Dyscyplina:
Tenis, Brisbane (finał), twarda
Godzina: 10:00
Mecz: Nick Kyrgios - Ryan Harrison
Typ: Tie-Break w spotkaniu
Kurs: @1.88 (u Was w
Fortunie @1.88, jak ktoś gra na Bet365 to łapie @2.20)
Bukmacher:
Fortuna
Analiza:
Siema. Wczoraj niestety nie udało się ograć bukmachera, a Rosjanin pokazał jak odpuszcza/handluje kolejny ważny mecz - radzę w przyszłości na niego uważać. Dziś w godzinach porannych dojdzie do finału turnieju w Brisbane, który oglądam od samego początku i powiem szczerze, że jak na otwarcie sezonu tenisowego to cały turniej musiał się podobać. Na przeciw siebie staną przyszły top 1 rankingu
ATP 22 letni Nick "Kangur" Kyrgios i 25 letni Amerykanin Ryan Harrison. Bukmacherzy nie zrobili nam dużego Value na grę czegoś konkretniejszego w stronę starszego Amerykanina, bo osobiście spodziewałem się kursu w granicach @5-@6, co wtedy było by warte gry na handicap/czystą dwójkę, a tak trzeba znaleźć inny ciekawszy zamiennik. Takim "zamiennikiem" jest niewątpliwie TB w meczu. Ryan mimo, że na hardzie nie odnosi większych sukcesów, a najlepiej czuje się na hali, tak można śmiało stwierdzić, że jego serwis jest na najwyższym poziomie. Zależy mu na tym turnieju i w każdym spotkaniu widać, że w przeciwieństwie do tego co było jeszcze jakiś czas temu stara się zachować chłodną głowę, co niewątpliwie przekłada się na lepszą grę. W tym spotkaniu liczę tylko i wyłącznie na serwis i szybkie wykończenia Amerykanina, tu nie będzie sensu wdawać się w jakiekolwiek dłuższe wymiany, bo skończy się to tragicznie i myślę, że Ryan, który obecnie jest już 100 procentowym tenisistą też zdaje sobie z tego sprawę i obierze taką taktyke na ten mecz. Na temat Kangura nie ma co się zbytnio rozpisywać, serwis jak i return na najwyższym poziomie, jednak wątpię w jego pełne zaangażowanie na ten mecz, w sumie dlatego nie jest 1-wszy. Wczoraj w meczu z Dimim ospale wszedł w pierwszy set, który przegrał, później się trochę odpalił i nawet taki tenisista jak Grigor Dimitrov nie miał czego szukać. Ostatnie spotkanie Kangura z "gościem od serwisu", czyli Stivim Johnsonem skończyło się właśnie TB. Sami Amerykanie w sporcie jakim jest
tenis niewątpliwie stawiają na serwis, chyba w szkółkach Isner to ich wzór, jednak w tym przypadku nasz tenisista potrafi odbić piłkę, patrząc na niektórych amerykańskich tenisistów to duży
????. Tak właściwie to jestem na ostrym kacu i nie wiem co dalej napisać, po prostu z tego co ostatnio widziałem myślę, że TB w tym spotkaniu jest bardzo możliwy. Ryan obecnie stał się 100% tenisistą, na pewno nie zje go presja, nawet jak nasz Kangur będzie leżał i udawał, że coś go boli lub grał na jednej nodze to i tak typ powinien wejść.
Powodzenia ????
100