>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC Fight Night: Nogueira vs Davis 26.03.2011

Status
Zamknięty.
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik

Main Card:

• Phil Davis vs. Antonio Rogerio Nogueira
  • Dan Hardy vs. Anthony Johnson
  • Amir Sadollah vs. DaMargues Johnson
  • Leonard Garcia vs. Chan Sung Jung

Prelims:

• Alex “Bruce Leroy” Caceres vs. Mackens Semerzier
  • Jon Madsen vs. Mike Russow
  • John Hathaway vs. Kris McCray
  • Johny Hendricks vs. TJ Waldburger
  • Sean McCorkle vs. Christian Morecraft
  • Mario Miranda vs. Aaron Simpson
  • Waylon Lowe vs. Nik Lentz

Zapraszam do dyskusji i podawania typów ;)

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Jak dla mnie Davis do gry kurs 1.29(kurs już 1.35 ???? Expekt ,Antonio Rogerio Nogueira po tej walce chyba pożegna się z UFC ,przegrał z zapaśnikiem Baderem i według mnie przegrał walkę Brilzem, bardzo niesprawiedliwy wynik ,teraz walczy z drugim po Jonsie talencie Philem Davisem .Davis bardzo duży zasięg rąk 201 cm bardzo dobry zapaśnik wrestler 1 dywizji NCAA,niebieski pas BJJ ,według mnie ta walka bardzo będzie przypominała walkę Nogueira z Baderem a wiec obalenie i kontrola z góry przez Davisa.Zapasy powinny mu pozwolić na kontrolowanie walki.Stawiam zdecydowanie na Davisa.--jeszcze jedna moja propozycja to Amir Sadollah kurs 1.49 według mnie Amir wygra spokojnie ta walkę.----Za dobre i pomocne typy proszę pompować w moja reputacje!! Wystarczy kliknąć &quot;dzięki&quot;

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
205 lbs.: Antonio Rogerio Nogueira (19-4) vs. Phil Davis (8-0)

Jakieś kursy z dupy:
3.7 vs 1.3 na Davisa

BJJ kontra atletyzm i zapasy.
Nie wiem co ludzie widzą w Davisie. Facet jest silny, wytrzymały, dobre obalenia i kontrola w parterze.
Szybkość taka sobie, brak techniki w uderzeniach, wogóle sygnalizuje strasznie te swoje kopy.
Submission tak sobie.
Brazylijczyk raczej nie da sie nokautowac ani skończyć w parterze.
Myślę, że śmiało może sprobować poprowadzić walke w stójce bo ma dobry boks, musi sie tylko wystrzegac cofania i lecenia na dupe, żeby wciagac Davisa do gardy.
Może zdominować go w stojce.
Z pleców może próbowac poddać.
Jak dla mnie Davis to niewielki faworyt .

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Hehe widze, że walneliśmy z Pudzianem podobną analize ale wnioski inne ????
Z Baderem przegrał , ale:
1. Bader to wyższa półka niż Davies
2. Davies ma ograniczony repertuar, Nog. wie czego sie mam po nim spodziewać, natomiast Brazylijczyk ma większe możliwości zastosowań rozwiązań taktycznych .

Prawdopodobne jest, że Davies przeleży na Brazylijczyku ale nie za 1.3

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Amir Sadollah vs. DaMargues Johnson 1 1.49(już spadł na 1.40) Buk Expekt według mnie kurs bardzo dobry w innych bukach kurs w okolicy 1.40 zastanawiam się czy nie zagrać Amira grubo solo,obejrzałem walki Johnsona (Amira znam wszystkie na pamięć)i według mnie Amir to wygra zdecydowanie jak nie przez TKO,Johnson to dla mnie przeciętny zawodnik coś na poziomie Petera Sobotty którego to w ostatniej walce Amir wypunktował zdecydowanie.Amri czarny pas sambo ,purpurowy BJJ bazuje na Muay Thai, długi czas spędził w Holandii trenując z Marco van den Brokiem(Duński mistrz WKA, specjalista od Muay Thai) nie wspominając ze jest zwycięstwa 7 sezonu The Ultimate Fighter,dzięki tajskiemu klinczowi zdemolował twarz Baroniemu .Jak dla mnie zdecydowana i łatwa wygrana Amira .---Za dobre i pomocne typy prosze pompowac w moja reputacje!! Wystarczy kliknac &quot;dzięki&quot;

premo23 18,5K

premo23

Użytkownik
Bader to zdecydowanie niższa półka niż Davis. Słabszy fizycznie, słaba stójka (brak kopnięć, jedynie machanie cepami). Davis zdominuje chudszego nogueirę kompletnie co z przykrością napisałem, gdyż to jeden ze starej gwardii i niestety pójdzie w zapomnienie.
Także proponuję duet Davis + Anthony Johnson (walczy z Danem Hardym, przeważa warunkami fizycznymi - to taki trochę jon jones wagi welterweight ze słabszymi zapasami).
Davis - 1,29
Johnson - 1,60
buk expekt
Pzdr

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Bader to zdecydowanie niższa półka niż Davis. Słabszy fizycznie, słaba stójka (brak kopnięć, jedynie machanie cepami). Davis zdominuje chudszego nogueirę kompletnie co z przykrością napisałem, gdyż to jeden ze starej gwardii i niestety pójdzie w zapomnienie.
Także proponuję duet Davis + Anthony Johnson (walczy z Danem Hardym, przeważa warunkami fizycznymi - to taki trochę jon jones wagi welterweight ze słabszymi zapasami).
Davis - 1,29
Johnson - 1,60
buk expekt
Pzdr
tez sie zastanawiem nad Johnsonem tak samo jak Davis może go zdominować w parterze tylko ze miał długa przerwę nie walczył chyba z 1.5 roku

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Co do Badera - mi on kojarzy się w stójce z takimi &#39;Brockowymi&#39; prostymi &lt;lol&gt;
Davis powinien wygrać, ale czy po takim kursie? Do przemyślenia, bo jednak Nogueira potrafi w podstawowym stopniu wyprowadzać kombinacje bokserskie, a w parterze raczej nie zapomniał jak się walczy i zawsze może mu jakieś poddanie wpaść. Johnsona chyba nie będę tykał, bo nie wiem, na co go stać obecnie.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Z tego Davisa wkrótce może być czołówka LHW, może nawet przyszły mistrz? Zobaczymy, jak będzie się rozwijał, ale oglądając jego walki nie da się nie zauważyć jego olbrzymich umiejętności w parterze. Ciekawi mnie, co pokaże z Lil Nogiem, chociaż to obecnie też nie będzie żaden wyznacznik ;-)

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Szczerze mówiąc nie widziałem w akcji Phila Davisa. Dużo jednak czytałem pozytywnych opinii na temat jego umiejętności. Widać, że powoli młodzi zawodnicy przebijają się do UFC. Świetnym przykładem jest Jon Jonesa, teraz mam nadzieję, że będzie podobnie z Davis&#39;em. Jestem bardzo ciekaw jak zaprezentuję się z doświadczonym zawodnikiem jakim jest Nogueira. Jednak jeśli chodzi o zakłady na tą walkę to dla mnie nie ma sensu nic w tym pojedynku stawiać. Dlaczego ? Kurs śmieszny, a tak naprawdę Davis jest młody i nie doświadczony. Trzeba najpierw zobaczyć czy będzie potrafił się bić na wysokim poziomie, czy presja i psychika nie zniszczy jego kariery.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Powtórze jeszcze raz.
Davis to nie jest talent.
Ciekaw jetsem skad pochodzi żrodło tej, mim zdaniem, bzdury.

Talent to jest ktoś , kto w efektowny sposób szybko kończy walki.
Davis jest przeciwieństwem talentu.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
salonowiec, a dla mnie to jest talent.
Talent to jest ktoś , kto w efektowny sposób szybko kończy walki.
Nie, talent to jest ktoś, kto przede wszystkim wygrywa i ma predyspozycje ku pięciu się w górę w rankingach. Bo wg Twojej definicji to Brock był przez pewien czas ogromnym talentem, a Pudzian jest jeszcze większym?

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Moje propozycje na UFC Fight Night 24 --Davis + Amir Sadollah, z Boksu -Pirog + Dimitrenko a na innych kuponach Lentz i Madsen .Oby wszystko weszło ładnie jak tydzień temu.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Davis pieknie wygląda: tors jak u Apolla, nogi jak u konia wyścigowego.
Był mistrzem zapasów, jest bardzo dobrym atletą.
Wydaje mi się, że tylko te cechy pozwalają widziec w nim talent.

Jest nieutalentowany w uderzeniach albo trzeba zwolnić jego trenera od tej płaszczyzny.
Przeciętnie się porusza po octagonie.

Jak dla mnie to będzie taki co najwyżej drugi Josh Barnett.
Zajedzie przeciwnika fizycznie, bo silny, duzy, umie się bronić.
Żadnego dobrego nie znokautuje, pokona przez proste submission dopiero kogoś mocno zmęczonego i można wciemno obstawiać overowe walki.

Kwintesencja talentu ( sarkazm) .

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Moje propozycje na UFC Fight Night 24 --Davis ✅+ Amir Sadollah✅, z Boksu -Pirog✅ + Dimitrenko✅ a na innych kuponach Lentz✅ i Madsen⛔ .Oby wszystko weszło ładnie jak tydzień temu.
Ale pięknie znowu walki dały zarobić moje 2 pewniaki i podstawa Davis i Amir wygrali swoje walki + Dimitrenko z Boksu i bardzo duży plus tylko Madsen zwalił tasiemkę ale to mały szczegół .Niedługo kolejne walki i kolejne typy .Zapraszam (żeby takie weekendy były co tydzień ???? ).Za dobre i pomocne typy proszę klikać w moją reputacje!! Wystarczy kliknąć &quot;dzięki&quot;.

sliw4 67

sliw4

Użytkownik
Ogladalem walke akurat zdazylem idealnie po imprezie na walke wieczoru i wygladala tak jak sie spodziewalem czyli nudna, Davis po udaje ze cos uderza w stojce i bedzie probowal obalac, kurs w sportigbecie wszedl gladziutko na Davisa przez decyzje.
Oprocz Davisa stawialem na Hendricksa, tylko szkoda ze nie mozna bylo tej walki stawiac ze zakonczy sie przed czasem :-|

Teraz to trzeba czekac na nastepna gala z GSP, Machida.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom