Pettis + Namajunas = 2.14
Młody Sergio wraca po ostatniej niespodziewanej porażce przez KO pojedynkiem z solidnym Cariaso. Ewidentnie jest to przeciwnik który nie zrobi większej krzywdy Pettisowi, Cariaso w 17 zwycięskich walkach zaledwie 5 skończeń, przewaga wzrostu i zasięgu na korzyść Pettisa, który będzie na pewno zmotywowany do pokazania że tamta porażka to był przypadek. Co do walki pań to tutaj większe szanse daje zdecydowanie Namajunas, która i w stójce i w parterze jest dość kreatywną zawodniczką, Hill poza niezłą stójką nie ma większych argumentów na Rose.
Northcutt przed czasem - 2.20
Widzę że @B3A ubiegł mnie z tym typem (pozdro), i ja idę podobnym tokiem rozumowania co on. Młody na wadze zaprezentował się świetnie, w porównaniu do Trevino który wyglądał fatalnie. Trevino poza
UFC również nie pokonywał znaczących przeciwników, podobnie do swojego rywala. Normalnie nie zagrałbym na Northcutta, ale w takich okolicznościach jestem pewny o jego zwycięstwo, a jak to zrobi zależy tylko i wyłącznie od niego.
Eye/Pena przetrwa do końca walki NIE - 2.65
Typ dość ryzykowny ale na pewno ma spore szanse powodzenia. Obie zawodniczki lubią się bić, Eye jest chyba najmocniej bijącą zawodniczką tej kategorii, obie na pewno będą dość zmotywowane, gdyż zwyciężczyni wskoczy wysoko w rankingu i będzie dość blisko pojedynku mistrzowskiego.
Jordan - Magomedov 2 1.53
Osobiście lubię Jordana, bo jest to zawodnik który nie mając jakichś ogromnych umiejętności jest w stanie wygrywać i dawać dobre walki dla
UFC, ale nie widzę jego większych szans z Magomedovem, który to jest chyba najciekawszym "młodym wilkiem" tej dywizji. Myślę że stójka Jordana będąca jego największym orężem nie przyniesie tutaj większych skutków i Ruslan jak w poprzednich walkach skupi się na punktowaniu i dowiezieniu decyzji do końca walki.
Bader - Evans 1 2.10
Evans wraca po blisko dwukrotnej przerwie, i od razu jest rzucony na dość głęboką wodę w postaci będącego chyba w swoim prime Badera. Ryan jest w tej chwili bez wątpienia zawodnikiem TOP 5 dywizji, Evans ma swoje lata i wydaje mi się że jest już trochę zmęczony
MMA, pojedynek wg mnie z delikatnym wskazaniem na Badera, także ja gram tutaj na niego.
Cormier - Gustafsson 2 3.05
Tak jak pisałem wcześniej nie można przejść obojętnie wobec typu na Gusa. Wg mnie Gustafsson podobnie jak Jones nie będzie leżał stylistycznie Cormierowi, Mauler dużo lepsze warunki i zasięg, podejrzewam że w stójce będzie miał sporą przewagę, a jeśli nie da się obalić (a z tego co mówi pracował nad tym) powinien dowieźć zwycięstwo po 5 rundach. Popieram również obstawianie wszelkiej maści overów na ten pojedynek.