>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 273: Volkanovski vs. Jung

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
UFC 273: Volkanovski vs. Jung

Data: 9 kwietnia 2022 (noc z soboty na niedzielę)
Lokalizacja: VyStar Veterans Memorial Arena, Jacksonville, Stany Zjednoczone
Transmisja: Polsat Sport / eFortuna.pl / STS.pl (karta główna); eFortuna.pl / STS.pl / UFC FightPass (karta wstępna)

Walka wieczoru
145 lb: Alexander Volkanovski (23-1) vs. Chan Sung Jung (17-6)

o pas mistrzowski | 5 rund

Co-main event
135 lb: Aljamain Sterling (20-3) vs. Petr Yan (16-3)

o pas mistrzowski | 5 rund

Karta główna (od 04:00 polskiego czasu)
170 lb: Gilbert Burns (20-4) vs. Khamzat Chimaev (10-0)
115 lb: Mackenzie Dern (11-2) vs. Tecia Torres (13-5)
155 lb: Vinc Pichel (14-2) vs. Mark Madsen (11-0)

Karta wstępna (od 02:00 polskiego czasu)
170 lb: Ian Garry (8-0) vs. Darian Weeks (5-1)
265 lb: 🇵🇱 Marcin Tybura (22-7) vs. Jairzinho Rozenstruik (12-3) (ok. 3:00)
135 lb: Raquel Pennington (13-9) vs. Aspen Ladd (9-2)
170 lb: Mickey Gall (7-4) vs. Mike Malott (7-1-1)

Karta UFC Fight Pass (od 00:00 polskiego czasu)
265 lb: Alexey Oleinik (59-16-1) vs. Jared Vanderaa (12-7)
185 lb: Josh Fremd (9-2) vs. Anthony Hernandez (8-2)
115 lb: Piera Rodriguez (7-0) vs. Kay Hansen (7-5)
135 lb: Julio Arce (17-5) vs. Daniel Santos (10-1)

źródło: ufc.com, lowking.pl

Otrzymane punkty reputacji: +184
N 4,6K
Gilbert Burns vs. Khamzat Chimaev
Burns win @4,87 fortuna

Wrzaski i krzyki sprzeciwu za trzy.. dwa.. jeden.. Najbardziej nadmuchany, szalony wręcz hype-train ostatnich lat w świecie MMA. Czy wykolei się (już) dzisiaj? Kursy wystawione, jakby rywalem Chimaeva był Sajewski albo jakiś debiutujący stójkowicz. Owszem - Khazmat w ostatniej walce wyglądał imponująco - nosił Chińczyka po octagonie jednocześnie gadając do Dany. Ale na Boga - najpoważniejszym rywalem w całym jego zawodowym resume był Aliskerov, a potem chyba Meerschaert. Ciągle tylko czytamy i słuchamy jaki jest silny, że na sparingach usadzał zawodników 2-3 wagi wyżej, że w parterze bawi się z czarnymi pasami, w zapasach demoluje wszystkich po kolei. Hype-train jest rozpędzony. Jak będzie naprawdę? O Burnsie wiemy wszystko - mały, silny skurwiel z czarnym pasem BJJ, poprawioną (solidną) stójką. W całej karierze znokautował go tylko Hooker w 2018 roku i później Usman. Nie poddał go nikt. Nie wydaje mi się, żeby to była kolejna łatwa przeprawa dla Wilka, dodatkowo będzie ciął dużo wagi, po raz pierwszy tak na poważnie oczy całego świata zwrócone w jego kierunku, po raz pierwszy też mam nadzieję, że zobaczymy jak Borz radzi sobie zabrany na głębokie wody i gdzieś w rundach 2-3 zobaczymy jak wygląda jego cardio. Moim zdaniem fair odds to 1.5 Chimaev, na 1.4 jakoś mocno bym nie protestował, zatem 4,87 czy powyżej 5 jak było w tym tygodniu na Burnsa trzeba pobrać. Dodatkowo @1,64 Walka nie zakończy się w 1 rundzie Burns z Khazmatem bardzo apetycznie wygląda

Aljamain Sterling vs. Petr Yan
Aljamain Sterling win @5,46 sts

Po raz kolejny przeciwko całemu światu. Po raz kolejny kursy są bardzo mocno przesadzone. Owszem - Yan to maszyna, Yan rozkręca się z rundy na runde, Yan jest przekrojowy, Yan jest silny. Ale powyżej 5 w walce mistrzowskiej? Sterling w pierwszej rundzie ich poprzedniej walki wyglądał naprawdę dobrze, jego (nie)kontrolowany chaos był poważnym problemem dla Petra. Aljamain przygotował niesamowitą formę fizyczną, dodatkowo bogatsi o doświadczenia z pierwszej walki powinni ze sztabem przygotować się lepiej konkretnie pod Yana. Odnośnie sztabu - w narożniku Petra nie będzie żadnego trenera, żadnego ziomka - cała ekipa bez wiz do Stanów. Jak to wpłynie na niego, kiedy nie wszystko będzie szło po jego myśli? Moim zdaniem fair odds w granicach 3 na Sterlinga.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2533
mmatips 2,6K

mmatips

Użytkownik
Wręcz przeciwnie z mojej strony ;) brak wrzasku . Podobny mam tok myślenia . Dodam tylko ze jest 3 faworytów : Yan , Volkanovski , Chimaev - kursy śmieszne jakby się bili z totalnymi ogórkami … jak dla mnie to wszyscy trzej nie wygrają . Było by to zbyt łatwe i za dużo ludzi wygrali by hajs . Kto zatem wtopi ? Chciałbym żeby przegrał Chimaev . Kto śledzi cały czas UFC to wie ze takie nadmuchiwane baloniki są szybko weryfikowane . Jak dla mnie to Chimaev dostaje zawodników „pod siebie” . Jutro prawdziwy sprawdzian . Zobaczymy .

kratta 72,8K

kratta

Użytkownik
Podpisuję się z tej jutrzejszej "świętej trójki" jestem pewien tylko Volkanovskiego który nie powinien mieć żadnych problemów. Myślę, że Borz spadnie z rowerka i Burns go zweryfikuje po mocnym pojedynku z obu stron nawet myślę, że jest lekkie value na Gilberta bo ten cały hype sprawił, że te kursy są nieporozumieniem. No i chciałbym żeby Yan wygrał i pewnie wygra ale walka będzie bliższa niż te kursy pokazują.

A 40,4K

ar0nek

Użytkownik
Walki Chimaeva nie bedzie w Polsacie. Do przewidzenia.
Szukam zakładu:
Burns przegra przed czasem-NIE.
Ktoś może widział, gdzieś taki bet, bo nie mogę nigdzie znaleźć . Pamiętam, że tego typu zakłady gdzieś się pojawiały.

ferguson2 950,7K

ferguson2

Typer
Chimaev przed czasem @1.6 totalbet
Nie przypominam sobie, zeby ktokolwiek w ostatnim czasie mial takie wejście do UFC. Nawet Khabib czy Usman nie dominowali rywali w taki sposob na poczatku swojej drogi w UFC. Chimaev rozbijał rywali w kilkadziesiat sekund i może w wiekszosci byli to rywale poza rankingem, to imponuje sposob w jakim konczyl walki. Daleko mi do sympatii w stosunku Chimaeva, osobiście jego sposob bycia i zachowanie w ogóle nie trafia do mnie, ale trzeba mu przyznać że potrafi się bić. Jego zapasy są czymś na co trzeba zwrócić. To nie jest jednopłaszczyznowy zawodnik, potrafi też nokautować rywali. Chyba tylko kardio jest jedna wielka niewiadomą. Reszta na bardzo wysokim poziomie. BJJ też nie jest mu obce, nie ma problemów z kończeniem rywali na ziemi. A Burns wydaje się najsłabszym zawodnikiem z czołowki. Daleko mu do Usmana czy Colbiego. Z mocnych stron Burnsa z pewnością można wyliczyć brazylijskiejiu jitsu, teoretycznie zdarza mu sie nokautowac rywali. Ma jednak dużo gorsze warunki fizyczne od Chimaeva. To nie jest Edwards, z którym Khamzat miał walczyc. Obalić Burnsa, obali. Na pewno weźmie pod uwagę jego umiejetności parterowe. Nie jest jednak tajemnicą, że Burns nienajlepiej radzi sobie z zawodnikami, ktorzy potrafia uderzyć. Szczeka i wytrzymałość to nie najlepsze strony Brazylijczyka. Z całym szacunkiem, ale Usman nie zawalczył w żaden widowiskowy sposób, a mimo wszystko rozprawił sie z nim w 3rundzie. Hooker też go znokautował w lekkiej. Wydaje mi się, ze Chimaev da po raz kolejny pokaz swoich umiejętności. O ile tacy zawodnicy jak Usman czy Covington beda prawdziwymi wyzwaniami dla Chimaeva, to wydaje mi sie ze skonczy Burnsa w pierwszej rundzie lub w drugiej rundzie.

Ostatnia edycja:
A 40,4K

ar0nek

Użytkownik
Burns przegra przed czasem - NIE✅

Dla mnie Chimaev już dziś został mocno zweryfikowany. Troszkę sił brakło Burnsowi w 3 rundzie i to on by wygrał tą walkę. Chimaev kilka razy mocno naruszony, 2x zaliczył Knockdown.

Do góry Bottom