>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

TYPY - King Of Tennis

king-of-tennis 73

king-of-tennis

Użytkownik
Simona Halep - Sloane Stephens
Typ: Simona Halep ✅ ✅ ✅
Kurs: 1.33
Bukmacher: Bet365

Czas na ostatni ćwierćfinał turnieju WTA w Miami. Zdecydowanym faworytem jest Rumunka, co do tego nie ma nikt wątpliwości. W sezon weszła bardzo dobrze wygrywając Indian Wells i turniej w Dubaju. Teraz przyszedł czas na Miami, gdzie gra jak z nut. Nie pozostawia po swoich zawodniczkach suchej nitki. Począwszy od Jankovic, Giorgi, Vaidisova po Pennette, każdą ogrywała bez większych problemów. Według mnie, teraz będzie miała łatwiejsze zadanie. Stephens jest młodziutką Amerykanką, która w przyszłości namiesza w WTA, ale jeszcze nie teraz.
Przejdźmy teraz do Stephens. W swoim rodzimym kraju zaszła już bardzo daleko. Dla niej ćwierćfinał jest niebywałym osiągnięciem. Myślę, że na Halep jest jeszcze za wcześnie. Musi nabrać pewności siebie. Mimo, że gra dobrze, regularnie to Simona jest trzecią rakietą świata, mówi to samo za siebie.
Obstawiam tutaj łatwe zwycięstwo faworyta, czyli Simony Halep.​

king-of-tennis 73

king-of-tennis

Użytkownik
Carla Suarez Navarro - Andrea Patkovic
Typ: Carla Suarez Navarro ✅ ✅ ✅
Kurs: 1.61

W pierwszym półfinale turnieju w Miami zobaczymy Carle Suarez Navarro oraz Andree Petkovic. Spotkanie zapowiada się niezmiernie ciekawie, ponieważ obie zawodniczki prezentują dobrą formę, lecz myślę że z mała przewagą dla zawodniczki z Półwyspu Iberyjskiego.
Zacznijmy od Hiszpanki. Na drodze do półfinału musiała sprostać solidnym zawodniczkom. Począwszy od Cornet, Radwańskiej i starszej z sióstr Williams. Z Alizą Cornet poradziła sobie łatwo, natomiast w każdym pozostałym spotkaniu rozegrała trójsetówkę. Tak, wiem, nie wymieniłem pierwszej przeciwniczki Carli - Voegle, lecz ona nie sprawiła kompletnie żadnych kłopotów, więc jest to zbędne. Suarez Navarro gra bardzo ofensywnie, lecz w obronie radzi sobie równie dobrze. Poza tym, że operuje bardzo dobry backhandem, to również przy siatce sprawia niemałe problemy swoim przeciwniczkom.
Czas na Adree Petkovic. Jak dla mnie, nie prezentuje tak dobrego tenisa jak jej przeciwniczka. Jej rywalki popełniały masę błędów przez co ułatwiły zadanie Petkovic. Andrea pokonała McHale, Mladenovic, Makarovą oraz Pliskovą. Z każda z nich poradziła sobie w dwóch setach. Mimo to, teraz już nie będzie miała łatwego zadania. Na przeciw niej, stanie solidna i równa Hiszpanka.
W tym spotkaniu widzę tylko jednego faworyta - Carle Suarez Navarro. Polecam szybko zagrać, ponieważ kursy na Hiszpankę powoli spadają.​

Otrzymane punkty reputacji: +2
king-of-tennis 73

king-of-tennis

Użytkownik
Martina Hingis/Sania Mirza - Timea Babos/Kristina Mladenovic
Typ: Martina Hingis/Sania Mirza ✅ ✅ ✅
Kurs: 1.40

Czas na ostatni półfinał żeńskiego debla. Zagra w nim para Martina Hingis/Sania Mirza oraz Timea Babos/Kristina Mladenovic. Pierwsza para jest w gazie. Indian Wells wygrały bez większych problemów (dodam - bez straty seta). Teraz sytuacja powoli się powtarza. Swoje dotychczasowe spotkania wygrywały pewnie, bez straty seta. Jedynie z deblem Gabriela Dabrowski/Alicja Rosolska, miały niewielkie problemy w pierwszym secie. Później, wszystko wróciło do normy i wygrały swoje spotkanie. Natomiast druga para w tym meczu, wygrała turniej w Dubaju pokonując w finale parę Garbine Muguruza/Carla Suarez Navarro, dość łatwo - 6:3 6:2. Następnie w Monterrey oraz w turnieju Indian Wells odpadły już w pierwszej rundzie. W Miami powoli rozwijają swoje skrzydła. Po pierwszym, bardzo trudnym meczu z Kimiko Date-Krumm/Karolina Pliskova, gładko pokonywały następne swoje przeciwniczki. Teraz przyjdzie im się zmierzyć z bardzo regularnym i pewnie grającym deblem. To nie będzie należeć do łatwych zadań. Myślę, iż Martina Hingis wraz Sania Mirza wygrają to spotkanie i skupią się na finale.​

king-of-tennis 73

king-of-tennis

Użytkownik
Andy Murray - Tomas Berdych ✅ ✅ ✅
Typ: Andy Murray
Kurs: 1.53

USA, Miami - jest to jednej z najważniejszych turniejów Murraya w jego kalendarzu. Triumfował już tutaj kilka razy, co może wskazywać na to, że ma parcie na wygranie tego turnieju. Zanim znalazł się w półfinale pokonał Younga, Giraldo - bez najmniejszych problemów, dopiero przy Andersonie i Thiemie pojawiły się niewielkie problemy, ale mimo to Andy rozstrzygnął spotkanie na swoją korzyść. Teraz powinno być podobnie.
Berdych na swojej drodze największe problemy miał Tomiciem, kiedy w tamtej fazie turnieju mógł się już pakować do domu. Następnie pewnie wygrał pierwszego seta z Monfilsem i w połowie drugiego seta Francuz skreczował. Ostatni mecz rozegrał z Monaco. Argentyńczyk nie należy do zawodników z największej, światowej klasy przez co pokonał go bez najmniejszych kłopotów. Trzeba zaznaczyć, że Berdych miewa problemy z koncentracją. Daje to o sobie znać zwłaszcza w ważnych meczach kiedy gra z zawodnikami światowej czołówki (Murray do takowej należy). Wszystko wskazuje na to, że Murray pokona Tomasa i zawita do wielkiego finału.​

king-of-tennis 73

king-of-tennis

Użytkownik
Mike Bryan/Bob Bryan - Vasek Pospisil/Jack Sock
Typ: Mike Bryan/Bob Bryan ✅ ✅ ✅
Kurs: 1.50

Mecz finałowy męskiego debla w Miami. Zapowiada się niezwykle ciekawie, ponieważ spotkają się w nim dwie najlepsze pary światowego rankingu. Bracia Bryan - para numer jeden, co do tego nie ma nikt wątpliwości. Ostatnio z turnieju wyrzucili Isner/Querrey oraz Chardy/Anderson. Wszyscy wiedzą, jakim serwisem dysponują Ci zawodnicy. W tym momencie nasuwa się wniosek - Mike wraz z Bobem, nie mają problemu z przełamywaniem silnego serwisu. Początkowe wygrane odnieśli ze słabymi rywalami. Nie ma sensu wracać do tamtych meczy. Na przeciw nim duet, który gra ze sobą od &quot;nie dawna&quot; (porównując do Mika i Bryana). Mimo to, niesamowicie się rozumieją. Wyrzucili z turnieju Melo/Soares oraz Draganja/Kontinen. Ci pierwsi byli niesamowicie mocni w tym turnieju. Z stratą jednego seta, debel Vaska i Jacka przechylili szalę na swoją korzyść. Analizując ten mecz, trzeba zaznaczyć, że te dwie pary spotkały się ze sobą w turnieju Indian Wells. Wtedy, Pospisil i Sock odprawili braci z kwitkiem już w ćwierćfinale. Myślę, że dzisiaj to para amerykańska będzie świętować kolejny tytuł. Na pewno mają chęć zrewanżować się za Indian Wells.​

king-of-tennis 73

king-of-tennis

Użytkownik
Urszula Radwańska - Elizaveta Kulichkova
Typ: Urszula Radwańska ⛔ ⛔ ⛔

Kolejny dzień w Katowicach. Z dzisiejszej listy spotkań wybrałem mecz pomiędzy naszą rodaczką, a zawodniczką z Rosji. Elizaveta rozegrała już swoje pierwsze spotkanie w tym turnieju. Zakończyło się niekorzystnym dla niej wynikiem - przegrała 2:1. Urszula przed tym turniejem grała w Miami. W drodze do 1/32 wygrała z Witthoeft, Konjuh, bez straty seta (przypomne, są to zawodniczki z pierwszej 100 rankingu WTA), później z Vandeweghe z niewielkimi problemami (37 w rankingu). W 1/32 uległa starszej ze sióstr Williams. Kulichkova nie jest to jakaś wymagająca przeciwniczka. Poziomem odbiega od naszej zawodniczki. Przy tym spotkaniu, trzeba również zaznaczyć, że motorem napędowym Radwańskiej jest publiczność. W końcu gra w swoim kraju, dla swojej publiczności. Na pewno będzie zmotywowana oraz przygotowana na tej turniej. Według mnie Urszula odprawi swoją przeciwniczkę do domu. Przewiduje łatwe spotkanie bez większych problemów.​

king-of-tennis 73

king-of-tennis

Użytkownik
Richard Gasquet - Guillermo Garcia Lopez
Typ: Guillermo Garcia Lopez
Kurs: 2.62

Kolejny etap turnieju na kortach w Portugalii. W półfinale owego turnieju spotka się Francuz - Richard Gasquet oraz reprezentant Hiszpanii - Guillermo Garcia Lopez. Mecz zapowiada się dość ciekawie, ponieważ obaj panowie prezentują solidny tenis. Przejdźmy do analizy zawodników.
Gasquet w ostatnim meczu z Almagro miał problemy w końcówce pierwszego seta. Gdyby Hiszpan utrzymał swoje ostatnie podanie, kto wie jak potoczyłby się ten mecz. W poprzednich meczach Richard nie pozostawiał po swoich przeciwnikach żadnych złudzeń. Oczywiście, Matosevic oraz De Sheeper nie należą do zawodników z najwyższej półki tenisa ziemnego. Z tego też powodu Francuz pewnie i szybko uporał się z rywalami.
Garcia Lopez, Hiszpan - reprezentant kraju, który króluje na kortach ziemnych. Pierwszy mecz w turnieju rozegrał z Carballes Baena, który kompletnie sobie nie poradził i przegrał w dwóch szybkich setach. Kolejnym rywalem był Kevin Anderson, który sprawił problemy Hiszpanowi. Lecz wszystko poszło po myśli Lopeza, gdzie w ostatnim secie ograł Kevina 6:1. Ostatnim przeciwnikiem był Coric. Hiszpan pierwszego seta wygrał pewnie, natomiast w drugim pojawiły się dość duże problemy. Przy wyniku 1:5 Garcia Lopez doprowadził do Tie Breaka, którego następnie wygrał.
Nie zanosi się na łatwy mecz dla obu zawodników. To będzie wojna, która według mnie wygra Guillermo Garcia Lopez.​

king-of-tennis 73

king-of-tennis

Użytkownik
Bernard Tomic - Dominic Thiem
Typ: Dominic Thiem ✅ ✅ ✅

Jak dla mnie Thiem osiągnie kolejny tytuł ATP. Mimo tego, że będzie to jego 14 mecz w ciągu 18 dni i na pewno odczuwa , to na pewno da z siebie wszystko i wykrzesa jeszcze troche siły do walki. Nie ukrywajmy, Dominic jest w bardzo dobrej formie. W Acapulco pozamiatał Dimitrova i później Querreya. Nie dał im większych szans. Kontrolował mecz od samego początku do końca. Jest konsekwetny i precyzyjny. Teraz przyjdzie mu się mierzyć z pogromcą Dolgopolova. Chyba większość z nas jest zdziwiona tym faktem, że to nie Ukrainiec zagra w finale. Niestety, brakowało mu tego czegoś. Po pierwszym dobrym secie, coś się zepsuło i Tomic przejął kontrolę. Taka sytuacja nie będzie miała miejsca z Thiemem. Według mnie w tym finale jest tylko jeden faworyt, jest nim - Dominic Thiem. Kurs nie jest wyśmienity, ale też nie najgorzy. Warto pograć. Powodzenia !​

king-of-tennis 73

king-of-tennis

Użytkownik
Pablo Cuevas - Pablo Carreno-Busta
Typ: Pablo Cuevas ✅ ✅ ✅
Kurs: 1.44

Finały ATP 250 w Sao Paulo. Na przeciwko siebie Urugwajczyk (27 miejsce ATP) oraz Hiszpan (67 miejsce ATP). Pablo, przed tym turniejem wygrał w Rio de Janeiro, pokonując między innymi Delbonisa oraz Nadala. Ponadto, pokonał Bagnisa (2:0), Monteiro (2:0) oraz Pelle w finale (2:1). Są to gracze, którzy są znani z dobrej gry na ziemnej nawierzchni. Patrząc na jego wyniki w tym turnieju. Miał problemy tylko z młodym Monteiro, bowiem rozegrał z nim trzy sety. Z resztą zawodników uporał się bez problemów, w dwóch setach. Kolejnym argumentem przemawiającym z Cuevasem jest jego tegoroczny bilans. Mianowicie, wynosi on 10/1 ! Mówi to samo za siebie. Co do Hiszpana. W tym turnieju wygrywał między innymi z Ramosem, Gimeno-Traverem, Carballesem Baena oraz w półfinale z Cervantesem. To ostatnie zwycięstwo przyszło mu bardzo łatwo. Zmiótł swojego rywala z kortu. Szybkie dwa sety: 6:1 6:1. W Rio de Janeiro, Pablo odpadł już w pierwszej rundzie z Nadalem. Mimo dobrych wyników, oraz mojej sympatii do tego zawodnika nie widzę dla niego szans w starciu z Urugwajczykiem. Podsumowując, młody Hiszpan miałby zatrzymać zdeterminowanego Cuevasa? Nie sądzę. Trzeba również zaznaczyć, że rok temu Pablo triumfował w tym turnieju. Jestem pewien, że chce powtórzyć ten wynik i zrobi wszystko aby tak się stało. Powodzenia !​

king-of-tennis 73

king-of-tennis

Użytkownik
Paul-Henri Mathieu - Nikola Mektic
Typ: 2:0
Kurs: 1.72

W dzisiejszym dniu postanowiłem zainestować troszkę gotówki w challenger Quimper, a dokładniej półfinałowe spotkanie pomiędzy tymi dżentelmenami. Innymi słowy mówiąc, 69 rakieta rankingu ATP oraz 369. Mathieu w tym sezonie na nawierzchni twardej spisuje się na prawdę bardzo dobrze. W tym turnieju pokonał już Sijslinga, Setkica oraz Millota. W poprzednim turnieju na tej samej nawierzchni odpadł dopiero w finale z Gasuqet. Pokonał tam między innymi Ymera, Zvereva, Millmana oraz Paire. Co do jego przeciwnika, w poprzedniej rundzie pokonał Kamke, jest to zwycięstwo, które na pewno trzeba odnotować. Trzy setowy pojedynek, po pierwszym przegranym Mektic odrodził się i pokonał Niemca. Nie widzę w tym spotkaniu większych szans na zwycięstwo, a nawet na ugranie seta przez Chorwata. Dla mnie Mathieu, łatwo przejdzie Nikole 2:0. Powodzenia !​

Do góry Bottom