>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 6.07.2015 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
B 35

balonik19821

Użytkownik
Tutaj p odajem y typy
na poniedziałek - 6. Lipca

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

B 35

balonik19821

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – MŚ Kobiet
Godzina: 01:00
Spotkanie: USA - Japonia
Typ: poniżej 1,5 bramki w meczu
Kurs: 2,5
Bukmacher: Betsson
Analiza:

Ten finał to powtórka meczu sprzed 4 lat kiedy to w Niemczech Japonki okazały się lepsze od USA, ale dopiero po serii rzutów karnych. Faworytkami tego jednak finału są Amerykanki, które na tym turnieju prezentują bardzo dobrą równą grę. Amerykanki w Kanadzie tylko raz nie sięgnęły po zwycięstwo a było to w grupowym meczu ze Szwecją (0-0). Podopieczne Jillian Ellis miały jednak znacznie łatwiejszą drogę do tego finału, gdyż w fazie pucharowej pokonywały takie drużyny jak: Kolumbia 2-0, Chiny 1-0 i Niemki 2-0. Ostatni rywal Amerykanek to już światowa klasa i drużyna USA pokazała w tym meczu bardzo dobry futbol, choć mecz mógłby się potoczyć nieco inaczej jakby Niemki na początku drugiej połowy wykorzystały karnego. Nie mniej jednak USA na tym turnieju prezentuje się bardzo dobrze. Japonki tymczasem mimo, że na turnieju bilans mają lepszy niż Amerykanki, gdyż wygrały wszystkie dotychczasowe mecze to ich gra pozostawia wiele do życzenia. W meczu z Anglią wygrały dzięki samobójczej bramce w 92 minucie meczu. Wcześniej w ćwierćfinale pokonały Australijki dzięki bramce w 87 minucie meczu. Japonki na tym turnieju straciły tylko 3 bramki, Amerykanki tymczasem tylko 1! Tak więc będzie to mecz dwóch najlepszych defensyw w tym turnieju co zapowiada bardzo małą ilość bramek w tym pojedynku.
⛔ 100

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - Wimbledon 2015
Godzina: 12:30
Spotkanie: Gasquet R. - Kyrgios N.
Typ: Gasquet R.
Kurs: 2.02
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
H2H 2:1 z lat 2014-2015, ale oba mecze na mączce wygrał Gasquet, za to jedno na trawie dokładnie rok temu na Wimbledonie Kyrgios. Wróćmy na chwilę do tego meczu bo to jest genialny zbieg okoliczności, że Francuz ma dokładnie rok później szanse na rewanż. Nick przegrał rok temu w ćwierćfinale z Raonicem, którego w tym roku pokonał, ale Kanadyjczyk jak dobrze wiemy od jakiegoś czasu boryka się z kontuzją stopy i dlatego też nie jest w swojej najlepszej dyspozycji. Za to dokładnie w drugiej rundzie przeciwko Australijczykowi stanął Gasquet który przegrał po morderczych 5 setach, ostatni zakończył się wynikiem 10:8. Warto dodać, że Francuz w tym meczu jako pierwszy wyszedł na prowadzenie w setach 2:0.
Powiem tyle, że w mojej opinii Kyrgios właśnie po tym meczu, a jeszcze dokładniej to po obronieniu 9 piłek meczowych wypłynął na usta wszystkich i zaczęła się jego kariera w ATP na dobre. Jeszcze w pierwszej rundzie wymęczył 5 setów z Robertem Stephane, ale właśnie pokonanie Gasqueta po tak dramatycznym meczu niezwykle go podbudowało, co zaowocowało później wyeliminowaniem jeszcze Veslya i Rafaela Nadala. Cały świat tenisowy oszalał na jego punkcie.
Los płata figle i zagrają jeszcze raz ze sobą na tych samych kortach. Moim zdaniem nic dwa razy się nie zdarza i Kyrgios takiego limitu szczęścia już nie będzie miał jak wtedy. Gasquet swoje trzy mecze wygrał bez najmniejszych problemów, a pokonanie Dimitrova 3:0 bez żadnego tie-breaku budzi we mnie podziw. Prowadzi w meczach bezpośrednich i gdyby wykorzystał choć jedną z dziewięciu piłek meczowych rok temu kto wie jakby dalej potoczyła się kariera Kyrgiosa, do tego prowadził przecież przez dwa pierwsze sety. Bronią Kyrgiosa to przede wszystkim atomowy serwis, Gasquet w porównaniu do niego to inteligentny tenis, o wiele większy wachlarz umiejętności. Dlatego też na niego stawiam.

✅ 102

Otrzymane punkty reputacji: +13
adero 182

adero

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Wimbledon
Godzina: 16:30
Spotkanie: Berdych-Simon
Typ: powyzej 3.5 seta
Kurs: 1.53
Bukmacher: Bet365
Na poniedzialek wybralem ciekawe spotkanie z Wimbledonu pomiedzy Tomasem Berdychem i Gillem Simonem.
Zdecydowalem zagrac na over 3.5 seta poniewaz gdy dochodzi do pojedynku obu panow to nie ma w nim faworyta
niby Berdych jest wyzej w rankingu ale nie przeklada sie to na jego gre.W poprzedniej rundzie Czech mial ogromne problemy z
Andjuarem a Simon zagral 5 setowke z rodakiem Gaelem Monfilsem.Panowie spotykali sie dotychczas dziesieciokrotnie
i narazie gora jest francuz ,ktory wygral 6 spotkani natoomiast Berdych pokonal rywala 4 razy.Mam nadzieje,ze bedzie to dlugi
i ciekawy mecz.
⛔ 100

przemek-sic 374

przemek-sic

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Wimbledon 2015
Typ: Kyrgios
Kurs: 1.80
Analiza:
Nie mogę się niestety zgodzić z typem powyżej. Serwis i chęć wygranej przemawia za Nickiem. Oglądam każde jego spotkanie w tym turnieju, jest to zawodnik, który jest na totalnej fali i zatrzyma go Djoko pewnie - chociaż czuje, że też będzie miał problem jeśli takie spotkanie by miało miejsce. Kibice znacznie bardziej lubią grę Nickiego. Drażni mnie tylko jego porywczość, ale moim zdaniem opanuje się. Ma świetny kontakt z publicznością, co czasem może jednak nie jest dobre. Raonic mógłby mu trochę skupienia przekazać i spokoju. Richard... Ten dla mnie to człowiek zagadka - niby pokonanie Dimitrova wyczyn, ale ciągle mam na pamięci mecz z RG bodajże z Djoko. gdzie pokazał, że czasem palnik. Moim zdaniem trzeba iść w Nicka.
⛔ 100

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Wimbledon - kobiety
Spotkanie: Belinda Bencic - Victoria Azarenka
Typ: 2
Kurs: 1,42
Bukmacher: Sportingbet
Godzina: 14,30
Jutro szykuje się ciekawe widowisko na kortach trawiastych w Londynie w ramach turnieju wielkoszlemowego. Victoria sukcesywnie bije się o powrót do pierwszej dziesiątki rankingu WTA. Początki po kontuzji stopy i kontuzji emocjonalnej - jaką było rozstanie się zw swoim partnerem było trudne dla Białorusinki, co można było zobaczyć w wynikach. Victoria największy problem ma z podaniem. Niewątpliwie jest to pięta achillesowa Azarenki. Z turnieju na turniej wygląda jej forma co raz lepiej, i ostatnio porażki odnosi wyłącznie z Serena Williams, kreczy nie liczę ponieważ to zupełnie inna bajka. Forma Białorusinki jest w turnieju w Londynie zadowalająca. Odprawia rywalki w dwóch setach jednak da się wyczuć wciąż problemy z brakiem świeżości serwisu i niektórych zagrań. Jutro czeka ją spotkanie z młodziutką sensacją ostatnich tygodni - Belindą Bencic która ma za sobą już wygrany jeden turniej trawiasty. Widziałem Belinde w Londynie i według mnie Szwajacarka gra już na rezerwach. Nie sądzę aby udało jej się sprostać wyzwaniu i ograć niezwykle waleczną i ambitną Białorusinkę, byłą numer jeden rankingu WTA. Bencic gra ostatnio bardzo dużo i to kwestia czasu jak organizm odmówi jej gry na wysokim poziomie. Tak jak mówię już w Londynie widać to. Bencic ma szanse wygrać z Victorią ale przy rosnącej formie Victorii nie widzę tutaj sensu ryzykować na Belinde. Białorusinka będzie atakować jej każdą piłkę i zmusi ją do biegania i walki o każdy punkt. W mojej ocenie Bencic nie wytrzyma tak jak Kerber nie wytrzymała z Muguruza.
✅ 42

Otrzymane punkty reputacji: +3
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Białoruś
Spotkanie Brest-Soligorsk
Typ: x
Kurs 3.50
Buk Expekt
Godz: 18:30
Analiza:NA jutro wybrałem spotkanie z Białoruskiej ekstraklasy piłkarskiej w którym Brest podejmował będzie na własnym stadionie ekipę z Soligorska, dla bukmacherów faworytem do zdobycia kompletu punktów w tej kolejce są oczywiście goście (Jednak nie według mnie ), którzy w tym momencie są na 4 pozycji w ligowej klasyfikacji i w obecnym sezonie przegrali zaledwie 1 spotkanie ligowe, na wyjazdach ich bilans jest już jednak nieco gorszy i tutaj mogą mieć problem ugrali tam tylko 5 punktów grają tam już znacznie słabiej, natomiast gospodarze , którzy w chwili obecnej znajdują się na 12 pozycji w ligowej klasyfikacji, właśnie na swoim stadionie radzą sobie najlepiej tutaj zdobyli łącznie 10 punktów z 13 zdobytych w ogóle, przegrali tylko 1 spotkanie ligowe właśnie w ostatniej kolejce, poza tym muszą szukać punktów aby utrzymac się w lidzę a gdzie to robić jak nie na włansym stadionie z przeciwnikiem , któremu wyjazdy zdecydowanie nie leżą, myślę że to spotkanie ma bardzo duże szanse żeby zakończyło się remisem oraz podziałem punktów ja typowałbym na dokładny wynik po 1.
⛔ 100

kamil9414 82

kamil9414

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka- World Grand Prix(Kobiety)
Spotkanie: Peru-Kazachstan
Typ: 1
Kurs: 1,47
Godzina: 02:00
Analiza: Młoda drużyna Peru grająca szybka siatkówkę do skrzydeł zapomniała o niedawnej wpadce z ekipą Kolumbii wygrywając z faworyzowanymi Kubankami. Pokazały w tym meczu wszystkie argumenty i dowody niewątpliwego talentu oraz potencjału, który jest w zespole. Zajmują po pięciu spotkaniach 2 miejsce za wspomnianą Kolumbią, która była jak dotychczas jedynym zespołem potrafiącym pokonać Peruwianki.
Natomiast Kazaszki gładko uległy w ostatnich dwóch spotkaniach właśnie Kubie oraz Kolumbii nie wygrywając nawet seta. Nie inaczej powinno być w dzisiejszym spotkaniu, gdzie również mierzą się z niewątpliwie silniejszym od siebie zespołem. Styl gry drużyny Kazachstanu, to górne piłki do skrzydeł, nie szukanie kombinacyjnej, szybkiej i zaskakującej gry.
Przy dobrej dyspozycji Peruwianek stają się one murowanym faworytem w tym spotkaniu i przy normalnej dyspozycji pamiętając, ze są niewątpliwie dużo lepszym zespołem od rywalek, powinny z łatwością ograć Kazaszki.
✅ 47

Otrzymane punkty reputacji: +26
stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: MŚ Kobiet
Typ: X/1
Kurs: 4.80
Bukmacher: unibet
Analiza:
Finał mistrzosw świata kobiet. Trzeba bylo zrobic maly research, by dowiedziec sie wiecej o tych zespolach w wydaniu kobiecym. Dwie najlepszye defensywy świata jesli chodzi o kobiety. Bukmacherzy proponują undery. Japonki najlepsze jesli chodzi o technike, maja duze posiadanie pilki przez co defensywa ma wytchnienie, ale to USA ma najlepszy zespol na swiecie. Wystarczy spojrzec na ostatnie mecze. Na 8 ostatnich byl tylko 1 wynik gdzie nie było remisu do przerwy, ale tam gol padł w 45 minucie. Japonki z kolei dosc pozno strzelaja gole, mimo wysokiej posiadania. Oczywiscie jak to finał moze byc dramaturgia, dogrywka, karne ale jesli USA jest predysponowane do wygrania, ale tez czesto tak remisuje do przerwy to chyba warto spróbować.
⛔ 100

5xharoldx5 2,4M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka nożna, MŚ Kobiet
Godzina: 1:00
Typ: w meczu zostanie przyznany rzut karny
Kurs: 5,50
Bukmacher: William Hill
Analiza: Kurs na rzut karny w meczu kobiet jest znacznie wyższy niż na karnego w meczu mężczyzn. Nie jestem wielkim znawcą kobiecej piłki, ale te mistrzostwa śledzę, widziałem już kilka spotkań. Co zwróciło moją uwagę to to, że tych rzutów karnych wcale nie jest tak mało jakby się mogło wydawać patrząc na kurs. U Amerykanek daleko szukać nie trzeba, kiedy ostatnio w ich meczu był podyktowany rzut karny, gdyż tak było w ostatnim ich meczu, a był to mecz z reprezentacją Niemiec. W meczu z Niemkami Amerykanki miały karnego w drugiej połowie. Karnego miały też w meczu z Kolumbią, a nawet dwa rzuty karne w drugiej połowie meczu. W ostatnim meczu Japonek przeciwko Anglii zarówno Japonki jak i Angielki miały rzut karny. Im wyższa stawka meczu, tym nerwy większe i łatwo o jakąś wpadkę typu faul w polu karnym. Szansa na karnego w tym finałowym meczu nie jest wcale taka mała. To, czy Amerykanki lub Japonki wykorzystają karnego czy nie dla mojego typu nie jest istotne. Ważne jest to, żeby ten karny był obojętne czy dla Amerykanek czy dla Japonek.
⛔ 100

Y 118

yasiu1

Użytkownik
Dyscyplina: kolarstwo - Tour de France
Godzina: 13:10
Spotkanie: Alberto Contador - Chris Froome
Typ: Alberto Contador
Kurs: 2,55
Bukmacher: Betsafe
Analiza:
Trzeci etap tegorocznego yścigu Tour de France zakończy, krótka ale treściwa wspinaczka pod Mur de Huy. Profil etapu jest typowy dla wyścigów klasycznych z końcówką znaną z wyścigu Fleche Wallone. Moim zdaniem tego typu ścianka, która czeka kolarzy na ostatnim kilometrze bardziej odpowiada Contadorowi. Hiszpan znany jest z tego, że atakuje przy każdej nadarzającej się okazji, nie czekając na ostatnie etapy. Dzisiaj zapewne też będzie chciał urwać kilka sekund. Dodatkowo dynamiczna charakterystyka tego etapu nie do końca odpowiada Froomowi, który zdecydowanie bardziej woli górskie etapy. Moim zdaniem wątpliwe jest aby Anglik znalazł się w czołówce na końcowym wzniesieniu, ze względu na jego dużą stromiznę, pokonywaną na twardym przełożeniu.
⛔ 100

Tenis by Dawid 1,7M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Dyscyplina: Tenis, Wimbledon Mężczyzn
Godzina: 16:00
Spotkanie: Tomas Berdych - Gilles Simon
Kurs: 3,0
Bukmacher: bet365
Analiza:

Witam. To moja pierwsza tutaj analiza, ale Simona gram nie po raz pierwszy. Simon zagrał wczoraj genialnie, podobnie zagrał Monfils, ale zdecydowały szczegóły tj. głębokość gry - Monfils zbyt często oddawał piłkę w środek kortu lub uderzał słabe drop-shoty. Na korzyść Simona było też to, że miał genialne kończące uderzania w długich wymianach. Świetna gra w defensywie i w innych elementach. Mógłby jeszcze lepiej serwować i bym powiedział, że jest to zawodnik kompletny w tym momencie. Jego rywalem będzie bardzo dobry na trawie Berdych, który wczoraj zagrał bardzo przeciętnie. Namęczył się ostro z typowo ziemnym zawodnikiem, którym jest Andujar. Prawie zagrał 5. setów, ale się odbił w końcówce i ukończył seta oraz mecz w TB. Stracił w pełni zasłużenie 1. seta w meczu, potem przejął inicjatywę i słaby ostatni set. Berdych popełniał bardzo wiele niewymuszonych błędów. Simon jest w gazie i nie popuści Czechowi. On może tutaj wygrać. Ograł Monfilsa, a z Berdychem może mieć nawet łatwiej. Co Czecha może uratować to bardzo dobra dyspozycja serwisowa, która nie jest pewnikiem. Tomas tylko momentami pokazywał atut serwisu. W większości meczu serwis mu nie siedział. Myślę, że spore value jest na ten mecz.

✅ 200

Otrzymane punkty reputacji: +11
black-star 62K

black-star

Użytkownik
Dyscyplina: MŚ Kobiet
Kurs: 5.50
Analiza:
Tegoroczne mistrzostwa świata kobiet w piłce nożnej w Kanadzie dobiegają już końca. Co prawda Japonki skazywane są w finale na porażkę przez większość obstawiających, jednak to one pozostają aktualnymi mistrzyniami świata i z pewnością nie zamierzają oddać tego tytułu bez walki. Jak do tej pory to właśnie one jako jedyne pozostają na tych mistrzostwach niepokonane. Każda z drużyn zdobyła jak do tej pory po 9 bramek, natomiast Japonki każde z rozegranych na nich spotkań wygrywały tylko jedną bramką. Czy tak będzie i ww tym przypadku? Myślę, że są na to szanse. W ostatnich spotkaniach były one dość skuteczne i grały z dużą zaciętością kontrolując przebieg spotkania. Drużyna Amerykanek nie przegrała również co prawda na tych mistrzostwach żadnego spotkania, jednak bilans strzelonych goli pozostaje taki sam. Liczę więc na dzisiejszą udaną obronę tytułu przez Azjatki.
⛔ 100

louisarmstrong 2,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis WTA
Syrenka Williams kontra starsza siostra Bogini Forchandu Venus Williams
Godz planowo 14.00
Typ wygra pierwszego seta i cały mecz Venus Williams
Kurs 5.5
Bet365
Nie zdziwieniu się jutro jeśli Venus da jutro siostruni lekcje pokory za ubieglorocze pijaństwo.
Syrenka mocno postawiona pod ściana w meczu z Watson.Publiczność jutro również będzie za straszą siostra.Na miejscu Venus spróbował bym zacząć z wysokiego C i zakończyć w dwóch setach.Ostatnio w Montrealu w półfinale lepszą była Venus choć przegrała pierwszego seta.Obie w tym roku na Wimbledonie w wyśmienitej formie , Venus dość łatwo w ostatnim swoim meczu odprawiła Krunic , a Serena w meczu z Watson musiała wpinac się na wyżyny swego tenisa.A w meczu z Venus poprzeczka będzie zawieszona również bardzo wysoko.
⛔ 100

stanley-63 1,6M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna / Szwecja Division 1 Sodra /
Godzina 19:00
Spotkanie - Orgryte : Osters
Typ - over 4.5 gola
Kurs - 4.80 / Bet365
Bezpośredni pojedynek drużyn które są zainteresowane awansem do 2 ligi no może nie bezpośrednim bo tu lider Trelleborgs idzie jak burza ale o drugie miejsce dające prawo gry w play-off jak najbardziej , co jeszcze ciekawe dla obu drużyn to to że gospodarze w poprzednim sezonie także zajęli na koniec drugą pozycję jednak play-off zakończył się dla nich porażką i polegli w dwumeczu z Assyriska Foreningen , u siebie zremisowali 1:1 a w meczu wyjazdowym padł także remis ale 0:0 , czyli szczęście było blisko , co do gości to ci opuścili w poprzednim sezonie drugą ligę gdzie w play-off polegli z IK Frej przegrywając pierwszy pojedynek na wyjeżdzie 3:0 natomiast u siebie wygrali ale 3:2 tak więc na boisku dziś spotykają się dwaj przegrani z poprzedniego sezonu , w tym sezonie jednak spisują się dobrze i jest szansa na awans choć droga jeszcze bardzo daleka , gospodarze na miejscu 3 z dorobkiem 23 pkt , na swoim terenie bilans 4-1-1 i 15:6 w bramkach czyli jest dobrze , goście miejsce 4 i 21 pkt na koncie a wyjazdy 4-1-1 i 10:5 czyli także jest OK i emocji dziś nie powinno zabraknąć przynajmniej tak się to zapowiada , ostatnie dwa pojedynki gości to wygrana z Halmią na wyjeżdzie 5:1 i ostatni mecz u siebie pokonali Eskilsminne 4:1 czyli ze skutecznością jest dobrze , co do gospodarzy to ostatni pojedynek który rozegrali także u siebie i zrobili sobie festiwal strzelecki pokonując Kristianstads 5:0 natomiast wcześniej u siebie pokonali Oskarshamns 3:2 czyli sporo bramek pada ostatnio gdy grają obie ekipy tak więc i dziś liczę że zobaczymy 5 goli !
⛔ 100

C 511

chemiczny

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis Wimbledon WTA
Spotkanie: Szarapova - Diyas
Typ: under 18,5 gema
Kurs: 1.83
Analiza:
Na dzisiaj proponuję spotkanie pomiędzy Rosjanką Marią Szarapovą sklasyfikowaną aktualnie na 4 miejscu w rankingu WTA i zawodniczką z Kazachstanu Zarina Diyas (34.WTA). Nie trzeba chyba nikogo przekonywać, że faworytka tego spotkania jest jedna i to Maria i to w jej stronę idzie mój typ, ale w postaci ilości rozegranych gemów. Uważam, ze rozstrzygnie ona to spotkanie szybko tak jak do tej pory radziła sobie z rywalkami. W pierwszej rundzie oddała 4 gemy Koncie, w drugiej rundzie 4 gemy Hogenkamp i 3 rundzie aż 7 gemów Begu. Jak widac tylko z Begu musiała się trochę napocić, ale Diyas moim zdaniem jest słabsza na szybkich kortach od Rumunki dlatego też aż tak wyrównanej walki nie powinno być. Zawodniczki już w tym sezonie grały razem w Australian Open i mecz ten pokazał jaka różnica klas dzieli obydwie zawodniczki, wygrała zdecydowanie Szarapova 6:1, 6:1. Dzisiaj powinno obejść się bez niespodzianek i mecz powinien wyglądać podobnie.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +4
daniel-7 888

daniel-7

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Wimbledon
Godzina: 14:30
Spotkanie: Caroline Wozniacki - Garbine Muguruza
Typ: 1
Kurs: 1,53
Analiza:
Argumenty przeciwko Caro jak najbardziej są słuszne i do mnie trafiają. Nie mogę się nie zgodzić, że defensywny styl Karolinki co najmniej słabo nadaje się na trawiaste korty Wimbledonu. Ale pamiętajmy że po drugiej stronie siatki będzie kobieta, która też niewiele ma wspólnego z trawiastą nawierzchnią. Muguruza to specjalistka od mączki i jakby ten mecz był rozgrywany na clay&#39;u to sądzę że ona byłaby faworytką. Jednak w przypadku gdy obu zawodniczkom podłoże nie odpowiada, to sprawa ta odchodzi na dalszy plan.
Poza tym, Karolinka w tym sezonie całkiem solidnie poczyna sobie na trawie, dość powiedzieć że nie przegrała meczu (półfinał Eastbourne z Bencić skreczowała w pierwszym secie), poza tym oddała raptem jednego seta. A przeciwniczki miała wcale nie najgorsze - mocno bijącą Gajdosovą, kobyłę Kuznetsovą (to ona ugrała seta), bardzo groźną na trawie Petković, a już w The Championships kolejno słabiutka Zheng, potem Allertova i Giorgi. Jakichś większych sukcesów Karolinie nie wróżę, zwyciężczynie tego meczu pewnie rozłoży Timea Bacsinszky w ćwierćfinale, ale sama gra w QF to byłby życiowy wyczyn dla Wozniacki (dla Muguruzy też - ona na Wimbledonie nigdy nie wyszła z drugiej rundy).
H2H istotnie 2-1 dla Hiszpanki, ale raczej bym nie patrzył na to, gdyż te mecze były rozgrywane w okresie gdy Karolina się zupełnie posypała i przegrywała wszystko. Pod koniec zeszłego sezonu coś przeskoczyło i Wozniacki wraca do tej gry, która uczyniła z niej liderkę światowego rankingu.
Nie widzę argumentów dla Muguruzy. Jest zbyt nieregularna. Bije mocno, rotacyjnie i bez pomyślunku. Każda dłuższa wymiana będzie dla Dunki, przez co Muguruza będzie chciała skracać wymiany. A uderzanie z nieprzygotowanych piłek przez (umówmy się) zawodniczkę nie dorównującą klasą tym najlepszym, może być prostą drogą do mnóstwa niewymuszonych błędów. Stawiam tutaj na regularność.
⛔ 100

aliant 531

aliant

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Finlandia 1 liga
Godzina: 17:30
Spotkanie: HJK Helsinki - HIFK
Typ: 1 z HA -1
Kurs: 2
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Dzisiejszego późnego popołudnia w Finlandii odbędą się derby stolicy. Liderujący HJK podejmować będzie siódmy w tabeli HIFK. Faworyt w tym meczu do wskazania jest łatwy. Miejscowi wprawdzie przegrali ostatnią kolejkę 0:3 z Interem ale zauważyć należy, że grali na wyjeździe, a ich rywal świetnie gra na własnym boisku. To samo można właśnie powiedzieć o HJK. Piłkarze ze stolicy na 10 spotkań wygrali 8-krotnie, nie doznając jeszcze porażki. Dysponują najlepszą defensywą w meczach u siebie, a ich bilans bramkowy wynosi 19-4. Goście z kolei są w poważnym kryzysie. W siedmiu ostatnich spotkaniach wygrali tylko raz, i to z ostatnią w tabeli Vaasą. Na wyjazdach również nie radzą sobie zbyt dobrze, w 8 spotkaniach jedynie 2 razy schodzili z boiska zwycięsko, 4 razy przegrywali. Ich bilans bramkowy na wyjeździe to 7-12. W tym roku oba zespoły spotkały się 2 razy. W marcu HJK na własnym boisku pokonało HIFK 2:0, z kolei w drugim meczu, rozgrywanym w kwietniu padł remis 1:1, jednak odbywało się to na stadionie dzisiejszych gości. Podejrzewam, że dzisiaj jednak ponownie na własnym boisku okażą się lepsi piłkarze HJK. Ostatnia porażka i remis spowodowały, że drugi w tabeli RoPs stał się już realnym zagrożeniem, dlatego o jakiejkolwiek stracie punktów nie może być już mowy.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +8
bezstronny 2K

bezstronny

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Wimbledon 2015
Typ: Kyrgios -2,5 sets
Kurs: 5,77
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Szkoda że jeden z nich będzie musiał pożegnać się z turniejem, bo bardzo lubię obu, ale niestety jest to już taka faza turnieju. Moim zdaniem tym który odpadnie, będzie Gasquet. Odwołując się do analizy AKA SHAKAL, skoro Gasquet nie wykorzystał szansy wtedy, to tym bardziej nie zrobi tego teraz. Takie rzeczy zostają głęboko w psychice. Owszem Francuz wygrał ostatnio z Nickiem w Estoril, ale to była mączka i był to peak Gasqueta w tym sezonie, a Kyrgios dopiero budował swoją formę pod Wimbledon. Teraz spotkają się na trawie, na Wimbledonie, gdzie Kyrgios czuje się jak ryba w wodzie. Dla mnie jest to przyszły top 3 męskiego tenisa, ma dopiero 20 lat a już zanotował wygrane z Nadalem i Federerem, gdzie Gasquet o 9 lat starszy również wygrał z Federerem i Nadalem tylko po razie. Uwielbiam Gasqueta, jego jednoręczny backhand jest pełen gracji, precyzji i dostojności, ale brakuje w nim siły, a obecny tenis zmienia się coraz bardziej w kierunku siły i fizyczności i to faworyzuje moim zdaniem Kyrgiosa. Jest on o wiele lepszy niż rok temu, i cały czas się poprawia. On uwielbia tą otoczkę wielkiego turnieju, wielu uważa że jest arogancki, ale moim zdaniem potrzeba takich sportowych świrów w tenisie. Kyrgios trenował sporo z Federerem, tak więc Gasquet niczym go nie zaskoczy. Wygrana z Dimitrovem do mnie nie przemawia, bo był to po raz kolejny pokaz pusiactwa ze strony Bułgara niż jakiejś genialnej gry Gasqueta. Dimitrov nie potrafił wykorzystać żadnego break pointa a sam łamał się jak zapałka przy pierwszej okazji i 3-0 wcale mnie nie zdziwiło. Wimbledon to jest ulubiony turniej Kyrgiosa, on czuje się tutaj świetnie, serwis mu siedzi, w wymianach jest bardzo dobry, return również funkcjonuje. Styl Gasqueta jest idealny dla Kyrgiosa i spodziewam się tutaj 3-0 dla młodego.
⛔ 100

krzanek9 47

krzanek9

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Europa mecze towarzyskie
Godzina: 19:30
Spotkanie: NK Celje-FC Kopenhaga
Typ: FC Kopenhaga
Kurs: 1,55
Bukmacher: bet365
Analiza: Witam. Na poniedziałek wybrałem bardzo ciekawe spotkanie towarzyskie w europie. Zespół NK Celje czeka bardzo cieżki mecz w czwartek we Wrocławiu, przegrali u siebie 1;0 ze Śląskiem, tak wiec wszytsko jest jeszcze niewyjasnione i z pewnością pograja na maksimum swoich możliwości. W dzisiejszym meczu wystąpi zespół bardziej rezerwowy niz normalnie w lidze europejskiej, nie wykluczone ze znajdzie sie pare osób testowanych. Na tle takiego rywala mozna sie nieźle zaprezentowac. Mysle ze siła takiego rywala jakim jest Kopenhaga powinna uporac sie z NK Celje które tak jak mówiłem raczej gromadzi siły na czwartkowy pojedynek i dzisiejszego meczu nie traktuje piorytetowo.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom