>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 169: Barao vs Faber II 01.02.2014

Status
Zamknięty.
napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Samopoczucie w ostatnim czasie dobre ? Można zrozumieć, że niektórzy tutaj grają za zapałki lub dla zabawy, ale wytłumacz mi jak się ma Twoja analiza dotycząca walki Barao - Faber do tego co typujesz w tabeli ?!
Można obstawiać w ciemno na Fabera, kurs 3.25 to jednak przesada, co nie zmienia oczywiście faktu że faworytem jest Renan Barao. Warto poczekać na dokładniejsze kursy, ta walka nie powinna skończyć się szybko
Jak już cytujesz to nie wybrane słowa tylko całe zdanie ;) Czysto sportowo sprawa jest jasna
-Overeem TKO 1r
-Barao 5 rund dominacji
-Aldo jakieś TKO koło 2 rundy
Pisząc analizę tydzień przed galą, kursy były rzędu nawet 1.25-3.25, a więc przeszacowane. Faber przegrywał jedynie z mocarzami w walkach o mistrzostwo, sam stwierdził że w pierwszej walce obrał bardzo złą taktykę. Na ten moment widzę już u części buków kursy i po 2.80 na Fabera. Czysto sportowo będzie sporą niespodzianką jeśli powyższe 3 starcia nie skończą się zgodnie z oczekiwaniami, ale bukmachersko wcale nie jest tak oczywisto. O ile Aldo nie powinien mieć problemów, o tyle Mir jest w stanie przetrzymać 1 rundę z Alistairem, a Faber jest w stanie stoczyć wyrównaną walkę z Barao.
W skrócie, ślę coś takiego
-Alistair+Barao+Aldo -1.90
-Barao+Aldo+Magomedov - 2.03
-Alistair+Aldo+Magomedov+Hester+Umalatov - 4.25
-Hester+Magomedov+Umalatov+Cariaso - 4.73
-Frank Mir - 3.20
-Faber decyzja - 6.00

bene 240

bene

Użytkownik
Lineker po zrobieniu wagi, ponoć stracił przytomność na chwilę, Może ciężko mu być zregenerować się po takiej akcji

Otrzymane punkty reputacji: +9
vlodario 28

vlodario

Użytkownik
A ja postawiłem na wygraną Aliego przez decyzję. Kurs 10 na Betsafe
Lubię Aliego ale te dwa KO z rzędu słabo wyglądają. Miał przewagę w obu i przegrał. Mam nadzieję, że wyciągnął wnioski. Myślę, że będzie chciał wygrać za wszelką cenę i będzie walczył asekuracyjnie jak już się zmęczy (jak z Werdumem). Dana co prawda powiedział, że żaden z nich nie wyleci po porażce ale 3 przegrana z rzędu to kiepska sytuacja.
Scenariusz według mnie będzie taki, że Holender ruszy wściekły, Mir to przetrwa. Ali się spompuje. W kolejnych rundach Ali będzie punktował Mira i tak wygra 2-3 rundy i dojdzie do decyzji.
Mir sroce spod ogona nie wypadł. Przetrwał z Cormierem a też wszyscy byli pewni, że go znokautuje w pierwszej rundzie.
Powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +16
S 0

slaviko

Użytkownik
Wiecie może dlaczego kurs na Magomedova systematycznie rośnie? Chciałem na niego dołożyć ale te wzrosty mnie martwią. Nie wygląda to zachęcająco. Mistrzowie co wy na to?

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
co do Magomedova:

MMA Rocks:
Tomasz M.
Upatruję tu zwycięstwa Rosjanina. Jest to lepszy, bardziej wszechstronny zawodnik. Martin może mu napsuć trochę krwi w parterze, ale, żeby to zrobić, najpierw musi obalić Magomedova. To nie powinno mu przyjść łatwo, a w stójce Rosjanin ma po prostu więcej narzędzi i umiejętności. Magomedov przez decyzję.
Wojsław
Rashid Magomedov przez TKO, runda 2. Dużo większe szanse na zajście wysoko w UFC ma Magomedov, który jest uznaną firmą na europejskim rynku ze zwycięstwami nad Yakovlevlem, Enomoto czy Moksem. W odróżnieniu od niego w rekordzie Martina próżno szukać chociaż solidnych rywali. Dagestańczyk powinien skutecznie punktować przeciwnika w stójce i po jednym z mocniejszych ciosów zakończyć walkę uderzeniami w parterze.

Karol
Poza rekordem niesplamionym porażką, trudno mi jest powiedzieć cokolwiek więcej o Tonym Martinie. Dorobek Dagestańczyka prezentuje się bardziej imponująco. Cóż… naprzeciw siebie stanie dwóch debiutantów w oktagonie UFC. Każdy z nich będzie chciał jak najlepiej się pokazać i włożyć jak najwięcej serca w ten pojedynek. Dla mnie kaukaskie serce wygląda na większe. Pogromca Moksa i były mistrz rosyjskiego M-1 ma charakter i umiejętności, by pokonywać bardziej wymagających rywali. Rashid cepeliadą ściągnie Amerykanina i młotkami zakończy dzieło zniszczenia. Rashid Magomedov przez TKO, runda 1.
Redaktorzy typujący Magomedova: Mateusz, Tomasz N., Dominik, Kuba, Piotrek, Franek, Wojsław, Tomasz M., Tomasz Ch., Karol
Redaktorzy typujący Martina: -
A pair of UFC newcomers are set to make their debuts in the lightweight division, as top Russian prospect Rashid Magomedov takes on undefeated American Tony Martin.
Magomedov comes highly touted to the UFC and drops from the welterweight division. The 29-year-old Russian comes into the organization with a 15-1 record, not losing since early 2010 to top Bellator contender Magomedrasul Khasbulaev.
Riding an eight-fight win streak that includes victories over recently signed Alexander Yakovlev, UFC vet Igor Araujo and Yasubey Enomoto, he is dangerous wherever the fight goes. That said, almost half of his wins are by knockout, showing the power he has in his hands.
As for Martin, the Minnesota native touts a size advantage and a slick ground game. The 8-0 fighter owns six submission wins, including two kimuras, a keylock and an inverted triangle choke.
On the feet, one expects Magomedov to have the advantage. On the ground, it&#39;s anybody&#39;s game; however, if the Russian gets on top, Martin could have a bruise-filled night.
Prediction: Magomedov def. Martin via TKO

Rashid Magomedov vs. Tony Martin
Tim Burke: Dagestan.
Rashid Magomedov by TKO, round 1

Mookie Alexander: Tony Martin? A good NFL wide receiver in the 1990s with the Miami Dolphins and San Diego Chargers. Rashid Magomedov? DAGESTAN. Analysis over.
Rashid Magomedov by Dagecision.
Zane Simon: Once again, I&#39;m not exactly sure what&#39;s going on here. Magomedov was a champion for M-1. He&#39;s a seasoned vet who should be able to jump into the middle of the lightweight division and compete right away. Tony Martin is a hulk (who I believe used to fight at middleweight) and he&#39;s got a crushing top sub game, but he&#39;s young and as a silky smooth counter striker Magomedov is made to wait on his mistakes and pick him apart. I don&#39;t really see what the UFC gets out of this except giving Magomedov a win on his way into the promotion and a chance to look good doing it. Rashid Magomedov by UD.
Connor Ruebusch: The UFC: where prospects come to die. Violently.
Rashid Magomedov by TKO, round 1.

Staff picking Magomedov: Mookie, Iain, Grant, Fraser, DSM, Stephie, Zane, Anton, Tim, Dallas, Connor
Staff picking Martin:

Co prawda zazwyczaj nie sugeruje się portalami bo często jedna osoba napisze jakąś głupotę i potem kolejne portale to bezsensownie powielają, ale moja analiza z przed tygodnia, plus te które Polskie i Amerykańskie strony wstawiły dzisiaj mogą Ci trochę podpowiedzieć co do charakterystyki obu zawodników.
http://www.youtube.com/watch?v=1OrKevpKhBA

Otrzymane punkty reputacji: +1
S 0

slaviko

Użytkownik
Dzięki wielkie za rozwianie moich wątpliwości. Odwalacie kawał dobrej roboty. Chwała i pieniądze wam za to. ????

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Umagov tragedia, zdecydowani najgorszy Ruski jakiego widziałem w UFC ????
Magomedov kozak! Pierwsza runda słabo, ale ucieczka z tego subba, plus późniejsza dominacja klasowe. Gdyby nie to że walka w undercardzie, to byłby murowany kandydat do walki wieczoru, obu panów można zapamiętać, ciekawe umiejętności

ted 12,8K

ted

Forum VIP
takiego gówna dawno nie widziałem, tylko czemu ludzie go polecają jak na oczy go nie widzieli wcześniej

E 285

embotron

Użytkownik
Pierwsza walka - Murzyn ladnie sie pokazal, Ruski przespal 1 i 2 runde, 3 runda juz lepsza
druga walka - Amerykanin mega pokaz parteru, chociaz pozniej chyba sie spompowal, Ruski jeszcze wiekszy pokaz parteru i dobra walka do konca, napewno obaj zasluguja na sledzenie ich karier, Ruski bardziej mimo wszystko
trzecia walka - moj czlowiek Hester, mega walka obydwoch zawodnikow, Hester w swoim stylu, Enza nie znalem, ale od dzis sledze go caly czas, mega szczena, parterowiec podejmuje walke z kickboxerem, cos pieknego
Jak narazie, nie liczac 1 walki, to gala zapowiada sie mega emocjonujaco, wysoki poziom ????
#edit:
Myslalem, ze tylko mi ten sedzia cos smierdzi, co to za gosc? ????
4 walka - Iaquinta mocno, dobrze sie zaprezentowal, murzynek oprocz 2 rundy malo pokazal, a zejscie Iaquinty po dzwognie na noge przypomnialo Pride i przegrana Andersona ????

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
To chyba będzie najdłuższa gala od dawien dawna. 6 walk, 6 piętnastominutowych walk, 6 decyzji, zapowiada się siódma. Uh.. ????
Ale chociaż tapology mi wchodzi:

e: jest siódma...

jaga1962 69

jaga1962

Użytkownik
Umagov tragedia, zdecydowani najgorszy Ruski jakiego widziałem w UFC ????
rekord nadmuchany , ja osobiscie go odpuściłem tak jak odpuściłem sobie ogladanie jego potyczki z Herbem po pierwszej rundzie
,nie każdy rusek( , czeczen,dagestańczyk;p) będzie kozakiem w ufc
Barao w bet365 spadek do 1.25 i Reem też już tylko 1.22 ????
teraz dopiero patrze że aż takie wzrosty były na Magomedova ?!?! aż do 1,70 ????

WEIDMAN - BELFORT 24 maja Vegas

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik
Dlatego z Ruskich polecałem Magomedova, a z Amerykańców Hestera, co nie zmienia faktu że Umalatov powinien to wygrać, a wyglądał bardzo, bardzo słabo. Z Patrickiem wałek, nie miał prawa tego wygrać, a tym bardziej nie 30-27.
Niby same decyzje, a mi się gala podoba, większość walk z mocnymi wymianami, po prostu ludzie nie poddają się tak łatwo
BOOM! ????

E 285

embotron

Użytkownik
Trujilo KO of the night?
Napoleoni &gt; Patrick nie mial prawa tego wygrac? Mnie jakos jego przeciwnik, ani Patrick, nie przekonal, walka na styk, ale 2 obalenia chyba zrobily robote, faktycznie, zdecydowanie nie na 30-27
Edit:
Napoleoni &gt; Tez nie nie napisalem konkretnie, ze wedlug mnei Patrick wygral, dla mnie walka na remis, bez histori.

napoleoni 1,3K

napoleoni

Użytkownik

nie widzę nikogo w sieci kto by twierdził że Patrick to wygrał...

...poza sędziami tej walki ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Stawiam na kopie ich pierwszej walki gdzie Barao wygrał wszystkie rundy . Teraz może być nawet zakończenie przed czasem✅✅✅
Barao TKO 1 runda :grin: Mistrz na długie lata

Otrzymane punkty reputacji: +23
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Z bonusami Varner i Trujillo
Walka wieczoru:
Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze koguciej
135 lbs: Renan Barao pok. Urijah’ę Fabera przez TKO (uderzenia w parterze), 1. runda, 3:42.
Główna karta:
Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze piórkowej
145 lbs: Jose Aldo pok. Ricardo Lamasa przez jednogłośną decyzję, 3 x 49-46
265 lbs: Alistair Overeem pok. Franka Mira przez jednogłośną decyzję, 3 x 30-27
125 lbs: Ali Bagautinov pok. Johna Linekera przez jednogłośną decyzję, 3 x 29-28
155 lbs: Abel Trujillo pok. Jamie’ego Varnera przez KO (prawy sierpowy), 2. runda, 2:32.
Walki w FOX Sports 1:
155 lbs: Alan Patrick Silva Alves pok. Johna Makdessiego przez jednogłośną decyzję (2x 29-28, 30-27).
125 lbs: Chris Cariaso pok. Danny’ego Martineza przez jednogłośną decyzję (3x 29-28).
185 lbs: Nick Catone pok. Toma Watsona niejednogłośną decyzję (30-27, 29-28, 28-29).
155 lbs: Al Iaquinta pok. Kevina Lee przez jednogłośną decyzję (2x 29-28, 28-27).
Walki w Fight Pass:
185 lbs: Clint Hester pok. Andy’ego Enza przez jednogłośną decyzję (2x 30-27, 30-26).
170 lbs: Rashid Magomedov pok. Tony’ego Martina przez jednogłośną decyzję (3x 29-28).
170 lbs: Neil Magny pok. Gasana Umalatova przez jednogłośną decyzję (2x 30-27, 29-28)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom