No, obijałem się trochę ostatnio ale są finały więc postaram się przekazać Wam moje zdanie na ich temat.
Kobiety:
WTA Antwerpia (nawierzchnia: Greenset; pula: 600 000$)
J.Henin-
K.Knapp 6.5
Nie lubie dominacji w tenisie. Denerwowało mnie ciągłę wygrywanie Fedexa. Teraz denerwuje mnie Henin chociaż piekna Maria ostatnio ja pokonała. No ale dlaczego Knapp? Otóż, dwie młode: Pironkova i Bacsinsky potrafiły urwac Justynie seta. Może Włoszce uda się wygrać dwa...
WTA Vina Del Mar (nawierzchnia: clay; pula: 200 000 $)
F.Pennetta-K.Zakopalova
1.33
Widać, że Flavia dobrze czuje się na cegle i pewnie zmierza po zwycięstwo w turnieju. Nie znam obydwu zbyt dobrze ale stawiam tutaj na te bardziej doświadczoną.
Mężczyźni:
ATP-Marsylia (nawierzchnia: hard; pula: 600 000$)
A.Murray-
M.Ancic 2.33
Wielki Mario powrócił. To widać po ostatnich meczach. Wreszcie się wykurował, odpowiednio roztrenował i teraz będzie w czołówce
ATP. Na otwarcie rozprawił sie z rewelacyjnym Tsongą. W między czasie trzysetówka, z solidnym Soderlingiem, który tez chyba po mału wraca. No i wczoraj głdkie 2-0 z Bagietą, nic dodać nic ująć. Według mnie tu moze być 2-0 dla Mario. Murray jest mocny ale chyba słaby psychicznie, Mario to taki trochę rzemieślnik momentami. Swą grę opiera głównie na serwisie chociaz niejednego zaskakuje także dużą szybkością jak na ten wzrost. Może wygląda trochę jak Karlovic ale gra o niebo lepiej. Myślę, że serwisem tak zniechęci do gry młodego Szkota, że ten nie będzie w stanie zagrać dobrego returnu. A wtedy Mario będzie wszystko gładko kończył. Jest to najciekawszy z dzisiejszych finałów. Nie ukrywam także, że lubię Chorwata, no ale Andego tez lubię. Mario jest w tym meczu faworytem i cieszy mnie, że buki go nie doceniają.... jeszcze ????
ATP Costa do Sauipe (nawierzchnia: clay; pula: 456 000 $)
N.Almagro-C.Moya
1.55
Podobnie jak buki, ja faworyzuję tutaj tego młodszego. Nicolas lepiej prezentuje się w tym turnieju. Męczył sie tylko z Volandrim, ktry chyba także, żaczyna grać lepiej. Moya wymęczył dojście do tego finału. Grał wiele trzysetówek. Dzisiaj zmęczenie da znac o sobie, a młodszy Almagra to wykorzysta. Typuje gładkie 2-0.
ATP Delray Beach (nawierzchnia: hard; pula: 416 000 $)
J.Blake-
K.Nishikori 1.18 ? 4.39 ?
Kurs mały ale faworyt nie powinien zawieźć, chociaż.... Ten Japończyk jest nieobliczalny, hmm moze jednak 2???
kursy z betgun
Debli nie opisuje, bo się nie znam chociaż zagrałem Damm'a/Viznera