cytat z dnia 22 marca 2020 11:22 przez zloty5oTrzeba się na
trading na
Forex przebrazowac już tydzień tłukę podstawy do głowy ale po x lat w bukmacherce ciężko się przestawić a coś mi się zdaje że szybko na boiska nie wybiegną chociaż telewizja buki i inne osoby związane z branżą bedo cisnoc to strach w głowach będzie u zawodnikow
widzę że grubo idziesz
. Każdy opcja zarobku w sumie jest dobra. Byleby na koncie czy w skarpecie się zgadzało $.
Wracając jednak do covid19. Świat nie był przygotowany na pandamię, mimo tego iż w Marcu 2019r w Chinach wyszedł raport w którym ostrzegali przed możliwa epidemią / pandemia w najbliższym czasie. Sami sobie jesteśmy winni, a niestety najgorsze dopiero idzie i to nie żarty. Czy w ogóle uda się pozbyć virusa - nie wiadomo. Jest zbyt dużo niewiadomych i... tępych ludzi którzy olewają sprawę myśląc iż są młodzi/wysportowani to virus ich nie ruszy. Ok ich może nie ruszy (przejdą łagodnie lub bezobjawowo), ale to ze zarażą innych bliskich wokół to mały szczegół. On przeżyje, ale po 50tce osoby lecą po 2-3 dniach bez żadnych szans ratunku praktycznie. Statystki nie kłamią, a mam wrażenie że są zatajane... Co będzie i jak za miesiąc dwa ciężko przewidzieć, aczkolwiek ja również uważam że aby nieliczne ligi spróbują wrócić do gry - z niewiadomym zresztą skutkiem.
Jak już zauważyłeś wszystko opiera się o kasę. Będą cisnąć na powrót, może niektórym się uda przy pustych trybunach, ale nie prędko według mnie - koniec kwietnia to wersja bardzo optymistyczna. Nie ma co się oszukiwać, ale virus dopiero wchodzi w fazę zniszczenia a najbliższe 1-2 miesiące będą decydujące.
Widziałeś w necie jak dziennikarzom sportowym brak meczy? (Borek itd) :-D To już jest we krwi.
Ciężko się dostosować do obecnej sytuacji, ale z drugiej strony to wyjątkowy i trudny czas dla wszystkich, nie zdarza się często.. Niektórym ciężko to pojać. W sumie mamy wybór: zachorować ( wtedy może przeżyje lub nie, ewentualnie uśmierce kogoś z bliskich), lub przetrwać w domu w mękach (czytaj z nudów) i żyć dalej na tym świecie. Jak słyszę o psycholach, którzy są zakażeni, przebywają w szpitalu z którego próbują uciec to od razu przychodzi na myśl... krzesło elektryczne. Po sprawie. Rumuni już u siebie wprowadzili 15 lat więzienia, nadal mało według mnie. Świadome zarażenie (będąc zarażonym) to prawie jak kosa w plecy innej osobie. Może trochę to inaczej wygląda. Skutek ten sam - śmierć.
Przy większym szczęściu wyzdrowienie. Dobra starczy bo można tak pisać godzinami, a szkoda zdrowia. Jaja dopiero będą jak do wyborów pisowcy zezwolą - wszystko aby wykorzystać szansę na następną kadencję - po trupach do celu. Starczy bo polityki lepiej nie zaczynam tutaj.
Czas coś pograć jeszcze.