Dyscyplina:
Piłka nożna â
Liga Mistrzów.
Godzinna: 20:45.
Spotkanie: Napoli - Real Madryt.
Typ: Over 2,5 kartki gospodarzy.
Kurs: 1.87.
Bukmacher:
Unibet.
Analiza:
Wkraczamy w kluczowy moment dwumeczu między drużynami z Włoch i Hiszpanii. W rewanżu
Champions League na Stadio San Paolo zmierzą się drużyny Napoli i Realu Madryt. Rozjemcą tego spotkania będzie Pan Cuneyt Cakir. Stawka jest ogromna i nie będzie już kalkulacji, jaka miała miejsce w pierwszym meczu. Nikt nie może tu odkładać nogi, jeśli chce awansować. Spodziewam się sporo walki. Po obu stronach barykady występuje sporo boiskowych hultajów, którzy mogą zgarnąć reprymendę z dołączonym do niej prezentem zarówno za faul, jak i dyskusje czy też niesportowe zachowanie. Liczę jednak, że to Azurri będą lepsi w tej statystyce dzięki agresywności w tym meczu, bo to oni są dalsi awansu i upływający czas, oraz niewykluczone prowokacje ze strony ekipy gości mogą ich podrażnić. Kapitan ekipy z Neapolu na pewno da przykład kolegom z drużyny jak walczyć, bo jest to bardzo oddany klubowi zawodnik, żywa legenda, która jest również boiskowym zabijaką, nie można mu odmówić charakteru, walecznośc - choć czasem nagina zasady gry. W obronie ciężko będzie miał zapewne Kalidou Koulibaly, którego czeka nielada wyzwanie, a jego forma od ostatniego spotkania z Królewskimi doznała regresu.
To oczywiście tylko moje typy, kalkulacje i przewidywania co do tego, kto zainkasuje kartki - bój może się potoczyć znacznie inaczej, ale wprawdzie mówiąc jest mi to obojętne, kto zainkasuje kartonik jakiego będzie on koloru. Ważniejsze jest to, aby gifty zostały parę razy wyciągnięte z kieszonki arbitra i dały zwycięstwo mojej propozycji.
Kurs jest uczciwy i sądzę, że jak najbardziej do gry. Interesująco w meczu wygląda również zakład na kartkę Koulibaly'ego [2,40], czy Casemiro [2,50].
Panowie są najbardziej narażeni na upomnienia od arbitra ze względu na swoje role w zespole - od obu raczej nie wymaga się nadmiernej finezji, a walki, zaangażowania i przejawu agresji piłkarskiej, która czasem potrafi wykroczyć poza dozwolone przez sędziego granicę. Naturalnym wyborem wydawałby się zakład na kartkę Carvajala, jednak takiego nie ma (ciekawe :]). W konfrontacji Bayernu z Arsenalem polecałbym natomiast kartkę Granita Xhaki [2.80], którego często ponosi na boisku i jest znakomitym, uznanym na świecie kolekcjonerem kartek (już w pierwszym spotkaniu w Madrycie został wynagrodzony ,,skalpem'' przez arbitra). Nie wiadomo jednak, czy Arsenal nie odpuści tego spotkania i zagra na pół gwizdka przez wzgląd na pierwszą konfrontację, która chyba nie daje im wiekszych nadzieji na awans, przez co mój wybór na
typ dnia padł na spotkanie w Neapolu.
100