Kompletnie nie rozumiem pary Ammann -
Kraus.
Szwajcar zawalił igrzyska olimpijskie, pokazując że jest kompletnie pod formą.
Drugi z kolei w druzynówce mocno przyczynił się do złota Niemców w "indywidualnym" (w drużynówce) był 5 oddał 2 b. dobre skoki na 136,5 i 134,5m. Ustępując tylko takim asom jak
Stoch (2x złoto),
Prevec (srebro ma normalnej, brąz na dużej),
Bardal (brąz na normalnej),
Kasai (srebro na dużej).
W konkursie indywidualnym też był na wysokim 6 miejscu. Tym razem poza medalistami przed nim był
Freund (za
Bardala) oraz
Fannemel. Dwa równie dobre skoki 131m i 140m.
Ammanna próżno szukać w pierwszej 20stce. Najlepszy skok Szwajcara był tak samo długi jak najgorszy skok Niemca wynosił 131m. Za Ammannem jedynie na + może być jego pozycja w klasyfikacji PŚ.
Krausa zestawiłbym w parze z
Thomas Diethart albo
Andreas Wellinger, to by było bardziej adekwatne do formy zawodników. Bukmacherzy zasugerowali się słabymi skokami w treningach i kwalach obydwu. Zarówno jeden jak i drugi oddali słabe skoki. O ile u Krausa wiem, że to luźne podejście do zawodów, a nie brak formy.
Reasumując
Kraus - Ammann @1,909 marathon to dla mnie promocja.
Kraus - Ammann @1,95 w
Bwin
Drugą parę jaką wybrałem to:
Neumayer, Michael - Vassiliev, Dmitri @1,72 marathon
Niemca nie zobaczyliśmy w Soczi, to nie znaczy że zapomniał jak się skacze. Nie pojechał na igrzyska tylko dlatego, że
Niemcy mają mocny zespół i dla kogoś musiało zabraknąć miejsca. Postawiono na Freitaga, jak się później okazało nie słusznie. Jak dla mnie Michael jest na tą chwilę 5-7 skoczkiem Niemieckim. Vassiliev za to jest najlepszy z Rosjan. Jaka jest różnica między oba federacjami wszyscy wiemy. Rosjanie przygotowywali cykl treningowy tak by wyskoczyć z formą w Soczi, wyszło jak wyszło. Jeśli najlepszy zawodnik gospodarzy notuje wyniki na poziomie 20-30 miejsca to oznacza, że są słabo przygotowani.
Forma Niemca jest porównywalna, stawiam na niego bo wiem, że ma coś do udowodnienia sobie, trenerowi i kibicom. Nie spodziewałbym się po nim jakieś rewelacji, ale uważam że miejsce w przedziale 18-24 jest w jego zasięgu.
Sugeruje stawkę skromną.
Bardal na podium @3,0
Betsafe
Widzę tutaj value. Są 2 miejsca na podium wolne (jedno zajmuje
Kamil). O pozostałe 2 powalczą
Prevec, Kasai, Bardal, Freud. Schlierenzauer według mnie wyskoczy z formą w lotach narciarskich. Mamy 4 zawodników, a dwa miejsca 50-50 a kurs @3,0 warto złapać. Jak kto woli można pobrać
Kasai też po @3.0. Zastanawiałem się nad Japończykiem, ale ostatecznie zaryzykuje przedstawiciela "gospodarzy". (chodzi mi o cykl Skandynawski, żeby nie było że Andreas to Szwed)
Kraus - Ammann @1,909 marathon 200j
Kraus - Ammann @1,95 bwin 100j
Neumayer, Michael - Vassiliev, Dmitri @1,72 marathon 40j
Bardal podium @3,0 betsafe 20j
Kraus - Ammann @1,909 +
Neumayer, Michael - Vassiliev, Dmitri marathon @3,28 40j
Stoch wygra @1,89 marathon 100j