>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 6.05.2015 (środa)

Status
Zamknięty.
J 216

jeckob10

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów
Spotkanie: Barcelona vs Bayern
Godzina: 20:45
Typ: Jerome Boateng dostanie kartkę
Kurs: 3
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Jak dla mnie typ jak najbardziej do grania.Na Camp Nou dojdzie do meczu 1/2 finału Ligi Mistrzów gdzie Barcelona podejmie monachijski Bayern.Faworytem meczu są gospodarze i myślę że naturalnym będzie jutro ich przewaga w meczu ale zobaczymy jak to udokumentują.Trapiony wieloma kontuzjami Bayern jutro zrobi wszystko by wywieźć pozytywny wynik z Hiszpanii i tutaj jest spora rola środkowych obrońców czyli Benatii i głównie Jerome Boatenga.To na nich będzie ciążył ciężar zatrzymania niesamowitego tercetu Messi-Suarez-Neymar który jeśli wszystko potoczy się tak jak większość planuje będzie nacierać raz za razme na bramkę Manuela Neuera.Dlatego też typuje na kartkę niemieckiego środkowego obrońcy.Będzie on się musiał spotkać głównie z Luisem Suarezem który ostatnio jest w niesamowitej formie i jest bardzo trudny do upilnowania przez co Jerome często może się uciekać do nieczystego zatrzymania Suareza.Dodatkowo do środka na pewno dość często będzie schodził zarówno Messi jak i Neymar a na kontrach nie raz Jerome będzie musiał przerwać akcję katalońskiego klubu co będzie skutkować że kilka fauli mogą wywołać kartkę na co liczę a kurs bardzo porządny.Jak wiadomo Suarez to dość emocjonalnie grający napastnik który potrafi wyprowadzić z równowagi każdego obrońcę.Jerome nie należy do tych ze stalowymi nerwami dlatego przy jakimś starciu Suarez może sprowokować Boatenga a ten na pewno nie pozostanie na to dłużny.Te wszystkie aspekty składają się na to że po kursie 3 na pewno warto pograć że Boateng złapie kartkę bo według mnie jest to mocno prawdopodobne.Boateng to nie jest boiskowy brutal jednak w meczach w których mecz był na styku i często musiał on grać ostrzej łapał kartki a jutro raczej pewne jest że będzie musiał dość często przerywać ataki Barcelony.Czy zawsze będzie robił to czysto?Nie sądzę dlatego gram że jutro złapie kartkę.Powodzenia!
⛔100

atena 160

atena

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Madryt
Spotkanie: Jo-Wilfried Tsonga - Jack Sock
Godzina: 14:30
Typ: Jack Sock
Kurs: 2,44
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:
Spotkanie dwóch ofensywnie nastawionych zawodników, opierających swoją grę na serwisie i forehandzie. U jednego jak i drugiego zawodnika początek sezonu wyglądał podobnie a mianowicie była to rehabilitacja. Sock z powodu kontuzji biodra musiał podać się operacji, wrócił do gry w Indian Wellsa natomiast Tsonga wrócił do gry w Miami po kontuzji przedramienia.
Zdecydowanie lepszy powrót zanotował Amerykanin, który przegrał tylko dwa spotkania z Federerem i Thiemem. Sock prezentuje bardzo dobrą formę, po powrocie wygrał turniej w Houston w przekonywującym stylu. Największa wadą w grze Jacka jest jego backhand, który bardzo często obiega.
Tsonga po powrocie w Miami prezentuje się kiepsko, porażki w początkowych rundach katastrofalny mecz z Cilicem w Monte Carlo. Największa wadą Tsongi również jest niestabilny backhand.
Czeka nas ofensywne spotkanie, panowie będą skracać wymiany szukając uderzeń kończących. Sock prezentuje się zdecydowanie lepiej od Tsongi i powinien wygrać z bardziej utytułowanym rywalem, który nie doszedł do siebie po perypetiach zdrowotnych.
⛔100

lipton_ 192

lipton_

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Spotkanie: Barcelona - Bayern
Typ: Suarez to scores and Barcelona win
Kurs: 3,4
Bukmacher: Unibet
Analiza: Po dzisiejszej wygranej Juventusu jutro wszystkie oczy piłkarskich fanatyków skierowane będą na Camp Nou gdzie będąca w niesamowitym gazie Barcelona podejmie drużynę Bayernu. Nie dziwne, że buki wystawiły takie kursy - Hiszpanie są zdecydowanym faworytem do zwycięstwa, tercet MSN rozbija wszystkie defensywy jakie tylko im się trafią do pokonania, zespół jest świetnie poukładany i nie ma gry pod siebie, tylko liczy się drużyna. Perfekcyjne ataki pewnie kończy pewnie któryś z napastników. Pytanie dlaczego akurat Suarez? Bo w końcu zaczął przypominać Luisa z Liverpoolu, głodny gry i goli oraz doskonale rozumiejący się z kompanami z ataku, pokazał w meczu z PSG jak kompletnym jest zawodnikiem, w lidze również strzela masę bramek, a przy tak słabo spisującej się ostatnio defensywie Bayernu to będzie tylko i wyłącznie woda na młyn dla Urugwajczyka i całej Barcelony.
Odnosząc się jeszcze do gości, ekipa z Monachium ewidentnie odkąd kontuzje złapał Robben i Ribery nie może złapać optymalnej formy, mimo iż Lewandowski jest w gazie (nie wiadomo jak będzie po urazie) to nie ma zbytnio kto tam obecnie grać i strzelać, Porto pokazało w pierwszym meczu u siebie jak należy grać z Niemcami, a jestem pewny, że Barcelona zrobi to jeszcze lepiej.
Dodatkowo polecam też Handi -1,5 (2,85).
⛔100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: Copa Libertadores
Godzina: 1:45
Spotkanie: Estudiantes - Santa Fe
Typ: X/1
Kurs: 4.80
Bukmacher: unibet
Analiza:
Spotkanie 1/8 finału Copa Libertadores w ktorym zmierza sie argentynskie Estudiantes de la plata i Santa Fe z z Kolumbii. No i na pierwszy ogien bierzemy wazna statystyke, czyli to ze w takich rozgrywkach wygrywaja zazwyczaj gospodarze. Z drugiej strony Santa Fe ktore w tym sezonie wygralo na wyjezdzie tylko raz i jets dosc przecietna druzyna Kolumbijska. Potencjał jest po stronie gospodarzy, ale ktorzy tez nie maja dobrego sezonu bo zajmuja miejsce 19. Mysle ze gra kolejny raz bedzie defensywna i skonczy sie to na niskim wyniku. Licze na dobra defensywe ze strony gospodarzy, ale gole po przerwie.
⛔100

peliniusz 250

peliniusz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - GWATEMALA: Liga Nacional - Clausura - Play Offy
Godzina: 19:00
Spotkanie: Malacateco - Suchitepequez
Typ: Malacateco
Kurs: 1,91
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Zacznijmy od tego, że liga gwatemalska jest znana z tego, że zazwyczaj mecze wygrywają gospodarze, a goście tych punktów na wyjazdach zbierają niewiele.
I nawet najgorsza drużyna w lidze potrafi na swoim stadionie przysporzyć sporych kłopotów liderowi.
Malacateco w ostatnim miesiącu rozegrali 4 mecze u siebie odnosząc 4 zwyciestwa i nie tracąc ani jednej bramki! Goście natomiast ostatni raz wygrali na wyjeździe w lutym, a w ostatnich 5ciu meczach wyjazdowych nie strzelili nawet 1 bramki!
Ostatni mecz pomiędzy tymi klubami odbył się tydzień temu i Malacateco wygrał gładko 3:0. Malacateco NIGDY nie odniósł porażki na swoim stadionie podejmując Suchitepequez. Bilans takich meczy sięgający 2007 roku to 8Z-4R-0P dla gospodarzy.
Widać dobitnie, że statystyka brutalnie wskazuje na Malacateco ale to nie wszystko co moge powiedzieć o tym meczu.
Gospodarze mają do dyspozycji wszystkich swoich graczy prócz zawieszonego Ricardo Rocha(33/7) - drugiego strzelca zespołu który i tak ostatnio nie błyszczał.
Goście natomiast mają więcej problemów bo kontuzjowany jest
obrońca Carlos Barros (19/1), a kolejny ważny obrońca Rene Maltés(30/1) jest zawieszony na ten mecz. Największa gwiazda zespołu super strzelec Emiliano López(37/24) jest kontuzjowany od 3 tygodni i wątpliwe czy w ogóle wystąpi a jeżeli już to nie zagra całego meczu.
⛔100

r4ffi 30

r4ffi

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka NożnaLiga Mistrzów
Spotkanie: FC Barcelona – Bayern Monachium
Typ: Zdobywcy goli : Leo Messi - kiedykolwiek
Kurs: 1.83
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Ciężko dodać kolejną analizę gdzie przez kolegów powyżej wszystkie fakty zostały wyczerpane. Dodam tylko iż w mojej ocenie Barca dzisiaj będzie starała się wykorzystać braki kadrowe Bayernu do maksimum aby bezpiecznie podejść do rewanżu w Monachium co skutkować może dużą ilością bramek w dniu dzisiejszym. Więc w takiej sytuacji nie widzę innego rozwiązania jak to iż Leo Messi wpiszę się na listę strzelców w ciągu 90 minut.
✅83

Otrzymane punkty reputacji: +17
patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Piłka nożna, Japonia 1, 10:00
Shonan - Kobe
Over 3.5 gola
3.65
Unibet
Na środę wybrałem typ z ekstraklasy japońskiej. W 10 kolejce spotkań zmierzą się ze sobą drużyny Shonan i Kobe. Po 9 meczach gospodarze plasują się na 14 miejscu , a goście są 10 drużyną w tabeli (18 zespołów w lidze). Typuję w tym pojedynku na over 3.5 gola. Po pierwsze do takiego typu przekonuje mnie bezpośrednia rywalizacja między tymi japońskimi drużynami. Ostatnie mecze między Shoana, a Kobe to rezultaty 0:0, 2:3, 2:2, 2:2, 2:2. Jak widać na 5 ostatnich spotkań aż 4 razy padał wynik co najmniej 4 bramkowy. Po drugie w obecnym sezonie obie ekipy mają już za sobą mecze gdzie wpadały minimum 4 gole. Shonan ma na swoim koncie 2 takie mecze, a Kobe zaliczyło 3 spotkania gdzie padał wynik over 3.5 gola. Reasumując w dzisiejszym spotkaniu istnieje spore prawdopodobieństwo, że kibice na stadionie Shonan zobaczą 4 gole lub więcej. Mój typ to 3:1 dla gospodarzy i over 3.5 gola.
⛔100

matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - WTA Madryt
Godzina: 12-30
Spotkanie: Serena Williams - Wiktoria Azarenka
Typ: Azarenka (+4.5)
Kurs: 2.38
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Mecz 1/8 finału i pojedynek obecnej liderki rankingu z byłą. Białorusinka po przerwie spowodowanej kontuzją próbuje odbudować formę i ranking. Wydaje się, że zmierza to powoli w dobrą stronę. W Madrycie jak dotąd dwie pewne wygrane w dobrym stylu z Venus i Tomljanovic, wcześniej dwa zwycięstwa w Fed Cup z Japonkami Narą i Doi. Serena oczywiście wygrywa wszystko jak leci, choć niektóre zawodniczki potrafią jej urwać seta (Errani, Halep, Lisicki, Stephens, Muguruza, Safarova). Jeszcze nie tak dawno mecze tych pań były fianłowymi ozdobami wielkich turniejów. Wika jako jedyna w tourze potrafiła równorzędnie walczyć (i wygrywać!) z Amerykanką. Nie wiem czy juz teraz stać ją na zwycięstwo ale wierzę, że podejmie dziś walkę i nie przegra wysoko - linia na prawdę niewygórowana.
✅138

Otrzymane punkty reputacji: +3
mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - ATP Madrid - R32
Godzina: nie przed 13:00
Spotkanie: Luca Vanni - Simone Bolelli
Typ: Luca Vanni (+ 4 gemy)
Kurs: 2.02
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Spotkali się całkiem niedawno na hali w Marsylii, gdzie górą był Bolelli 6-4, 7-6. Szerzej opisywałem tych zawodników tutaj.
Dzisiaj zmianie ulega nawierzchnia i gramy na cegle, gdzie Luca Vanni gra znacznie lepiej (ostrożnie dobieram słowa po ostatniej aferze nawierzchniowej na forumku ;) ). Co zmieniło się od poprzedniego meczu w Marsylii ? Vanni utknął gdzieś na etapie kwalifikacji do mastersów, aż w końcu &#39;zaskoczył&#39; w Madrycie, przechodząc kwale i pokonując Tomica po pełnym dramaturgii spotkaniu. Muszę przyznać że jestem pod wrażeniem tego, iż Włocha nie zawiodła psychika i po stracie seta umiał się podnieść. Jeśli Vanni pokona Bolelliego, zgarnie 45 dodatkowych punktów (poza 45 które już ma), z pewnością pojawi się w top100 ATP w najbliższy poniedziałek.
Bolelli sezon ceglany rozpoczął od porażki z Estrellą w Monte Carlo, później był ćwierćfinał w Bukareszcie i druga runda w Monachium. W Madrycie pokonał w I rundzie Andersona. Bolelli to dobry przebijak z okolic linii końcowej ale i świetny deblista, o jego osiągach w parze z Fogninim w tym sezonie nie ma co pisać. Do tego mocny serwis, ale i dość chimeryczny charakter, bo Włoch czasami potrafi doznać kontuzji mózgu.
Jak dla mnie stawianie na seta dla Vanniego jest bardzo ryzykowne, bo dzisiaj przeciwnik znacznie trudniejszy niż Tomic i może być ciężko o wygranie chociażby jednej partii. Myślę jednak że Vanni pokryje handi gemowe. Kurs zbliżony, a prawdopodobieństwo sukcesu imho większe.
⛔100

G 152

grzegorz89.89

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny Madryt-
Masters 2015 (Hiszpania)
Godzina: 13:00
Spotkanie: Fernando Verdasco - Marin Cilic
Typ: 1
Kurs: 1.92
Bukmacher: Pinnacle Sports
2 runda W Madrycie turnieju z cyklu Masters. Naprzeciwko siebie stają 32-letni Hiszpan Verdasco 38 w ATP kontra 26-letni Chorwat Cilic 10 ATP.
Hiszpan gra u siebie i w Madrycie . Mączka to żywioł Verdasco (236/135).
Chorwat ostatnio przegrał z Estrellą, a w
Monte Carlo za to pokazał się z o wiele
lepszej strony. Sezon zaczął od Indian Wells,
więc wielu turniejów nie rozegrał. Verdasco
także nie błyszczy formą, ale tak jak
wspomniałem na clay&#39;u grać potrafi i
niejednokrtonie to udowodnił.
W pierwszej rundzie Fernando wygrał ze
swoim rodakiem Garcią-Lopezem. Nie miał
większych problemów z przeciwnikiem,
jednak seta głupio stracił. Cilic natomiast
pewnie ograł Vesely&#39;ego i to mnie zadziwiło.
Czech w ostatnich tygodniach grał całkiem
przyzwoicie, a w tym meczu był kompletnie
bezradny. Marin nie zagrał jakiegoś
fenomenalnego pojedynku, ale mimo to
wygrał bez problemu.
H2H 5 do 5 bardzo wyrównane tak jak kursy wystawione przez bukmacherów.Ostatni ich pojedynek wygrał Cilic po dwóch tie-brekach w Cinncinati - Masters. Także obaj grali w tym turnieju było to w 2008 roku wtedy także wygrał Cilic 6:2 6:3.
Dzisiaj jednak stawiam na Verdasco który nie miał tak długiej przerwy jak Cilic.
✅92

Otrzymane punkty reputacji: +13
D 453

dresu

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna LM
Spotkanie: Barcelona: Bayern Monachium
Typ: X2
Kurs: 2.10
Bukmacher: bet365
Analiza: Idzie masówka na Barce ale dlaczego aż taka to ja nie wiem bo co grają u siebie bo w lidze wygrali wysoko z Cordobą, a już nikt nie pamięta tego dwu meczu? co Bayern wygrał 7-0!
Dobra może Bayern ma problem kadrowy, ale nie aż taki żeby skazywać ich na dotkliwą porażkę. Wczoraj Real miał wygrać i co się stało? Porażka. I według mnie Real nic wielkiego nie pokazał. Dzisiaj mamy mecz dwóch wielkich klubów i według mnie tak powinnien wyglądać finał. Bayern ma wyjść dzisiaj na 5 obrońców i 2 defensywnych pomocników i będą liczyć na kontry i stałe fragmenty gry, a co do Lewego to na pewno zagra i to właśnie on może być katem dla Barcy. Barcelona no co można o nich powiedzieć koledzy wyżej już chyba dość o nich napisali to już nic więcej nie będę pisał. Barca w tym meczu musi a Bayern może a w meczach na tym poziomie nie ma faworytów, nikt tu by się nie znalazł gdyby nie zasłużył i nie ma co grać takich meczy za grube pieniądze i po takim słabym kursie na Barcelone takie mecze to raczej powinno się tylko oglądać. Jedno jest pewne w tym dzisiejszym meczu będzie fantastyczne widowisko a rewanż będzie jeszcze lepszy.
⛔100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna – Azjatycka Liga Mistrzów
Spotkanie: Jeonbuk - Shandong Luneng
Typ: over 3.5
Kurs: 2.65
Buk: unibet
Godz. 12:30
Analiza:
Dziś kończymy fazę grupową azjatyckiej Ligi Mistrzów wiele już zostało wyjaśnione ale pozostają jeszcze grupy gdzie ekipy walczą o dalszą grę. Taka sytuacja ma miejsce w grupie E gdzie w bezpośrednim starciu pomiędzy Jeonbuk a Shandong Luneng rozstrzygną się losy obu ekip. W lepszej sytuacji są gospodarze mający punkt przewagi na rywalem. Sprawa dla mnie tutaj jest jasna bramki powinny być i to spora a oto argumenty. Pierwszy już przytoczyłem zespół Chin musi wygrać. Druga sprawa od startu rozgrywek od razu wiedziałem że to będzie najbardziej overowa grupa i się nie pomyliłem – spotkały się cztery ekipy grające bardzo otwartą piłkę. Jeonbuk strzeliły do tej pory 10 bramek przy 6 straconych, na krajowym podwórku są pierwsi z również bardzo dobrymi statystykami bramkowymi. Wystarcza im remis ale raczej w taka zabawę nie pójdą tym bardziej grając u siebie. W ataku mają kim straszyć a mam tu na myśli trójkę Brazylijczyków którzy mają naprawdę duży ciąg na bramkę. Jeżeli o zespołach w tej grupie mówimy że grają otwartą piłkę to ciężko znaleźć jakieś słowo odnośnie gry Shandong Luneng to jest dopiero zespół nastawiony na atak. Wynik bramkowy w Lidze Mistrzów to 13:12 i takie spotkania jak remis 4:4 z Kashiwa to moim zdaniem dla nich normalka. Nie jest to tylko wyczyn który przydarza im się w Lidze Mistrzów bo gra w rozgrywkach Chińskiej Super Ligi to ten sam styl z masą bramek strzelonych i straconych. To jednak nie powinno dziwić na ławce trenerskiej Brazylijczyk Cuca, w ataku dwójka Brazylijczyków Aloisio oraz Tardelli ten drugi jest w kadrze Brazylia na Copa America a to chyba wiele mówi. Do tego w drugiej linii wspomagania są kolejnym rodakiem i Argentyńczykiem Montillo. Dla mnie jednak najważniejszym argumentem jest to że widziałem niemal wszystkie spotkania ekipy gości w tym sezonie i w żadnym z tych starć nie widziałem by ten zespół się bronił a przy tej sytuacji w tabeli tym bardziej takiego wariantu nie będzie. Na koniec jeszcze wynik pierwszego spotkania który brzmiał 1:4 dla Jeonbuk na wyjeździe.
✅165

Otrzymane punkty reputacji: +15
W 52

willywow

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy, Serie A
Godzina: 15:00
Spotkanie:
Torino - Empoli
Typ: 1
Kurs:
1.85
Bukmacher:
Unibet
Analiza:
Witam! Dzisiaj chciałem zaproponować mecz włoskiej Serie A i mecz pomiędzy Torino i Empoli. Drużyna z Turynu jest świeżo po rocznicy katastrofy samolotu i według mnie mają apetyt na uczczenie tej katastrofy zwycięstwem nad Empoli na własnym stadionie. Drużyna Torino wciąż walczy o europejskie puchary i na pewno nie odpuści tak łatwo. Kilka słów o Torino, a mianowicie drużyna &quot;w gazie&quot; wygrane derby z Juventusem, 7 ostatnich spotkań bez porażki. Drużyna Empoli: Brak Lorenzo Tonelli&#39;ego jednego z najlepszych zawodników Empoli w tym sezonie to cios dla tej drużyny, na wyjazdach spisują się bardzo słabo, 11 punktów nad strefą spadkową, czyli tak naprawdę nie grają o nic wielkiego. Według mnie murowanym faworytem tego spotkania jest Torino.

⛔100

kryysstu 56

kryysstu

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka - Polska, Plus Liga
Godzina: 20:30
Spotkanie: PGE Skra Bełchatów - Jastrzębski Węgiel
Typ: Jastrzębski Węgiel
Kurs: 3.90
Bukmacher: sts
Analiza:
Na wstępniaku, z racji, że jest to moja pierwsza analiza, chciałbym się przywitać. Witam! No dobra, starczy tej prywaty. Przejdźmy do rzeczy ????
Tym razem to już definitywnie ostatecznie spotkanie tej batalii o brąz PlusLigi. Skra zaczęła rywalizację fenomenalnie i wygrała u siebie 3:1 oraz na wyjeździe 3:0. Prowadząc 2:0 do trzech wygranych, część graczy zaczęła już zapewne bukować bilety na długo oczekiwane wakacje po wyczerpującym sezonie, a tu staje się coś niebywałego. Jastrzębski ogrywa Skrę na wyjeździe i u siebie dwukrotnie 3:2 (kolejno po kursach 6.00 i 3.2) i wyrównuje stan pojedynku.
Od jakiegoś czasu zauważalny jest spadek formy Skry. Przegrany półfinał z Lotosem, z którym Resovia wygrała złoto w trzech spotkaniach. Dochodzi do tego problem z kostką Conte. Po takim przebiegu spotkań, myślę, że psychika również jest po stronie Jastrzębskiego. Przegrywali 2:0, podnieśli się na 2:2 i stają przed wielką szansą dokonania czegoś co długo nie będzie schodziło z ust siatkarskiego środowiska. Brak brązu oznacza brak Ligi Mistrzów, a to dla Skry-nie oszukujmy się-będzie dramat! Oczywiście dla Jastrzębskiego też, ale patrzymy przez pryzmat losów tej potyczki.
Zestawienie kursów na to spotkanie 1.27 - 3.9 jest wg mnie co najmniej śmieszne. Osobiście oceniam wynik spotkania nie tyle co 50:50 a nawet 45:55 na korzyść pomarańczowych.
Reasumując:
Główny typ: Jastrzębski win @3.9
Dodatkowo(dla mniej odważnych, dwa pewniejsze typy):
-będzie 4 set - TAK @1.57 (Tylko jeden mecz zakończył się 3:0. Każdy kolejny coraz bardziej zacięty kończony tie breakiem)
- Bełchatów[-11.5] - typ 2, @1.7 (ostatnie pojedynki, to wygrana Jastrzębia z handi -2.5 i -11.5, tak więc pobieram bez zastanowienia)
- no i na koniec, mniej pewny od powyższej dwójki, będzie piąty set - TAK @3.4
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +3
brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Godzina:
20:45
Spotkanie:
FC Barcelona vs. Bayern Monachium
Typ:
Suarez strzeli i Barcelona wygra
Kurs:
3.45
Bukmacher:
betsson
Analiza:

„Hiszpańskie gazety niemal jednomyślnie typują składy obu zespołów na dzisiejsze spotkanie. W koszulkach Barcelony na murawę wybiegnie Once de gala. W bramce obejrzymy Marca-André ter Stegena, w obronie Alvesa, Piqué, Mascherano i Albę. Środkiem pola dyrygować będą Busquests, Rakitić i powracający do wysokiej formy Andrés Iniesta, natomiast w przodzie grać będzie niezawodne trio MSN, czyli Messi – Suárez – Neymar. W przypadku składu Bayernu Monachium Sport i MD jest już więcej rozbieżności choć oba dzienniki zgodnie twierdzą, że Bayern zagra ustawieniem 3-5-2. Pierwszy z nich w defensywie stawia na Benatię, Dante i Boatenga w środku, natomiast na bokach Rafinha i Bernat. W środku pola Lahm, Xabi Alonso i Thiago, a z przodu Müller i Lewandowski. Druga gazeta pomija w swoim wyborze Dante i stawia na Schweinsteigera, który zająłby miejsce Lahma w środku pola. Kapitan Bayernu zagrałby na swojej nominalnej pozycji z prawej strony boiska, a ustawiony w tym miejscu przez Sport Rafinha znajduje się na środku obrony. Jakie będą ostateczne decyzje obu szkoleniowców? Przekonamy się już wieczorem.”
Od takiego krótkiego cytatu ze strony fcbarca.com zaczynam swoją analizę. Obie drużyny wychodzą na to spotkanie w odmiennych nastrojach. Bayern przyjeżdża do Hiszpanii już w roli mistrza Niemiec po tym jak na wiosnę nie gra za dobrze ( porażka z Porto, Levercusen oraz przegrana po rzutach karnych z BVB w finale Pucharu Niemiec). Zaś Katalończycy przystępują do tego spotkania w fantastycznej formie oraz szansami na potrójną koronę! W ostatnich 10 spotkaniach ligowych wygrali aż 9 krotnie, remisując tylko w Sevilli. Strzelając w tych spotkaniach 35 goli i tracąc tylko 4. W lidze mają 2 pkt przewagi nad Realem a we finale Pucharu Króla spotkają się z Bilbao. Jak widać składy oraz forma jest po stronie gospodarzy i ich typuje jako faworytów tego spotkania. Moim zdaniem przy takiej formie zespołu z Katalonii oraz tak osłabionego Bayernu gospodarze nie mają prawa tego spotkania nie wygrać. Mimo tego, że Pep jest byłym trenerem Barcelony to nic nie zmienia, bo odkąd przyszedł Suarez i Luis Enrique Barcelona zmieniła swój styl (ociupinkę ale zmieniła) i aktualnie jest najsilniejszym zespołem na świecie. Do tego wystawianie 5 obrońców jest dla mnie samobójstwem. Klasa środkowych obrońców Bayernu nie jest jak dla mnie najwyższa na świecie. Wszyscy mogą mieć problem ze strasznie szybkim i zwrotnym Triem z Barcelony. Do tego Pep głośno mówi, że nie spodziewa się remisu 0:0 czyli będzie chciał od początku spotkania atakować Barcelone żeby im strzelić gola. Jedno długie podanie do Suareza (takie jak w meczu z Realem) i wtedy już nawet Neur nie pomoże, który ten sezon ma dużo gorszy niż poprzedni. Jak dla mnie wszystkie argumenty wskazują na to żeby Barcelona wygrała.
Drugim moim typem jest bramka Suareza. Luis wreszcie zaaklimatyzował się w Barcelonie co pokazuję jego 6 bramek w ostatnich 5 spotkaniach Barcelony. Do tego aktualnie wykazuje się najwyższą formą ze wszystkim zawodników Blaugrany. Jego ustawienie na szpicy daje mu strasznie duże szanse na to aby strzelił gola przeciwko Bayernowi. Z tego co widzę nie grał on przeciwko Bayernowi jeszcze ani razu, więc dziś jest jego debiut. Wydaję mi się, że to może być wymarzony debiut gdyż obrona Bayernu raczej nie będzie wstanie powstrzymać jego talentu znajdowania się w dogodnych sytuacjach bramkowych. Piłka jak i koledzy z drużyny szukają go w dogodnych sytuacjach także powinien mieć z 2-3 dogodne sytuacje do strzelenia gola. Jego aktualna forma pozwoli mu strzelić gola bez większych problemów. Zachęcam do grania tego typu gdyż połączenie obu tych typów jest fantastyczną szansą na wygranie bardzo wielu pieniędzy! Zachęcam do grania!
Pow tórzony typ ⛔100

yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Madrid WTA, round of 16, clay ????
Godzina: 15:00
Spotkanie: Wozniacki Caroline - Radwanska Agnieszka
Typ: WOZNIACKI
Kurs: 1,51
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:
vs.
Caroline w gazie co pokazuje ostatnimi czasy , a forma jaka prezentuje spokojnie powinna wystarczyc na Age , która w tym sezonie prezentuje się słabo . Dunka w tym roku bilans 22/8 w tym na clayu 5/1 . Grała w 3-ech finałach w których dwu - krotnie wychodziła zwyciesko . Aga prezentuje sie z bilansem 18/12 i tylko 2/1 na clayu . Największy sukces obecnego sezonu to półfinał WTA w Katowicach , i szczerze rzecz biorąć taki wynik mnie nie powala na kolana bo turniej nie był wcale mocno obsadzony . Problemem w tym meczu dla Agi jest napewno fakt , że ma tutaj czego bronić bo w ubiegłym roku doszła tutaj do półfinału , ale chęci okaża się za mało na tak dobrze dysponowaną dunkę , która tutaj idzie jak burza , a wcześniej w Stuttgardzie byław finale .
H2H jest soczyste i wynosi 7:4 na korzyść Caroliny . Nie przewiduje tutaj poprawy bilansu bezposednich spotkań na korzyść polki , dlatego gram na pewniejsza i w świetnej formie Wzoniacki .
✅51

Otrzymane punkty reputacji: +10
kary1 477

kary1

Użytkownik
Spotkanie: FC Barcelona vs. Bayern Monachium
Typ: Barcelona + BTS
Kurs: 3.50
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Pora na Ligę Mistrzów. W półfinałowym spotkaniu mierzą się FC Barcelona oraz Bayern Monachium. Faworytem spotkania oczywiście jest ekipa z Barcelony, która również wymieniana jest jako faworyt tej pary. Bayern Monachium, który ma ogromne braki kadrowe przyjeżdża do Barcelony z nadzieją na chociaż remis. Moim zdaniem to skończy się tak samo jak przygoda z Porto. Bayern jest bardzo słabą drużyną, gdy grają na boiskach nie swoich, a już w ogóle jak grają w innej strefie czasowej. Wiadomo, że Bayern mimo to jest świetną drużyną, ale nie widzę ich zwycięstwa w tym meczu, może uda im się strzelić jedną bramkę. Myślę, że Bayern bardziej przyłoży się do gry defensywnej, a gdy stracą bramkę, to wtedy zaczną atakować. Liczę na dobry mecz!
⛔100

louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Tenis ATP Madryt
Dimitrov - Fognini
godzina 14.30
typ zw Fognini
Kurs 3,05 pinnacle
Typ ryzykowny bo spotkali się niedawno w Monte Carlo i górą był Bułgar.Ogólnie h2h 2 do 1 na korzyść Dimitrova no ale Fognini wiadomo nie od dziś ma wielkie wachania formy , jednego dnia pokonuje Nadala na mączce a w następnym meczu przegrywa z Andujarem.
Jak dla mnie typowy mecz 50/50 i idę w stronę Value.
kiepska analiza

dawcamocywnocy 1,3K

dawcamocywnocy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, LM
Spotkanie: Barca - Bayern
Godz: 20 45
typ: Poniżej 4,5 spalonych
Kurs: 1,85
Bukmacher; Unibet
Analiza:
Po udanym wczorajszym typie na spalone dzisiaj również próbuje szczescia w tym aspekcie gry. O tym spotkaniu powiedziano już chyba wszystko, wiele analiz również w tym dziale poświeconych temu fantastycznemu meczowi. Ja gram tutaj na under spalonych. Bayern i Barca lubią grać piłką, wymieniaja mase podań najczesciej do najbliższego partnera przyspieszając w odpowiednim momencie, taka gra nie jest przyjazna do spalonych. Analizując mecze Barcy na Camp Nou z silnymi ekipami mieli tych offsajdów niezbyt wiele, z PSG ostatnio tylko 1, z Atletico odpowiedni 1 i 0, z Realem 3. Bayern również z mocnymi ekipami (notabene w tym sezonie wielu meczów z klasowymi ekipami nie grali) ma mało spalonych, ostatnio z BVB 1 czy z Porto na wyjeździe też tylko jeden spalony. Dzisiaj licze że tych spalonych za wiele nie bedziemy oglądać. Powodzenia i wspaniałego spektaklu;)
⛔100

M 30

mar123

Użytkownik
Liga Mistrzów, środa, 6 maja, godz. 20:45
Barcelona – Bayern Monachium, Typ: Barcelona wygra, kurs 1.75 bet365
Typ alternatywny: Barcelona -1, kurs 2.25 bet365
(w przypadku wygranej Barcelony różnicą jednej bramki nastąpi zwrot stawki)
Dwa lata po pamiętnej kompromitacji w starciu z Bayernem Barcelona dostaje szansę na rewanż i przynajmniej na Camp Nou powinna ją wykorzystać.
Josep Guardiola na pewno bardzo chciałby skarcić swoją byłą drużynę, ale będzie z tym musiał poczekać przynajmniej do rewanżu w Monachium. Na nadmiar szczęścia nie może ostatnio narzekać i na Camp Nou jego zespół stawi się nie dość, że w osłabieniu, to na dodatek w nie najlepszej formie.
O stanie Roberta Lewandowskiego powiedziano i napisano już chyba wszystko. Wciąż nie wiadomo, czy wystąpi w pierwszym starciu, a nawet jeśli, to nie wiemy w jakim wymiarze czasowym i czy nie będzie miał problemów z normalnym funkcjonowaniu na boisku. Ponadto sprawę komplikują oczywiście kolejne kontuzje m.in. Arjena Robbena i Francka Ribery’ego.
Również humory Bawarczyków nie mogą być dobre. Przez porażki z Borussią Dortmund w półfinale Pucharu Niemiec i Bayerem Leverkusen w Bundeslidze zapewne nieco ucierpiała ich pewność siebie, a Barcelona nie jest wymarzonym miejscem do przełamywania podobnych serii.
Zwłaszcza że Blaugrana jest aktualnie w znakomitej formie. Wygrała 15 z 16 kolejnych spotkań, w tym sześć pod rząd, a w dwóch ostatnich strzeliła aż 14 bramek! Większość piłkarzy Dumy Katalonii pamięta również bolesną porażkę z Bayernem w półfinale z 2013 roku (0:4 i 0:3), więc prócz spotkania z byłym szkoleniowcem konfrontacja z gośćmi z Niemiec nabiera dodatkowego podtekstu.
Bayern to z zawodnikami formatu Thomasa Müllera czy Mario Götze nadal bardzo groźny przeciwnik, ale w obliczu tak istotnego osłabienia na terenie rywala będzie musiał ustąpić.
Typ: Barcelona wygra, kurs 1.75 bet365
Typ alternatywny: Barcelona -1, kurs 2.25 bet365
Zły za pis Pow tórzony typ ⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom