Piszę dopiero teraz bo dalej nie mogę uwierzyć w to co się stało. Mówię oczywiście o walce Aliego. Bez zbędnej analizy wypadałoby zwyczajnie powiedzieć "co jest ku***???" bo dla mnie do tej pory niedowierzanie.
O ile przegraną z Big Footem można było wytłumaczyć świetnym gameplanem Antonio, pierwszą walką Ala po odstawieniu testosteronu, nonszalancją i tym, że siadło cardio po ponad 9 minutach walki to nie wiem jak wytłumaczyć to, że cardio siadło Reemowi po 3 minutach. No ok, wystrzelał się ale Konina wcześniej kończył przeciwników bez strzelania ciosami tylko ciosem, a tych już na wykończeniu (takich jak Travis podczas nawałnicy) kończył na luzie.
Wydawało się, że po sekcji zwłok z BF Overeem przyłożył się do cardio i przecież zrzucenie 6 kg do walki z Brownem tylko na to wskazywało. Do tego Ali miał wykorzystać swoje doświadczenie a tu co mamy?? Strzelanie ciosami i kolanami w garde zamiast na korpus - taka jest prawda, że Ali wystrzelał się w garde i tyle (inną sprawą jest, że nie jeden sędzia tą walkę by wtedy zakończył - no ale wtedy dyskutowalibyśmy inaczej). Druga sprawa, rozumiem i widać było, że Travis trochę odczuł tą nawałnicę a z drugiej strony wszyscy widzieliśmy, że dobrze wiedział, iż Konina już dyszy i że trzeba to wykorzystać obijając go co skrzętnie robił front kickami. I rozumiem jakby Reem padł po nagłym wjeździe z czołowym kopnięciem przez Travisa ale nie rozumiem jak można tak dać się trafić ewidentnie widząc wcześniejsze (chyba) 9 takich ciosów. Tak więc o co chodzi panowie???
Overeem przegrał obie ostatnie walki trochę pechowo, z BF pewnie wygrwając 2 rundy na punkty wystrzelał się w parterze wcale nie nawałnicą ciosów tylko mozolnym obijaniem a teraz z Travisem mając go już na widelcu. Ale z drugiej strony jasno trzeba powiedzieć, że z takim cardio i tak trzymaną gardą (pomijam szczenę bo tą każdy ma jaką ma -nie wytrenujesz tego) Ali niczego w HW nie zwojuje. Po tej wpadce z testosteronem ewidentnie wszystko idzie w złym kierunku...niestety
Ps. oczywiście trzymam kciuki za Reema i mam nadzieję, że jeszcze pokaże coś w
UFC