>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 156 : Aldo vs Edgar - 2.02.2013

Status
Zamknięty.
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik

UFC 156: Aldo vs Edgar
Data: 2 lutego 2013
Miejsce: Las Vegas, Nevada, USA
Transmisja: PPV i Orange Sport​
Walka wieczoru:
Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze piórkowej
145 lbs.: Jose Aldo (21-1) vs. Frankie Edgar (14-3-1)​
Główna karta:
265 lbs.: Alistair Overeem (36-11) vs. Antonio Silva (17-4)
205 lbs.: Rashad Evans (17-2-1) vs. Antonio Rogerio Nogueira (20-5)
170 lbs.: Jon Fitch (24-4-1) vs. Demian Maia (17-4)
125 lbs.: Jospeh Benavidez (16-3) vs. Ian McCall (11-3-1)​
Pozostałe:
155 lbs.: Evan Dunham (13-3) vs. Gleison Tibau (26-8)
170 lbs.: Jay Hieron (23-6) vs. Tyron Woodley (10-1)
135 lbs.: Edwin Figueroa (9-1) vs. Francisco Rivera (8-2)
155 lbs.: Bobby Green (19-5) vs. Jacob Volkmann (15-3)​
155 lbs.: Isaac Vallie-Flagg (13-3-1) vs. Yves Edwards (42-18-1)
135 lbs.: Chico Camus (12-3) vs. Dustin Kimura (9-0)
Gala UFC 156 zapowiada się niezwykle emocjonująco . W walce wieczoru mistrz wagi piórkowej Jose Aldo stanie naprzeciw byłego mistrza wagi lekkiej Frankiego Edgara . Oprócz tego zobaczymy starcie Rashada Evansa z Antonio Rogerio a także pojedynek dwóch półśrednich Jona Fitcha i Demiana Mai . To co jednak najbardziej elektryzuje fanów to powrót giganta wagi ciężkiej Alistaira Overeema który stanie naprzeciw innemu gigantowi Antonio Silvie .
http://www.youtube.com/watch?v=iKVZMYMQb2k

Otrzymane punkty reputacji: +10
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Reem + Evans + Fitch
2.33 Unibet

Konina jest lepsza w każdym aspekcie od Silvy
Nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić game planu Big Foota na tą walkę, co robić, żeby choćby zagrozić Holendrowi.
Reem by KO w 1 r.

Evans powinien spokojnie wypunktować Noga, który od dawna jest juz po drugiej stronie rzeki w karierze UFC.

Fitch, pewnie znowu w mało efektowny sposób przelezy na przeciwniku. Maia niby poprawił stojkę ale ma za słaby TDD .

145 lbs.: Jose Aldo (21-1) vs. Frankie Edgar (14-3-1)

Aldo to pierunsko mocny uderzacz ale Frankie Edgar to zawodnik , ktory z walki na walke prezentuje sie coraz lepiej boksersko.
Teraz Frankie schodzi do wagi niżej i wreszcie nie bedzie odstawał warunkami fizycznymi od przeciwnika.
Do tego będzie miał przewage zapaśniczą.
W tej walce może zdarzyć się wszystko.

Edgar
3.05 Pinnacle

X 0

xper

Użytkownik
100 na Aldo+reem + evans 2,12
Maia może poddać Fitcha , Erick silva miał kilka bardzo groźnych prób poddań ,ale koleś nawet nie jest blisko takiego fenomenalnego BJJ jakim dysponuje Maia ,który po zbiciu wagi nie odstaje już siłowo.Maia wyglądał jakby był 2 kategorie niżej w walce z Andersonem silvą.
Chociaż kasy bym w tej walce nie postawił.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Dubel czyli formalność formalności
Alistair Overeem &amp; Rashad Evans - 1.50 - 10/10 ⛔- Bet365 .
Krótko bo nie ma czego analizować
Teraz po odstawieniu koksu podobno Reem jest jeszcze większy niż był wcześniej ;)
Big Foot nie ma zapasów aby obalić Reema a klincz i stójka to gra do jednej wielkiej mordy Foota .
Reem by TKO .
Rywal Rashada to już dinozaur , nawet ślepy w ostatnich walkach by to dostrzegł a w ostatniej jego walce pokonanie innego dinozaura Ortiza to żaden wyczyn .
Nog w ostatnich pojedynkach walczył z dwoma zapaśnikami ( Bader i Davis ) którzy to go odprawili bez żadnych kłopotów teraz walczy z jeszcze większym kalibrem zapaśniczym i strikerskim podłóg wymienionej dwójki .
Dla mnie Rashad właśnie teraz wchodzi w swój prime time . Nie dość że to jeden z najlepszych jak nie najlepszy zapaśnik to jego stójka trenowana z Tyronem Spongiem zamyka gębę .
Reem &amp; Rashad​

szok przegrali obydwaj , mega niespodzianki

bene 240

bene

Użytkownik
Jose Aldo vs Frankie Edgar
Przy obecnych kursach można śmiało próbować Edgara. Przeciwnicy z którymi mierzył się Aldo nie są nawet blisko tym którzy mierzyli się z Edgarem. Wymieniając same walki w UFC Aldo : Hominick (trzy następne walki pokazały jak jednopłaszczyznowy to zawodnik, a Aldo był w niezłych tarapatach podczas walki z nim, Florian - to że nazwę go najbardziej kompetentnym zawodnikiem z jakim przyszło się mierzyć w UFC Aldo samo mówi przez się, gdyż Florian miał najlepsze czasy za sobą w tym momencie, Chad Mendez - czysty wrestling, gdyby nie trzymanie się klatki Aldo przy obaleniu kto wie jak by się to skończyło). Teraz wymieniając przeciwników Edgara każdy wychodził by lepiej. Warto zwrócić uwagę na walki z Bendo bardzo wyrównane, a później walkę Bendo z Diazem gdzie walka wydawała się wyrównana a doszło do zdeklasowania. Edgar jeśli chodzi o warunki fizyczne wiele nie ustępuje, jeśli przetrwał kopnięcia Bendo to myślę że tym bardziej przetrwa te Aldo. Edgar może prowadzić walkę w każdej płaszczyźnie i kondycyjnie na pewno będzie lepszy. Aldo dodatkowo wraca po kontuzji co też na pewno na jego korzyść nie działa. Podsumowując można znaleźć wiele aspektów w których Edgar będzie miał przewagę, jest to zawodnik sprawdzony w bojach i walczył z najlepszymi. Zaś dla Aldo to jest większy test niż dla Edgara i jeśli wygra to udowodni swoją klasę i nigdy więcej nie odważę się stawiać przeciwko niemu.
typ: Edgar win via Decision

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Jon Fitch - 1.55 - 7/10⛔ - Bwin .
Fitch mega zapasior powrócił do czołówki swojej wagi . Jego ostatnia wygrana nad Erickiem Silvą to potwierdza gdzie udowodnił swoją wyższość zapasów nad judo i bjj . Dla mnie Fitch obok GSP to najlepszy zapasior w wadze półsredniej .
Styl walki Demiana Maia nigdy mnie nie pociągał . Wręcz przeciwnie nie lubię oglądać pojedynków tego zawodnika a gadanie o tym że poprawił stójkę wkładam między bajki . Nie zauważyłem w ogóle tej poprawy u niego .
Przypomnę kogo od 2010 kolejno pokonywał Maia - Miller , Miranda , Grove , Santiago czy Story czyli zawodników którzy w połowie nie dorównują umiejętnościami Fitchowi . A porażki z zapasiorami Munozem czy Weidmanem .
W starciu z Silvą , Fitch wyglądał naprawdę bardzo dobrze a że nic nie wskazuje na to żeby teraz był gorzej przygotowany to zupełnie nie widzę Maia w tym starciu .
Fitch zamęczy go próbami obaleń i walką w klinczu . Kilka udanych sprowadzeń , dobra obrona i kontrowanie w stójce dadzą mu wygraną u sędziów stosunkiem 30-27 .
Będzie to kolejna wyższość zapasów nad bjj tak stawiam . Fitch to za dobry grappler aby dać się poddać Maii na ziemi .

vlodario 28

vlodario

Użytkownik
Czy widzieliście gdzieś inne zakłady niż na zwycięstwo na walkę Overeema?
Jak walczył z Lesnarem to pamiętam, że była możliwość (chyba na bah) obstawienia sposobu zakończenia pojedynku i rundy zakończenia.

premo23 18,5K

premo23

Użytkownik
Ja bym tak Demiana Mai nie skreślał, Maia obala zapaśników co udowodnił już w kilku walkach w MW jak i ostatnio z Rickiem Story oraz koreańcem Kimem (wiem, że nie jest on zapaśnikiem ale styl walki ma typowo graplingowy ala Fitch). Te porażki z Munozem (bardzo wyrównana walka), Wiedman, wiadomo klasa, idzie po tytuł ;) jak nie wygra z Silvą to na pewno przejmie po nim schedę za rok dwa.
Jeśli dojdzie do decyzji na pewno 3 rundę wygra Fitch, czy dwie pierwsze?... Nie byłbym taki pewny.
Moje typy:
1. Evans+Overeem 8/10 (nie trzeba nic dopisywać, koledzy wyżej wyłożyli kawę na ławę)
2. Edgar 5/10 (człowiek z żelaza, nigdy się nie poddaje, po takim kursie, czemu nie? )
3. Maia 2/10 (za małą staweczkę)
4. Tibau 2/10 (mam wrażenie, że zajedzie fizycznie Dunhama)
Kusi mnie jeszcze uncle creepy ale ma ostatnio duże problemy &quot;domowe&quot; rozwód itd. nie wiadomo w jakiej formie będzie.
P.S. Typ na AO przez KO wynosi... niewiele więcej niż na zwykłą wygraną ???? w betsson 1,22 na 1,35 (może go Reem podda, ma paskudnie mocną gilotynę)
Tośmy wszyscy poszaleli ;) może oprócz Vito. Noc sensacji, oczywiście oprócz
wygranej Hose, buki przytuliły ładną kołderkę.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Czekam z zaciekawieniem na walke wieczoru.
Jak ruchliwość Edgara będzie prezentowała się na tle mistrza kategorii niższej?
Czy Edgar będzie boksował czy jednak podejdzie z respektem do stojki Aldo i jednak postawi na zapasy.
Obawiam się niszczycielskich kopnięć Aldo. Edgar ma postawe bokserską, trochę za bardzo otwartą na kopniecia.

Kurs na Fitcha zaczyna spadać.
Moim zdaniem Maia nie jest na straconej pozycji. Jak dobrze wejdzie w walke i zastosuje na przykład game plan BJ Penna, ktory agresywnie rzucił sie swojego czasu na Fitcha i będzie go obalał to może miec sens.
Poddania czy ko bym sie nie spodziewał. Obaj są zbyt dobrymi grapplerami , żeby dac się poddać i za słabymi strikerami , zeby nokautować.
W kazdym razie
na Fitcha już jest ponizej 1.5 a to chyba na progu opłacalnosci.

bene 240

bene

Użytkownik
Walk: Overem vs Silva oraz Evans vs Nogueira nie ma myślę co rozpisywać. Koksu/Konina powinien bez problemu rozprawić się w stójce z Silva, a Evans użyć swoich zapasów do kontrolowania walki. Czy warto obstawić za kursy poniżej 1.2 nie wydaje mi się, niespodzianka zawsze możliwa. Z drugiej strony obstawianie na Silvę czy Noga tez mija się z celem, więc zostawiłbym walki do miłego oglądania.
John Fitch vs Damian Maia
Faworytem wydaje się być Fitch dzięki swoim stalowym zapasom (połączonych ostatnio z nutką efektywności). Jeśli Maia miałby wygrać tę walkę to musi naprawdę pokazać jak to nazywają swoje sensacyjne BJJ. Bez wątpienia jego umiejętności są nie do podważania.
Ale Fitch to zawodnik o niebywałych umiejętnościach jeśli chodzi się o bronienie przez dźwigniami i duszeniami co oczywiście gra na jego korzyść. Bez wątpienia zobaczymy walkę w parterze przez trzy rundy (czy ciekawą nie wiem) albo wcześniejsze odklepanie Fitcha. Myślę że zadaniem łatwiejszym będzie kontrola Fitcha z top position niż spektakularne poddanie Mai, dlatego typuję:
TYP: John Fitch win by Lay and Pray

C 0

cherli

Użytkownik
Alistair Overeem (36-11) vs. Antonio Silva (17-4)
Panowie powaga szanse Silvy w tej walce są śmieszne. Powodzenie tego typu to jakieś 95%. Chemiczny Ali ma okropnie dewastującą stójkę jeśli Daniel Cormier radził sobie z Silva na górze to w tej walce widzę tylko ciężkie KO lub TKO ze strony Reema. W parterze Ali może nie jest wirtuozem, ale ma na tyle dobrą kontrolę aby nie dać się poddać Antonio a chyba jedyne szanse właśnie tam może szukać i tutaj pojawia się ogromny problem. Overeema nie mógł powalić nawet Lesnar, Ali ma świetną obronę przed obaleniami a każda próba klicznu Silvy będzie tylko okazją do wykorzystania swoich piekielnych kolan przez Koninę. Dana White zapowiedział że jeśli Ali wygra do stanie walkę o pas, UFC wiedząc jak dobrze sprzedają się walki Overeema dało mu rywala, takiego żeby Ali na pewno wygrał. Ciężki KO lub TKO w 1 rundzie by Reem
Rashad Evans (17-2-1) vs. Antonio Rogerio Nogueira
Kolejny pewniak tej gali. Tutaj nie ma nawet za bardzo co analizować. Rashad ma świetną stójkę, świetne zapasy i świetną kontrolę na ziemi do tego jest niesamowicie silny i to zawodnik, który zawsze trzyma wysoki poziom. Co do rywala to Lil Nog jest już stary i wyniszczony przez kontuzję, co prawda ma świetne bjj ale nie widzę aby mógł zagrozić Evansowi. To typowy rywal na odbudowanie dla Rashada.

W 53

wyjazdowiec

Użytkownik
Jon Fitch- Damian Maia 1 1,52
Styl Fitcha zna każdy. Znakomite zapasy, super kontrola na glebie. Zawodnik, którego chyba nie da się poddać(nigdy nie przegrał przez poddanie), a to chyba jedyna szansa dla Mai. Fakt, że Maia to chyba najlepszy grappler, z jakim przyszło sie zmierzyć Fitchowi, jednak brazylijczyk często zapomina o swojej najmocniejszej stronie. Nawet, jeśli będzie dążył do poddania to wątpię, żeby mu sie to udało. Dodatkowo Maia w zupełnym przeciwieństwie do Fitcha nie słynie z dobrej kondycji, dlatego z dużym przekonaniem Jon Fitch przez decyzję.

Tyron Woodley-
Jay Hieron 1 1,72
Obaj to bardzo solidni zawodnicy na podobnym poziomie, jednak kariera Woodleya wydaje się dopiero nabierać tempa w przeciwieństwie do kariery starszego Hierona. Dodatkowo Woodley wydaje się być trudnym stylistycznie przeciwnikiem dla zawodnika X-treme Couture. Do czasu KO, Woodley prowadził bardzo wyrównaną walkę z Marquardtem, nawet w stójce potrafił go zaskoczyć. Tu walka zakontraktowana na 3 rundy, gdzie liczę, że w swoim debiucie Woodley mądrze zawalczy, i użyje swoich zapasów do wygrania walki przez decyzję. Niemniej w stójce też powinien sobie poradzić. Tyron Woodley przez decyzję.
Poza tym widzę value w walkach Edgara(~2,90) czy McCalla(~3,00). Walki powinny być bardzo wyrównane, dlatego można śmiało ryzykować po takich kursach). Z drugiej strony średnio widzę sens grania kursów ok.1,2 na takim poziomie UFC.
Dojrzałem jeszcze jeden typ, który zagrałem singlem. Mianowicie chodzi tu o wytypowanie walki, która dostanie bonus za walkę wieczoru. Myślę, że największe szanse ma tu walka Aldo-Edgar. Dwóch mega dynamicznych i widowiskowych zawodników, gdzie walka powinna być wyrównana. Edgar zawsze daje bardzo dobre walki. Trochę bardziej martwię się o Aldo, ale dodatkowo przekonuje mnie ogromna promocja tej walki, która określana jest jako &quot;superfight&quot;. Myślę, że najwiekszym konkurentnem będzie tu walka Benavidez-McCall, jednak jeśli Benavidez użyje(skutecznie)swoich zapasów to walka straci na atrakcyjności. Fitch niby ostatnio dał b.dobrą walkę, ale liczę, że w swoim stylu skontroluję Maie i nie powtórzy wyczynu z walki z Silvą, jeśli chodzi o widowiskowość. Dunhamowi szansę na FOTN zabierze Tibau, który jakoś superwfektowny nie jest, a reszty raczej nie biorę pod uwagę. Podsumowując, po kursie 3,00 jest to, moim zdanie, bardzo dobra inwestycja.
Fight of the Night- Aldo vs Edgar 3,00.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
VS

Walka w wadze lekkiej gdzie na przeciw siebie staną Gleison Tibau (26-8) vs. Evan Dunham (13-3).Zaczne od mojego faworyta w tej walce czyli Evana jest to 31 latek posiadający czarny pas w BJJ i na codzień ćwiczący w Xtreme Couture.Posiadający bardzo dobre zapasy,kontrole w parterze i walke z góry.Jest to ambitny zawodnik o dobrej kondycji.
Jego przeciwnik to Gleison Tibau bardzo doświadczony zawodnik.Także posiadający czarny pas w BJJ.Gleison mimo dobrego uderzenia i pracy w parterze nie za bardzo bedzie w stanie zagrozić Evanowi.Jego kondycja zostawia wiele do życzenia.Dunham bedzie obalał i szukał poddania w parterze albo próbował kończyć walke przez ground and pound.

Gleison Tibau (26-8) vs. Evan Dunham (13-3) 2 1.95 Pinnacle ✅✅✅:spokodfhgfh:

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
VS

Następna walka w wadze lekkiej pomiędzy bardzo doświadczonym Yves Edwardsem (42-18-1) a Isaac Vallie-Flagg (13-3-1). Moim zdaniem zwyciezko z tej walki wyjdzie zawodnik na codzień trenujący w American Top Team czyli Yves.Jest to bardzo doświadczony i przekrojowy zawodnik MMA.Dobrze radzi sobie w stójce jak i klinczu.W walce wykorzystuje swoje doświadczenie między innymi prezentując ,,brudny boks&#39;&#39;.Zapasy na poziomie dobrym i jeśli będzie dobrze się bronił przed obaleniami przeciwnika który w stójce rady raczej dać nie będzie mógł, to wygrana na pkt badź poprzez KO/Tko jak najbardziej bedzie możliwa.

Yves Edwards (42-18-1) vs Isaac Vallie-Flagg (13-3-1) 1 1.40 Pinnacle ⛔⛔⛔

szef10 216

szef10

Użytkownik
DEMIAN MAIA - JON FITCH
Czy walka dojdzie do decyzji?
Tak✅
1.45

ALISTAIR OVEREEM - ANTONIO SILVA
Reem by TKO, KO or DQ⛔
1.35

ANTONIO ROGERIO NOGUEIRA - RASHAD EVANS
Evans⛔
1.20

AKO 2.35

Buk - Betsafe

Skupiłem się na tych walkach co większość, myśle, że prawdopodobieństwo wygranej jest dość duże. O każdym z zawodniku było dość sporo napisane więc nie ma sensu powtarzać, więc tylko podsumuje. Reem wątpie żeby wygrał przez decyzje, powinien być nokaut w 1. lub 2. rundzie, Evans wygra jednogłośną decyzją to mój scenariusz tej walki, czy stać go na coś więcej Rogerio w walce z Evansem? Wątpie. Fitch i Maia, tutaj spodziewam się sporo walki w parterze i dobrych obron z jednej i drugiej strony, jeden albo drugi nie wygra inaczej jak przez decyzje, walka ze wskazaniem na Fitch&#39;a on powinien rozdawać karty, ale przed czasem raczej nie wygra. Kurs zbliżony do tego na zwycięstwo Fitch&#39;a, ale moim zdaniem troche pewniejszy.

&lt;Peace&gt;

5xharoldx5 1,7M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: MMA, UFC
Spotkanie: Antonio Silva - Alistair Overeem
Typ: Antonio Silva
Kurs: 4,51
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: MMA na światowym poziomie to dość specyficzny sport, gdyż bardzo szybko z samego szczytu można spaść bardzo nisko. Tak było m.in. z Fedorem, który chyba dla większości kibiców był swego rodzaju guru, a potem nadeszły dwie porażki i nagle pojawiało się mnóstwo negatywnych opinii i próśb, by kończył karierę. Co ciekawe to właśnie Antonio Silva był jednym z pogromców Fedora. Silva w tamtej walce pokazał się z bardzo dobrej strony. Nic dziwnego, że wielu kibiców zaczęło w nim widzieć przyszłego dominatora. Niestety, potem Silva przegrał dwa pojedynki: z Cormierem i Valesquezem. Po tych porażkach jak to tradycyjnie w MMA bywa, kibice znowu lekceważą zawodnika, który przegrał dwie walki z rzędu, podobnie jak bukmacherzy wystawiając na niego taki kurs. Po tych dwóch porażkach Silva wygrał z solidnym zawodnikiem- Browne, więc pozbierał się po ostrym laniu jakie sprawił mu Valesquez. Tym razem jego rywalem będzie Alistair Overeem. Forma Overeema to jak dla mnie wielka niewiadoma. Ten zawodnik &quot;wpadł&quot; na dopingu i przez to długo nie walczył. Ostatnia walka Alistaira była pod koniec 2011 roku, więc ponad rok temu, podczas gdy Silva walczy regularnie. Właśnie w tym upatruję szansy dla Silvy. Ponad rok przerwy zapewne negatywnie wpłynie na dyspozycję Overeema. Silva ma bardzo solidny parter i uważam, że ma szanse sprowadzić na glebę Overeema i tam wygrać z nim.

Otrzymane punkty reputacji: +13
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Ładna gala sportowo, bo bukmachersko na pewno nie ????
Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze piórkoej
145 lbs.: Jose Aldo pok. Frankie’ego Edgaraprzez jednogłośną decyzję (2 x 49-46, 48-47)
Główna karta:
205 lbs.: Antonio Rogerio Nogueira pok. Rashada Evansa przez jednogłośną decyzję (3 x 29-28)
265 lbs.: Antonio Silva pok. Alistaira Overeema przez KO (uderzenia w stójce), 0:25 runda 3
170 lbs.: Demian Maia pok. Jona Fitcha przez jednogłośną decyzję (3 x 30-27)
125 lbs.: Joseph Benavidez pok. Iana McCalla przez jednogłośną decyzję (3 x 29-28)
Walki w FX:
155 lbs.: Evan Dunham pok. Gleisona Tibau przez niejednogłośną decyzję (2 x 29-28, 28-29)
170 lbs.: Tyron Woodley pok. Jay’a Hierona przez TKO (superman punch i uderzenie w parterze), runda1, 0:36
155 lbs.: Bobby Green pok. Jacoba Volkmanna przez poddanie (duszenie zza pleców), runda 3, 4:25
155 lbs.: Isaac Vallie-Flagg pok. Yvesa Edwardsa przez niejednogłośną decyzję (2x 29-28, 28-29)
Walki na facebooku:

135 lbs.: Dustin Kimura pok. Chico Camusa przez poddanie (duszenie zza pleców), runda 3, 1:30
135 lbs.: Francisco Rivera pok. Edwina Figueroę przez TKO (uderzenia), runda 2, 4:20

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Gala pełna niespodzianek, i wielki wieczór Brazylijskich zawodników. To właśnie oni skazywani na pożarcie, wygrali dość pewnie swoje walki. Overeem w takiej formie nie ma czego szukać z Cainem, nawet JDS poskłada Holendra. Dana White na pewno teraz ma problem, bo kto ma stanąć do walki o pas wagi ciężkiej ? To właśnie Overeem - Cain sprzedała by się najlepiej. Teraz to sam nie wiem kto może być przeciwnikiem Mistrza. Evansa również nie widziałem tak słabo przygotowanego fizycznie do walki, zasłużenie przegra i znów pojawia się problem.... To on miał być następnym przeciwnikiem Andersona Silvy w wadze średniej, ale jego porażka skomplikowała sprawę. Najprawdopodobniej to Demian Maia będzie rywalem Pająka. Wszystko tak fajnie wyglądało, ale lekceważenie przeciwnika tak właśnie wychodzi jak w przypadku Overeem i Evansa. W walce wieczoru stawiałem na Edgara, bo myślałem, że swoją żelazną kondycją zajedzie Aldo. Gdyby walka trwała 10 rund tak może i by się stało. Aldo zasłużenie wygrał i udowodnił, że ma świetnie opanowane obronę przed obaleniami. To właśnie ten element moim zdaniem zaważył na zwycięstwie Jose Aldo. Szkoda trochę Edgara, bo chłopak nie wygrał od 2011 r jak się nie mylę. Owszem przeciwników miał z najwyższej półki, ma trochę chłopak pecha. Czy znalazł się ktoś, kto zarobił na tej gali ? Na pewno większość umoczyła, podobnie jak ja....

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom