????
Krka - Union Olimpija 1.40
Wenezuela (+1,5) -
Hiszpania (-1,5) 2.05
AKO: 2.86
Stawka: 50 PLN
Ew. wygrana: 143.50 PLN
Bukmacher: Bet365
Dosyć odważnie, ale i mocno zagrane. Najpierw Krka. Gospodarze jak i Union to dwie najlepsze drużyny w słoweńskiej lidze koszykówki. Krka przegrała tylko jedno spotkanie w kończącym się sezonie, dodam tylko, że było to ostatnie spotkanie, kiedy mieli zapewnione pierwsze miejsce i jest najpoważniejszym kandydatem do zwycięstwa w rozgrywkach. Do rzeczy. Rywalizacja finałowa, stan 1-1. Krka w pierwszym meczu rozjechała Union aż 78-55, a na wyjeździe przegrała tylko 61-59. Widać więc, że to Krka jest drużyną silniejszą, która u siebie z pewnością wygra. Obie drużyny spotkały się w tym sezonie siedem razy, Krka wygrała aż 5-krotnie. Dzisiaj nie widzę nic innego, niż zwycięstwo gospodarzy.
Wahałem się, czy zagrać na Hiszpanów. Zaskoczyli mnie determinacją i spokojem w spotkaniu z
USA, gdzie myślałem, że po ciężkim sezonie te mecze
towarzyskie sobie odpuszczą. Jednak nie i dzisiaj wydaje się, że również nie odpuszczą. Hiszpanie zagrają w prawie najsilniejszym ustawieniu, w pierwszym składzie zagrać ma Torres, Silva, Iniesta, Xavi, Negredo, Iraola. Wenezuela przygotowuje się do Copa America, a dzisiaj wystąpi bez najlepszego zawodnika Rondona, który gra w hiszpańskiej Maladze. Po tym, co zobaczyłem w spotkaniu z
USA, uważam, ze Hiszpanie i tym razem nie odpuszczą, będą mieli ciągle piłkę przy nodze i pokonają Wenezuelę przynajmniej dwiema bramkami.