Więc tak wróciłem z gali, i tak lekko ją podsumuje.
Pierwsza walka nie za bardzo porwała, nic szczególne bili się bo się bili. Lapilus miał plan na walkę realizował go dobrze, to i wygrał bo był lepszy. Ray dobrze wykończył Polaka, miał go prawie w I rundzie, jednak ten dotrwał do końca. Potem w II rundzie tylko dobicie. Albu zawodniczka, co do której każdy miał wątpliwości. Pokazała to co miała w I rundzie dobrze broniąc sprowadzenia i uderzała kombinacjami. A i jak wylądowała na plecach to wykorzystała szanse i wygrała. Wielki plus dla Albu. Niestety Daniel zawiódł i oprócz tej akcji w II rundzie nie pokazał za bardzo nic. Teraz pewnie out z
UFC. Stasiak, którego tak tutaj każdy skreślał co nieco pokazał, przegrał bo był ewidentnie gorszy, ale nie tak od razu jak każdy go skreślał. Jak by inaczej wyszło to duszenie to kto wie. Niestety Mickael Lebout nie zaprezentował się tak jak od niego oczekiwałem, Sergio dobra taktyka że bił się w stójce i rozbijał dziurawą gardę francuza, no nic czekam na kolejny pojedynek Lebouta. Bartosz Fabiński dobra
praca pod siatką i łokcie,łokcie zasłużona wygrana, niestety kolejny Afrykaner nic nie zaprezentował. Leon Edwards co tu pisać szarża ciosów i wygrał. Baczyński pewnie wylot. Niestety Joanne Calderwood zawiodła po całej lini, jak by wygrała to starcie miała pewną walkę o pas... A tutaj co? Zawodniczkę muay thai rozbiła jakaś Ukrainka wyglądająca, jak elf... I jeszcze ten cyrk do Joanny, jak dla mnie żenująca postawa w stójce Szkotki, i Ukrainka to wykorzystała. Niech teraz obija kogoś jeszcze na dłuższym dystansie to zobaczymy. A Calderwood niech pracuje nad sobą, jak chce coś zdobyć w tej dywizji. Paweł Pawlak zaprezentował się najlepiej ze wszystkich Polaków wczoraj, kontrola walki, obalenia. Było też kilka łokci i kopnięć. Po I walce każdy go skreślił a tutaj co inny zawodnik, wielkie brawa. Janek, niestety zawiódł powiedzmy sobie szczerze. Manuwa dobrze klinczował, nie pozwolił przenieść walki do parteru. Do tego okopywał nogę którą niegdyś obijał Sokodjou. Miejmy nadzieje że w następnej walce Janek zaprezentuje się lepiej. I koniec coś z czego się ucieszyłem, może i Cro Cop jest stary i przegrywał walkę, jednak jak trafił łokciem i się zemścił na kimś, kto pokonał go jego bronią! Naprawdę wygrana Cro cop'a ucieszyła mnie bardzo, ale to bardzo, szkoda tylko że nie było kopnięć.
Grafika dotycząca Stasiaka, tak żeście co rzucali na pożarcie a tutaj:
Oficjalne wyniki:
Walka Wieczoru:
265 lbs: Mirko Filipovic pokonał Gabriela Gonzagę przez TKO (uderzenia w parterze) runda 3
Główna karta:
205 lbs: Jimi Manuwa jednogłośnie pokonał Jana Błachowicza (30-27, 30-27, 29-28)
170 lbs: Paweł Pawlak pokonał Sheldona Westcotta przez jednogłośną decyzję (29-28, 29-28, 29-28)
115 lbs: Maryna Moroz pokonała Joanne Calderwood przez poddanie (balacha) runda 1, 1:30
Karta eliminacyjna:
170 lbs: Leon Edwards pokonał Setha Baczynskiego przez nokaut (lewy prosty) runda 1, 0:08
185 lbs: Bartosz Fabinski pokonał Garretha McLellana przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-27, 30-27)
170 lbs: Sergio Moraes pokonał Mickaela Lebout przez jednogłośną decyzję (29-28, 29-28, 29-28)
145 lbs: Yaotzin Meza pokonał Damiana Stasiaka przez jednogłośną decyzję (30-27, 29-28, 29-28)
265 lbs: Anthony Hamilton pokonał Daniela Omielańczuka przez jednogłośną decyzję (29-28, 29-28, 29-27)
115 lbs: Alexandra Albu pokonała Izabelę Badurek przez poddanie (duszenie gilotynowe) runda 2, 3:24
155 lbs: Stevie Ray pokonał Marcina Bandela przez TKO (uderzenia w parterze) runda 2, 3:24
145 lbs: Taylor Lapilus pokonał Rocky’ego Lee przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-27, 30-27)