>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 177: Dillashaw vs. Barao 2

Status
Zamknięty.
macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA

Data: 30 sierpnia 2014
Miejsce: MGM Grand Garden Arena, Las Vegas, Nevada, USA
Transmisja: PPV

Walka wieczoru:
Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze koguciej
135 lbs: T.J. Dillashaw (10-2) vs. Renan Barao (32-2)

Główna karta:
155 lbs: Tony Ferguson (16-3) vs. Danny Castillo (17-6)
135 lbs: Beth Correia (8-0) vs. Shayna Baszler (15-8)
155 lbs: Ramsey Nijem (10-4) vs. Carlos Diego Ferreira (10-0)
155 lbs: Yancy Medeiros (9-2) vs. Justin Edwards (9-4)

Walki w FOX Sports 1:
185 lbs: Lorenz Larkin (14-3) vs. Derek Brunson (11-3)
125 lbs: Henry Cejudo (6-0) vs. Scott Jorgensen (15-9)
265 lbs: Ruan Potts (8-2) vs. Anthony Hamilton (12-3)
135 lbs: Joe Soto (15-2) vs. Anthony Birchak (11-1)

Walki w UFC Fight Pass:
155 lbs: Cain Carrizosa (6-0) vs. Chris Wade (7-1)

----------------------------------------------------------------------

Przedstawiam wam ofertę Betsafe, i zapraszam do dyskusji czy dzielenia się swoimi przemyśleniami lub analizami.

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Tj Dillashaw (USA) - Renan Barao (BRA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Tj Dillashaw (USA)
1.65

Przed ich pierwszą walką wszyscy stawiali na Barao, który był zdecydowanym faworytem, natomiast TJ został przez większość skreślony, jak się później okazało niesłusznie.
W drugim pojedynku stawiam na Amerykanina, który według mnie i buków jest faworytem. Czy Barao zasłużył na rewanż? Nie sądzę, w pierwszej walce został zdominowany. Mam nadzieję, że Renan dostanie teraz większe bęcki niż poprzednio. Przegrywał przez 5 rund, TJ był w dużo lepszej formie.
TJ dobrze balansuje ciałem, stosuje kombinacje bokserskie, które się sprawdzają. W rewanżu potwierdzi, jaki to on jest dobry. Skraca dystans, szybko schodzi do obalenia, gdzie ma poukładane zapasy. Ma opanowaną każdą płaszczyznę. Uderza z pozycji bardzo niewygodnych. Może nie ma potężnego uderzenia, ale na pewno wystarczy do obalenia rywala, jak to było w ich pierwszym starciu.
Renan to również dobry fighter - dobre kopnięcia, zapasy i zapas doświadczenia.

https://www.youtube.com/watch?v=G7JuKfEnX7I

Barao już wymówki...

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Anthony Hamilton - 1.51 - Pinnacle ✅
Ruan Potts (8-2) vs. Anthony Hamilton (12-3)
Jedyny typ z tej gali .
O rywalu pisałem ostatnio jak walczył z Soa . Przegrał łatwo i szybko , obalony i ubity . Kiepski Anonim z RPA nie wyróżniający się niczym szczególnym . Poniżej walka z przed 3 lat , sami oceńcie bo do dnia dzisiejszego nie poprawił się w ogóle .
www.youtube.com/watch?v=3RDaG35VAes#t=259
Hamilton były mistrz Kanadyjskiej organizacji MFC - znanej i liczącej się a nie jakiejś podwórkowej .
Najważniejsze to że posiada zaplecze zapaśnicze ( NJCAA All-American wrestler ) trenuje pod okiem chyba najlepszego trenera i stratega w MMA Grega Jacksona oraz sparujący z topowymi ciężkimi z UFC .
Ma dobre warunki fizyczne , silny , bardzo dobrze za to czuje się w klinczu i potrafi nieźle obalać i dobrze kopie .
W walkach przeważnie swoją siła spycha rywali pod siatkę tam przenosząc walkę na ziemie . Wiadomo nie będzie nigdy w topie , przeważnie walki takie jak teraz miedzy średniakami .
Dobry trener , team oraz to że Hamilton jest od niego większy i silniejszy i do tego wywodzi się z zapasów .
Główne zalety po jego stronie . Powinien spokojnie to ogarnąć .

A tutaj porównanie statystyczne - http://uk.ufc.com/event/UFC177?f1=Ruan-Potts&amp;amp;f2=Anthony-Hamilton
I jeszcze jedno jak komuś się nie podobają typy z MMA to niech wypierda... do działu tenisa tam codziennie są podawane i polecane pewniaczki do koloru i wyboru . Jeden expert vip płakał u siebie w temacie że kończy z mma jak wyleciał na Hendersonie a sam codziennie na swoich tenisowych betach wylatuje hee

Otrzymane punkty reputacji: +19
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Tj Dillashaw (USA) - Renan Barao (BRA)
1 2 - Kto wygra?
Typ: Tj Dillashaw (USA)
1.65

Przed ich pierwszą walką wszyscy stawiali na Barao, który był zdecydowanym faworytem, natomiast TJ został przez większość skreślony, jak się później okazało niesłusznie.
W drugim pojedynku stawiam na Amerykanina, który według mnie i buków jest faworytem. Czy Barao zasłużył na rewanż? Nie sądzę, w pierwszej walce został zdominowany. Mam nadzieję, że Renan dostanie teraz większe bęcki niż poprzednio. Przegrywał przez 5 rund, TJ był w dużo lepszej formie.
TJ dobrze balansuje ciałem, stosuje kombinacje bokserskie, które się sprawdzają. W rewanżu potwierdzi, jaki to on jest dobry. Skraca dystans, szybko schodzi do obalenia, gdzie ma poukładane zapasy. Ma opanowaną każdą płaszczyznę. Uderza z pozycji bardzo niewygodnych. Może nie ma potężnego uderzenia, ale na pewno wystarczy do obalenia rywala, jak to było w ich pierwszym starciu.
Renan to również dobry fighter - dobre kopnięcia, zapasy i zapas doświadczenia.
Dla mnie szanse są 50/50. Dillashaw był lepszy zdecydowanie i co do tego nie ma wątpliwości, ale odnoszę dziwne wrażenie że Barao zlekceważył Dillashawa, potraktował go jak kolejnego, jednego z wielu, a potem zaskoczony nie potrafił się odnaleźć. Wierzę, że teraz, gdy Barao jest lżejszy o pas, da z siebie 100%.
Poza tym stawiałem na Barao po kursie 1,1 to nie postawie po 2? ;)

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Bez zbędnej analizy, na szybko 2 ciekawe walki
Henry Cejudo 1.55

W sumie i tak dziwnie niski kurs na debiutanta, jak na tak mocnego rywala jakim jest Scott Jorgensen. Ale... panowie i panie, poznajcie Henryego Cejudo. Swego czasu przedstawianego za potencjalnie największy talent na świecie (rankingi z 2013 roku). Wiek? 27 lat. Mistrz olimpijski w zapasach z Pekinu. 4 walki z rzędu w MMA zakończone przez brutalne uderzenia w parterze. Mocny boks i zapasy na poziomie złotego medalu igrzysk olimpijskich... Jakieś wątpliwości? Jeśli koleś nie &quot;zgłupieje&quot;, szybko o nim usłyszymy.
Bethe Correia 1.60
Z całym szacunkiem, ale kogoś tutaj powaliło z tym kursem. Shayna Baszler w TUFie i przed trafieniem do niego była w żenukur*ającej dyspozycji. Zaprezentowała się katastrofalnie będąc jedną z faworytek i... dostaje walkę tak wysoko w karcie!?! Jedyne wytłumaczenie jest takie że chcą w jakiś sposób wypromować walkę Correia-Ronda, bo sama Bethe stwierdziła że najpierw wyeliminuje przyjaciółki Rousey, a potem mistrzynie. O ile z Rondą nie ma szans, o tyle jej przyjaciółki to dno (jednej niedawno zaufałem po sporym kursie, ale okazała się najgorszą zawodniczką w historii UFC). To tylko baby, więc wszystko tutaj możliwe, ale żeby Baszler wygrała, jej rywalka musiałaby być w bardzo złej dyspozycji.

https://www.youtube.com/watch?v=GEgwe3k1TO4
https://www.youtube.com/watch?v=McIykJZTAgc

Otrzymane punkty reputacji: +11
to-ten-cham 286

to-ten-cham

Użytkownik
EL CUCUY 1,40 UNIBET✅✅✅
155 lbs. Tony Ferguson (16-3) vs. Danny Castillo (17-6)

W głównej karcie to jedyna walka której nie mogę się doczekać, świetne zestawienie, pojedynek między zwycięzcą TUFa 13, a doświadczonym zapaśnikiem z Alpha Male.
Boogeyman czyli po hiszpańsku El Cucuy, to twardy skurczybyk, już niebawem widzę go w TOP 10 wagi lekkiej. Wyciągnął wnioski po stójkowej batalii i po porażce z M. Johnsonem, aby potem bardzo szybko odprawić swoich ostatnich dwóch rywali czyli M. Rio i K. Kikuno.
Ferguson to świetny i bardzo pasywny striker korzystający bogatego arsenału ciosów i wykorzystujący swoje warunki fizyczne, głównie zasięg ramion, bije dużo prostych przeplatając je masą innych kombinacji, bije bardzo mocno o czym świadczy 10 wygranych przez KO, a jego wszechstronność w stójce, sprawia że jego styl jest miły dla oka. Ferguson to również doskonały grappler, czuję się bardzo dobrze na górze, jak i z pleców, jego obrona przed TD do tej pory jest nie skażona i wynosi 100% skuteczności.
Jego przeciwnik to D. Castillo czyli partner klubowy TJ Dillashawa, U. Fabera, C. Mendesa oraz J. Benavideza, jego styl żródłowy to zapasy i jedyna płaszczyzna w której może być lepszy od El Cucuya, jednak ten drugi świetnie kontroluje dystans i przy skróceniu go jest bardzo niebezpieczny, dlatego uważam że D. Castillo idąc w zapasy z Fergusonem podejmuje dużo ryzyko wyłapania jakiejś mocnej kombinacji ciosów. Ostatnia walka D. Castillo i KO nad M. Rio, wcale mnie przekonuje, bo patrząc na powtórkę widać że ten cep był bity na oślep.
Scenariusz tej walki widzę podobny jak ostatnia walka Fergusona z Kikuno, El Cucuy od samego początku będzie mocno naruszał Last Calla, po czym wyłączy mu światło i zakończy ostatnie połączenie hehe.

EL CUCUY by KO,TKO or DQ 2,62 UNIBET⛔

https://www.youtube.com/watch?v=8tCm_ubUbCA

Otrzymane punkty reputacji: +2
to-ten-cham 286

to-ten-cham

Użytkownik
DAMON JACKSON 1,95 UNIBET⛔
155 lbs: Yancy Medeiros (9-2) vs. Damon Jackson (9-0)

Na początku Yancy Medeiros zmierzyć się miał z Justinem Edwardsem, lecz ten kilka dni temu zastąpiony został przez debiutanta Damona Jackson.
D. Jackson to doskonały grappler (na koncie 6 poddań z 9 walk), bardzo silny i solidny zapaśnik (NAIA All American), to mistrz federacji Legacy FC w wadze piórkowej, gdzie miesiąc temu odebrał pas Leonardo Garcia poddając go w 1rd (01:32), stoczył nawet 2 walki w Bellatorze i obie je wygrał przed czasem.
Jego przeciwnik lekki faworyt tej walki (1,75), to hawajczyk Yancy Medeiros, efektowny stójkowicz, który po przyjściu do UFC i po 3 walkach ma poprostu pecha, 2 przegrane w 1rd z J. Millerem i R. Khabilovem, 1 wygrana przez KO z Y. Edwardsem, została złomowana z powodu pozytywnych testów na marichuane.
Wydaje mi się że niema takiej mocy ani siły, aby hawajczyk utrzymał tą walkę w stójce, dlatego obstawiam wygraną Damona Jacksona przez poddanie, tym bardziej że napewno jest w formie po szybko wygranej walce miesiąc temu z L. Garcia.

DAMON JACKSON by SUBMISSION 3,25 UNIBET⛔
https://www.youtube.com/watch?v=QgqWQxhl04Y

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Damon Jackson - 1.95⛔ - pinnacle
warto było zaryzykować
Dokładnie to co napisał ten cham powyżej , zgadzam się .
Przewaga na ziemi ( BJJ ) i co najważniejsze w zapasach jest widoczna gołym okiem . Damon nie będzie się bawił w stójce tylko będzie robił to co potrafi najlepiej czyli obalał . Wyczeka i sprowadzi to jest niemal pewne .
Yancy to średniej klasy striker który nie słynie z dobrych zapasów defensywnych a jak walka trafi do parteru to Damon zasypie go gradem ciosów a nawet i podda .
W takim wypadku jak teraz trzeba grać na zawodnika gdzie przeważa i to dość wyraźnie w gierkach grapplingowych .
Kurs wyśmienity .

Otrzymane punkty reputacji: +1
R 7,4K

rua

Użytkownik
Renan Barao - 2.39
Pinnacle
Kurs na niego rośnie co mnie bardzo cieszy. Kurs 2.39 w pinku i mam nadzieję że jeszcze się zwiększy ale już go zagram, zaraz po ogłoszeniu rewanżu widziałem lepsze ale szkoda było mrozić pieniądze tym bardziej że w mma walki wypadają z rozpisek bardzo często.
Od dłuższego czasu Barao dawał sobie bez problemu radę z czołówką. Ostatnia walka zupełnie nie poszła po myśli Barao, ale to wciąż jeden z najlepszych zawodników mma na świecie. Dillashaw zdecydowanie wygrał i nie ma tutaj żadnych wątpliwości. Może Barao zlekceważył, może to był wielki dzień TJa. Barao nie był sobą, nie miał tego polotu co zwykle. Po takiej serii zwycięstw nawet matematycznie wychodzi taka wpadka.
Tym razem czuję, że Barao odzyska pas i w oktagonie zobaczymy go znowu w tej doskonałej dyspozycji jaką prezentował do tej pory albo nawet lepszej i będzie przygotowany jak do walki swojego życia i po tym kursie gram go ze względu na wiarę w jego umiejętności, doświadczenie i to zdobyte podczas walk z wysoką półką zawodniczą, oraz to co oglądałem w jego wykonaniu od wielu walk. Może potrzebny był kubeł zimnej wody na głowę Brazylijczyka aby ocknąć się i po latach dominacji na scenie mma nie uśpić swojej formy.
Kurs zdecydowanie zachęca na postawienie na byłego mistrza który ma prawie 3-krotnie więcej walk na koncie z czego 95% wygranych. Trzymając TJa skutecznie na dystans dzięki swojej świetnej stójce i szybkości wykluczy jego zapasy i jeżeli ktoś oglądał jego walki to dobrze wie że jest w stanie to zrobić. Poprzez swoją dynamikę i nadszarpniętą ambicję tym razem Barao udowodni swoją wyższość deklasując TJ w stójce i kończąc walkę w 1 lub 2 rundzie przez TKO tym samym odzyskując pas mistrzowski.
Gdy Barao jest w formie załatwia swoich przeciwników w ten sposób:

Bethe Correia - 1,74
Pinnacle
Pewna siebie Correia w sobotę będzie walczyć o 9 zwycięstwo które przybliży ją do wymarzonego titleshota. Brazylijka dobrze realizuje założenia taktyczne i nie robi głupich posunięć. Dobrze punktuje w stójce tworząc niezłe kombinacje mając szeroki wachlarz uderzeń w zanadrzu. Dodatkowo dobrze radzi sobie w klinczu.
Kolejnym atutem który najbardziej przekonuje mnie do postawienia na Correię jest jej świetne cardio. Kondycyjnie przewyższa swoją przeciwniczkę co można było zauważyć w ostatnich walkach Baszler w Invictcie. Kluczem do porażki z McMann i z Davis była właśnie kondycja Shayny.
Correia dodatkowo ma dobre zapasy defensywne jak i ofensywne co jest doskonałym atutem w mma. W ten sposób Brazylijka może skończyć Baszler w parterze przez g&amp;p lub pokusić się o poddanie wyczerpanej Amerykanki. Kurs dobry więc można brać bo szanse wysokie.
Rzucę gifami jakie udało mi się znaleźć z walki z Kedzie. Z Duke nie mam gifów.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
no i niestety nie obejrzymy mojego zapaśniczego mistrza olimpijskiego ???? Henry Cejudo nie wystąpi z powodu kontuzji
Co do walki Barao-Dillashaw, nacieszę się walką a nie emocjami bukmacherskimi. Wszystko tutaj możliwe, TJ może znowu przez 5 rund dominować, Barao może go spacyfikować w 30 sec, każda wersja jest realna. Gdybym miał stawiać cokolwiek, postawiłbym na Barao, ze względu na kursy. Widać było w 1 walce totalne zlekceważenie rywala, wielu mistrzów w ciągu ostatnich lat miało takie akcje, nawet jeśli wygrywali, to już nie w takim stylu jak w momencie zdobywania pasa. Scenariusz powtórki z 1 walki jest bardzo prawdopodobny, ale szybszy i agresywniejszy Barao to również niemalże pewność.

/Edit: Barao także wypada z karty, wiec albo odwołana gala, albo najgorsza karta walk w dziejach UFC
http://www.sherdog.com/news/news/Renan-Barao-Out-of-UFC-177-Joe-Soto-Gets-LastMinute-Title-Shot-Against-TJ-Dillashaw-72983

karciarz 26,3K

karciarz

Forum VIP
Za Barao wchodzi Soto. Masakra. Nigdy nie miał problemów ze zbijaniem wagi, aż tu nagle (na godzinę?) przed ważeniem wypada z rozpiski.
Szkoda, bo zapowiadała się ciekawa i emocjonująca walka.

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Szykuje się jedna z najsłabszych przynajmniej na papierze gal UFC w historii... wyżej już raczej zostały wyczerpane dobre typy, więc dorzucam jeszcze jeden, który gram za drobne czyli Carrizosa przez decyzję 3,75 w unibet, dla mnie jest faworytem, ale przed czasem nie skończy Wade.

i powodzenia wszystkim, byle na + ;)

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Żarty żartami, ale ja bym nie spisywał na straty pana Soto. Kojarzę go głównie z walki z Joe Warrenem w Bellatorze którą przegrał, ale ogórkiem nie jest. Plus w przeciwieństwie do Barao ma porządne zapasy. Wygrać pewnie nie wygra, ale wątpię że TJ szybko go skończy, zresztą pamiętajmy że przed walką z Barao, Dillashaw był w takiej samej pozycji jak teraz Soto, wziął walkę w zastępstwie, wielu uważało że w żadnym stopniu nie zasługuje na walkę o pas, a dominował nad ówczesnym mistrzem.

b3a 1,3K

b3a

Użytkownik
Wiadomo, że ogórkiem nie jest, ale TJ dla mnie jest zwyczajnie lepszym zawodnikiem. Chociaż stawienie pieniędzy w tej walce przy takich kursach na TJ jest bezsensowne, kursy są takie jakby walczył gość, który wyczyścił dywizję z kelnerem. Na Kliczkę było 1,20 a tu 1,08-1,10. Stawiam na szybką walkę bo Soto zdarzały się szybkie porażki, a myślę, że w pierwszej obronie TJ będzie mimo zmiany przeciwnika zmotywowany. Co nie zmienia faktu, że zastanawiam się na wrzuceniem jakieś mniejszej kwoty na Soto na bet365 po 8,0. Trudno jednak uwierzyć, że historia miałaby się tak powtórzyć.

R 7,4K

rua

Użytkownik
Ja zagram na Soto za drobne dla emocji i smaczku. Zgadzam się z opinią Napoleoniego odnośnie Soto. Jak już tak popsuł się ME na który czekałem to chociaż sobie te emocje jakoś zrekompensuję chociaż po przemyśleniu całej sytuacji to coraz bardziej mi się to zestawienie podoba ???? Po kursie 8,25 głupio nie zagrać (w niektórych bukach o których nie mam zielonego pojęcia jak np BetDSI są kursy nawet 10 o_O), bo to jest mma i wszystko może się zdarzyć. TJ w walce mistrzowskiej z Barao też miał podobny kurs a jak się skończyło to wiadomo... w 5dimes jest 9,5. Jakby się przyjrzeć to to jest chyba najlepszy debiut na salonach mma jaki mógłby się komuś przytrafić. Pierwsza walka w UFC i od razu titleshot. Coś ala Rocky.
Oprócz tego oczywiście jest jeszcze Correia, i myślę że na spokojnie wyciągnie decyzję.
@down
Ja rozumiem że nie można popadać w skrajność ale po takim kursie no to w mma warto grać.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
J, bo to jest mma i wszystko może się zdarzyć. TJ w walce mistrzowskiej z Barao też miał podobny kurs a jak się skończyło to wiadomo
No tak, ale też nie można popadać w skrajność, bo równie dobrze to mogła być jedna walka na tysiąc. Życzę Wam powodzenia, ja dziś nie stawiam a to co mnie kusiło obstawić przelałem na konto chorej dziewczynki. Jej bardziej się moje pieniądze przydadzą niż betssonowi ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom