1.

Los Angeles Lakers @ Golden State Warriors
OVER 202,5 [1.91]
Miami Heat @ Philadelphia 76ers [1.10]

AKO: 2.10
7/10
7j
Over w meczu Lakers z GSW to moim zdaniem najrozsądniejszy wybór tej nocy. Goscie b2b po wczorajszym niespodziewanym zwycięstwie z LAC w którym rzucili 116 punktów(z czego ponad 70 z ławki). Dzisiaj takiego wyniku nie powtórzą ale dzięki swojemu run & gun spokojnie ponad 100 punktów powinni zdobyć. Dodatkowo taki szybki system gry sprzyja młodej drużynie Warriors ktora na pewno będzie chciała pokazać się jak najlepiej w season openerze przed własna publicznością która jest jedna z najbardziej energicznych w całej lidze. Lakers maja bardzo słaba obronę, w zeszłym sezonie mimo posiadania jednego z najlepszych wysokich obrońców w lidze Dwighta Howarda pozwalali rywalom na zdobycie średnio 101 punktów na mecz co było 22 wynikiem w NBA(dodam ze atak GSW był jednym z najlepszych) Liczę ze Curry, Thompson, Lee czy Iguodala skrzętnie wykorzystają braki defensywne gości i godnie zaprezentują się w pierwszym meczu sezonu. Ja zagrałem to już wczoraj, obecnie linia trochę urosła, ale i tak polecam typ, spodziewam się około 210 punktów w tym ciekawym spotkaniu. Steph Curry FTW!

Heat jako dodatek, bo tak jak pisałem wcześniej nie mogę grac singli, spokojne zwycięstwo ze słabiutkimi 76ers, niczego innego w tym meczu być nie może.
2.
Portland Trail Blazers(-5,5) @ Phoenix Suns [1.91]
Oklahoma City Thunder @ Utah Jazz [1.40]

AKO: 2.67
5/10
5j
Popieram typ na Portland, Phoenix w tym sezonie będą jednym z chłopców do bicia. Słaba s5, brak doświadczenia i ogrania z ławki(w tym meczu dodatkowo bez zawieszonego Markieffa Morrisa i kontuzjowanego Okafora). Z drugiej strony gdy popatrzymy na gości mamy bardzo mocna, wyrównana s5 (Lillard, Matthews, Batum, Aldridge i Robin Lopez), wreszcie wzmocniona ławka (m.in. Mo Williams, Dorrel Wright czy 5 wybór w 2012 drafcie Thomas Robinson). Nie widzę tu nic innego niż zwycięstwo Trail Blazers w tym pierwszym meczu sezonu.
Drugi mecz dość podobny jeśli chodzi o zestawienia kadrowe obu drużyn(duza przewaga OKC), gdyby grał Westbrook to kurs byłby w okolicach 1.20. Oklahoma i Kevin Durant meczów z takimi drużynami jak Jazz w obecnym składzie nie powinni przegrywać.
3.

Indiana Pacers @ New Orleans Pelicans
OVER 187 [1.91]

Orlando Magic @
Minnesota Timberwolves [1.17]

AKO: 2.23
3/10
3j