Witam po bardzo długiej przerwie w tym dziale, rzuciły mi się w oczy 4 typy, z dwóch zrobię double'a, a dwa puszczę jako single z racji tego, że kursy są bardzo fajne, zacznijmy od double'a:
Jared Rosholt @1,36 + Dustin Ortiz @1,22 bet365
@1,65 4/10
Waga ciężka, Rosholt walczy z Timothy Johnsonem, który debiutował w poprzednim pojedynku w
UFC i pokonał reprezentanta Rosji, dla którego także był to debiut. W tej walce dominował nad swoim przeciwnikiem, który ewidentnie nie jest poziomem
UFC, Johnson wywierał presje w stójce i po prostu był lepszy oraz miał pomysł jak tę walkę wygrać, dzisiaj jego przeciwnikiem będzie Jared Rosholt, zawodnik znacznie bardziej doświadczony i na pewno jest to największe nazwisko na rozkładówce Johnsona. Rosholt dobrze radzi sobie w stójce, potrafi zaskoczyć łokciem i mocną petardą w stójce. Parter też nie jest mu obcy, myślę, że ta walka potoczy się pod jego dyktandem i zdominuje swojego rywala w każdej płaszczyźnie.
Drugi typ to Dustin Ortiz, gość w piekielną dynamiką w walce, potrafił walczyć jak równy z równym przeciwko Moradze i przegrał splitem, który nie był do końca taki jaki powinien być, ten sam gość poddał jego dzisiejszego przeciwnika. Gates w
UFC wygrał przeciwko Montague'sowi, który przeżywa nadal kryzys formy notując właśnie z nim swoją trzecią porażkę z rzędu, myślę, że Dustin zdominuje swojego rywala w każdej płaszczyźnie, dobrze będzie punktował w stójce, nie przegrał jeszcze przez KO, więc o to się nie boje, poddanie ze strony Gatesa raczej nie nastąpi, więc jestem spokojny o zwycięstwo Ortiza, który jest pod każdym względem lepszy od swojego rywala, ponadto na ważeniu wydawał się być spokojniejszy i pewniejszy siebie.
teraz dwa single:
Tom Watson @2,1 bet365
1/10
Camozzi swoje najlepsze czasy ma już za sobą, po zwolnieniu z
UFC, zanotował jakieś zwycięstwa w Fight to Win, ale zaraz po powrocie do "elity" został wsadzony na wysokiego konia, z którego zrzucił go Jacare Souza, tutaj nic mnie nie dziwi, bo to zwycięstwo było tylko kwestią czasu. Camozzi jeszcze przez KO nie przegrał w swojej karierze, ale Watson ma naprawdę solidne uderzenie więc tutaj tego nie wykluczam. Walka będzie się zapewne toczyć w stójce co moim zdaniem powinien wykorzystać starszy z zawodników czyli Watson. Większy zasięg po stronie Camozziego, ale myślę, że jest to do obejścia, wymaga tylko dobrego game-planu, który zapewnie przygotował zespół Anglika, liczę tutaj na niespodziankę i dominacje w stójce. Watson ma spokojniejszy
boks niż jego przeciwnik i mam nadzieje, że to zadecyduje o wyniku.
Beneil Dariush @2,37 bet365
1/10
Wszystko rozstrzygnie się w tym jak ta walka się potoczy, chodzi mi głównie o zamiary Dariusha, on wie, że nie powinien się za długo boksować, bo większą armatę w ręce ma jego przeciwnik, trochę wciągającej stójki i próba obalenia, w parterze już jest giga przewaga Beneila i tam powinien szukać swojej szansy. W stójce może przetrwać jedną rundę, bo jego
boks nie jest jakiś mocno wybrakowany, jednak mam w pamięci ten nokaut, który zaliczył i myślę, że powinien uciekać z takiej opcji w tej walce. Johnson jest zawodnikiem, który ma solidne obrony przed obaleniami i jest silniejszy fizycznie od Dariusha, jednak czy sprytniejszy? Nie sądzę, myślę, że wejdzie w grę Beneila i ten skontruje to odpowiednio tak by wygrać. Sądzę, że tutaj taka dominacja Johnsona jak w jego poprzednich walkach nie będzie miała miejsca.