Konkurs o MŚ na skoczni normalnej:
Kraft - Żyła 2 @ 3,04 @ STS
Kraftowi udał się tu jeden skok z pięciu i serio taki kurs na Żyłe, który skacze tu znakomicie jak na treningi?
Polacy tą skocznie bardzo lubią, często tu trenują i widać to po treningach, gdzie Stoch i Wąsek się odbudowują, a Żyła, który przeważnie się nie skupia na treningach, skakał bardzo dobrze i równo. W kwalach był nieco dalej, stąd ten kurs ale ponoć wybił się za wcześnie. Myślę, że na
konkurs się zmotywuje i skoczy swoje dobre skoki. Mimimum to co w treningach, a sądzę że coś jeszcze dołoży. Uważam, że miejsca 3-6 są w zasięgu w jego przypadku. Na potwierdzenie na samym dole uśredniająca tabelka wszystkich tutaj skoków.
Kraft za to skakał tutaj przeciętnie (w okolice miejsca 12) i udał mu się jeden skok. Kraft w tym sezonie jest nierówny i nawet jak w jeden dzień walczy o wygraną to w drugi może być 16ty. Zatem widzę tu sporą szanse, że choć jeden skok się nie uda. A nawet jakby udały się dwa dobre, to Piotrek swoimi dobrymi i tak z nim powalczy.
Z innych ciekawych typów również polecam:
Żyła 1-6 @ 2,75 @ STS
Zniszczoł - Wąsek 2 @ 2,20 @ betx
Tutaj też odsyłam do tabelki niżej, gdzie widać, że to Wąsek skacze tutaj lepiej, nie Zniszczoł. DOdatkowo Zniszczoł raczej w konkursie się pogarsza względem treningów (słaba psycha), a Wąsek odwrotnie. W okolicach
TCS jak skakał dobrze treningi skakał na poziomie 30 miejsca a
konkurs 15tka w zasięgu.
Kytosaho - Sundal 2 @ 2,00 @ betx
Wiem, że Sundal lubi zawalić
konkurs i mało kiedy powtarza dobre treningi. Ale Kytosaho to jednak max poziom miejsca 25-35, a Sundal najlepsze skoki tu miał na top 10, a przy gorszych skakał właśnie w rejon 25-35. Liczę choć na jedną nie zawaloną próbę, co powinno wystarczyć.
Tschofenig - Geiger 1 @ 1,75 @ Totalbet
Po raz kolejny odsyłam do tabelki niżej. Austriak jest tu czarnym koniem i regularnie skaczę w okolicę TOP6. Za to Geigerowi udał się tylko jeden skok z 5. Myślę, że nawet jak to miewa w zwyczaju zmotywuje się na
konkurs, to raz coś delikatnie nie wyjdzie i Tschofenig powinien wtedy wyraźnie wygrać w tej parze.
Lanisek wygra @ 3,00 @ Fortuna
No czekają Słoweńcy coś długo na Mistrza Świata. Kiedy jak nie dzisiaj u siebie, kiedy Kubacki niedysponowany, Granerudowi coś małe nie leżą, a Lanisek aż tak wymiata. Coś czuje że to wytrzyma i wygra, a kurs mega atrakcyjny.
Stoch - Jelar @ 1,62 @ Totalbet
Stoch się odbudowuje, a Jelar nie skaczę tu dobrze. W tabelce niżej przegrywa z Kamilem, a doszła do tego wczorajsza kontuzja przy lądowaniu. Może nie być przez to w optymalnej dyspozycji i liczę, że Kamil w tej parze nie będzie miał problemów.
W związku z powyższym takie kupony jak niżej:
Kraft - Żyła 2 @ 3,04 @ 70j @
STS
Żyła 1-6 @ 2,75 @ 55j @
STS
Zniszczoł - Wąsek 2 @ 2,20 @
betx
Kytosaho - Sundal 2 @ 2,00 @
betx
AKO 4,40 @ 60 @ betx
Tschofenig - Geiger 1 @ 1,75 @
Totalbet