Kupon #1
Manch.Utd - Chelsea
BTTS TAK @1.55
0-0
Fiorentina - Catania
1 @1.50
2-1
Granada - Real Madrid
2 @1.35
0-1
Bukmacher: Totomix
Stawka: 20 PLN
Kurs: 3.14
Ewentualna wygrana: 55.26 PLN
Stan konta:
20 PLN
Manchester United - Chelsea Londyn
Tych zespołów nie trzeba chyba nikomu przedstawiać - dwie klasowe drużyny, które prawdopodobnie będą walczyć do samego końca o pierwsze miejsce w tabeli.
Nie podejmuje się wyzwania, jakim niewątpliwie jest wytypowanie zwycięzcy tego meczu. Takie spotkania mają to do siebie, że może się w nich zdarzyc dosłownie wszystko. Dlatego gram BTTS, co moim zdaniem jest bardzo prawdopodobne.
Obie drużyny przed sezonem zmieniły managerów - na ławce gospodarzy sir Aleksa Fergusona zastąpił David Moyes, zaś do Chelsea powrócił Jose Mourinho. Dwóch zupełnie różnych ludzi i dwa odmienne style gry.
Jeśli chodzi o nieobecnych, to w drużynie gospodarzy trener nie może skorzystać z: Naniego, Javiera Hernandeza i Fletchera. Nie zagra też Ashley Young oraz najprawdopodobniej Nick Powell. Goście zagrają bez, będącego ostatnio w dobrej formie Davida Luiza, nie wystąpi w tym spotkaniu również Tomas Kalas.
Skąd mój typ? W meczach pomiędzy United a Chelsea, pada bardzo dużo bramek. W ostatnich 10 spotkaniach padły 34 bramki ! Siła ofensywna zarówno jednej jak i drugiej drużyny robi spore wrażenie, dlatego myślę, że dzisiejszy mecz będzie obfitował w (oby jak najładniejsze) bramki.
Fiorentina - Catania
Pierwszy mecz w
Serie A w tym sezonie. Nowe plany, nowe nadzieje.
Dzisiaj drużyna walcząca o czołowe lokaty - Fiorentina, podejmie na swoim boisku ligowego średniaka, 8. drużynę poprzedniego sezonu - Catanię. Faworytem w tym spotkaniu są gospodarze, którzy dobrze przepracowali okres przygotowawczy. W sparingach całkiem dobre wyniki, jednak bez wielkich rewelacji (4-1 z Gaziantepsporem oraz 7-0 z bliżej nieznaną mi drużyną o nazwie Apollon Limassol). Goście zazwyczaj grają w kratkę, dobry mecz przeplatają trochę słabszym, wygraną z remisem. Jednak mimo wszystko pod koniec plasują się w górnej połowie tabeli. Fiorentina dysponuje dobrymi zawodnikami z przodu i w środku pola (może w końcu szansę gry dostanie Rafał Wolski?). Jest tam duża konkurencja, dlatego każdy wychodząc na boisko, gryzie trawę i nie odpuszcza, żeby wywalczyć miejsce w podstawowej 11.
W tym meczu typuje zwycięstwo gospodarzy, prawdopodobnie skromne, jednobramkowe.
Granada - Real Madrid
Tutaj chyba nie trzeba za bardzo się rozpisywać. Real powinien spokojnie pokonac swojego dzisiejszego rywala. Jednak, jak to już bywa z drużyną z Santiago Bernabeu, nie jest to wcale takie pewne. Podopieczni Mourinho męczyli się z Betisem, przegrywając 1;0 doprowadzili do remisu. Taki wynik utrzymywał się przez dłuższy czas, jednak w końcu udało im się wbić piłkę do siatki i ostatecznie (chyba niezasłużenie) wygrali 2:1. Myślę jednak, że w tym spotkaniu będą chcieli zmazać plamę z ostatniego ligowego spotkania (w międzyczasie rozegrali jeszcze mecz z Al-Sadd, zwyciężając 5;0) i zdołają wygrać w dzisiejszym spotkaniu. Jakby nie było, ostatni mecz przegrali z Boussią Dortmund, 24.04 w
LM, dlatego w tym spotkaniu stawiam na gości.