>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC Fight Night 59: McGregor vs Siver

Status
Zamknięty.
E 285

embotron

Użytkownik
Nie wiem jak jeden z sedziow widzial 29-28 dla Matsudy, dla mnie 30-27, ewentualnie 29-28 Sanchez. Gala rozpoczyna sie ladnie, oby do konca tak pozostalo ????
@napoleoni
Faktycznie 29-28, pierwsza runda tak jak mowisz, wyrownana, ale z przewaga dla Sancheza przez knockdown, druga runde dawalem Sanchezowi przez to obalenie, ale faktycznie przewaga w ciosach bardzo znaczaca, trzecia runda chyba nie ma zadnych watpliwosci ????
Ogolnie fajny poziom gali jak narazie, 3 walki i wszystkie ciekaw

E 285

embotron

Użytkownik
Co uwazacie o walce Spencera? Rogan i Dana zaskoczeni, dla mnie irlandczyk to wygral bez zadnych kontrowersji, sporo przewagi w klinczu, kilka obalen, Spencer poza 1 runda wcale nie robil az takiego szalu w stojce, nie wiem skad az takie zdziwienie.

M 207

marcin1981

Użytkownik
Spencer to przegrał został 4 sprowadzony gdzie sam nie sprowadził nawet razu, zadał mniej ciosów jedynie miał wyrazniejsze ciosy w formie cepów ale jedno trzeba przyznac Cathal Pendred ma bardzo słabą garde a w zasadzie jej nie ma jak tego nie poprawi ktos go znokatuje w nastepnych walkach.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Ja również nie rozumiem o co chodziło Roganowi. 30-27 dla Pendreda to przesada, mimo iż sam zachwalałem wam ten typ i ciesze się że wszedł po dobrym kursie, to była wyrównana walka, ale jak dla mnie jak najbardziej dla Irlandczyka. Każdą rundę zaznaczał sprowadzeniem, co więcej poza 1 rundą gdzie Spencer 2-3 razy trafił Pendreda, w pozostałych rundach to Irlandczyk wyprowadzał mocniejsze akcje w stójce. Gdyby Spencer te swoje kombinacje wyprowadzał częściej i celniej, dałbym mu wygraną, ale były one zupełnie niegroźne, natomiast Cathal spokojnie nabijał ilość ciosów, plus dorzucał sprowadzenia co powinno dawać mu rundy.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
30-27 dla Pendreda to skandal, ale z drugiej strony sherdog też trochę przesadził:
Jordan Breen scores the round 10-9 Spencer (30-27 Spencer)
TJ De Santis scores the round 10-9 Spencer (30-27 Spencer)
Brian Knapp scores the round 10-9 Spencer (30-27 Spencer)
Napoleoni, Ty kiedyś wklejałeś takie zestawienie chyba 15 czy 20 werdyktów różnych serwisów i dziennikarzy. Wkleisz to jak się pojawi? Wydaje mi się że jednak większość widziała zwycięstwo Spencera.
Ja sobie obejrzę walkę na spokojnie jak już znam wynik i wtedy wyrobię zdanie.

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Ja również nie rozumiem o co chodziło Roganowi. 30-27 dla Pendreda to przesada, mimo iż sam zachwalałem wam ten typ i ciesze się że wszedł po dobrym kursie, to była wyrównana walka, ale jak dla mnie jak najbardziej dla Irlandczyka. Każdą rundę zaznaczał sprowadzeniem, co więcej poza 1 rundą gdzie Spencer 2-3 razy trafił Pendreda, w pozostałych rundach to Irlandczyk wyprowadzał mocniejsze akcje w stójce. Gdyby Spencer te swoje kombinacje wyprowadzał częściej i celniej, dałbym mu wygraną, ale były one zupełnie niegroźne, natomiast Cathal spokojnie nabijał ilość ciosów, plus dorzucał sprowadzenia co powinno dawać mu rundy.
Sorry, ale takie zestawienie o niczym nie mówi, każdą rundę punktuje się przecież osobno.
Dla mnie wynik spokojnie do obrony w obie strony, chociaż pisałem przed 3 rundą żeby pobierać po 3,50 na bet365 Pendreda bo to value było. Nie rozumie też dlaczego obalenia mają rozstrzygać, w sytuacji gdy 12 zostało obronionych, a to także bierze się pod uwagę. W stójce Pendred przegrywał do jednej bramki, przepaść w szybkości, technika irlandczyka jest na amatorski poziomie.
Bieżąca walkę warto śledzić na bet, Płetwala z Tibau po pierwszej rundzie można było złapać po 9,00 i zamknąć w trzeciej z zyskiem. Teraz może być podobnie jak brazylijczyk wygra zdecydowanie pierwszą.

M 207

marcin1981

Użytkownik
co to kur jest ??????? Parke zadal wiecej ciosow ww 1 rundzie zadal wieccej ciosow w 3 rundzie a Tibaau wygral bo obalil 2 razy w 2 rundzie i ucciekal cala walke?

M 207

marcin1981

Użytkownik
CIOSY W RUNDACH CELNE- 1 runda 16-10 dla parka 2 runda 14-9 dla Parka 3 runda 23 -14 dla Parka to jaki cudem wygrywa Tibau w czym byl lepszy/?????

E 285

embotron

Użytkownik
Szkoda, bo fajne kupony Parke zawalil, teraz Hall i Conor musza wygrac, zeby dopiac mi glowny kupon, jak tu bedzie niespodzianka to bardzo sie zdziwie

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Prawda jest taka że i walki Pendreda, Tibau i Sancheza mogły iść w obie strony. Dla mnie to były 3 wyrównane walki, w których każdy wynik by się obronił, ale niestety, tak jak jakiś czas temu pan Wojsław Rysiewski czyli redaktor z MMA Rocks i sędzia KSW opowiadał, sędziowie wyżej cenią sprowadzenia od stójki (ciekawe że sam tak zachwalał, a potem po walce Strusa z Horwichem zmienił zdanie, ale co zrobić). Niby dla sędziów 1 sprowadzenie ma być na równi z 1 knockdownem. Dlatego też nie dziwi mnie wygrana dla Pendreda, mimo iż jak dla mnie obaj zawodnicy bardzo marnie się tam pokazali, ale bardziej Spencer nie wykorzystał przewagi szybkości i techniki, niż Cathal czarował zapasami. Ciężko będzie ocenić to starcie komuś kto widział walkę z komentarzem Rogana, jak dla mnie zbytnio jednostronnym co dla Rogana jest wielką rzadkością. Co do Tibau, tutaj dałbym wygraną Irlandczykowi, bo tylko w 2 rundzie Tibau dał radę sprowadzić, poza nią walka toczyła się w stójce gdzie to Norman był agresywniejszy i zaliczał więcej ciosów, a wręcz to Parke szukał sprowadzenia. Trudno, sędziowie widzieli to inaczej, stąd często powtarzam że stawianie grubej kasy na UFC jest zawsze ryzykiem, bo spora część walk jest wyrównana, albo sędziowie widzą coś czego zwykły widz nie dostrzega.

Jakby wygrał Henderson, to by było że wałek bo Cerrone miał sprowadzenia. Wygrał Cerrone to będą kontrowersje że Henderson miał więcej ciosów. Kolejna walka tego wieczoru w której każdy wynik jest zarazem sensowny, jak i kontrowersyjny. Oboje zasłużyli na zwycięstwo, szkoda że to były tylko 3 rundy, bardzo prawdopodobne że okopane nogi byłyby kluczowym aspektem w rundach mistrzowskich, ale nie ma co gdybać.

Otrzymane punkty reputacji: +6
M 207

marcin1981

Użytkownik
pan Wojsław Rysiewski- NIGDY NIE POWINIEN JUŻ BYĆ SĘDZIĄ bo się na tym nie zna jak mu to powiedziałem zasłaniał się jakich on szkoleń nie skończył alee zapomniał napomnieć ile dup wylizał żeby tym sędzia być na galach ksw, no nic z tym nie zrobimy ale szkoda zawodnikow ktorzy przygotowują sie 3 miesiaće i siedzi taki Rysiewski i punktuje nie wiadomo co.Tak to jest jak sędzią jest człowiek ktory nie byla nawet na 1 treningu w swoim życiu ale za to skonczyl super szkolenia.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom