>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC Fight Night - Henderson vs Thatch 15.02.2015

Status
Zamknięty.
karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP

MAIN CARD (FOX Sports 1, 10 p.m. ET)

Benson Henderson vs. Brandon Thatch
Max Holloway vs. Cole Miller
Kiichi Kunimoto vs. Neil Magny
Daniel Kelly vs. Patrick Walsh
Michel Prazeres vs. Kevin Lee
Ray Borg vs. Chris Kelades

PRELIMINARY CARD (FOX Sports 1, 8 p.m. ET)

Nik Lentz vs. opponent TBA
Efrain Escudero vs. Rodrigo Lima
Jim Alers vs. Chas Skelly
Tim Elliott vs. Zach Makovsky

PRELIMINARY CARD (UFC Fight Pass, 7:30 p.m. ET)

James Moontasri vs. Cody Pfister

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI I PISANIA ANALIZ.​

Otrzymane punkty reputacji: +7
duzyesz 366

duzyesz

Użytkownik

Zapowiada sie ciekawa gala .
Nie ukrywam ,ze najbardziej czekam na dyspozycje Smooth`a . Robi forme do 78 kg . Jest w zastępstwo za Wonderboya i ciekwe czy zdąrzy sie przygotować. W walce z Cerrone pokazał ,ze mimo słabszej ostatnio formy i tak jest mega zawodnikiem i przegrał nie do konca słusznie chociaz ciezko o słusznosci sędziów jest dyskutować. Ja nie moge sie doczekac , nadrabiam zaległe walki i niedługo jak czas pozwoli przystąpie do analizy ,mam nadzieje ze równie skutecznie jak w poprzedniej gali .

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Max Holloway vs. Cole Miller
Typ: 1
1.29
Unibet

Widzę sporego faworyta w Holloway&#39;u. Ktoś może powiedzieć, że Miller ma warunki fizyczne, bo ma, ale Max walczył już z takimi, którzy mieli lepsze warunki fizyczne, jak np. Fili, który miał prawie 10 cm przewagi w zasięgu, i w tym pojedynku Błogosławiony sobie poradził. Jest na fali 4 zwycięstw, poprawił swoje zapasy, jest lepiej poukładany w stójce, to solidny kickbokser, który stosuje różnego rodzaju kombinacje. Stójka to jego najmocniejsza strona i to właśnie w tej płaszczyźnie będzie punktował obijając swojego przeciwnika. Nie obawiam się o jego zapasy, które jak wspomniałem poprawił, a walczył z zawodnikami, którzy mieli je lepsze i dawał im radę. Max idziesz po piąte zwycięstwo.
Cole to typowy średniak, który coś tam kombinuje na glebie, ale odkąd Błogosławiony poprawił swoje zapasy nie boję się, że Cole może go poddać.

Ben Henderson - Brandon Thatch
Typ: 1
2.30
Unibet

Koledzy Pudzianxx i Napoleoni wszystko już wyjaśnili. Nie rozumiem tak wysokiego kursu na Bensona, który jest promocją. Bo ma dwie przegrane? Spójrzmy z kim przegrywał. RdA, gdzie teraz jest, w sumie można by się sprzeczać, że ich walka została za szybko przerwana. Kowboj, spójrzmy w jakiej jest on formie.
5 rund to na pewno na korzyść Bena, który powinien przeleżeć swojego rywala.
Widać, że nie doceniają Hendersona, a mocno przeceniają Thatch&#39;a, który wraca po kontuzji i ubił ogórków.
Ben to nie tylko parter, ale również stójka na odpowiednim poziomie; kreatywny w płaszczyźnie kickbokserskiej.

Henderson + Holloway @2.97

Otrzymane punkty reputacji: +3
macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Ogłoszenie, koniec pajacowania w tym dziale! (będzie 24 h potem zniknie)

Kto będzie tworzył niepotrzebny SPAM, rozmawiał nie na temat gali. Każdy jego post będzie usunięty. Dotyczy się to również słownych docinek. W temacie o gali dyskutujemy na jej temat, wyrażamy swoje zdanie na temat danej walki, piszemy analizy, dodajemy ciekawie informacje dotyczące gali(kontuzje zawodników,choroby itp.) A swoje prywatne sprawy przenieście na PW.​

Otrzymane punkty reputacji: +4
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Zach Makovsky - 1.54 - 5Dimes

Zagram tutaj tylko jeden bet silnego zapaśnika z dobra stójką który to w parterze powinien mieć przewagę .

Obalenia i kontrola i tak przez trzy rundy . Złote medale na mistrzostwach świata w grapplingu powinny tutaj zaowocować .

Przeciwko Elliotowi z dobrym skutkiem grałem jak walczył z Bagutinovem . Popełnia on sporo błędów , w stójce często się odsłania i co ważne jest to bardzo chaotyczny zawodnik .

Zach powinien być dla niego za silny być lepszym zapaśnikiem , zdobywać pozycję z góry i kontrolować przebieg .

Na Tapology 73 do 27 dla Zacha :grin:

Otrzymane punkty reputacji: +2
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
BENSON HENDERSON
Ten typ będzie miał sens, jeśli bukmacherzy postawią kurs powyżej 1.50, dlatego pisze o nim już teraz, możliwe że kursy będą na początku mocno się zmieniały, walka wbrew pozorom nie jest łatwa do wytypowania, ale wśród tak beznadziejnej karty, jedynie main event może budzić jakiekolwiek emocje.
Z jednej strony Bendo to absolutny światowy top, mimo 2 ostatnich porażek. Wszechstronny, spore doświadczenie w walkach z solidnymi rywalami, poniżej pewnego poziomu nie schodzi. Z drugiej strony Thatch, facet który uznawany jest za mega prospekt, ze sporymi szansami na miejsce w czołówce wagi półśredniej. Benson bierze walkę z wymagającym rywalem na krótko przed galą, dodatkowo będzie musiał walczyć w innej wadze, ogromne wyzwanie dla niego, niezależnie z kim miałby walczyć. Jeśli buki nie zwariują z kursami i nie będzie to powiedzmy 1.30 na Hendersona, a coś powyżej 1.50, to myślę że można mu zaufać. Nawet w walce z Cerrone widać było u niego nowe techniki, nowe pomysły, to jest gościu który autentycznie przeżywa każdą swoje starcie, który nie znosi przegrywać, stąd prośba do UFC o tak szybką kolejną walkę.
Thatch o ile faktycznie 2 debiutanckie walki w UFC miał bardzo efektowne, o tyle nie jest to dla mnie większym wyznacznikiem, wystarczy spojrzeć na bilans jego rywali, Edwards (2-4 w UFC) oraz Paul Thiago (2-7 w ostatnich walkach) to delikatnie mówiąc nie są rywale najwyższych lotów. Henderson w porównaniu do takiego Thiago, to jest zupełnie inna liga. Nie można olewać argumentów po stronie Thatcha, jest agresywny, lubi wywierać presje, wraca po rocznej kontuzji od razu do main eventu (jakieś skojarzenia z pewnym panem z Irlandii?), ale w przeciwieństwie do Conora, zostanie dosyć szybko rzucony na głęboką wodę. Moim zdaniem to jeszcze za wcześnie, mimo iż swoją agresywnością może napsuć Bensonowi sporo krwi, to finalnie na dystansie 5 rund doświadczenie Bensona zaprocentuje (Thatch w całej swojej karierze stoczył tylko 1 walkę która wyszła poza 1 rundę i przegrał ją).
https://www.youtube.com/watch?v=_MHLEPpx9pw

Otrzymane punkty reputacji: +4
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Uwaga proszę o uwagę

Benson Henderson - 2.25 - 5Dimes
Edit : 2.70 - 5Dimes !!!!!!! dzisiaj z rana
Taki kurs na Bensona WTF !!!!!!!!! To może być bet gali z takim kursem .
Popieram wszystko co napisał kolega wyżej . Walka na dystansie pięciu rund to będzie wręcz przeogromny handicap po jego stronie . Przewiduje że już w trzeciej Tchat będzie cienko przędził a wtedy Hendo to bezlitośnie wykorzysta co i róż go kładąc na ziemi i tam go punktować .
Tutaj górę weźmie kondycja i to że walka jest na dystansie pięciu rund . Hendo były mistrz a rywal jak na razie z nikim tak naprawdę dobrym nie walczył dłużej niż jedną rundę .
Hendo złapie parę kg i powinno być dobrze ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
duzyesz 366

duzyesz

Użytkownik
Zach Makovsky vs Tim Elliot
TIM ELLIOT WINS
2.40 óni

Tim przegrał swoje ostatnie dwie walki .Teraz naprzeciwko niego staje Zach Makovsky.
Elliott. Jest to zawodnik z mega impetem w oktagonie , pracuje bardzo szybko , przenosi swoj ciezar ciała z nogi na noge niczym kot . Gibki ,zwinny, dobrze pracujacy w parterze.
W co prawda ,przegranej walce z Beefcake`m ładnie i umiejętnie skłądał sie do krucyfiksa i prawie mu sie udało ale z Benavidezem (i jego pracy z plecow ) ciezko w parterze o zwyciestwo. Walka przegrana ale mozna bronic Zacha ,że przez sztandarowe poddanie benavideza - nie musze chyba mowic jakie ;-D (na 9 poddań aż 5 razy kończył duszeniem gilotynowym ).
Nastepna przegrana z rosyjskim Puncherem która moim zdaniem była niesłuszna co prawda ładnie trafiał ale Eliot równiez nie pozostawał mu dłużny , oddawał cios za ciosem , na 9 takedownów 7 obronionych. Sam też obalił Ruska raz czy dwa . Jedyny jego błąd jaki popełnił podczas tej walki to opuszczona garda i chatyczne ataki przez co rusek ladnie mogl kontrowac jego ataki.
z Gaudinot co byla za walka ? masakra , obalenia , łokcie ,kolana ,proby krucyfiksu , kopniecia obrotowe , frontkicki, ciagla zmiana pozycji.Równe 3 rundy bez spadku sił . Kombosów kolano +łokieć +kolano + kolano nie powstydziłby się zaden miłosnik mortal kombat . Nieszablonowy , silny , czasem wręcz cyniczny.

Co do Makovskyego ,jest to solidny zawodnik . Jednak w moim mniemaniu nie wyrozniającym sie zbytnio. Konsekwentnie co rundę dąrzy do zwycięstwa, potrafi trzymac sie planu i nie podpala sie zbytnio w walce. Dobry parter , stójka wporządku jednak bez nokautującej mocy.
Reasumując, stawiam na Elliota , ponieważ Zachowi będzie ciężko się trzymać planu przy tak nie szablonowym przeciwniku. Jesli &quot;fun size&quot; wyciąnąl wnioski z ostanich swoich dwóch porażek i przestanie opuszczac jak debil tej gardy i zmiejszy pajacowanie do 70 % to jest w stanie wygrać tą walke. Ja sam zaryzykuje ponieważ jakos nie wydaje mi sie ,zeby 3ci raz przegrał pod rząd.
1.5 /10

p.s teraz widzę,ze pudzian pograł Zacha co nie wrózy zbyt dobrze mojemu typowi :grin::grin::grin: ale probojemy mimo wszystko

Pudzian i Napoleoni , nie martwi Was fakt iż Ben wjeżdza z kategorią wagową w góre ? odbije sie to na kondycji o której piszecie. sam bym z chęcią pobrał ten kurs i pewnie to zrobię ale jakos cos mi mowi ,ze te spadki formy (chociaz z kowbojem tego nie bylo widac ) i ta zmiana wagi moze na niego wpłynąc w niekoniecznie dobry sposob . Jednak Ben to wojownik , mega kat . Uwielbiam jego walecznosc.
Martwi mnie też siła pizgnięcia Thacha , niszczy bijąc a szczęka Bena juz naruszona ;-D
p.s2 jak ktos jest zdecydowany na Bena grac to polecam teraz bo skoro jest 2.7 to do walki spadnie na 1.7 pewnie albo i niżej %-)

poza tym Elliottem i Hendersonem . Zastanawiam się też czy by tu nie wziąśc gościa od niespodzianki czyli The Greek Assassin jaką zrobił z Holohanem.. Kurs 4.0 chyba wart ryzyka. Duzym atutem będzie też zasięg Greckiego Kanadyjczyka bo 13 cm róznicy to juz jest sporo. Chris naprawde dobrze bije ,myśle ze z taka przewaga w zasiegu moze spokojnie powalczyc.
http://forum.bukmacherskie.com/f201/ufc-fight-night-macdonald-vs-saffiedine-113098.html

moje naiwne tapo :

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
z Gaudinot co byla za walka ? masakra
To żaden wyznacznik walka z kimś takim co Gaudinot . Najgorszy chyba ogór na którym każdy będzie wyglądał wyśmienicie
Jedyny jego błąd jaki popełnił podczas tej walki to opuszczona garda i chatyczne ataki przez co rusek ladnie mogl kontrowac jego atak
:grin::grin: Niech wygra lepszy

duzyesz 366

duzyesz

Użytkownik
:grin::grin: Niech wygra lepszy
chaotyczne ataki byly ale nie az takie jakie mozna wnioskowac po tym co napisałem ;-D .
strajki 48:43 , obalenia 2:1 , proba poddania 1:0 dla Tima prawie zwyciestwo było ale nima :grin:

i jeszcze decyzja jednogłosna hah

alves94 560

alves94

Użytkownik
Również rzuciłem drobne na Bendo @2.30 - óńibet
Z jednej strony mamy Hendersona, który walczył pół miesiąca temu, a z drugiej Thatcha, który walczył ostatni raz na początku listopada 2013. To jest zbyt długa przerwa jak na takiego zawodnika jak Benson. Poza tym na korzyść Bendo jest oczywiście fakt, że walka trwa 5 rund, więc kondycje ma dużo lepszą, dodatkowo jest szybszy i trudny do skończenia. Natomiast Brandon.. Brandon walczy u siebie.. i ma mocny cios, a Bendo już nie taką tytanową szczękę. To jedyne priorytety po stronie Thatcha jakie widzę. Jeśli Brandon nie wygra w 1 lub 2 rundzie, to już pewne będzie, że wygra Bendo, dlatego taki kurs to prezent ????

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Dlatego pisałem o tym typie zanim jeszcze pojawiły się kursy. Ja rozumiem że Thatch ładnie się pokazał w pierwszych dwóch walkach, ale wygląda to jakby opinia kilku amerykańskich dziennikarzy którzy rzucili hasło &quot;Thatch pokona Bensona&quot; przyćmiła bukmacherom realną ocenę sytuacji, bo 2.70 to są jakieś totalne jaja. Jeszcze niedawno te same media twierdziły że został oszukany w walce z Cerrone (12 na 14 dziennikarzy wskazało Bendo na zwycięzcę tamtej walki)
Bensona swego czasu nazywałem nowym GSP. Nie ma jakichś wybitnych poddań, nie ma wybitnych nokautów, ciężko wskazać na jeden aspekt w którym deklasuje rywali, a mimo to jest klasowym zawodnikiem. Co kluczowe u niego, jest mega wszechstronny. Dla wielu nudnym, ale braku umiejętności zarzucić mu nie można. O twardości szczęki nie ma sensu się wypowiadać, w kilku walkach wyłapał solidne ciosy, a mimo to kontynuował starcia i zazwyczaj wygrywał.
Thatch jest zdolnym zawodnikiem, ale to jeszcze za wcześnie na tak klasowego rywala. Dziwi mnie robienie z niego na siłę wielkiego prospekta. Jest wielu zdolnych i utalentowanych zawodników w UFC, Thatch jest jednym z nich, ale nikogo poważnego w karierze nie pokonał. Paul Thiago 7 porażek w ostatnich 9 walkach, już oczywiście wywalony z UFC, Edwards poleci po kolejnej walce, również wyraźnie odstaje poziomem. Nawet Conor McGregor nie powinien być faworytem, jeśli na początku jego przygody w UFC, byłby wystawiony przeciwko takiemu Frankiemu Edgarowi. A tutaj nazywa się kogoś mega prospektem i daje miejsce w walce wieczoru, po pokonaniu dwóch (jak na UFC) strasznych cieniasów.
EDWARDS

THIAGO

Zasięg-bo zdaje się że to dziennikarze często poruszają jako główny plus dla Thatcha.
Bendo 178 cm
Thatch 189 cm

Różnica 11 cm, faktycznie całkiem spora. Tylko że zwróćmy uwagę na to że wcześniejsi rywale Bendo też dominowali nad nim zasięgiem, a nie było to dla niego wielką przeszkodą (obie walki przegrał, ale nie w stójce, z Cerrone mocno nabijał ilość ciosów, z Pettisem złamał rękę po poddaniu).
Cerrone 185 cm
Pettis 183 cm
Thatch ma bardzo dobre kolana i agresywną stójkę. Nie uważam że jest na tyle silny, żeby jednym ciosem powalić Hendersona, a technicznie jest dla mnie zdecydowanie gorszy. Henderson mocno ścinał wagę do lekkiej, więc nie sądzę że waga to będzie dla niego problem. Co prawda Thatch również ścina wagę do tej walki, nie jest naturalnym półśrednim, ale cała walka rozchodzi się o jedno założenie, czy Thatch jest w stanie w 1 rundzie skończyć Bendo, czy też Bendo zmiecie go na dystansie 5 rund? Inne rozwiązania będą sensacyjne. Po takim kursie grzechem tego nie grać.

SPOILER ALERT: Henderson nie jest wybitnym zapaśnikiem. Ale po nagraniach z walk jakie Thatch toczył poza UFC, mogę śmiało stwierdzić że ma ogromne problemy z zapasami. Dodatkowo pamiętajmy że całe jego przygotowania były pod Thomsona, stójkowicza. Jeśli tylko Bendo pozwoli rywalowi wystrzelać się w 1 rundzie i wpadnie na pomysł użycia zapasów w kolejnych, nie powinno być problemów.

macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Efrain Escudero (MEX) - Rodrigo de Lima (BRA)✅✅Efrain Escudero pok. Rodriga Goianę de Limę przez jednogłośną decyzję (3 x 30-27).
Typ:1 (1,75) bah

Kurs na Meksykańca bardzo duży to trzeba skorzystać. Po pierwsze na jego korzyść działa jego ogromne doświadczenie do UFC trafił trzy razy! Zawodnicy z którymi walczył mieli doświadczenie większe lub mniejsze, ale mieli stoczone kilka walk i te walki były wygrane. Natomist rywale jego rywala to totalni amatorzy z rekordem 0-0 bądź ujemnym. Krótko mówiąc gdy Efrain toczył prawdziwe walki mma, jego rywal nabijał sobie rekord. ;)Po drugie team w którym trenuje to MMA Lab, tam gdzie trenuje Henderson, Story czy Riggs. Parter ma zatem na bardzo dobrym poziomie, było to widać w walce z Juha-Pekka Vainikainen, a jego sprowadzenia są skuteczne. Uderzać również potrafi:

Jednak jego dominacja to walka w parterze. Coś o jego rywalu. Na necie próżno szukać jego walk, dostępna jest tylko ta ostatnia z UFC. Po rekordzie wnioskuje że jest również parterowcem i lubi poddawać nie mniej tak jak wspomniałem co to za problem poddać debiutanta lub leszcza? Nie wiadomo również co z jego kondycją, gdyż ostatni raz na dystansie 3 rund bił się 7 lat temu... I miał 15 lat... Strasznie dziwna sprawa z tym jego rekordem bo wynika z niego że pierwszą walkę stoczył gdy miał 12 lat! Ogólnie w UFC znalazł się przypadkiem, gdyż szukali zastępstwa dla Neila Magnego. Moim zdaniem gość który bil się na regionalnych galach w Brazylii nie sprawi żadnego problemu człowiekowi który trenuje mma od lat i ma tak bogate doświadczenie w walkach. MMA Lab bez problemu nakreśli taktykę w której to Efrain Escudero wypunktuje lub podda rywala.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Michel Prazeres vs. Kevin Lee

Michel Prazeres - 2.50 - Pinnacle

Obydwaj to moi ludzie których to grałem już nie raz . Szkoda ze zostali zestawieni przeciwko sobie .

O Lee pisałem min. tutaj http://forum.bukmacherskie.com/f...ml#post4623380

Z kolei o Traktorze tutaj http://forum.bukmacherskie.com/f...ml#post3890465

Dla mnie to walka 50/50 a że o wiele większy kurs to biorę lekko Prazeresa . W ostatniej walce pokonał bardzo dobrego Taisumova .

Kondycji na dwie rundy starczy mu spokojnie ( wcześniej to wyglądało słabo ale w ostatniej już dobrze ) a resztę sprawy powinien załatwić zapasami i grapplingiem który ma ponad przeciętny . Nie jest wykluczone że Lee wybroni obaleń ale tak jak na wstępie biorę gdzie dają więcej .
Poniżej ostatnia walka Traktora .

Otrzymane punkty reputacji: +10
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Dziwna sytuacja z Zach Makovsky
Kursy poszybowały niesamowicie w górę i się wyrównały po ok.1.90 . Sporo osób widzi wygraną Elliotta i na niego gra , ja trzymam się swego i przed walką zagram go jeszcze po takim kursie .
Informacji o kontuzji nie ma żadnej przygotowania idą zgodnie z planem .
I popieram Karciarza
Max Holloway - 1.28 - pinnacle
powinien zniszczyć w stójce rywala , przewaga jest dość wyraźna . Nawet przewaga zasięgu Millera nie powinna być przeszkodą . Max to tzw. pewniaczek gali i śmiało bez wahania można go grać .

Otrzymane punkty reputacji: +7
duzyesz 366

duzyesz

Użytkownik
Dziwna sytuacja z Zach Makovsky

Kursy poszybowały niesamowicie w górę i się wyrównały po ok.1.90 . Sporo osób widzi wygraną Elliotta i na niego gra , ja trzymam się swego i przed walką zagram go jeszcze po takim kursie .

Informacji o kontuzji nie ma żadnej przygotowania idą zgodnie z planem .

ja kompletnie się nie dziwie tym spadkom. 2.4 na Elliotta to była gruba przesada. Moim zdaniem wyrownane starcie ze wskazaniem na Tima . Zwłaszcza ten jego zasięg prawie 10 cm wiekszy , przy tym kalibrze zawodników robi to różnice.
Moim zdaniem Elliot na h.. stanie ,zeby nie przegrać trzeciej walki pod rząd.

alves94 560

alves94

Użytkownik
Trebelek @2.14 - bet365
Max Holloway vs Cole Miller, typ: 1 - opisany wyżej, nie będę powtarzać
Chas Skelly vs Jim Alers, typ: 1
Chas to bardzo dobry zapaśnik, który ma bilans w UFC 2-1, a w debiucie dostał świetnego zawodnika - Mirsada Bekticia i przegrał przez większościową decyzję. Dwie następne walki to Niinimaki i Soriano. Toma poddał w pierwszej rundzie, natomiast z Seanem walczył w zastępstwie już 2 tygodnie później (!) i wygrał przez jednogłośną decyzję. Trenuje w dobrym klubie Team Takedown. Dysponuje również całkiem dobrym bjj jak na zawodnika używającego przede wszystkim zapasów oraz jest szybki w klatce. Zapewne będzie od razu dążyć do szybkiego obalenia i pełnej kontroli walki z góry. Jim to były mistrz wagi piórkowej organizacji Cage Warriors, który przed przenosinami do ufc zdążył ten tytuł 2 razy obronić. &#39;The Beast&#39; dysponuje solidną stójką i bardzo dobrymi umiejętnościami przenoszenia walki do parteru poprzez różne rzuty i podcięcia. Są to zawodnicy o podobnej charakterystyce jednak wydaje mi się, że poprzez decyzję wygra &#39;The Scrapper&#39;. Będzie obalał przeciwnika i dzięki swojej sile będzie go punktował z góry.
Ray Borg vs Chris Kelades, typ: 1
Ray Borg to jeden z większych talentów w ufc. Chłopak jest zaledwie rok starszy ode mnie (1993 rocznik), a już efektownie zaprezentował się na gali. Ray ma dużo do zaoferowania w każdej płaszczyźnie jednak najlepiej mu idzie w parterze. Jest mistrzem zdobywania pleców swoich rywali! Do tego jest niesamowicie szybkim i dynamicznym zawodnikiem. Posiadam doskonałe zapasy ofensywne, potrafi obalać z klinczu oraz z jednej lub dwóch nóg. &#39;The Tazmexican Devil&#39; jest młody w związku z czym ma kondycję spokojnie na 3 rundy do przelatania w szaleńczym tempie. Niektórzy już go porównują do mistrza kategorii muszej - Demetriousa Johnsona. Z 7 swoich oficjalnych walk, aż 5 wygrał przez poddanie. Polecam śledzić karierę tego młodego chłopaka! Chris ogarnia walkę w parterze. W walce z Holohanem potrafił po przegranej 1 rundzie wziąć się w garść i wygrać resztę. Mocno ranił go kolanami. Uważam, że Ray szybko wskoczy mu na plecy i obaleniami będzie go punktować. Poza tym jest niesamowicie szybki i ciężko go złapać. Zapowiada się ciekawa walka.

T 35

trenermma

Użytkownik
Efrain Escudero (MEX) - Rodrigo de Lima (BRA)
Typ:1 (1,75) bah

Kurs na Meksykańca bardzo duży to trzeba skorzystać. Po pierwsze na jego korzyść działa jego ogromne doświadczenie do UFC trafił trzy razy! Zawodnicy z którymi walczył mieli doświadczenie większe lub mniejsze, ale mieli stoczone kilka walk i te walki były wygrane. Natomist rywale jego rywala to totalni amatorzy z rekordem 0-0 bądź ujemnym. Krótko mówiąc gdy Efrain toczył prawdziwe walki mma, jego rywal nabijał sobie rekord. ;)Po drugie team w którym trenuje to MMA Lab, tam gdzie trenuje Henderson, Story czy Riggs. Parter ma zatem na bardzo dobrym poziomie, było to widać w walce z Juha-Pekka Vainikainen, a jego sprowadzenia są skuteczne. Uderzać również potrafi:

Jednak jego dominacja to walka w parterze. Coś o jego rywalu. Na necie próżno szukać jego walk, dostępna jest tylko ta ostatnia z UFC. Po rekordzie wnioskuje że jest również parterowcem i lubi poddawać nie mniej tak jak wspomniałem co to za problem poddać debiutanta lub leszcza? Nie wiadomo również co z jego kondycją, gdyż ostatni raz na dystansie 3 rund bił się 7 lat temu... I miał 15 lat... Strasznie dziwna sprawa z tym jego rekordem bo wynika z niego że pierwszą walkę stoczył gdy miał 12 lat! Ogólnie w UFC znalazł się przypadkiem, gdyż szukali zastępstwa dla Neila Magnego. Moim zdaniem gość który bil się na regionalnych galach w Brazylii nie sprawi żadnego problemu człowiekowi który trenuje mma od lat i ma tak bogate doświadczenie w walkach. MMA Lab bez problemu nakreśli taktykę w której to Efrain Escudero wypunktuje lub podda rywala.
Boj sie boga.
Kursy wszędzie to 1.90 x 1.90. Walka bez faworyta. Escudero to leszcz. 3 razy wylecieć z ufc to sztuka. Żenada. Poziom amatorski. Lima to zajebisty parter. Tego niestety nie mogles zobaczyć na sherdogu. Nie zdziwi jak Lima wygra. Escudero ma doświadczenie w zbiereaniu oklepu. Młody ma kondycję jak kon.

Otrzymane punkty reputacji: +24
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom