>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC Fight Night 36: Machida vs Mousasi 15.02.2014

Status
Zamknięty.
bene 240

bene

Użytkownik
Dla mnie twierdzenie, że Machida w ostatnich występach wyglądał słabo jest niedorzeczne. Na dobrą sprawę Machida przegrał tak naprawdę z Szogunem (dawne czasy) oraz Jonsem, gdzie naprawdę dawał dobry pojedynek. Przegrana z Rampagem czy Davisem mogła pójść do kolumny zwycięstw spokojnie. Będę bardzo zdziwiony jeśli Gegard pójdzie po obalenie, a zszokowany gdy mu się uda. Myślę że większa analiza graplerskich umiejętności nie ma tu za bardzo sensu. Doskonale wiemy, że walka odbędzie się stójce, a tu Machidę stawiałbym w roli faworyta przeciwko każdemu w dywizji 185 czy 205.

Otrzymane punkty reputacji: +4
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Dla mnie twierdzenie, że Machida w ostatnich występach wyglądał słabo jest niedorzeczne. Na dobrą sprawę Machida przegrał tak naprawdę z Szogunem (dawne czasy) oraz Jonsem, gdzie naprawdę dawał dobry pojedynek. Przegrana z Rampagem czy Davisem mogła pójść do kolumny zwycięstw spokojnie. Będę bardzo zdziwiony jeśli Gegard pójdzie po obalenie, a zszokowany gdy mu się uda. Myślę że większa analiza graplerskich umiejętności nie ma tu za bardzo sensu. Doskonale wiemy, że walka odbędzie się stójce, a tu Machidę stawiałbym w roli faworyta przeciwko każdemu w dywizji 185 czy 205.
Uważam cie Bene za fachowca od mma ale głupka od zakładów bukmacherskich. Paradoks ? Zdarza sie. Jak w tym przypadku: mamy zawodników podobnych ,to mozna gadąc sobie co chcemy. Ale jak mamy stawiać pieniądze to stawiamy na tego niedocenianego.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Panowie, spokojnie, przecież nerwy są tutaj nie potrzebne ;)
Bardzo to upraszczając, po jednej stronie karateka którego głównym atutem jest kontratakowanie w stójce, z drugiej strony kickbokser który święcił sukcesy w K-1. Olewamy parter, skoro Machida ma dobrą obronę sprowadzeń, a sam nie sprowadza za często. Czyli walka będzie w stójce. Czy serio karateka który ma średnio po 25 ciosów w ciągu 15 minutowej walki ma aż taką przewagę nad gościem który w kickboxingu pokonywał chociażby taką legendę jak Musashi, który w boksie miał jechać na Olimpiadę? Mimo iż pochodzi z Armenii, Mousasi jest &quot;produktem&quot; holenderskiego kickboxingu, więc logicznie, kickboxer czy karateka, kto powinien być pewniejszy w stójce? Można tutaj szukać argumentów w obie strony i pewnie wszystkie będą logiczne, ale gdy mamy wyrównaną walkę, a kursy są rzędu 1.30-3.00 to jasne że bardziej opłaca się zagrać w stronę drugiego. Machida z Jonesem? Zgadzam się, dobra 1 runda. Natomiast walki z Davisem czy Hendersonem to była po prostu tragedia, i to z obu stron, drastycznie mała ilość ciosów, niewiele sprowadzeń, Machida cały czas czekający na błąd rywala i rywal który nie ma pomysłu na Machide. Nie mówię że to wina Lyoto że taki ma styl, ale nudne to było niesamowicie. Czysto sportowo jako kibic, oceniam tą walkę, podobnie jak tutaj uprzedzę fakty starcie Rondy z Sarą i DC z Rashadem jako stosunkowo wyrównane walki, ale jednak bardziej opłacalne jest stawianie na underdogów, szczególnie jeśli kursy są aż tak przesadzone. A jaki będzie wynik walki, któż to wie, czas pokaże.

http://www.youtube.com/watch?v=nU5XThu4yhY

PS. To Mousasi zaproponował tą walkę już 4 miesiące temu, ( http://www.mmarocks.pl/lyoto-machida/gegard-mousasi-chce-walki-z-machida/ ) więc podejrzewam że wiedział co robi, plus miał czas przygotować się pod to starcie.

W 53

wyjazdowiec

Użytkownik
Nie no, w kwestiach bukmacherskich to w ogóle nie ma o czym gadać. Tylko na Gegarda opłaca się tu stawiać. Typowa walka 50/50. Moim zdaniem są dwa scenariusze, tzn. albo Machida znokautuje Mousasiego jakimś niekonwencjonalnym ciosem albo ormianin wyciągnie decyzję wobec biernej postawy zadającego mało ciosów brazylijczyka.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Ronaldo &quot;Jacare&quot; Souza - 1.20 - 10/10✅✅✅ - Unibet .
Kurs mały ale to bank . Pewniak gali . Na dokładkę do czegoś innego jak macie coś w miarę pewnego . Np. że Stoch✅ będzie na pudle w sobotę lub coś podobnego . Dla mnie co gram za spore sumy solo pasuje , zawsze te parę stówek do przodu .
Aligator to przekot , niesamowity grappler ( judoka i zapaśnik ) znakomity sportowiec i co raz to lepszy techniczny uderzacz . Jego stójka robi milowe postępy z każdą walką do której przygotowuje go Josuel Distak .
Ostatnie jego demolki tylko to potwierdzają .
Pierwsza lepsza okazja Souza , który ponoć ośmieszał w treningach grapplingowych olimpijskiego zapaśnika Daniela Cormiera , przeniesie walkę na ziemie i tam odklepie Carmonta .
Rożnica klas , różnica we wszystkim . Prędzej mi włosy na dłoni między palcami wyrosną niż będzie tutaj jakaś niespodzianka . Kolejna walka zapewne już o pas z Belfortem lub Weidmanem a i tam będę na niego też stawiał .

Identyczna sytuacja i jednostronny✅ pojedynek zapowiada się w walce Charlesa Oliveiry✅ . Ako z tych dwóch walk około 1.40✅ .​

bene 240

bene

Użytkownik
Taka ciekawostka. Od tej gali zmienia się sposób przyznawania bonusów.
Fight of the night zostaje jak był, a zamiast submission of the night i KO of the night będzą dwie nagrody zwane &quot;best individual performance on the card&quot;.
Prawdopodobnie jest to spowodowane coraz mniejszą liczbą poddań w eventach.

E 285

embotron

Użytkownik
Devastating news, Suga Rashad Evans out of next weeks bout against Daniel Cormier at UFC 170.
@edit:
Przepraszam, dopiero sie ogarnalem, ze to nie ta gala ????

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Cristiano Marcello (BRA) - Joe Proctor (USA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Joe Proctor (USA)
Kurs: 1.50
✅✅✅

Biorę na celownik kolejną walkę i nie powinno tu być jakiejś niespodzianki.
W przypadku porażki jednego z w/w fajterów będzie musiał się pożegnać z UFC. Dobra przejdźmy do rzeczy i skupmy się na tym co jest najważniejsze.
Obaj zawodnicy mają zbliżone warunki fizyczne, więc one nie będą decydować o zwycięstwie.
Marcello i jego stójka, która woła o pomstę do nieba, macha i idzie przed siebie - chaos.

Jedynym plusem Brazylijczyka jest twarda szczęka i to wszystko, myślę że Amerykanin nie powinien mieć problemów, choć dobrym stójkowieczem też nie jest, ale cenię jego sójkę wyżej niż Brazylijczyka.
Co do kwestii parteru, to Marcello posiada czarny pas w BJJ, ale jakoś to nie odzwierciedla jego umiejętności.
Przy dziurawej gardzie i chaosie, jakie panuje u Cristiano jestem pewien, że walka zakończy się przed czasem na korzyść Joe.

Teraz bez analizy, co gram jeszcze:

Yuri Alcantara (BRA) - Wilson Reis (BRA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Yuri Alcantara (BRA)
1.36
✅✅✅

Ildemar Alcantara (BRA) - Albert Tumenov (FRA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Albert Tumenov (FRA)
Kurs: 1.57
⛔

Francisco Trinaldo (BRA) - Jesse Ronson (CAN)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Francisco Trinaldo (BRA)
Kurs: 1.50
✅✅✅

I wcześniej opisane:

Viscardi Andrade (BRA) - Nico Musoke (SWE)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Nico Musoke (SWE)
Kurs: 2.10
✅✅✅

Ronaldo Souza (BRA) - Francis Carmont (FRA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Ronaldo Souza (BRA)
Kurs:1.16
✅✅✅

Do podbicia:]

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Patrząc na SW, to chyba bwin oferuje jedne z niższych kursów.
Nie mam kont na w/w bukach, a na bwin mam trochę pieniędzy.

A 0

animal89

Użytkownik
Witam Panowie ???? jestem nowy na forum i mam małe pytanko. Jak typujecie walke
Erick Silva vs. Takenori Sato ??

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Erick Silva miał namieszać w UFC, a do tej port 3 wygrane-3 porażki. Ostatnio oberwał piękne KO

Rywal niby przychodzi z Japonii i mało o nim wiadomo, ale wygląda na słabego chociaż nieprzewidywalnego.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Francisco Trinaldo - 1.55✅✅✅ - Pinnacle .
Jeden sędzia oglądał inną walkę ;)
Trinaldo zawodnik w typie Tibau i Alcantary – ogromny jak na swoją kategorię wagową , bardzo silny fizycznie , długie ręce i dobry parter . Kopie jak koń co w pierwszej fazie walki przekonał się Hallman .
Dobrze operuje i potrafi nieźle przywalić swoim lewym zamachowym sierpem , umiejętnie klinczuje oraz ma (co wiele razy udowodnił) dobrą grę parterową .
W każdym elemencie jest groźny . C.J. Keitha zdominował fizycznie a na końcu poddał , świetnie technicznie założonym trójkątem rękoma . Z Tibau zaprezentował twardość i dobre ucieczki z technik kończących .
Nie jest to zawodnik jakiś wybitny ale jest bardzo solidnym rzemieślnikiem którego nigdy nie należy lekceważyć .
Rywal stójka przeciętna , z tego co można zobaczyć o zapasach i bjj marne pojęcie . Dość łatwy do obalenia . Grałem go ostatnio przeciwko niemu jak przegrał gram i teraz .
Wszystkie atuty po stronie Trinaldo . Dodatkowo spora przewaga siłowa i fizyczna , ja tu widzę pewną wygraną . Miał ostatnio Hallmana na widelcu , tutaj już tego z takim rywalem tego nie powtórzy . To nie rywal pokroju Płetwala .

Otrzymane punkty reputacji: +8
bene 240

bene

Użytkownik
Fragment wywiadu Carmonta, beczka śmiechu:
&quot;Wszystko jest możliwe w walce. Walka jest walką. Oczywiście jestem w stanie poddać Jacare. Jest to najniebezpieczniejszy zawodnik do tej pory z jakim przyszło mi się mierzyć, ma niesamowite umiejętności BJJ i z niecierpliwością czekam na pojedynek.
Wiem że jest mocny w parterze, ale nigdy nie walczył z tak dobrym przeciwnikiem jak ja jestem. Jestem gotowy na wszystko, stójka czy parter, zróbmy to, jestem gotowy.&quot;

Ten gość nie jest w stanie przeleżeć na Jacare przez trzy rundy a nie mówiąc o poddaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
hayto 631

hayto

Użytkownik
Uderza ktoś w kierunku Arantesa? Blanco w walkę o być albo nie być w UFC nie robi wagi. Felipe to solidny striker, mocno kopie, posiada czarny pas w Muay Thai i brązowy w BJJ. Blanco zaś cechują zapasy a tak po za tym to praktycznie nic. Marathon oferuje 1.91 ✅ czyli bardzo przyjemny kurs, jak to widzicie ?
Demolka w 3 rundzie ????

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Z czysto bukmacherskiego punktu widzenia, to ja bym tej gali w życiu nie brał za poważniejszą kasę. Niby wszyscy amerykańscy eksperci jakos wskazali faworytów, ale rozbierając te walki na czynniki pierwsze, oraz patrząc po kursach, tak ewidetnie się to nie prezentuje. Całą kartę dokładniej opisze jutro, przy okazji tworzenia prognoz dla Tapology.com
Moja 2 główne typy na tą gale to
-Yuri Alcantara
-Ivan Jorge

Grając te 2 typy, kurs powinien być w okolicach 2.15. Dlaczego oni? O tym pisałem już na początku tego tematu.
Co do innych, logicznie można postawić również kasę na Jacare, Oliveirę. W tym wypadku kurs ogólny zakręci się wokół 3.00
Tumenov i D&#39;Silva to takie dwie postacie które mogą pozytywnie zaskoczyć na tej gali, ale nie ma sensu dodawać ich do reszty typów, jeśli już to zagrać oddzielnie.
Za drobne, można posłać Mousasiego, a kto wie czy nie Sato. Na Machide, cóż, pewnie też coś postawie przy okazji jakiegoś &quot;kuponu śledzia&quot;, ale nie mam co do niego przekonania. W tym temacie sporo napisałem, więc pójdzie także kasa na Mousasiego co wydaje się bardziej opłacalne. Sato, no cóż, Silva aż tak dobry żeby grać go po 1.10 nie jest, śmiem twierdzić że nigdy nie będzie.

Ogółem, do oglądania gala zapowiada się bardzo dobrze, ale każda walka to praktycznie 2 możliwe scenariusze. Nawet w tej szumnie przez was szturmowanej walce Jacare, teoretycznie Carmont może w stylu GSP przenudzić nam 15 minutową decyzje. Nie byłbym zdziwiony, mimo iż na papierze, wiadomo kto powinien zdeklasować rywala.

bene 240

bene

Użytkownik
hmm...Napoleoni. Faktycznie twoim tokiem wnioskowania to nie opłaca nic stawiać się na tej gali według Ciebie, ale takie założenia można poczynić w każdej gali, bo teoretycznie każdy może wygrać.

Sato - naprawdę? 3xNie
Carmont - nudzący 15 minutową decyzję? 3xNie
Według mnie to dwa typy bank na gale. Jeśli typy na Silve i Jacare są zbyt ryzykowne to fakt lepiej odpuścić wszystko. Oczywiście &quot;Fight is a Fight&quot; teoretycznie może się wszystko zdarzyć, ale typując inaczej niż na faworytów w tym przypadku liczymy na : sensacje w stylu lucky punch, a nie na kompetentną walkę po której będziemy tłuc głową w kamień że nie postawiliśmy inaczej, bo źle oceniliśmy umiejętności zawodników.
Dodatkowo niedawno przekonaliśmy się jak dobrymi przeciwnikami Karmonta byli Costas oraz Larkin, Vemola (o split decision z Lawlorem nie mówiąc).

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Czas coś konkretnego skleić.

Yuri Alcantara (BRA) - Wilson Reis (BRA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Yuri Alcantara (BRA)

Cristiano Marcello (BRA) - Joe Proctor (USA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Joe Proctor (USA)

@2.04
✅✅✅

Francisco Trinaldo (BRA) - Jesse Ronson (CAN)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Francisco Trinaldo (BRA)

Ildemar Alcantara (BRA) - Albert Tumenov (FRA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Albert Tumenov (FRA)

@2.25
⛔

Viscardi Andrade (BRA) - Nico Musoke (SWE)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Nico Musoke (SWE)
Kurs: 2.10
✅✅✅

Krótko jeszcze o pojedynku Yuri Alcantara (BRA) - Wilson Reis (BRA).
Reis w UFC zadebiutował w zeszłym rok, nic ciekawego nie pokazał w tamtej walce. Widać, że trzymanie gardy nie jest jeo atutem, często odsłania twarz i podobnie jak Cristiano Marcello wali dużo w powietrze.
Reis wywodzi się z BJJ, ale mistrzem to on w tym nie jest.
Oglądając walkę Yuriego z Faberem, było widać, że Youri potrafił bronić się przed obaleniami Fabera, a nawet udawało mu się go sprowadzać do parteru, a przeciwnik na pewno jest jest lepszy od Fabera, ich nawet nie można stawiać na równi.

http://www.mmafighting.com/2013/8/18/4632758/urijah-faber-vs-iuri-alcantara-full-fight-video-highlights-ufc-fight-night-26

Klikając w powyższy link można obejrzeć starcie Fabera z Alcantarą (dla tych co nie widzieli).
Przypuszczam, ze walka skończy się decyzją dla Yuriego.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Francisco Trinaldo - 1.55✅ - Pinnacle .
✅✅✅
Podbijam jeszcze stawkę i wchodzę grubiej w Trinaldo . Jessi sresi coś niemrawy na ważeniu , nie dziwię mu się bo łomot raczej pewny . Na 99.9 % aut z UFC po tej walce .

Otrzymane punkty reputacji: +3
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Moja 2 główne typy na tą gale to
-Yuri Alcantara
-Ivan Jorge
Co do innych, logicznie można postawić również kasę na Jacare, Oliveirę
Sato, no cóż, Silva aż tak dobry żeby grać go po 1.10 nie jest, śmiem twierdzić że nigdy nie będzie.
Nawet w tej szumnie przez was szturmowanej walce Jacare, teoretycznie Carmont może w stylu GSP przenudzić nam 15 minutową decyzje.
Według mnie to dwa typy bank na gale. Jeśli typy na Silve i Jacare są zbyt ryzykowne to fakt lepiej odpuścić wszystko.
@bene, czy serio 1.10 zarobione na Ericku Silvie uważasz za kurs gali i jesteś w stanie postawić grubszą kasę na tego pana, żeby wygrać niewiele, albo dodać to do innych typów ryzykując że wdupi? Kim jest Eick Silva? W UFC wygrywał z kelnerami, Praterem którego wywalili, Fitchem którego też wywalili, ba! Nie radzi sobie nawet w WSOF, a w ostatniej walce Kim Dong-Hyun brutalnie znokautował pana Ericka. In on dostaje kurs 1.10 !?! Nawet jeśli jego rywal zalatuje ogórkiem, to stawianie 1.10 na kogoś tak nieprzewidywalnego (in minus) jak Erick Silva mija się z celem. Czy wygra, pewnie tak, ale po takim kursie jak dla mnie granie tego jest bezsensowne. To nie jest nikt dobry, żeby nazywać go pewniakiem. Jeśli tak Ci zależy na podbiciu kursu, to postaw sobie że Stoch będzie w pierwszej 6stce, kurs również w okolicach 1.10
Carmont-Jacare, jak doczytasz dokładnie to napisałem że również to zagram, po prostu nie postawię na to większych pieniędzy. Adekwatnie można robić analizę że Jacare przegrywał z Rockholdem i Mousasim, pamiętaj że to wnioski muszą wynikać a analizy, a nie ma sensu robić odwrotnie. W tej walce wygrana Carmonta byłaby mega sensacją, ale nie oznacza to że jest niemożliwa. Odnoszę wrażenie że typy na tej gali oceniasz po sympatii, a nie po logice bukmacherskiej. To kogo ja obstawiam jako faworyta, nie zawsze pokrywa się z tym na kogo można zaryzykować obstawienie.
PS. Widzę że kursy na Machide podskoczyły, i paradoksalnie można teraz w tą walkę wchodzić. O ile jeszcze pare dni to było 1.25 na Machide, tak teraz widzę 1.45. I to sprzyja temu co pisałem wcześniej, za drobne na niespodziankę, ale można dorzucić Machide do reszty. Dodatkowo to co koledzy wcześniej pisali, ilość rund więcej niż 2.5

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom