>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

UFC 134: Silva vs Okami

Status
Zamknięty.
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik

Data: 27 sierpnia 2011
Miejsce: HSBC Arena, Rio de Janeiro, Brazylia
Transmisja: PPV

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze średniej
185 lbs.: Anderson Silva (28-4) vs. Yushin Okami (26-5)

Główna karta:

205 lbs.: Mauricio Rua (19-5) vs. Forrest Griffin (18-6)
265 lbs.: Antonio Rodrigo Nogueira (32-6-1) vs. Brendan Schaub (8-1)
155 lbs.: Edson Barboza (8-0) vs. Ross Pearson (12-4)
205 lbs.: Luiz Cane (11-3) vs. Stanislav Nedkov (11-0)

Walki w Spike TV:

155 lbs.: Spencer Fisher (24-7) vs. Thiago Tavares (15-4-1)
170 lbs.: Paulo Thiago (13-3) vs. David Mitchell (11-1)

Pozostałe:

135 lbs.: Raphael Assuncao (16-4) vs. Johnny Eduardo (25-8)
185 lbs.: Rousimar Palhares (12-3) vs. Dan Miller (13-5)
145 lbs.: Yuri Alcantara (25-3) vs. Felipe Arantes (13-3)
135 lbs.: Ian Loveland (14-8) vs. Yves Jabouin (15-7)
170 lbs.: Erick Silva (11-0) vs. Luis Ramos (19-6)*

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Gala na którą czekam cały rok. UFC 134 startuje w Rio de Janeiro. Brazylia to historia i początki mma. To właśnie tutaj wszystko się zaczęło. Brazylijczyk Gracie wymyślił UFC i to on był pierwszym mistrzem tej organizacji. Jak widać przez te kilkanaście lat dużo się zmieniło w tym sporcie, ale zawodnicy z Brazylii są w czołówce światowego mma. Wszystkich nie da się pokazać na tej gali, wybrano &quot;najlepszych&quot; i tak między innymi w octagonie zobaczymy Andersona Silvę, Shoguna czy też doświadczonego Nogueire. Kilku młodych i głodnych sukcesu zawodników. Wielkie rewanże jak choćby Shoguna z Gryffinem czy Andersona z Okami ( to właśnie Yushin był jednym z nielicznych zawodników którzy pokonali &quot;Pająka&quot; ) Gala zapowiada się naprawdę ciekawie i mam nadzieję, że będziemy świadkami pięknego widowiska.

Otrzymane punkty reputacji: +7
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
205 lbs.: Mauricio Rua (19-5) vs. Forrest Griffin (18-6)

W 2007 r. na UFC 76. obaj zawodnicy juz się pojedynkowali.
Góra w tym pojedynku był Griffin. Wytłumaczeniem porażki Shoguna był jego debiut w oktagonie w USA oraz kontuzja.

Rua to ścisła czołówka LHW. Ostatnio został zdetronizowany przez zjawiskowego Jonesa ale do tego momentu prowadził wyrównane pojedynki z drugim najlepszym na świecie LHW - Machidą.
Shogun to specjalista od muay thai. W tej płaszczyżnie najchetniej prowadzi walke aczkolwiek także , jak kazdy Brazylijczyk jest mistrzem bjj.

Forrest Griffin to też czołówka LHW. Zawodnik, ktory jest w stanie wygrac z każdym. Posiada dobre warunki fizyczne, świetne cardio i jest bardzo przekrojowy. Trudno mi wskazać płaszczyznę , ktora dominuje w umiejetnościach Amerykanina.
Forrest dobrze się czuje w uderzeniach, zapasach i ju-jitsu.

Bukmacherzy mocno faworyzują Brazylijczyka.
Bo walczy u siebie i jest uznawany za trochę lepszego zawodnika.
Z drugiej strony Forrest może ma patent na Shoguna ?

Ja stawiam na Amerykanina.
Forrest jest na tyle kompetentnym stójkowiczem, żeby nie dac się zdominowac w tej materii. Ma lepsze warunki fizyczne, pokazał juz raz, że ma patent na Shoguna, bardzo dobre cardio da mu handicap w razie decyzji.
Shogun ostatnio nie zachwyca.
Ostatnie walki: przegrał planowo z Jonesem, Z Machidą dał dobry dwumecz ale ziomek z Brazylii to podobny w profilu zawodnik (podobne warunki fizyczne i stojka).
Do tego dochodza pogłoski o niezaleczonej kontuzji kolana Shoguna..
Wydaje mi się, że będzie walka, gdzie zadecyduje dyspozycja dnia, lepszy game plan. Kurs zacny, dlatego biore:

Forrest Griffin ⛔
2.97 w Pinnacle
5/10

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Co do walki Griffin - Shogun, IMO lepiej nie ruszać. Wszystko zależy od formy, a w zasadzie kondycji Shoguna. Jeśli wyjdzie tak przygotowany jak do bojów z Machidą, to znokautuje Griffina. Jeśli nie, to przegra na punkty albo przez poddanie. Chociaż jeśli już coś grać za kasę, to faktycznie szukać wysokiego kursu na Amerykanina.
Typersko tak to widzę:
Luis Cane 1.5 pinnacle + Paulo Thiago 1.25 pinnacle - bo Nedkov ma tylko fajny rekord, a UFC to za wysoki poziom, a Thiago to cały czas czołówka dywizji 5/10
Do tego po prostu nie mogę przejść obojętnie kursu 3.1 Antonio Rodrigo &#39;Minotauro&#39; Nogueirę. Owszem, swój prime ma już dawno za sobą, to jednak Schaub to dla mnie nie jest jakiś dobry zawodnik, ot zwykły średniak. Kurs wg mnie przesadzony i wydaje mi się, że Brazylijczyk może tę walkę wygrać. 1/10

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Shogun ma coś do udowodnienia. Nie tylko po walce z Jonesem, ale również Griffinowi za ostatnią porażkę właśnie z tym zawodnikiem. Griffin wygrał z Franklinem, ale wracał po kontuzji i nie wyglądał dobrze w tej walce. Miał dużo czas na poprawę kondycji, ale ja jednak uważam, że to właśnie Brazylijczyk wygra walkę, tym bardziej, że będzie walczył w swojej ojczyźnie. Dla mnie dużym pewniakiem jest wygrana Edsona Barbozy! dużo czytałem o tym zawodniku i wiele osób pokłada w tym młodych chłopaku duże nadzieję. Ma potencjał i musi to wykorzystać. Kurs poleciał w dół i w tej chwili można złapać 1.30 na bet365. Innym ciekawym typem jest Rousimar Palhares który również musi udowodnić, że należy do ścisłej czołówki UFC. Czekam na jego walkę o pas, a to nastąpi niedługo.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Antonio Rodrigo Nogueira vs Brendan Schaub 2 1.43⛔ Pinnacle.Krótko i na temat.Zła walka dla Noga.Brendan zakończy chyba karierę Noga w UFC, jego czas już dawno minął.Nog to już nie te lata do tego powraca po wielu kontuzjach zaczynając od nóg i kończąc na tułowiu a ostatnią walkę stoczył w lutym 2010 gdzie zdeklasował go Cain(Brendan w tym czasie stoczył już 4 walki i wszystkie zwycięskie).Na obecną chwile Brendan jest zdecydowanie za mocny,większy i silniejszy,z dobrymi zapasami,ciężkimi rekami i z każda walką coraz lepszy pod każdym względem i będzie to widać w klatce(jego trenerem jest Greg Jackson,najlepszy trener i strateg w MMA).Brendan na swoim rozkładzie ma już takie nazwiska jak Crocop i Gonzaga. Nog po tej walce dołączy do tej listy.Stawiam na wygraną Brendana i nie wykluczam KO lub TKO na Nogu.&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
David Mitchell vs Paulo Thiago 2 1.25✅ Pinnacle.Krótko i na temat.Bardzo duża przewaga Paulo nad swoim przeciwnikiem w każdej płaszczyźnie walki i pod każdym względem.Rożnica klas.Paulo poskłada przeciwnika.Plus na innym kuponie Silva 1.22✅ który to pokona Okamiego i plus Schaub+Thiago+Silva=AKO 2.18.⛔&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Jeśli się nie mylę, niech ktoś mnie poprawi w razie czego, to Schaub nie trenuje u Grega Jacksona. Owszem, trenuje w podległym mu klubie, ale jego head-coachem jest kto inny z tego, co pamiętam. Wnioskuję to po sytuacji Carwina.

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
185 lbs.: Rousimar Palhares (12-3) vs. Dan Miller (13-5) 1.3-3.25

Palhares to świetny zawodnik specjalista od poddań , przegrane z czołówką Danem Hendersonem i Marquardtem , agresywny i dający dobre walki , bardzo silny zawodnik

dobry zawodnik przegrane z czołówką UFC wagi średniej , posiada czarny pas BJJ tak jak wyżej wymieniony Palhares , natomiast przewaga siły i doświadczenia w tej płaszczyźnie walki na korzyść brazylijczyka który jest dla mnie zdecydowanym faworytem i zapewne wygra przez poddanie

TYP 1 , 1.312 na Sportingbet ✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Chciałem grać Palharesa, ale boję się o jego kondycję i wtedy w 3 rundzie może być różnie.
Za to zainteresowałem się bardziej walką Shogun - Griffin i chyba zagram Shoguna. Mówi, że jego kolana są w 100% gotowe, krążą filmiki na których widać, że wziął się za trening kondycyjny i siłowy, więc myślę, że powinien wygrać.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Erick Silva vs Luis Ramos 1 1.37✅ Pinnacle.Erick duży talent,trenuje pod okiem braci Nogueirów,bardzo dużo sparingów z Andersonem Silvą.Czarny pas BJJ i Judo.Z tego co zobaczyłem przewaga w stójce Ericka spora.Według mnie Ercik spokojnie sobie poradzi w tej walce.&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki.

Otrzymane punkty reputacji: +1
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Jeśli się nie mylę, niech ktoś mnie poprawi w razie czego, to Schaub nie trenuje u Grega Jacksona. Owszem, trenuje w podległym mu klubie, ale jego head-coachem jest kto inny z tego, co pamiętam. Wnioskuję to po sytuacji Carwina.
Z tego co widze to G. Jackson jest wrecz &quot;rozrywany&quot;
Wszyscy chcą być przez niego trenowani.
Facet jezdzi po świecie (teraz n.p. jest na Hawajch i trenuje Arlovskiego)
Myslę, że raczej jest takim konsultantem ;) , ktory posiedzi krotko, coś skoryguje, zapoda jakieś uwagi i jedzie dalej do nastepnych fajterow.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
IMO Silva po takim kursie nie wart ryzyka zupełnie, a nie wiem, czy nie zagram za drobne na Okamiego - przeczucie. No i Schauba bym nie grał, wierzę w Minotauro.
E: Niemniej, powodzenia ????

tomek-host 29

tomek-host

Użytkownik
jakoś w Rodrigo nie wierzę ???? może dlatego że jest dla mnie emerytem ,Schaub by KO 1r . jak dla mnie . Anderson - utrata w Brazylii pasa to dopiero było by upokorzenie :razz: Okami przegrał z Sonnenem to nie widzę innej możliwości jak wygrana Silvy ale wszystko okaże się w praniu :] dzięki cinoj za wsparcie

gandap 7

gandap

Użytkownik
Paulo Thiago (13-3) vs. David Mitchell (11-1)
Typ: 1
1.25 @ BET365
8/10​

Thiago zanotował ostatnio dwie porażki, ale nadal jest to świetny zawodnik i utalentowany grappler. Naprzeciw niemu stanie Mitchell, który przegrał w debiucie w UFC w kiepskim stylu, będąc zdominowanym siłowo przez swojego oponenta. Dla mnie nie ta klasa rywala, nawet po dwóch porażkach Paulo ma o wiele więcej umiejętności oraz doświadczenia.

Luiz Cane (11-3) vs. Stanislav Nedkov (11-0)
1.45 @ Unibet
6/10​

Cane jest typowym strikerem, który walczy widowiskowo i lubi nokautować (lub być nokautowany). Tak było z Nogueirą, któremu uległ, jednak o jego klasie może świadczyć pokonanie przez KO Sokoudjou, który jest świetnym stójkowiczem (o czym przekonał się z kolei Janek Błachowicz). Nedkov natomiast ma świetny bilans, jednak to jego debiut w UFC. Organizatorzy chyba cenią jego umiejętności zapaśnicze i grapplerskie, bo tylko w tych płaszczyznach Bułgar może mieć jakieś szanse. Wydaje mi się jednak, że to dla niego zbyt trudny debiut i Brazylijczyk odetnie mu prąd w pierwszej rundzie widowiskowo nokautując debiutanta (ciekawa oferta Pinnacle na Under 1.5 - 1.769).

Anderson Silva (28-4) vs. Yushin Okami (26-5)
1.212 @ Pinnacle
8/10​

Ciężko upatrywać innego rozwiązania niż wygranie tej walki przez Brazylijczyka. Tak na prawdę nie wierzę, żeby ktokolwiek mógłby mu teraz zagrozić w jego kategorii i chętnie zobaczyłbym jego rewanż z Sonnenem. Okami to solidny fighter, ale nie na tyle by dać radę pająkowi, który walczy w dodatku u siebie. Mimo wszystko uważam, że Anderson nie da rady skończyć Japończyka i wygra przez decyzję, więc over 4.5 też jest ciekawy do grania.

Ponadto dwa kursy - na Nogueire i Rossa Pearsona są bardzo kuszące i według mnie przesadzone, bo Brazylijczyk ma tytanową szczękę, a Schaub nawet w walce z Cro Copem do nokautu był kompletnie nieprzekonywujący. Natomiast Anglik może zrobić Barbossie niespodziankę w stójce, bo to też solidny fighter w tej płaszczyźnie, chociaż tutaj mogą decydować warunki fizyczne, które są na korzyść Brazylijczyka.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Akurat Brazylijczyk tytanowej szczęki już raczej nie ma, to zgadzam się, że kurs przesadzony. A Schaub z Mirko wg mnie do momentu nokautu przegrywał na punkty, a jaką szczękę ma CroCop wiedzą wszyscy. W Pearsona zupełnie nie wierzę.

gandap 7

gandap

Użytkownik
Akurat Brazylijczyk tytanowej szczęki już raczej nie ma
Przypomina mi sie jego walka z Velasquezem, gdzie dostał serię mega silnych ciosów w szczękę, po których 90% zawodników poszłoby spać, a on nadal chciał walczyć, heh - chociaż dobrze, że przerwał to sędzia :cool:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom