Piłka Nożna,
Copa Libertadores
Godzina 3:00
Tigres - River Plate
Typ : River Plate @ 2,88 b365
Wczorajszej nocy San Jose zremisowało 1:1 z Juan Aurich co sprawiło, że tabela w tej grupie wygląda tak :
1. Tigres 10pkt
2. Juan Aurich 6pkt
------------------------
3. San Jose 4pkt
4. River 3pkt
Dzisiejszy mecz Tigres z River zakończy 5 kolejkę w tej grupie. więc do rozegrania zostana jeszcze mecze Juan Aurich - Tigres i River - San Jose.
To wszystko powoduje, że dzisiejsze starcie dla River Plate jest z serii "być albo nie być".
Do tej pory mieli sporo pecha w tych rozgrywkach. Nie udało się wygrać meczu u siebie z Juan Aurich gdzie sytuacji było bez liku, zremisowali też z Tigres u siebie gdzie również przewaga duża i sytuacji sporo.
River Plate więc na musiku, dla mnie to czołowa ekipa na kontynencie, grają dobrze, niezły skład, dobry trener, wyniki w lidze argentyńskiej bardzo dobre, przecież wygrali
Copa Sudamericana, poprawili tryumfem w Recopa Sudamericana w tym roku nad San Lorenzo, a czegoś brakuje w
Copa Libertadores, ale dziś nie ma już miejsca na margines błędu. Owszem remis jeszcze nie przekreśla ich szans dziś, ale wtedy już wszystko będzie w rękach piłkarzy Juan Aurich w ostatniej kolejce...
River w ostatniej kolejce w klasyku przeciwko San Lorenzo wystawili mocno zmieniony skład do tego jaki zagra dzisiaj (pisałem o tym tu ->
http://forum.bukmacherskie.com/f43/f...ml#post5270006)
River tam wygrało 1:0 po golu niezawodnego Carlosa Sancheza, niezawodny w decydujacych meczach jest, i ma jakiś patent na San Lorenzo chyba bo strzelał im też gole w meczach o Recopa Sudamericana.
Dziś więc kibice River licza na Sancheza znowu, obok niego zagrać ma Pischulichi, z jednej strony dobrze, ale z drugiej szkoda, że od początku nie zobaczymy Gonzalo Pity Martineza, mam dużą słabość do niego, patrzeć na jego grę to po prostu przyjemność! Perełka argentyńskiej piłki bez dwóch zdań. Kto jeszcze go nie widział w akcji to czym prędzej powinien uzupełnić braki
No, ale jest dziś gotowy Teo Gutierrez, który odpoczywał w lidze i dziś gotowy do bojowego zadania.
Tigres już ma zapewniony awans do kolejnej fazy, ale to też nie jest powód, że dziś odpuszcza sobie ten mecz. Bo walczy o rozstawienie, a w fazie pucharowej w Libertadores jest tak, że bierze się pod uwagę dorobek punktowy zespołów po fazie grupowej i robi tabelkę zespołów z miejscami i wtedy 1 gra z 16, 2 z 15 itd. Ponadto zawodnicy i szkoleniowcy Tigres się wypowiadają, że w ich dobrym interesie leży wyeliminowanie River z rozgrywek już teraz, by nie musieli się z nimi potem ewentualnie mierzyć w fazie pucharowej.
Meksykanie zawsze dla mnie są zagadką w
Copa Libertadores. Do tej pory Tigres dobrze punktowało, ale też grupa nie porywa, San Jose i Juan Aurich to słabe zespoły (zaraz ktoś powie, że River z nimi nie wygrało ...).
Przede wszystkim w Tigres groźny jest duet napastników, Guerron + Rafael Sobis znani mi z ligi brazylijskiej. Guerron szału nie zrobił w Cruzeiro, nieco lepiej mu się wiodło w Atletico PR, ale też 8 bramek w 42 meczach wygląda blado. Sobis był we Fluminense zawsze w ostatnim czasie w cieniu. Jego szczyt formy miał miejsce dawno temu. Owszem tworzą ciekawy duet, ale nie jakiś nei wiadomo jaki.
TIGRES (MÉX): Nahuél Guzmán- José Rivas, Hugo Ayala, Jorge Torres e Israel Jiménez-Damián Alvarez, Egidio Arévalo Ríos, Jesús Dueñas y Edgar Luego- Rafael Sobis y Joffre Guerrón
RIVER PLATE (ARG): Marcelo Barovero-Gabriel Mercado(Augusto Solari), Jonatan Maidana, Germán Pezzella y Ramiro Funes Mori-Carlos Sánchez, Leonardo Ponzio y Ariel Rojas; Leonardo Pisculichi- Rodrigo Mora y Teófilo Gutierrez.
Po takim kursie ja wchodzę w wygraną River, nie wiem czy wygrają, ale spróbować trzeba po prostu bo są dobrym zespołem i ja wciaż w nich wierzę. Argentyńska liga jest obecnie chyba najlepszą na kontynencie.
100