>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC Fight Night 58: Machida vs. Dollaway - 20 Grudnia

Status
Zamknięty.
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik

Main Event:
185 lbs.: Lyoto Machida vs. CB Dollaway
FOX Sports 1 Main Card (10 p.m. ET)
135 lbs.: Renan Barao vs. Mitch Gagnon
205 lbs.: Antonio Carlos Junior vs. Patrick Cummins
155 lbs.: Rashid Magomedov vs. Elias Silverio
170 lbs.: Erick Silva vs. Mike Rhodes
145 lbs.: Renato Carneiro vs. Tom Niinimaki
FOX Sports 1 &quot;Prelims&quot; (8 p.m. ET)
205 lbs.: Marcos Rogerio de Lima vs. Igor Pokrajac
185 lbs.: Daniel Sarafian vs. Antonio dos Santos
145 lbs.: Hacran Dias vs. Darren Elkins
135 lbs.: Leandro Issa vs. Yuta Sasaki
UFC Fight Pass &quot;Prelims&quot; (7 p.m. ET)

170 lbs.: Tim Means vs. Marcio Alexandre Jr.
185 lbs.: Jake Collier vs. Vitor Miranda
Gala w Brazylii a jak tam walczą swoi chyba nie trzeba tłumaczyć . Na Dragona i Barao mizerne kursy kręcące się w okolicach 1.14-1.17 słabizny jedynie na taśmę .
Ode mnie jako tzw. pewniak leci typ z undercardu

Marcos Rogerio de Lima - kursu na razie brak , jak będzie to się napisze co i jak. Marcos silny jak tur z niesamowitą parach w rękach i nogach - KO/TKO na Igorze zawodniku którego zdominował ktoś taki jak Joey Beltran :grin:

Otrzymane punkty reputacji: +40
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Teoretycznie słaba karta, łatwe wygrane dla Machidy, Barao i Ericka Silvy, na podbudowanie Brazoli. Marcos Rogerio de Lima oraz Vitor Miranda również powinni sobie poradzić, obu pamiętam z TUFa. Wiadomo że skoro gala w Brazylii, a dodatkowo sporo początkujących zawodników, to nie ma co pakować większej kasy, ja poczekam na ważenia, ale póki co kusi mnie poszukać tym razem nie tyle niespodzianek, co nawet sensacji, w postaci wygranych takich zawodników jak:

Marcio Alexandre Junior . Na Tapology aż 83% wskazuje na jego rywala, w Brazylijskim TUFie wypadł słabiutko, doszedł niby do finału, ale głównie ślizgał się na splitach. Rywal zły nie jest, teoretycznie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na porażkę &quot;Lyoto&quot;, spodziewam się bardzo niskiego kursu na rywala. Ale... zaciekawiło mnie to w jakiej wadze walczą panowie. To będzie walka w wadze półśredniej, więc Marcio Lyoto schodzi do niższej wagi. Bardzo ciekawi mnie ważenie i przekonanie się jak będzie wyglądała fizyczna różnica między panami, gdyż mimo marnego występu w TUFie, Brazol przychodził do niego w glorii wielkiego talentu, nie trudno domyślić się po pseudonimie do jakiego innego zawodnika był porównywany. Może to będzie dla niego przełomowy moment w karierze?

Antonio Carlos Junior - Tutaj również faworytem i to zdecydowanym będzie opisywany przeze mnie wielokrotnie Patrick Cummins. UFC nie jest życzliwe dla Cumminsa, po porażce z Cormierem, wygrał w dobrym stylu 2 walki, a przychodzi mu stawić czoła najlepszemu zawodnikowi ostatniego Brazylijskiego TUFa. Antonio Carlos Jr. ma w sobie coś z kozaka, i mimo iż pewnie bukmacherzy będą stawiać na zapasy Cumminsa, nie zdziwi mnie jak upoluje Amerykanina gdzieś w 2-3 rundzie, gdyż Cummins nie jest tytanem wytrzymałości.
https://www.youtube.com/watch?v=8mkcr3DmVMU

Otrzymane punkty reputacji: +1
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Machida✅ &amp; Rogerio De Lima✅ - 1.55 ✅✅✅ - ónibet
Easyyyyy oboje zakończyli w 1 rundach
Machida czyli formalność . Dollaway pod kątem wszystkiego nie dorasta mu do kolan . Czeka go zapewne to samo co Badera czy Munoza - KO i deski i tyle na temat tej walki .

De Lima fighter bazujący na brutalnym agresywnym Muay Thai , kopiący jak koń (taka mocniejsza wersja Edsona Barbozy) a dzięki swojej sile fizycznej nie do przewrócenia czy obalenia i napewno nie przez kogoś takiego jak Igor
Jeżeli chodzi o BJJ czy Judo trenujący pod okiem Marcosa Barbosy (podobno to najlepszy spec od Judo na świecie) oprócz Mma na koncie ponad 80 (kilka porażek) walk w Muay Thai oraz zawodowe walki bokserskie .
Igor od czterech walk od 2012 roku dostający baty jak leci . 35 lat na karku robi swoje , miernota i cienizna . Jeden z najgorszych zawodników wagi półciężkiej .
De Lima jak w niego wpadnie to zapewne rozszarpie . Z innych walk Erick Silva - 1.25✅ chyba się nie ośmieszy i poskłada dziada .

Otrzymane punkty reputacji: +37
b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Machida + Barao - 1,33 bet365
kursy niskie, ale dla mnie warte zagrania mimo tego. Używając popularnego stwierdzenia lokata. Nie ma się co specjalnie rozpisywać, duża różnica we wszystkich szczególnie w walce Barao, który na każdej płaszczyźnie robi kapitalną robotę. Do tego walka w brazylii na punkty gdyby do takich doszło na pewno nie przegrają.

Otrzymane punkty reputacji: +9
karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Lyoto Machida (BRA) - C.B. Dollaway (USA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Lyoto Machida (BRA)
1.15✅✅✅
Bwin

To trzeba uzasadniać?

Renan Barao (BRA) - Mitch Gagnon (CAN)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Renan Barao (BRA) ✅✅✅
1.13
Bwin

Polecam jeszcze, że powyższa walka nie potrwa 5 rund, po kursie 1.50✅✅✅ na Unbet

To trzeba uzasadniać?

Erick Silva (BRA) - Mike Rhodes (USA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Erick Silva (BRA)
1.22✅✅✅
Bwin

Kursy spadają. Niespodzianki być nie powinno. Erick sporo większe doświadczenie. Mike nie jest mi znany, ale z tego co zaobserwowałem, to nic ciekawego nie pokazywał dotychczas i nie sądzę, że nagle to się zmieni. Jak dla mnie przeciwnik &quot;ogórek&quot;.
Silva kreatywny w stójce, często używa kolan. Wchodzi w klincz ze swoimi przeciwnikami i okłada ich kolanami co bardzo dobrze mu wychodzi.
Erick dobrze broni się przed obaleniami i dość dobrze czuje się w parterze.

Antonio Carlos Junior (BRA) - Patrick Cummins (USA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Patrick Cummins (USA)
1.60✅✅✅
Bwin

Zapasy i jeszcze raz zapasy po stronie Amerykanina. Junior po swojej stronie ma BJJ, ale to będzie za mało. Cummins wiedząc, że ma sporą przewagę w parterze będzie chciał jak najszybciej sprowadzić walkę.

Otrzymane punkty reputacji: +7
macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Elias Silverio (BRA) - Rashid Magomedov (RUS)✅Rashid Magomedov pokonał Eliasa Silverio przez TKO (ciosy), runda 3, (4:57)
Typ: 2 (1.55 BAH)

Moim zdaniem Rosjanin be problemu wypunktuje Brazylijczyka lub go znokautuje. Fakt że wygrana rywala brazola poprzez decyzję na gali w Brazylii jest praktycznie niemożliwa to tutaj moim zdaniem jest taka opcja. Dagestańczyk jak na typowego Rosjanina przystało ma piekielnie mocny cios. Do tego posiada obeznanie w parterze. Obrona przed skrętówką Moksa:

Do tego posiada dobrą kondycje, walczył dwa razy po 5 rund. Wówczas gdy walki toczyły się o pas M-1. Wygrał z Yasubey Enomoto i Alexander Yakovlev. Przechodząc do UFC zszedł kategorię niżej i jak widać dobrze się tam odnalazł. Dwie wygrane poprzez decyzję. Zadawał ciosy i punktował. Jego rywal Elias Silverio na pewno jest dobry w parterze, ale Rosjanin również daje tam radę. Co widać na gifie powyżej. W stójce Rosjanin ma ogromną przewagę i powinien to wykorzystać. Jeżeli dobrze będzie bronił się przed sprowadzeniami to swoimi ciosami rozbije Eliasa.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Tom Niinimäki vs. Renato Carneiro
Niinimaki do Bellatora/WSOF/KSW ???? odklepał po raz trzeci, dziękuję Renato!
Ja delikatnie zagram w stronę Renato Carneiro. Tak, wiem że wział walkę w zastępstwie 10. grudnia ale Niinimaki zawiódł mnie już dwa razy i więcej na niego złamanego grosza nie postawię. Dwa razy wplątał się w duszenie jak amator więc dlaczego miałby się nie wplątać po raz trzeci?
O Finie pisałem wcześniej - Stoneface (Niinimaki) ma purpurowy pas BJJ, wielokrotny medalista mistrzostw Europy grapplingu, połowa ostatnich zwycięstw to poddania. Niestety dwie ostatnie walki odklepał.
Brazylijczyk natomiast to debiutant w UFC, gala w Brazylii więc sędziowie może dopomogą ;) Niepokonany zawodnik z Jungle Fight, mistrz tamtejszej dywizji piórkowej, 8-0, 4 poddania, 4 decyzje. Od małego trenował sztuki walki, niezwykle ambitny zawodnik. Jestem przekonany że da z siebie 100% by wygrać w UFC. Więcej dowiecie się z dokumentu Kamila Tkacza, polecam obejrzeć (choćby dla dziewczyny i siostry zawodnika ;) )
https://www.youtube.com/watch?v=3VT235aBnK4

Renato &quot;Moicano&quot; Carneiro ✅ ✅ ✅
2.10 betsafe

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Machida+Barao+Rogerio De Lima 1.75
-jako główny bet gali, zbędnej analizy nie potrzeba, powinni szybko, łatwo i przyjemnie sobie poradzić. Ericka Silve skreślam z jakiegokolwiek obstawianie bo jest głupszy od Alistaira w swoich walkach, a to już nie lada wyczyn.
Dodatkowo czysto rozrywkowo dla frajdy 3 niespodzianki za grosze, jak nie wejdzie żalu wielkiego nie będzie ????
Vitor Miranda 2.50
Antonio Carlos Jr. 2.45
Marcio Alexandre Jr. 2.92

Otrzymane punkty reputacji: +39
E 285

embotron

Użytkownik
Zgadzam sie co do Ericka Silvy, chlop mial robic super robote w UFC, a jak mu to wychodzi kazdy widzi. Ogladalem ostatnia walke Rhodesa z bodajze Hollowayem i nie wygladalo to zle. Wiemy jak wyglada Silva po 1 rundzie z uplywem czasu, wiekszych pieniedzy bym w niego nie wrzucal.

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Barao dobra forma na ważeniu, chyba faktycznie zrozumiał co niedawno mówił, że junk food trzeba odrzucić będąc zawodowcem ???? Sam też mówi, że walka w Brazylii to dla niego dobra opcja, klimat itd. Przed porażką z TJ wysprzątał niejednego z top10 wagi więc śmieszny kurs z Machidą w dublu powinien wejść spokojnie.
Dorzucam jeszcze under 1,5 rudny 2,30 - wierzę, że jest moc i będzie szybko ????
Miranda 2,50 to też dobra opcja, dobra stójka, sporo walki w KB w tym nawet w K-1. Powinien mieć sporo przewagę siłową, w końcu niedawno walczył jeszcze 2 kategorie wyżej, jak nie da się obalić będzie OK. Poza tym kluczowy argument... Collier nie ma zdjęcia na sherdogu... ;)

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Post podsumowujący

Główny kupon:
Barao ✅ + Machida ✅ + Silva ✅ + Rogerio de Lima ✅ = 2.09 ✅
i drobniejsze:
Renato Carneiro = 2.1 ✅
Machida over 2.5 rund = 2.16 ⛔
Z overem Machidy jest duże ryzyko, ale kurs warty gry. Jego zwycięstwo jest niepodważalne, ale może Dollaway wytrzyma te 3 rundy.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom