>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 141: Lesnar vs Overeem 30.12.2011

Status
Zamknięty.
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Phan-Hettes Tu dośc ciekawie wygląda zakład na Hettesa po kursie 3. Niestety widziałem tylko urywki z walkami tego zawodnika. Phan to żaden świetny zawodnik, jak Hettes ściągnie go do parteru, co nie jest aż takie trudne to ma duże szanse.
Właśnie poczytałem trochę o tej walce i większość interesujących się sportami walkami stawia, że Hettes wygra przez submission. Ciekaw jestem tego pojedynku i coraz bardziej się nakręcam na ten typ.

M 28

mitch

Użytkownik
Intersuje sie UFC praktycznie od początku jego istnienia. DLa mnie faworyt może być tylko jeden - jest nim Overeem.
On zrobił ogromny postęp od czasów Pride.
W tej chwili jest trójka najlpeszy HW na świecie i są to: Dos Santos, Velasquez i właśnie Overeem.
Lesnar nie jest w stanie im zagrozić na dzień dzisiejszy. Ledwie pokonał Carwina, który przecież nie miał też dosiadczenia w MMA. Pokonał Mira i dziadka Coutura. To wszystko są zawodnicy SŁABSI niż Overeem, który jest wielkim koniem i ma świetną stójkę...
Nawet nie wiem co za bardzo pisać. Po prostu zobaczycie, że Overeem wygra...
Sołtysiao - Nie możesz moim zdaniem stwierdzić, że coś jest No betem i już. Taka ocena jest subiektywna. Ja widzę duży value w typie na Overeema, bo dla mnie to powinien być kurs 1,40.
Zyczę powodzenia wszystkim!

Otrzymane punkty reputacji: +7
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Faktycznie Overeem świetna stójka, silny, szybki i do tego kolana. Jednak patrząc kogo pokonał w ostatnim czasie, człowiek zastanawia się jak zaprezentuje się z bardzo dobrym zapaśnikiem. Również silnym, jednak mającym luki w defensywie. Oglądając walki Lesnara to widać, że praktycznie od każdego przeciwnika dostał w głowę. Jeśli Alistair będzie dobrze bronił obaleń to Brock może zacząć się denerwować w Octagonie. Ta walka nie potrwa długo, myślę, że max 3 rundy. Jeśli jednak Overeem wygra na pewno będę chciał zobaczyć jego walkę z Juniorem Dos Santosem, ale czy nie za wcześnie na walkę o pas ? Jednak najpierw trzeba wygrać z Lesnarem.

P 7

prezes337

Użytkownik
lesnar vs overem
ja uwazam ze overem nie wygra tej walki wystarczy wrocic do jego ostaniej walki z werdumem, gdy mial nawet problem z nim w stojce bo tez dostal pare razy po glowie. tak jak koledzy gadali wczesniej nie wygral z nikim konktretny nie wiadomo co z jego kondycja na dusza mete, kopniecia to juz nie te same co w wadze do 93, overem bardzo slaba szczenka co mozna zobaczyc w walce z shogunem. A brock swietna kondycja, bardzo szybki zawodnik. ostatni pojedynek przegrany co zmusi go wiekszej motywacji i checi wygrania. brock dobra twardosc szczenki co widzielismy w pojedynku z carwinem. dowiadczenia tu nie mozna brac pod uwaga bo tak jak ktos wyzej napisal z przykladem JJ. mysle ze po takim kursie mozna sie spokojnie pokusic na brocka

Otrzymane punkty reputacji: +7
Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
John Fitch⛔ + Dong Hyun Kim✅ = 1.80 ⛔ Stawka: 1000 zł Bet365 .Tak to widzę .Gram taki dubel . Fitch to zdecydowanie za bardzo doświadczony i bardzo dobry fighter aby przegrać z takim przeciwnikiem jakiego ma teraz . Jest on o wiele lepszym uderzaczem i zapaśnikiem od rywala ( jedne z lepszych zapasów w UFC ) do tego posiada bardzo dobrą kontrole pracy na ziemi i obronę przed obaleniami . Na jego korzyść przemawia też spora przewaga zasięgu i wzrostu . Stawiam że Fitch zdominuje rywala zapaśniczo lub będzie kontrolował pojedynek w stójce , a wynik końcowy to prawdopodobnie łatwa decyzja . Kim to judoka z czarnym pasem , dobre zapasy i kickboxing z jego strony . Jest on bardzo dobrym ofensywnym grapplerem i zapewne w tej płaszczyźnie zdominuje tą walkę . Rywal 35 letni , dla mnie to słaby wręcz kiepski zawodnik pod każdym względem . W swoich dwóch ostatnich walkach mimo że jedną wygrał zaprezentował się wręcz fatalnie i będzie to zapewne jego ostatnia walka w UFC a po niej będzie się mógł już w całości poświecić pracy w policji ( jest policjantem czasowo zawieszonym). Kim takich rywali powinien składać na poczekaniu , widzę tutaj łatwą walkę , widzę tutaj grapplerską destrukcje . &lt;&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś typu Kliknij: Dzięki .

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
145 lbs.: Nam Phan (17-9) vs. Jim Hettes (9-0)

Nam Phan to potomek wietnamskich emigrantów. Styl bazowy to jakas wietnamska sztuka walki oparta głównie na uderzeniach. Uczestnik Tuf-a. Nie wyrózniał sie. Taki przeciętniak. Rekord dobrze obrazuje jego umiejętności.

Jim Hettes przyszedł do UFC niedawno. Rekord zrobiony w małych organizacjach.
W jedynej jak dotąd walce w UFC udusił słabego Caracesa.

Trudno wyrokować na temat szans zawodników, chocby z tego powodu że Hettes to anonimowy fajter z mocnym grapplingowym backgroundem.
Ale znalazłem tłusty kurs na zdarzenie:

Hettes wins by submission
7.5 w 5dimes
1/10

Phan nie mistrzem w grapplingu, wiec warto postawić po kursie 7.5 na to, że zostanie poddany przez utalentowanego grapplera, który jak na razie wygrywa wszystkie walki przez poddania.

---------------------------------------------------------------

Dubelek dla tych co mają konta na unibecie.

Lesnar vs Overeem,
Fight to Go the Distance
Czy to się stanie? NIE 1,12

Matyushenko vs Gustafsson,
Method Of Victory
Gustafsson by KO, TKO or DQ (2,50)

AKO: 2.8
5/10

Najwyższe kursy na rynku na te zdarzenia w unibecie

Lesnar - Reem , jak pisałem wcześniej ta walka nie może potoczyć się długo a juz w żadnym razie przez 5 rund

Gustafsson- Matyushenko

Młody pistolet na fali wznoszącej kontra emerytowany Białorusin.
Brać zwycięstwo Szweda po 1.3 nie ma sensu. Jego przeciwnik jest w profilu podobny do ostatniego rywala Gustafa - Hammila.
Vladimir będzie ustępował szybkościowo, w zasięgu kończyn oraz pewnie w formie.
Szwed zdecydowaną większość walk wygrywa by KO. Z wrestlerem typu Matyushenko nie powinien sie bawić w submission tylko go ubije w 2,3 rundzie.

----------------------------------------------------------------

Doczekałem sie w końcu na swoj głowny bet.
Niestety zlimitowali mi zakład do 30 $ !!! na 5dimes

265 lbs.: Brock Lesnar (5-2) vs. Alistair Overeem (35-11)

under 1.5 rundy
1.667 5dimes
7/10

Otrzymane punkty reputacji: +2
wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Osobiście Twojej ostatniej propozycji nie widzę. Wątpię żeby walka roztrzygnęła się w pierwszej rundzie. Overeem na pewno nie bedzie od razu napierał na Lesnara. Brock natomiast z respektem podejdzie do rywala. Pamięta przecież ostatnia walke z Velasquezem, na którego ruszył z impetem i wiemy jak to się zakończyło. Na 2-3 rundę przewiduję koniec walki. Jesli nawet dojdzie walki w parterze to wątpie, żeby Lesnar czy tez Reem szybko nawzajem się wykończyli. Oczywiście mogę się mylić.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Osobiście Twojej ostatniej propozycji nie widzę. Wątpię żeby walka roztrzygnęła się w pierwszej rundzie. Overeem na pewno nie bedzie od razu napierał na Lesnara. Brock natomiast z respektem podejdzie do rywala. Pamięta przecież ostatnia walke z Velasquezem, na którego ruszył z impetem i wiemy jak to się zakończyło. Na 2-3 rundę przewiduję koniec walki. Jesli nawet dojdzie walki w parterze to wątpie, żeby Lesnar czy tez Reem szybko nawzajem się wykończyli. Oczywiście mogę się mylić.
Zgodze się, że Overeemowi nie bedzie zalezało na natychmiastowym ataku. Jego startegia to oczywiście trzymanie dystansu i utrzymywanie walki w stojce.
Natomiast Brock nie ma narzędzi do walki w dystansie z Holendrem.
Ani techniki, ani zasiegu ani siły uderzenia, nawet nie ma co porownywać.
Nie może tez zastosowac taktyki ostatniego rywala - Werduma, czyli jakies klejenie się do rywala i ladowanie na plecach z probami wciągniecia rywala w parter będąc z dołu. Zapasnicy nie umieją walczyć z pleców , tym bardziej klocklowaty Lesnar.
W zasadzie jedyna taktyka dostosowana do umiejętnosci Brocka to wjazdy z impetem w Holendra.
Na tym scenariuszu opieram swój osąd o szybkim rozstrzygnięciu.

Oczywiście tez moge sie mylic, bo to tylko moje wyobrazenie a nic pewnego.
Mądrzejsi bedziemy po gali ;)

M 28

mitch

Użytkownik
Jesteś w sztabie Lesnara, że wiesz o tym, że on z respektem podejdzie do walki i będzie walczył &quot;spokojnie&quot;?
Dziwią mnie takie opinie szczerze mówiąc... Każdy wie jaki będzie scenariusz walki.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Wczesniej pisalem nad czym sie zastanawiam i zdecydowalem ostatecznie ze gram :

Fitch+Gustafsson+Dong Kim
ako 2,34 unibet 5/10
Gustafsson mlodszy, wyzszy, szybszy i w lepszej formie.. czego chciec wiecej ? To ze Matyushenko ma mocnego cepa to kazdy wie a wiec dla Szweda nie bedzie to niespodzianka wiec da sobie rade. Bialorusek podobny do Hamilla ktorego Alexander sklepal w 2 rundzie. Teraz bedzie podobnie.
Koreaniec judoka z czarnym pasem jak pisal juz wczesniej pudzian. Pierson stary dziad ktory zakonczy kariere w ufc po tej walce i nie ma innego wyjscia..
Fitch po kontuzji i tylko to mnie martwi ale jesli taki zawodnik decyduje sie na walke to musi byc przygotowany w 100% i nie odczuwac juz tego. 16 walka dla Fitcha w UFC wiec doswiadczenie ogromne, w historii przegral tylko ze znakomitym St Pierrem i to przez decyzje.Ostatnie 7 walk to wygrane przez decyzje i teraz bedzie zapewne podobnie. Hendricks ogorkiem nie jest dlatego ale tez nie ma argumentow zeby pokonac takiego zawodnika jakim jest Fitch.
Phan-Hettes 3,00 bet365 2/10
Tutaj jak dla mnie wyrownana walka a wiec kurs 3,00 to zdecydowanie value. Wietnamski Amerykaniec bardzo kiepski bilans w UFC - 2 porazki ( z Garcia i Brownem ) i potem wygrana w rewanzu z Garcia. W strikeforce 2 walki i 2 przegrane. 17-9 nie powala a nawet mozna stwierdzic ze jest on poprostu przecietniakiem. Hettes mlody i moze troche anonimowy zawodnik ale ostatnia walka z Caceresem i wygrana przez submission moga napawac optymizmem na przyszlosc. Bilans 9-0 raczej zroniony na kiepskich zawodnikach ale zawsze cos. Zdecydowanie value i powierzam kase The Kid !

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Jesteś w sztabie Lesnara, że wiesz o tym, że on z respektem podejdzie do walki i będzie walczył &quot;spokojnie&quot;?
Dziwią mnie takie opinie szczerze mówiąc... Każdy wie jaki będzie scenariusz walki.
Chodzi o to, że powinien wyciagnac wnioski z ostatniej masakry z Velasquezem na ktorego ruszyl jak opęptany z kolanami itp. Jeśli pójdzie na przebój tak jak ostatnio to Overeem szybko go zgasi, a tego ,,sztab&#39;&#39; Lesnara przecież nie chce. A poza tym musi z respektem podejść do walki, bo jeśli podejdzie lekceważąco to z gęby będzie galareta.

M 28

mitch

Użytkownik
Oczywiście, że masz racje w tym co piszesz.
Ale to co zrobi a powinien to są dwie inne rzeczy.
Można planować scenariusze przed walką a i tak może wyjść coś zupełnie innego.

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
Overeem - Lesnar : przychylam się do typu na Brocka mimo że wraca po tak długiej przerwie , tylko pytanie : czy będzie dobrze przygotowany ? to wielka niewiadoma , ale wiem jedno zawodnik który wygra nie ma szans z JDS ????

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
zawodnik który wygra nie ma szans z JDS
Ja uważam, że Junior Dos Santos nie utrzyma długo pasa wagi ciężkiej UFC. Owszem boks ma prawdopodobnie najlepszy w całej organizacji, jednak po kilku słabych latach wagi ciężkie przyszło wielu dobrych zawodników ze STRIKEFORCE. Zaczyna się duża konkurencja, a przykładem jest właśnie Overeem. Junior ma świetną stójkę, ale nikt nie wiem jak będzie wyglądał na ziemi. Będzie jeszcze czas o tym podyskutować. Teraz przed nami ciekawy pojedynek i zobaczymy kto jest lepszy : zapaśnik czy stójkowicz. Zaczynam powoli wątpić w wygraną Lesnara, bo uważam, że jak dostanie kilka razy pogubi się jak w walce z Cainem. Ciesze się jako moderator tego działu, że coraz więcej osób udziela się w tematach UFC. Mam nadzieję, że dowodem naszych rozmów będą same galante peffki ;)

strke 35

strke

Użytkownik
155 lbs.: Anthony Njokuani (14-5) vs. Danny Castillo (12-4)
over 2.5 @ 2.10 bet365 ✅
4/10

265 lbs.: Brock Lesnar (5-2) vs. Alistair Overeem (35-11)
Alistair Overeem @ 1.62 bet365 ✅
8/10

Pierwsza walka wydaję mi się, że będzie zacięta. Wręcz pokusił bym się o zagranie na Anthonego.
Co do Brocka z Alim to nie widzę innej możliwości niż Reem by sub or ko. Po tym co pokazał Brock w walce z Cainem, a właściwie czego nie pokazał mam pewne obawy co do jego dalszej kariery. Dobre zapasy nie wystarczą. Z pamięci nie może mi wyjść słaba walka Reema z Werdumem, ale mimo to liczę na niego.
Pozdrawiam.
+ triple
205 lbs.: Alexander Gustafsson (12-1) vs. Vladimir Matyushenko (25-5)
Alexander Gustafsson @ 1.28 bet365 ✅
170 lbs.: Dong Hyun Kim (14-1-1) vs. Sean Pierson (11-4)
Dong Hyun Kim @ 1.25 bet365 ✅
155 lbs.: Donald Cerrone (17-3) vs. Nate Diaz (14-7)
over 2.5 @ 1.72 bet365 ✅
AKO 2.75
stawka:100zł
EWK:275.20zł ✅✅✅

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
na oko to o 5-6 Lesnar zleje Konia
Z Cainem nie miał formy plus choroba nie wiadomo jak jest teraz, pomijając że Cain czy też
Carwin to co najmniej klasa wyżej od Overema.
Ja tam wierze w sile Brocka, nie widzę żeby w parterze Alistar miał coś do powiedzenia.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Cerrone-Diaz 1,33
Volkmann-Escudero 1,32
ako 1,76
stawka 2/10
Betsafe

Diaz problemy z waga, 1 lbs za duzo i trzeba zrzucac szybko co wiaze sie z szybkimi wyproznieniami i niedojedzeniem a wiec szansa Cerrone ktory dostal chyba najwiekszy aplauz poza Lesnarem i Overeemem podczas wazenia. Diaz wygwizdany i jeszcze do tego zaczal pajacowac pod koniec na co Cerrone nie reagował. Jak dla mnie Donald wygrywa ta walke spokojnie.

Volkmann zadziora, zdecydowanie lepszy od Escudero ktory jakis niemrawy byl na wazeniu.

Glowne typy juz podalem wczesniej, triple 5/10 i Hettesa. Tego dubla traktuje bardziej rozgrywkowo i puszczam dla emocji miedzy walkami ktore najbardziej mnie interesuja. Mimo wszystko wyglada on fajnie i polecam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom