>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UFC 139 Rua vs Handerson 19 listopada 2011

Status
Zamknięty.
vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik

Walka wieczoru:

205 lbs.: Dan Henderson (28-8) vs. Mauricio Rua (20-5)

Główna karta:

185 lbs.: Wanderlei Silva (33-11-1) vs. Cung Le (7-1)
135 lbs.: Brian Bowles (10-1) vs. Urijah Faber (25-5)
170 lbs.: Martin Kampmann (17-5) vs. Rick Story (13-4)
205 lbs.: Stephan Bonnar (13-7) vs. Kyle Kingsbury (11-2)

Walki w Spike TV

205 lbs.: Ryan Bader (12-2) vs. Jason Brilz (18-4-1)
185 lbs.: Tom Lawlor (7-3) vs. Chris Weidman (6-0)

Pozostałe:

155 lbs.: Rafael Dos Anjos (15-5) vs. Gleison Tibau (23-7)
135 lbs.: Miguel Torres (38-4) vs. Nick Pace (6-2)
135 lbs.: Michael McDonald (13-1) vs. Alex Soto (6-0-1)*
170 lbs.: Matt Brown (12-10) vs. Seth Baczynski (14-6)*
155 lbs.: Shamar Bailey (12-4 ) vs. Danny Castillo (11-4)*

Bardzo ciekawa gala odbędzie się 19 listopada w San Jose.Na gali legendy MMA. Zachęcam do dyskusji.

Otrzymane punkty reputacji: +6
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
UFC widzę nie zwalnia tempa ???? no i dobrze. co weekend praktycznie gala. może nie udzielam się w tematach ale staram się dość regularnie ogladać gale ;) Za tydzień Wanderlei Silva. Nie będę ukrywał , że to od niego zacząłem się tym trochę interesować. Szkoda , że już nie jestem tym samym Silvą co kiedyś ale i tak jego pojedynek z wielką chęcią obejrzę.
Kursy na walki z głównej karty (Sportingbet)

Przyłączam się do Vita i zachęcam wszystkich do dyskusji ;) Z chęcią poczytam Wasze analizy ;)

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Kiedyś czytałem ciekawy artykuł o zawodnikach PRIDE. Co się okazuje, że Wanderlei Silva koksował ile wlezie przed walkami. Energia go rozwala, co z resztą widać na filmikach z tej organizacji. Tam najważniejsze było SHOW i zawodnicy nie mieli badań antydopingowych. Ci co pamiętają czasy PRIDE wiedzą, że tam nie było zasad, wszystko można było robić. Teraz jest inaczej, bo przede wszystkim liczy się zdrowie zawodnika. Ciekawa gala i ciekawe walki. Na pewno emocji nie zabraknie, a już teraz mogą napisać, że kurs na Shoguna ciekawy i wart gry. Zobaczymy co inni myślą o walkach.

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
W ringu spotka się 2 weteranów sportów walki ???? z jednej strony legenda MMA która lata świetlności ma już dawno za sobą , z drugiej efektownie walczący Cung Le który również nie należy do najmłodszych

Wanderlei powinien już odejść na emeryture z ostatnich 4 walk wygrał 1 , a w ostatniej walce został szybko znokautowany w 1rd.

Cung Le natomiast wygrał w swojej ostatniej walce odprawiając swojego przeciwnika efektownym kopnięciem . Uważam że Cung odeśle na emeryture Wanderleia po zaciętym pojedynku

TYP 2 1.833 w Sportingbet

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Ryan Bader &amp; Miguel Torres 1.61 ✅✅✅10/10 Expekt . Tak widzę tego dubla. Rywal Badera to słaby i wolny zawodnik z bardzo dziurawą i kiepską stójką. Połączenie solidnej techniki i siły Badera może dać tylko jeden rezultat. Kiedy trafi on czysto będzie po wszystkim a stanie się to zapewne prędzej niż później. Bader (mistrz 1 dywizji NCCA w zapasach) silny o klasę lepszy zapaśnik i striker. To będzie demolka z jego strony. Torres to bardzo mocny tajski bokser ze sporym arsenałem uderzeń , jest artystą w poddawaniu takich jak teraz rywali , posiada znakomite BJJ. W tych dwóch elementach walki Torresa a rywala dzieli bardzo duża różnica w umiejętnościach , nie będzie miał on najmniejszych problemów z poskładaniem go. Bader i Torres dostają bardzo słabych rywali , obaj powinni wygrać swoje walki z opaskami na oczach przed czasem , Bader przez KO a Torres przez poddanie i stawiam ze tak właśnie będzie. &lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij Dzięki. Edit :Bader szybkie KO ,Torres łatwa wygrana , a ktoś pisał ze Bader to wolny i sztywny i jego stójka to fatalna hee .

Otrzymane punkty reputacji: +6
cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Bader akurat stójkę ma fatalną, jest strasznie wolny i sztywny. Co oczywiście nie zmienia faktu, że musi wygrać, bo jak nie to serial 3L i prawdopodobny wyjazd z UFC. Wygra spokojnie przez decyzję.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
VS

Analiza: Do bardzo ciekawej walki dojdzie na UFC 139,na przeciw siebie staną dwie legendy MMA i jedni z najlepszych zawodników wagi półciężkiej.
Dan Henderson to były mistrz Strikeforce w wadze półciężkiej i były mistrz PRIDE w wadze półśredniej i średniej.Świetny Amerykański zapaśnik mistrz juniorów i seniorów w USA i były Olimpijczyk w zapasach w stylu klasycznym.Ostatnie walki to niespodziewane wygrane z Fedorem i Rafaelem Calvelcante.Dobra stójka i zapasy. Także jak sami widzicie sportowiec spełniony w 100 % teraz ten 42 letni fighter stanie do walki z ,,Shogunem&#39;&#39;.
Mauricio Rua to zwycięzca turnieju PRIDE Middleweight Grand Prix i były mistrz UFC w wadze półciężkiej.Jego styl bazowy to Muay Thai i BJJ w którym jest posiadaczem czarnego pasa.Shogun to fenomenalny zawodnik stójkowy,szybkie bokserskie akcje i mocne łokcie to jego znak rozpoznawczy,17 z 20 wygranych walk zakończone przez T/KOs .Ostatnio stracił pas mistrzowski na rzecz Jon Jonesa ale w tej walce Shogun nie był sobą,wrócił po kontuzji i dłuższym rozbratem z MMA.Teraz jak sam mówi trenuje bardzo ciężko i poprawia wszystkie słabe strony.
Walka bardzo trudna do wytypowania gdyż procentowo to wychodzi 50-50 % ale moim zdaniem minimalnie większe szanse w walce ma Shogun który jest młodszy,lepszy technicznie i ma teraz wielkie parcie na odzyskanie straconego pasa.

Dan Henderson (28-8) vs. Mauricio Rua (20-5) 2 1.72⛔

Otrzymane punkty reputacji: +4
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Maurico &quot;Shogun&quot; Rua to uniwersalny i ułożony zawodnik, jednak bardzo kontuzjogenny. To właśnie kontuzje hamują rozwój Shoguna. Nie będę już wspominał o walce z Jonesem, bo Vito dobrze to opisał. Oglądałem konferencję Shoguna z Hendo sprzed miesiąca i Brazylijczyk miał opatrunek na prawej dłoni, i podał lewą rękę przeciwnikowi. Mam nadzieję, że to nic poważnego i do pojedynku wejdzie dobrze przygotowany i zdrowy. Hendo to bardzo doświadczony zawodnik, która udowadnia, że pomimo wieku można nadal walczyć na wysokim poziomie. Owszem, oglądając dwie ostatnie walki Dana, widziałem, że miał dużo szczęścia, ale szczęście sprzyja lepszym. Oboje lubią się bić w stójce, oboje mają twarde głowy i ciężkie ręce. Hendo nie boi się wymian, często idzie do przodu, więc walka zapowiada się naprawdę ciekawe. Trudno jednak określić kto wygra. Jeśli Shogun wejdzie do klatki zdrowy powinien wygrać, bo jednak ma więcej do zaoferowania: łokcie, kolana, BJJ. Jak będzie przekonamy się w najbliższy weekend, jednak po cichu liczę na dobrą walkę i wygraną &quot;Shoguna&quot;
Wrzucam fajną fotkę z czasów PRIDE

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik

Spodziewam sie szybkiego rozstrzygnięcia.
Mój główny bet

Under 1.5r.
2.5 PaddyPower
7/10

Dwóch uderzaczy.
Bonnar to taki niespełniony talent podobno. Rok przerwy z powodu kontuzji.
Kingsbury specjalizuje się w muai thai. Ostatnio lepiej mu idzie ale pewnie dlatego, że ma słabszych rywali. Na plus : zaczął współprace z jakimś dietetykiem i widac postępy.
Kingsbury faworyt u buków.
Obaj podobne warunki fizyczne, podobna sprawnośc i technika. Bonnar lepszy w parterze ale pewnie walka potoczy się w stójce.
Rzuciło mi się w oczy, że Bonnar ma wrażliwą skórę na rozcięcia. Co walka to jest zakrwawiony.
Znalazłem niezły kurs na TKO/KO, spróbuje. Stawiam bardziej na przerwanie walki z powodu nadmiernych ran ale Kyle tez ma możlwiosć nokautu.

Kyle Kingsbury by KO
6 Paddy Power
1/10

170 lbs.: Martin Kampmann (17-5) vs. Rick Story (13-4)

Duński uderzacz vs amerykanski zapasior.
Dunczyk ostatnio zanotował 2 porażki versus bardzo dobrzy chwytacze: Sanchez i Shields. Ogólnie statystycznie słabo idą mu starcia przeciwko grapplerom.

Rick Story ostatnio zanotował zaskakująca porażkę z dużym underdogiem , zapaśnikiem Charlie Brenneman. Poza tą niefortunną walką bardzo dobrze się prezentuje. Jest silny, agresywny, narzuca swoje warunki walki.

Myślę, że zdominuje Kampmanna. Udowodnił już wcześniej, że zawodnicy o jego profilu nie są mu straszni a Duńczykowi nie za bardzo z kolei idzie z zawodnikami typu Story.

Rick Story
1.77 5Dimes
3/10

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik

Szykuje sie wyrownana walka. Kurs dobry na Bonnara, wezme za mniejsza stawke
Bonnar
2.35 Pinnacle
3/10

Dziadek Silva nie wygląda za dobrze. Ale Cung Le to mimo wszystko zagadka.
Do konca nie wiadomo jak odnajdzie się w UFC, czy forma będzie ok. Do tego Vand to niewygodny rywal dla stylu Lee.
Bez przekonania ale spróbuje value beta

Silva
2.39 Pinnacle
2/10

Otrzymane punkty reputacji: +7
cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Pojawią się później ;)
Ja od siebie powiem tak: Story mnie zupełnie nie przekonuje, a przegrane Hitmana z Sanchezem i Shieldsem mocno dyskusyjne. Gram na Kampmanna.
Cung Le słabo prezentował się na ważeniu. Wand jednak może już nie ma mocnej szczęki, ale umiejętności jak najbardziej. Jeśli zawalczy trochę bardziej zachowawczo, jak z Bispingiem, to wygra. Znów na underdoga.
Bonnar wraca po długiej przerwie, a Kingsbu raczej nie będzie mu pasował stylowo. IMO Kingsbury.
W walce wieczoru uważam, że Shogun wywalczy TS i szansę rewanżu na Bonesie. Nie oszukujmy się, nie ma co mówić, że &#39;Hendo jest jak wino - im starszy, tym lepszy&#39;. Tak to nie działa. Nie chcę mu niczego umniejszać, bo go uwielbiam, ale dziś w nocy piękny sen powinien prysnąć. Shogun win.
To tyle, bo o mniejszych kursach /Bader, Torres, McDonald/ nie ma co pisać.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Wiecie o której czasu polskiego ruszają walki na Facebooku ? bo różnie podają :/ raz że o 23.45 a później że o 2.00. Do skasowania później ...

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik

205 lbs.: Dan Henderson (28-8) vs. Mauricio Rua (20-5)

Nie mam pojęcia czy ta walka będzie krotka czy długa. Widze szanse absolutnie wyrównane.
Shogun dysponuje szerokim arsenałem uderzeń: łokcie, kolana itp.
Hendo w swojej technice jest monotematyczny. Zwykle to lekki lewy i mocna prawa bomba. Ale działa mu to perfekcyjnie.
Poza tym lubie tego gościa + dobry kurs skłąnia mnie na postawienie value beta, gdzie szanse oceniam 50/50

Hendo
2.36 Pinnacle
2/10

mamtalent 14

mamtalent

Użytkownik
Wrócił stary dobry Wanderlei ????
Cunga Li pamiętam ze Strikeforce bodajże no ale jak się gra w filmach to nie ma sie co już pchać do UFC.
To coś na zwór naszego Pudzianka ????

aggress 64

aggress

Użytkownik
Wander zaczął spokojnie czym zaskoczył większość kibiców, ale z czasem dochodził do głosu i ostatecznie zmasakrował Cunga. Fatalnie złamany nos Le. Brawo Silva.
Shogun in :cool:
e:
Łoooooooo o i tak długo...
Fenomenalna walka Shoguna z Hendersonem. Poczytam Wasze opinie rano ;)
Henderson win.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Zupełnie niezasłużone zwycięstwo Hendersona. Rua wygrał ostatnią rundę 10-8, więc powinien wygrać. Żałosne jest to sędziowanie.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Walka wieczoru
Dan Henderson pok. Mauricio Rua przez jednogłośną decyzję (48-47, 48-47, 48-47)
Główna karta
Wanderlei Silva pok. Cunga Le przez KO (kolana w stójce i uderzenia w parterze) – runda 2 (4:49)
Urijah Faber pok. Briana Bowlesa przez poddanie (gilotyna) – runda 2 (1:27)
Martin Kampmann pok. Ricka Story’ego przez niejednogłośną decyzję (28-29, 30-27, 29-28)
Stephan Bonnar pok. Kyle’a Kingsbury’ego przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-25, 30-27)
Walki w Spike TV
Ryan Bader pok. Jasona Brilza przez KO (ciosy) – runda 1 (1:17)
Michael McDonald pok. Alexa Soto przez KO (ciosy) – runda 1 (0:56)
Pozostałe (facebook)
Chris Weidman pok. Toma Lawlora przez poddanie (d’arce choke) – runda 1 (2:07)
Gleison Tibau pok. Rafaela Dos Anjosa przez niejednogłośną decyzję (28-29, 29-28, 30-27)
Miguel Torres pok. Nicka Pace’a przez jednogłośną decyzję (30-27, 30-27, 30-27)
Seth Baczynski pok. Matta Browna przez poddanie (gilotyna) – runda 2 (0:42)
Danny Castillo pok. Shamara Bailey’a przez TKO (uderzenia w parterze) – runda 1 (4:52)

Ale walka wieczoru, ale emocję. Świetny pojedynek i szkoda, że Shogun przegrał.

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
Shogun jest dla mnie mistrzem , żenująca jednogłośna wygrana , jak dla mnie split powinien być i to w kierunku Ruy , musze zmienić avek ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom