugiej strony Szwed jeszcze się nie zetknął z tak mocnym zawodnikiem jak Brazylijczyk, z ktorym by wygrał

185 lbs.: Brian Stann (11-4) vs. Alessio Sakara (15-8)
Czy Amerykanin w 1 rundzie znokautuje Włocha? Możliwe ale ja sie pokusze na niespodzianke, po kursie 4.4 Włoch pomimo bolących kolan i słabszej fizyczności może wyboksować swoją techniką a nawet zdominowac w parterze faworyta.
Stann jest jak dla mnie przereklamowany.
Sakara ⛔
4.4
5Dimes
1/10

205 lbs.: Cyrille Diabate (17-8-1) vs. Tom DeBlass (7-0)

DeBlass jako faworyt po 1.5. WTF?
Debiutant, mało przekrojowy, niby mistrz bjj ale z tym swoim parterem nie podskoczy w UFC.
Diabete ma doświadczenie, może jest troche &quot;nadzbyt&quot; doświadczony bo ma już 37 lat ale może obić mordke żółtodziobowi.

Diabete ✅
2.8 Pinnacle
2/10

145 lbs.: Jason Young (8-5) vs. Eric Wisely (19-7)

Stawiam na Younga. Ładnie uderza, ma niezły defensywny parter.
Wisely jak dotąd rozczarowywuje. Wygrywał w małych organizacjach, ale już na salonach (Strikeforce i UFC) nie miał nic do powiedzenia.
Young ma zasięg i dobrze trzyma dystans. Myślę , że wypunktuje zapasnika Wisely

Young ✅
1.57 Pinnacle
3/10

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
O Maguirze pisalem wyzej a wiec dorzucam :
Maguire-Johnson ✅
1,85
Betsafe
W Betsafe promocja bo takiego kursu juz nigdzie nie dostaniemy. Ciezko mi uargumentowac taka walke ale widze wielka przewage Maguire i DaMargues moze zagrozic mu chyba tylko nokautem w co i tak watpie mimo imponujacego noakutu na Blackburnie. Jednak gdyby nie ten atak to przegralby ta walke z badz co badz slabym Blackburnem, dorzucajac do tego porazki z Riddle i Sadollahem wychodzi na to ze jest to zawodnik poprostu przecietny. Technika minimalnie po stronie Johnsona jednak ona akurat w tej walce nie odegra istotnej roli. Maguire toczyl wyrownana walke z Watsonem przez 3 rundy lecz zostal trafiony i skonczony ale Kong to zdecydowanie mocniejszy przeciwnik niz jutrzejszy. W debiucie w UFC The One pokonal Edwardsa ktory rowniez jest silniejszy od Jonhsona. Grappling Anglika jest nieobliczalny i czesto wychodza mu poddania na przeciwnikach jak i zdobywa przewage w parterze. Jesli Maguire bedzie uwazny i nie da sie poddac ani znokautowac w jakis przypadkowy sposob to poprostu ta walke wygra albo przed czasem albo przez jednoglosna decyzje.

Carmont-
Cedenblad 1,40 ✅
Fury-
Rogan 1,15
Marquez-
Fedchenko 1,06

ako 1,71

betsafe

Carmont trenuje na codzien w Tristan Gym gdzie moze podgladac samemu GSP oraz Torresa, Floriana czy Hioki. Co prawda bilans 17-7 nie powala ale umiejetnosci zawodnik posiada. W debiucie wygral z Camozzim pewnie na punkty, jako ciekawostke ma na rozkladzie Jurasa na KSW Extra i porazke z Bedorfem tez przez decyzje. Cedenblad to zawodnik gospodarzy ale nie sadze ze beda mieli oni okazje na wałek bo walka bedzie jednostronna. To bedzie skok o 2 klasy jesli o chodzi o przeciwnikow jakich mial Szwed i watpie zeby podołał. Na wazeniu rowniez widac potezna przewage Francuza..
Boks o powinna byc formalnosc bo Marquez u siebie nie przegra a Fury powinien szybko uporac sie z Roganem ktory walczy za wyplate...
Siver-Nunes ⛔
1,57

Tobet
Od poczatku tygodnia kursy codziennie rosly na Nunesa i bylo to zrozumiale poniewaz walka wydawala sie 50/50. Jednak po wazeniu idzie masowka do ktorej sie dolaczam. Siver nie bardzo wyglada, bedzie wolny co Nunes z latwoscia powinien wykorzystac. Nie jestem zwolennikiem Nunesa ktorym tak wszyscy sie podniecaja ale w tym pojedynku bedzie lepszy od weterna UFC. W Nova Uniao wszyscy robia postepy i mam nadzieje ze The Gun rowniez nauczyl sie czegos wiecej od ostatnich walk z Florianem czy Gamburyanem. 8 ostatnich pojedynkow zakonczonych bylo decyzja i zapewne dzisiaj rowniez tak bedzie.
Abedi⛔+Madadi✅
2,25

Betsafe
Naturalizowani Szwedzi dostali przeciwnikow pod siebie. Abedi juz mial probke prawdziwego MMA od Alvesa i jego znakomity rekord padl ale dzisiaj ma dobra walke na odbudowanie sie bo Head to to zwykly przecietniak. Madadi troche popajacowal na wazeniu i tego sie obawiam ze zbyt emocjonalnie podchodzi do walki i moze sie to zle skonczyc ale doswiadczenie jak i umiejetnosci ma zdecydowanie wieksze od Izquierdo.
Paulo Thiago-Bahadurzada ????
1,714

Pinnacle
Na poczatku buki wystawily 1,25 na Brazylijczyka, potem wzroslo do 1,5 i sie utrzymywalo ale widac bylo ze spada na Siyara. Po takim kursie to az zal nie zagrac teraz bo bez przesady. Czekac tez nie ma juz co bo wiecej chyba nie wzrosnie a i tak kurs jest swietny. Iranczyk mozna powiedziec ze jest szalony i nieobliczalny, moze znokautowac nawet w 1 ciosie ale Thiago jest zbyt doswiadczonym zawodnikiem zeby sie tego nie spodziewac i nie uchronic. Do tego ma mocna szczeke i powinien przetrzymac ten szalenczy atak. W parterze ogromna przewaga Brazylijczyka i tam ta walke powinien sprowadzac a poddac Siyara trudno nie bedzie. Najbardziej prawdopodobny scenariusz to Thiago przez poddanie ale nie mam kasy na unibecie wiec gram zwykle zwyciestwo bo mimo ze nie sadze zeby walka trwala do konca.
Stann-Sakara ⛔
4,26

Pinnacle
Tutaj widze value w osobie Legionariusa. Na papierze Stann ta walke powinien wygrac juz w 1 rundzie dzieki swojemu poteznemu ciosowi jednak w praktyce nie bylbym tego taki pewien. Sakare nokautowal Leben, Alexander i McFedries jednak Wloch wyciagnal wnioski i z Weidmanem ktory rowniez dysponuje mocnym ciosem nie dal sie znokautowac. Mimo ze walke przegral to jakies postepy mozna bylo zauwazyc. Sakara posiada czarny pas bjj i w parterze powinien miec przewage o ile w ogole zdola przeniesc tam walke. Najbardziej prawdopodobny scenariusz to wczesny atak bylego Marines i nokaut na Sakarze jednak tak jak pisalem, wierze ze umiejetnosci bjj ktore posiada Legionarius pozwola na cos wiecej niz obrone a wtedy decyzja juz moze byc dla niego.

Diabate-DeBlass ✅
2,87

bet365
Diabate ma doswiadczenie i widze rowniez value w jego osobie. O DeBlassie tak naprawde niewiele wiem, o walce dowiedzial sie niedawno wiec nie wiem jak z przygotowaniem. Moze byc roznie i szanse oceniam 50/50. Diabate zasieg i wzrost o wiele wiekszy.

B 10

borysek

Użytkownik
Wyniki gali:
Alexander Gustafsson pok. Thiago Silvę przez jednogłośną decyzję, 2 x 30-27; 29-28
Brian Stann pok. Alessio Sakarę przez TKO (uderzenia w parterze), 2:26 runda 1
Siyar Bahadurzada pok. Paulo Thiago przez KO (prawy podbródkowy), 0:42 runda 1
Dennis Siver pok. Diego Nunes przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-28John Maguire pok. DaMarquesa Johnsona przez poddanie (balacha), 4:40 runda 2
Brad Pickett pok. Damacio Page’a przez poddanie (duszenie zza pleców), 4:05 runda2
James Head pok. Papy’ego Abediego przez poddanie (duszenie zza pleców), 4:33 runda 1
Cyrille Diabate pok. Toma DeBlassa przez jednogłośną decyzję, 2 x 29-28; 28-28
Francis Carmont pok. Magnusa Cedenblada przez poddanie (duszenie zza pleców), 1:42 runda 2
Reza Madadi pok. Yoislandy’iego Izquierdo przez poddanie (gilotyna), 1:28 runda 2
Simeon Thoresen pok. Besama Yousefa przez poddanie (duszenie zza pleców), 2:36 runda 2
Jason Young pok. Erica Wisely przez jednogłośną decyzję, 2 x 29-28; 30-28

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom