Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Szwecja,
Allsvenskan
Godzina: 19:30
Spotkanie: Helsingborgs IF - Gefle IF
Typ: obydwie drużyny strzelą gola i pow. 2,5 gola
Kurs: 2.15
Bukmacher: Betano
Analiza:
Witam wszystkich! Wczorajszy typ nie wszedł chociaż było blisko. FK Krasnodar już po pierwszej połowie prowadził 3-0, a w drugiej najpierw niefortunnie obił słupek po strzale z dystansu, a następnie nie wykorzystał rzutu karnego. W związku z tym z pozoru szalony typ nie wszedł choć było naprawdę blisko. Nie ma sensu jednak dłużej tego przeżywać, gdyż warto skoncentrować się na kolejnych typach! Na dzisiaj wybrałem spotkanie, które według mnie będzie pełne nieoczekiwanych zwrotów akcji. Zapraszam do analizy!
Po pierwsze, to nie przypadek, że
liga szwedzka nazywana jest bardzo overowymi rozgrywkami. Rzadko kiedy zdarza się by spotkanie zakończyło się niskim wynikiem. W zdecydowanej większości są to rezultaty przynajmniej dwubramkowe. By zweryfikować te informacje proponuję żebyście zajrzeli to aktualnej tabeli. Tam znajduje się dosłownie wszystko. W związku z tym w meczu dzisiejszym spodziewam się prawdziwego festiwalu strzeleckiego, gdyż głównymi aktorami będą drużyny z dołu tabeli, a więc ekipy zażarcie walczące o punkty.
Po drugie, koniecznie muszę wyszczególnić wyniki meczów bezpośrednich między dzisiejszymi rywalami. Otóż dotychczas Gefle IF grało 12 razy na wyjeździe z zespołem Helsingborgs IF, a ta
seria rozpoczęła się w 2005 roku. Od tamtej pory drużyny grają ze sobą regularnie co rok.
Rezultaty tych spotkań prezentują się następująco: 2-1, 2-0, 3-1, 2-2, 2-0, 3-1, 3-0, 4-1, 3-1, 5-1, 1-1, 1-2. Jak łatwo dostrzec do roku 2015 zespół dzisiejszych gospodarzy radził sobie świetnie cyklicznie wygrywając z ekipą Gefle IF. Poza tym na 12 pojedynków, tylko 3 razy zdarzyło się by w meczu nie padły gole z obu stron. Ponadto także tylko 3 razy mieliśmy do czynienia z sytuacją by w całym meczu padły mniej jak 3 bramki. Co więcej,
w ostatnich 5 sezonach zawsze padały gole z obydwu stron, a spośród tych spotkań tylko w jednym było mniej jak 3 gole (remis 1-1 w 2014 roku). Zaprezentowane przeze mnie dane jasno pokazują, że gole w meczu dzisiejszym padną, a najprawdopodobniej w najbardziej pesymistycznym przypadku obie strzelą choć po jednej bramce. Zatem 3 gole w całym meczu i przynajmniej po 1 bramce zespołów są bardzo możliwe.
Po trzecie, zespół Gefle IF aktualnie zajmuje ostatnie miejsce w tabeli i w 16 kolejkach zdobył tylko 8 punktów (bilans bramkowy to 13 goli strzelonych i 37 straconych). Poza tym ostatnie 5 spotkań wyjazdowych to same porażki, a ich wyniki to: 6-1, 2-0, 3-0, 2-1, 2-0. Co ciekawe
do zera ekipa ta przegrywała tylko z zespołami ze ścisłej czołówki: Elfsborg, Malmo FF, Norrkoping. Pozostałe 2 mecze też przegrała, ale udawało się strzelić 1 gola. Nie jest to żaden przypadek, gdyż były to najzwyczajniej w świecie drużyny słabsze, a więc w zasięgu. Dzisiaj także na przeciwko staje zespół na tym poziomie, więc strzelony gol na wyjeździe jest bardzo możliwy.
Po czwarte, ekipa Helsingborgs IF w bieżących rozgrywkach nie rozpieszcza swoich kibiców, gdyż po 16 kolejkach ma na swoim koncie zaledwie 19 punktów i okupuje 12 lokatę w tabeli (bilans bramkowy to 21 goli strzelonych i 32 straconych). W meczach domowych natomiast nie zdobywa zbyt wielu punktów o czym świadczą następujące rezultaty ostatnich 5 spotkań: 2-1, 1-1, 1-3, 2-4, 0-2. Jak widzimy
starcia podopiecznych Henrika Larssona zazwyczaj obfitują w gole. Po 3 porażkach u siebie dzisiejszy mecz jest świetną okazją na przerwanie tej koszmarnej passy. Rywal jest wręcz doskonały. Nie dość, że w beznadziejnej formie to jeszcze taki, z którym piłkarze gospodarzy mają bardzo dobry bilans. Jak w meczu tym padnie mniej jak 3 bramki to będzie to trzeba rozpatrywać jako niespodziankę.
Podsumowując, podawanie kolejnych argumentów mija się z celem. Najważniejsze kwestie zostały poruszone i wydaje mi się, że jest to typ bardzo interesujący. Rzadko kiedy można w ofercie znaleźć coś tak jednoznacznego. Z innych typów warto zwrócić uwagę na typ, że obie strzelą lub że w meczu padną chociaż 3 gole. W obu przypadkach kurs wynosi jedynie @1.7. Inną bardzo ciekawą propozycją jest typ, że gospodarze zwyciężą, a w meczu padną chociaż 3 gole (@2.45). Mam nadzieję, że w jakimś stopniu moja analiza pomoże Wam w podjęciu ostatecznej decyzji i dzisiaj wspólnie wrócimy na ścieżkę wygrywania z bukmacherem! Powodzenia!
115