Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Rosja, Dywizja 1
Godzina: 18:00
Spotkanie: Dinamo Moskwa - Volgar-Gazprom Astrahan
Typ: 1 i pow. 2,5 gola
Kurs: 2.65
Bukmacher: Betano
Analiza:
Witam wszystkich! Wczorajszy typ wszedł lekko, więc na dzisiaj mam dla Was kolejną ciekawą propozycję! Zdecydować się na 1 typ nie było mi łatwo, gdyż w ofercie jest dużo interesujących spotkań. Jednak postanowiłem opisać mecz z drugiej ligi rosyjskiej, ponieważ
zgodnie z danymi i statystykami wynika, że gospodarze wygrają, a w meczu padną chociaż 3 gole. Dlaczego? Zapraszam do analizy!
Po pierwsze, w widowisku weźmie udział spadkowicz z pierwszej ligi oraz ekipa, która po przegranych barażach została w drugiej na przynajmniej jeszcze 1 sezon. Zatem teoretycznie są to drużyny na zbliżonym poziomie, posiadające podobne umiejętności. Nic bardziej mylnego! Owszem,
zespół z Moskwy ma za sobą koszmarny sezon, który zakończył się degradacją,
lecz w obecnych rozgrywkach nie przypomina już tamtej ekipy. Wynika to z pewnością z niższego poziomu czysto sportowego rywali w lidze, którzy w większości nie są zbyt wymagający. Z kolei
drużyna dzisiejszych gości ma za sobą całkiem przyzwoity sezon, zakończony grą w barażach o awans do ekstraklasy z Anzhi (porażka 0-1 u siebie, porażka 0-2 na wyjeździe). Co więcej w
trakcie tych 180 minut piłkarze Volgaru oddali zaledwie 1 celny strzał co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że
przeciwnicy z pierwszej ligi są całkowicie poza zasięgiem tej drużyny. Skoro nawet w meczach o tak wysoką stawkę jak promocja do wyższej klasy rozgrywkowej nie udało się poważnie zagrozić bramce przeciwnika to gdzie szukać podstaw do stwierdzenia, że dzisiaj to się zmieni? Dynamo Moskwa w końcu to też silny zespół, który jeszcze 2 miesiące temu grał w
Premier League. W związku z podanym przeze mnie powyżej argumentem
zwycięstwo gospodarzy jest bardzo prawdopodobne, ale dlaczego wysokie, a nie np. 1-0? Zapraszam do dalszej części!
Po drugie, warto podkreślić, że obydwa kluby mają za sobą jak do tej pory 5 kolejek. Dinamo Moskwa zdobyło w nich 11 punktów i zajmuje pozycję lidera tabeli (3 zwycięstwa, 2 remisy, bilans bramkowy to: 9 goli strzelonych, 3 stracone). Z kolei ekipa Volgar-Gazprom Astrahan zdobyła do tej pory 7 punktów i zajmuje miejsce w środku stawki (2 zwycięstwa, 1 remis, 2 porażki, bilans bramkowy to: 5 goli strzelonych, 4 stracone). Jednak zanim przejdę do wniosków podam jeszcze dokładne dane jeśli chodzi o mecze domowe zespołu z Moskwy oraz spotkania wyjazdowe ekipy Volgaru. Otóż
dzisiejsi gospodarze do tej pory zagrali 3 razy na własnym obiekcie i za każdym razem zwyciężyli. Wyniki tych meczów prezentują się następująco:
3-0, 3-1, 2-1. Zatem można zauważyć, że
na własnym boisku nie dość, że
są bezbłędni i
zgarniają komplety punktów to jeszcze są
to zwycięstwa pewne, wysokie, w których strzelają przynajmniej 2 bramki. Z kolei
dzisiejsi goście tylko 1 raz grali na wyjeździe w obecnych rozgrywkach i
doznali porażki 0-1 z zespołem Tyumen,
czyli z ekipą, która przegrała na wyjeździe z Dinamo Moskwa 0-3. Można w związku z tym stwierdzić, że skoro piłkarze Volgaru nie poradzili sobie nawet z takim przeciwnikiem to Ich szanse na zdobycie jakichkolwiek punktów w dzisiejszym starciu są bardzo małe.
Po trzecie, by udowodnić, że
oba kluby wyznają całkowicie odmienną percepcję jeśli chodzi o grę w lidze warto napisać, iż
piłkarze Dinama w okresie przygotowawczym rozegrali 6 sparingów (między innymi z Omonią Nikozja i Ludogorets Razgrad), a
dzisiejsi goście nie wzięli udziału w żadnym meczu towarzyskim. To pokazuje, że Dinamo Moskwa traktuje poważnie aktualne rozgrywki i chce po roku wrócić do elity. Natomiast podejście Volgaru jest zdecydowanie mniej profesjonalne co może oznaczać, że w klubie nikt nie wierzy w awans. W związku z niniejszym inny wynik końcowy jak pewne zwycięstwo Dinama Moskwa powinien być traktowany już nie jako niespodzianka, a jako sensacja.
Po czwarte, w całej historii piłkarze Dinama podejmowali tylko 1 raz na własnym boisku zespół Volgaru i to bardzo dawno temu (w 2003 roku). Padł wtedy wynik 5-1, lecz nie ma sensu traktować tego rezultatu zbyt poważnie, gdyż powinniśmy patrzeć przede wszystkim na aktualną dyspozycję, a ta jest pod każdym względem po stronie Dinama Moskwa. Poza informacjami podanymi wcześniej można jeszcze dodać, że piłkarze gości grają bardzo słabo w meczach wyjazdowych w ostatnim czasie. Końcówkę poprzedniego sezonu mieli niemrawą (2 remisy, 1 porażka), potem był mecz barażowy z Anzhi (porażka), a następnie kolejna wyjazdowa przegrana, tylko tym razem z outsiderem tej ligi. Zatem można stwierdzić, że wyjazdowa niemoc tej drużyny trwa w najlepsze. Wiadomo, że każda dobra czy zła passa kiedyś się kończy, jednak nie wydaje mi się by piłkarze Volgaru byli dzisiaj w stanie nawiązać walkę z ekipą Dinama Moskwa, do tego grającej jak do tej pory bardzo skutecznie.
Podsumowując,
piłkarze z Moskwy są dzisiaj zdecydowanym faworytem. Zupełnie tak samo uważa bukmacher, który zwycięstwo gospodarzy wycenia na @1.38. Zatem
stawianie na czystą 1 jest mało opłacalne. Proponuję w związku z tym dołączenie do tego typu chociaż 3 goli. Kurs wtedy wzrasta, a ewentualna wygrana pozwoli nam trochę zarobić. Argumenty, że szanse na powodzenie są całkiem duże podałem powyżej, ale podkreślę jeden z nich:
zespół Dinamo Moskwa dotychczas rozegrał 3 mecze domowe i każdy z nich nie dość, że wygrał to jeszcze w każdym padły przynajmniej 3 gole. Wystarczy, że ta seria zostanie podtrzymana, a proponowany przeze mnie typ wejdzie. Z innych rozwiązań ciekawy wydaje się typ, że Dinamo Moskwa strzeli chociaż 2 gole w całym meczu (@1.75).
Życzę wszystkim powodzenia! Hej
165