Po ważeniu garść typów ode mnie:
Hugo Viana - Guido Cannetti
1 1.20 / Przetrwa do końca walki? -
NIE 1.57
Galę otwiera starcie kogutów. Solidny Hugo Viana zmierzy się z tufowcem Cannettim. Brazylijczyk Viana dysponuje bardzo dobrą stójką, jest mobilny i dosyć silny. Przegrywał tylko z czołówką tej kategorii: Dillashawem oraz Sterlingiem. Co do Cannettiego to jest to troche jeździec bez głowy, szarżuje nadziewając się na ciosy. Już w TUFie Alejandro Perez pokazał mu jak się kończą takie akcje. Nie widzę tutaj wielkich szans dla Cannettiego. Myślę że Viana trafi go jakimś mocnym ciosem, a posiada konkretne uderzenie, kładł na deski i Dillashawa i Sterlinga. Jedynym jego słabym punktem są zapasy, które jednak nie są atutem Cannettiego.
Warlley Alves - Nordine Taleb
1 1.40
Zwycięzca brazylijskiego Tufa zmierzy się z solidnym Francuzem trenującym w kanadyjskim Tristar Gym. Alves jest bardzo silnym zawodnikiem, posiada niezłe zapasy, bardzo dobre GNP. Jedyną wadą jaką widzę jest kondycja, pokazał to w ostatnim starciu z Joubanem gdzie wystrzelał się i przez pół walki walczył na wstecznym. Taleb to twardy zawodnik, również niezłe zapasy, jego stójka polega praktycznie tylko na ciągłym kontrowaniu. W
UFC walczył naprawdę ze słabymi zawodnikami poza Chińczykiem Li, gdzie wyciągnął splita. Poza tym Francuz po raz pierwszy zawalczy na wyjeździe, co myślę będzie miało wpływ na przebieg tego pojedynku. O ile Warlley popracował solidnie nad kondycją, to spokojnie ta walka jest jego.
Demian Maia - Neil Magny
1 1.53
Tutaj nie będę się rozpisywał ponieważ nie bardzo jest do czego. Nie widzę w tej walce płaszczyzny w jakiej Magny mógłby dorównywać Brazylijczykowi. Jak to wyczytałem na którymś portalu Magny to taka słaba kopia Jona Jonesa, i ja sie całkowicie z tym zgadzam. Maia to znakomity grappler, bardzo dobre zapasy, jak na parterowca niezła stójka, jednak brakuje mu wykończenia w tych starciach. Nikt mi nie powie że ma słabą kondycje, fakt że troche w ostatnim pojedynku z LaFlarem osłabł, ale dopiero w ostatniej piątej rundzie. Magny poza dużym zasięgiem nie ma niego narzędzi, także tutaj z całą pewnością wchodze w bet na Maię.
Claudia Gadelha - Jessica Aguilar
over 1.5 rundy 1.20
Walka eliminacyjna do pojedynku z naszą Joanną Jędrzejczyk o pas kategorii słomkowej. Panie trenują w czołowych klubach na świecie, Gadelha w Nova Uniao, Aguilar w ATT. Ja tutaj wyczuwam dużo kalkulowania, panie nie będą się na siebie rzucać od razu, zresztą wystarczy spojrzeć na ostatnie pojedynki. Gadelha trzy ostatnie pojedynki 3 razy trzecia runda, Aguilar poza poddaniem na Gray stoczyła dwie pięciorundówki. 1.20 na over 1.5 rundy myślę że mogę polecić w ciemno.
Bigfoot Silva - Soa Palelei Przetrwa do końca rundy -
NIE 1.15
No w tej walce nie wyobrażam sobie żeby te wielkie chłopy dotrwały choćby do trzeciej rundy, także 1.15 traktuję jako lokate.
Stefan Struve -
Minotauro Nogueira 2 2.40 / Przetrwa do końca walki -
NIE 1.22
Tutaj na przekór bukom gram na Minotauro. Brazylijczyk przegrał ostatnio z Nelsonem, który jest typowym puncherem oraz z Fabricio Werdumem. Struve wyłapał dwa nokauty od Hunta oraz Overeema. W starciu z Markiem Struve nie miał zbytnio argumentów, a niby jest świetnym parterowcem to jednak w tej płaszczyznie nic Huntowi nie zrobił. Holender nie posiada mocnego ciosu, a nie wydaje mi sie zeby w parterze coś ugrał przeciw Nogueirze, który jest przecież czarnym pasem BJJ. Grałem przeciw Hendersonowi (45 lat) oraz przeciwko Mirowi w starciu z Duffeem, także teraz się ubezpieczam i gram na Brazylijczyka, który myślę ze to ogarnie. Nawiązałem do wieku obu Panów oraz do tego że byli sporymi underdogami w swoich pojedynkach.
Shogun Rua - Antonio Nogueira
1 1.50
Panowie po 10 latach stają do rewanżu. Pierwsze starcie na Pride wygrał Shogun. Tutaj krótko: Shogun po dwóch nokautach staje przed szansą powrotu do gry o najwyższą stawkę. Wyglądał całkiem nieźle w starciu z Hendo, ba moim zdaniem nawet wygrywał tę walkę aż do momentu H-Bomb. Nogueira walczy z kiepską częstotliwością, niewiadomo jak otrząsnął się po nokaucie z rąk Rumble'a. Moim zdaniem Shogun jest jeszcze w takim wieku, że spokojnie może walczyć o najwyższe cele, a po porażce z Nogueirą to już tylko koniec kariery mu zostaje.
wszystkie typy - @
unibet