>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC Fight Night 43: Te Huna vs. Marquardt - 28 czerwca

Status
Zamknięty.
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik

Data: 28 czerwca 2014
Miejsce: Vector Arena, Auckland, Nowa Zelandia
Walka wieczoru:
185 lbs: James Te Huna (16-7) vs. Nate Marquardt (32-13-2)
Główna karta:
265 lbs: Soa Palelei (21-3) vs. Jared Rosholt (10-1)
145 lbs: Hatsu Hioki (27-7-2) vs. Charles Oliveira (17-4)
170 lbs: Robert Whittaker (11-4) vs. Mike Rhodes (6-2)
Pozostałe:
205 lbs: Sean O&#39;Connell (15-5) vs. Gian Villante (11-5)
135 lbs: Jon Delos Reyes (7-3) vs. Richie Vaculik (9-2)
170 lbs: Vik Grujic (6-3) vs. Chris Indich (5-2)
155 lbs: Dashon Johnson (9-0) vs. Jake Matthews (4-0)
170 lbs: Claudio Henrique da Silva (10-1) vs. Neil Magny (10-3)
^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Założyłem już temat z jednego powodu . Soa Palelei
Jak zobaczyłem kursy to spadłem z krzesła .
Buki się pierdolne... i się walnęli zdecydowanie . Nawet na Tapology ludzie typują 79% do 21% dla Soa .
Soa Palelei - 2.60 - 5Dimes . / 2.36 - Pinnacle
To istny prezent , inaczej nie można tego nazwać .
O Soa pisałem tutaj w jego pierwszej walce http://forum.bukmacherskie.com/f201/ufc-164-henderson-vs-pettis-2-31-08-a-95966.html#post3840686
Później tutaj http://forum.bukmacherskie.com/f201/ufc-fight-night-33-hunt-vs-bigfoot-07-12-2013-a-100144.html#post4058571
i ostatnio niedawno tutaj http://forum.bukmacherskie.com/f201/ufc-fight-night-40-brown-vs-silva-11-05-2014-a-107042.html#post4452516
Wszystkie trzy walki zakończone przed czasem . Teraz walka u siebie w domu z Rosholtem .
Pokonał on ostatnio naszego Danielka ale to nic nadzwyczajnego bo to obecnie jeden z najgorszych zawodników wagi ciężkiej w UFC a w debiucie z problemami Harrisa gdzie w drugiej rundzie zapoznał się z deskami .
Dla mnie Soa zapaśnik to lepszy zawodnik , posiadający lepszą stójkę , mocniejszą . W łapach ma potworną parę , z góry bardzo groźny i dewastujące ground &amp; pound . Do tego przewaga w warunkach fizycznych i jego główna zaleta - potworna siła . Nie bez przyczyny przydomek „The Hulk” .
Rosholt nie ma bata aby go przewrócił a w stójce zapewne będzie do jednej mordy . Hulk w pierwszej walce zaprezentował się słabo ( walczył ze złamanymi zebrami ) później normalnie przygotowany nie dawał żadnych szans rywalom .
Soa TKO / KO .
Tutaj ostatnia walka
http://www.frequency.com/video/soa-hulk-palelei-vs-ruan-potts-ufcfn-40/168070791/-/5-1739631

Otrzymane punkty reputacji: +10
B 146

bart1110

Użytkownik
Fajny typ naprawdę ale może warto się wstrzymać na następny raz z podawaniem takiego typu tak wcześnie, w 5dimes i betvictorze za dużo się nie pogra, a jeśli teraz zbijemy kursy, inne buki po prostu tak dobrego kursu nie wystawią.

Otrzymane punkty reputacji: +3
D 609

donbagino

Użytkownik
Fajny typ naprawdę ale może warto się wstrzymać na następny raz z podawaniem takiego typu tak wcześnie, w 5dimes i betvictorze za dużo się nie pogra, a jeśli teraz zbijemy kursy, inne buki po prostu tak dobrego kursu nie wystawią.
Unibet 2.15, w dniu gali Soa będzie faworytem powiedzmy 1,75 max.

soa 0

soa

Użytkownik
Soa Palelei - Jared Rosholt
Kursy wystawione na tą walkę u bukmacherów są ich wielkim błędem. Soa jest zawodnikiem na ten moment o klasę lepszym od swojego rywala.
Jeżeli chodzi o bezpośrednie samo prawdopodobieństwo przebiegu walki to szanse Amerykanina ponownie należy obniżyć i uzyskać nie więcej niż 15-20% szans na jego zwycięstwo. Po stronie Austalijczyka: ogromna siła, którą bezlitośnie wykorzystuje do swojego stylu bazowego ( ground and pound ). Jared Rosholt również preferuje sprowadzanie przeciwników do parteru, z tą róznicą, że po sprowadzeniu w zasadzie punktuje leżąć na przeciwniku, kiedy Palelei przechodzi z pozycji bocznej do wykończenia i KO. Nawet w sprowadzaniu walki do parteru skuteczniejszy jest Soa. Szansą Rosholta pozostaje zły atak w nogi Paleleliego i jakiś szybki nokaut, w innym wypadku nie widzę dla niego szans. Walka jest prezentem i wciąż nie rozumiem dlaczego kursy wyglądają tak, a nie inaczej.

crossmen 8,1K

crossmen

Użytkownik
Kto chce grać na win Soa Palelei radzę się pospieszyć bo kursy zaczynają się odwracać,zresztą tak jak przewidzieli nasi fachowcy od typów walk w UFC
Pozdrawiam

bene 240

bene

Użytkownik
A jak Soa generalnie prezentuje się w stójce? Jared Rosholt to wrestler i ciekawi mnie czy jest alternatywa dla Soa, gdy obalenia mu za bardzo nie wyjdą?

soa 0

soa

Użytkownik
A jak Soa generalnie prezentuje się w stójce? Jared Rosholt to wrestler i ciekawi mnie czy jest alternatywa dla Soa, gdy obalenia mu za bardzo nie wyjdą?
bez obalenia będzie zdecydowanie ciężej, ale nadal Rosholt nie będzie miał jakiejś specjalnej przewagi.
Myśle, że takie rozważania typu: a co jak się przewróci, a co jak będzie bolała go głowa, a jak jednak się okaże, że wygra Amerykanin. a jak...
Jeżeli uważasz, że Rosholt jest lepszym typem, to wystarczy tak napisać.
Rosholt - Palelei, gdyż Palelei polega na parterze ( a to mu może nie wyjść ).
Nikt nigdy nie twierdzi, że jakiś typ jest pewny i musi wejść, ale naprawdę na pytanie tego typu nie ma sensu odpowiadać.
A co jeśli Biblia jest jedynie książką z epoki brązu napisaną przez człowieka ? Popierającą niewolnictwo, mordowanie niewiernych, mordowanie niegrzecznych dzieci, ludzi zbierających drewno. Lepiej zadac sobie takie pytanie niż, a co gdy Palelei nie obali Rosholta

Te Huna - Marquardt
Lepsza stójka Te Huny. W 2 ostatnich walkach Marquardt nie przekonał mnie do swoich umiejętności.

bene 240

bene

Użytkownik
Zostałem całkowicie źle zrozumiany. Pytanie nie miało na celu odradzania typu na Soe, ani rozpoczęcia debaty nad typem. Poprostu jestem ciekawy jak wygląda stójka Soy.
Typ jest jak najbardziej ok, ale wchodząc dużą kasą wydaje mi się, że warto rozważyć taki scenariusz walki tym bardziej, że większość bukmacherów widzi taką możliwość za bardzo prawdopodobną.

Otrzymane punkty reputacji: +1
soa 0

soa

Użytkownik
Niestety nie znam się spacjalnie na mma. Dopiero co zaczałem z tym przygodę. Stójka Rosholta jakoś mnie nie przekonuje, w walce z Omielańczukiem uciekał przed nią jak przed ogniem i szybko schodził do parteru, gdzie nie robił praktycznie nic. Komentarz Ojca z walki Rosholta z Omielańczukiem: wyłącz to, co to jest. Nie widziałem jak z pleców walczy Amerykanin, ale wątpie aby był w stanie przeciwstawić się Paleleliemu.
Co do gry na duże stawki, to juz kwestia poziomu gry danej osoby, jeżeli ktoś ma skuteczność jak Pudzianxx, to powinien do każdej stawki dopisać jedno 0 i w grudniu odpoczywać na Karaibach, czego mu życzę. Sam skorzystałem raz z jego typu na Paleleliego i przyciąłem grubo, co w moim słowniku oznacza parę zer. Gra za 10, 50, 100 zł to gra dla przyjemności, adrenaliny a w dłuższej perspektywnie nikłych zysków i straty nerwów. Kiedy przekracza się granicę 0000 zer stawki wtedy zaczyna się postrzegać zakłady z perspektywy inwestora, zabawa się kończy, trzeba wykazać się wiedzą i zaangażowaniem.

Pozdrawiam.

E 285

embotron

Użytkownik
Niestety nie znam się spacjalnie na mma. Dopiero co zaczałem z tym przygodę. Stójka Rosholta jakoś mnie nie przekonuje, w walce z Omielańczukiem uciekał przed nią jak przed ogniem i szybko schodził do parteru, gdzie nie robił praktycznie nic. Komentarz Ojca z walki Rosholta z Omielańczukiem: wyłącz to, co to jest. Nie widziałem jak z pleców walczy Amerykanin, ale wątpie aby był w stanie przeciwstawić się Paleleliemu.
Co do gry na duże stawki, to juz kwestia poziomu gry danej osoby, jeżeli ktoś ma skuteczność jak Pudzianxx, to powinien do każdej stawki dopisać jedno 0 i w grudniu odpoczywać na Karaibach, czego mu życzę. Sam skorzystałem raz z jego typu na Paleleliego i przyciąłem grubo, co w moim słowniku oznacza parę zer. Gra za 10, 50, 100 zł to gra dla przyjemności, adrenaliny a w dłuższej perspektywnie nikłych zysków i straty nerwów. Kiedy przekracza się granicę 0000 zer stawki wtedy zaczyna się postrzegać zakłady z perspektywy inwestora, zabawa się kończy, trzeba wykazać się wiedzą i zaangażowaniem.

Jeżeli chodzi o teksty z Biblii to faktycznie szkoda to nawet komentować. Człowiekowi szkoda to czytać, a co dopiero mysleć, że najwyższy byt wymyślił nam tak chore zasady za których nie egzekwowanie zamierza nas palić w piekle.
To kpina w najgorszym tego słowa znaczeniu.
Pozdrawiam.
1. A jak poradzi sobie Soa z plecow, jezeli to Rosholt go obali? ???? Rosholt mial niezla kontrole w parterze, jak z kondycja u Paleleia, jezeli Rosholt skontroluje go 1-2 rundy?
2. Uciekal od stojki Omielanczuka, nie jestem przekonany co do stojki Paleleia.

Otrzymane punkty reputacji: +3
soa 0

soa

Użytkownik
Jeżeli Rosholt obali Paleleia, co wydaje się mało prawdopodobne, to raczej przetrzyma go 1 rundę na tych plecach niż zakończy walkę. Jeżeli Palelei będzie musiał się bronić z pleców to napewno straci dużo sił i wtedy może byc różnie, ale wdg mnie kończąc dyskusję przebieg walki będzie taki:
Ciosy w powietrze obu panów, obalenie przez Paleleia, pozycje boczna , wykończenie.
Oczywiscie to żaden dogmat, może byc odwrotnie, lecz po takim kursie opłaca się grać Australijczyka. Pozdrawiam i dziękuję za dyskusję w sprawie typu.

U 170

użytkownik-80336

Użytkownik
Pozwolę sobie napisać parę zdań w dyskusji nt. Soa vs Jared.

Styl rozgrywania walki przez Palelei&#39;a jest wyjątkowo prosty. Sprowadzić przeciwnika do parteru, uzyskać kontrolę i zakończyć walkę na ziemi G&amp;P. To całkiem niezły patent przeciwko zawodnikom, którzy mają słabą obronę przeciwko obaleniom, Jared, zapaśnik, będzie wiedział, jak tego unikać.
Rosholt ma doskonałe zapasy i swego czasu był jednym ze sparingpartnerów Brocka Lesnara (podobny styl do Palelei&#39;a). Rosholt jest młodszy, technicznie bardziej ułożony.
BJJ Palelei&#39;a nie do końca mnie przekonuje, cardio też po stronie Jared&#39;a. +/- 70% walk w MMA, gdzie różnica wieku wynosi 10lat (tutaj 9) kończy się wygraną młodszego zawodnika, a nudny do bólu Jared, to jeden z amerykańskich prospektów HW.

UFC było o tyle dobre dla Palelei&#39;a, że ustawiało go z przeciwnikami, którzy nie potrafią bronić obaleń. To stworzyło moim zdaniem nieco zbyt duże wyobrażenie o monstrualnej, naturalnej, sile Australijczyka.

Chciałem przedstawić to z innej perspektywy, prywatnie uważam, że Soa ma duże szanse, a kursy są przeszacowane, ale też bym nie szarżował ze stawką.

Dużo lepiej mi wygląda over 1.5R kurs ok. 2.20 (jeśli ma wygrać Soa, to raczej w drugiej rundzie, będąc już nieco zmęczonym po pierwszej, którą Rosholt na nim przeleży...)
EDIT: Kurs 8pln na Palelei win by KO in 2R wygląda b.dobrze

Otrzymane punkty reputacji: +7
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Fatalnie sie zaprezentował, jeszcze na własnej ziemi (no praktycznie). Evolutive dokładnie przewidział przebieg walki. To już chyba Omielańczuk lepiej się zaprezentował niż Hulk.
No ale taki sport ????

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik

Ciężka stoi na tak chu***ym poziomie w UFC, że każdy może wygrać z każdym. Ta walka to idealny przykład. Mimo wszystko powodzenia Pudzian w kolejnych typach, chociaż pewnie gdyby był wałek, piał byś z zachwytu nad &quot;totalną dominacją i pewną wygraną Paleleia&quot; ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom