Dyscyplina:
Tenis,
WTA Montreal
Godz: 17:00
Spotkanie: Alison Van Uytvanck - Sofya Zhuk
Typ: Sofya Zhuk dw. 2-0 w setach
Kurs: 4.50
Bukmacher:
Unibet
Analiza:
Ostatnio trochę chwaliłem, a zarazem krytykowałem młodą Zhuk
https://forum.bukmacherskie.com/threads/najlepszy_polski_typer.153026/#post-6703908 a ona zrobiła mi psikusa ... Może i dobrze, bo dziś nie grał bym Typu @ 4.44, a w typowaniu nie należy się obrażać, a tym bardziej być impulsywnym jeżeli chcemy osiągnąć regularny zysk w dłuższym okresie (betting to nie ruletka). Co zrobiła Sofya do tej pory w Montrealu ? Zrobiła dobry, zaskakujący wynik. Pokonanie Stosur, Per'y bez względu na obraz gry, jest pozytywnym osiągnięciem i dobrym prognostykiem, co do sukcesu w kolejnej grze. Widać po Zhuk, że nawierzchnia w Montrealu daje jej dużo komfortu, a ona nie ma problemu z płynną grą. Stosur & Pera to siłowe rywalki, więc to była dobra lekcja dla młodej Rosjanki. Po drugiej stronie Alison Van Uytvanck i to o nią mi głównie w tym typie chodzi. Dobrze pamiętam ostatnią grę rudowłosej Alison, jak i ostatnie starcia z twardej nawierzchni w
USA. Ostatnia gra to porażka Van Uytvanck na Wimbledon'ie z Kasatkiną. Alis zagrała dobrze pierwszy set, a później całkowicie nie wytrzymała tego spotkania emocjonalnie. Miała problem z podjęciem najprostszych decyzji i zaczęła bić głową w mur. To nie gra Kasatkiny jej zaszkodziła, a ona sama sobie (nie dało się tego oglądać). Ostatnie gry na hard court, to porażka w Miami z Agnieszką Radwańską i Julią Putintsevą na Indian Wells. Obie gry widziałem i znowu Alison momentami dobrą grę przeplatala z obrazem nędzy i rozpaczy. Jej zachowania były żenujące i kompletnie niewymuszone, jakby Van Uytvanck dopiero co pierwszy raz grała zawodowy mecz w tenisa. Alison często ma problemy z własną psychiką i w jej grze nic nie jest przewidywalnego. Co dziś może zrobić Alison w pierwszej grze na kanadyjskim korcie ? Napewno coś zaskakującego, tyle że ja nie dam się zaskoczyć ! Po wczorajszych wyczynach Julii Goerges, Caroline Dolehide, czy Luci'i Safarovej, tj zawodniczek bazujących na mocnej, płaskiej grze jestem dziś przeciwko Alison Van Uytvanck. Wymienione Panie miały duży problem z zaadoptowaniem się w nowych warunkach, więc i Belgijka będzie miała swoje problemy. Alison jest bardzo nerwowa, często podejmuje niekontrolowane, impulsywne decyzje i atakuje z nieprzygotowanej pozycji. Dziś jej forehand, szybka ręka raczej będzie obijać siatkę, bądź przestrzeń kortu na zewnątrz linii. Nie spodziewam się dobrego rytmu gry i timing'u w wykonaniu rudej Van Uytvanck. Płynna, dynamiczna gra Zhuk to zdecydowanie może być przepustka do łatwej i szybkiej wygranej na tym turnieju. Alison nie będzie za wszelką cenę chciała tutaj coś ugrać, ona się nie spieszy i zdaje sobie sprawę, iż to dopiero początek, kolejne turnieje, jak i najważniejsze starty są przed nią.
100
PS Zapraszam także do mojego tematu na forum z typami/analizami w KZS https://forum.bukmacherskie.com/threads/najlepszy_polski_typer.153026/#post-6703494