Dyscyplina: Pilka Nozna -
Serie A
Godzina: 20:30
Spotkanie: Sampdoria vs Roma
Typ: Powyzej 10.5 rzutow roznych
Kurs: 1.83
Bukmacher: lvbet
Analiza:
Siemanko Zipy !
Dawno mnie tu nie bylo, ale nowa strona to moze i nowe otwarcie.
Dzisiaj pod lupe spotkanie
Serie A, Sampdoria na wlasnym stadionie podejmie zespol z Rzymu. Obie druzyny przystapia do tego spotkania, jak dla mnie, w nieco innych humorach. Sampdoria na ostatnie 5 spotkan zanotowala 3 zwyciestwa, 2 porazki - z Torino oraz dobrze spisujaca sie ostatnim czasem Atalanta - na pewno zasluga w tym Arkadiusza..Recy
Roma w ostatnich spotkaniach nie pokazuje tego, czego oczekuja ich kibice. Ostatnie 5 spotkan to odpadniecie po dogrywce z Porto w lidze Mistrzow. W zeszlym roku swietny comeback druzyny z Rzymu z naszpikowana gwiazdami Barcelony. W tym, mozna powiedziec odpadniecie z druzyna, ktora na pewno nie byla stawiana w roli faworyta tej pary - Porto. Przed spotkaniem z Porto blamaz w derbach Rzymu, 0:3 z Lazio. I tak wliczajac to spotkanie, ostatnie 5 meczy to 1 wygrana, 1 remis, 3 porazki. Jak remis z Fiorentina mozna jeszcze zaakceptowac, tak sromotne lanie od Napoli 1:4 czy przegrana z druzyna SPAL 1:2, badz przegrana w w/w derbach 0:3 to juz kleski duzego kalibru.
Co do typu. Nie szukam tutaj typowania zwyciezcy, choc blizej mi dzis do gospodarzy. Chcialbym zwrocic uwage na stale fragmenty gry, jakimi sa rzuty rozne.
Uwielbiam brac pod lupe cornery i to wlasnie w wykonaniu obu druzyn. Styl gry jaki prezentuja, pozwala mipatrzec optymistycznie na to, ze liczba 10.5 rzutow roznych zostanie spokojnie przekroczona. Obie druzyny lubuja sie w tym, potrafia wykonac masakryczna liczbe rzutow roznych. Co tu duzo szukac, wystarczy spojrzec na ostatnie 5 spotkan miedzy soba, rozgrywanych na stadionie dzisiejszych gospodarzy.
Wygladalo to tak:
5 meczy wstecz : tylko 6 roznych, ok.
4 mecze wstecz: 20 rzutow roznych !
3 mecze wstecz: 24 rzuty rozne !
2 mecze wstecz: 14 rzutow roznych
Ostatni mecz: 13 rzutow roznych
Wiadomo, rzuty rozne to w wiekszosci tez szczescie i loteria. Duzo bedzie zalezec od przebiegu spotkania. Jesli zostanie ustawione szybko, typu 3:0 dla kogos (w co osobiscie nie wierzE), to prowadzacy juz nie beda mieli parcia na wynik, a przegrywajacy moga pogodzic sie z tym, ze juz nic nie ugraja.
Jednak widze dzisiaj w miare wyrownane spotkanie, z duzo iloscia szybkich akcji, duza liczba strzalow, a co za tym idzie duza iloscia cornerow.
Takze lapiemy, a wszystkim zycze zielonosci.
---------------------------------------
Dodatkowo warte zagrania IMO:
Powyzej 5.5 rzutow roznych Realu Madryt (1.55)
Obie strzela w Bayern vs BVB (1.60)
Mouscron wygra (2.12)
Ja to zlaczylem w AKO, atrakcyjny kursik 9.57
Zobaczymy.
Pozdrowienia Zip Squad !
83