>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 5.01.2016 (wtorek)

Status
Zamknięty.
mattie 112

mattie

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Egipska
Godzina: 17:00
Spotkanie: El Zamalek - El Daklyeh
Typ: X2
Kurs: 2.00
Bukmacher: betsson
Analiza:
Aż sam się zdziwiłem o co chodzi z kursem na drużynę gości. Przecież oni po 11 kolejkach nie przegrali ani jednego meczu i zajmują 2 miejsce w tabeli! Ba! Jeśli przynajmniej zremisują to wskakują na czoło tabeli gdyż mają o jeden mecz mniej od lidera a ten sam bilans punktowy. H2H jest jednak po stronie gospodarzy, ale co z tego skoro drużyna gości w tym sezonie jest jedyną nie pokonaną, a na wyjeździe ogrywa nawet obecnego lidera. Moim zdaniem szkoda nie zagrać. Dla odważnych czysta &quot;dwójka&quot; po kursie 4.80 ale ja bym się już bał ???? . Powodzenia!
⛔ 100

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka nożna (Anglia - Capital One Cup)
Godzina: 21:00
Spotkanie: Stoke - Liverpool
Typ: Stoke strzeli gola w obu połowach
Kurs: 5,00
Bukmacher: Bet365
Analiza: Capital One Cup to dla niektórych drużyn zło konieczne i drużyny, szczególnie te najlepsze, lubią na luzie podchodzić do tych rozgrywek. To daje szanse przeciętnym zespołom na dojście dość daleko. Do takich przeciętniaków zalicza się między innymi Stoke, nawet miejsce w tabeli to potwierdza, bo są w samym środku tabeli. Stoke są za mocni na spadek, a za słabi na zajęcie miejsca grawantującego europejskie puchary. Mogą więc powalczyć w tych rozgrywkach i zajść daleko. Liverpool powalczy o pierwszą czwórkę tabeli, liga jest dla nich najważniejsza. Nawet przy poważnym podejściu Liverpoolu i tak będzie im trudno, bo gra na stadionie Stoke nie jest dla nich łatwa. W tym sezonie wygrali tam 1:0, ale sezon wcześniej przegrali aż 1:6 tracąc pięć goli w pierwszej połowie. Jeszcze sezon wcześniej Liverpool wygrał, ale stracili trzy bramki i tu także Stoke zdobyło gola w obu połowach meczu. Stoke jest w formie, dużo goli strzelają. Liverpool dużo traci, więc znowu mogą mieć problemy na tym stadionie.
⛔ 100

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Koszykówka - NBA - sezon regularny
Godzina: 01:05 CET
Spotkanie: Minnesota Timberwolves u Philadelphia 76ers
Typ: Jahlil Okafor (Phi) Więcej niż 15,5 punktów
Kurs: 1,80
Bukmacher: bwin
Analiza: Dzisiaj Okafor z powrotem w pierwszej piątce, czyli normalna rotacja zostanie przywrócona, a wydaje się, że linia tego jeszcze nie uwzględnia. Po jego krótkiej absencji spowodowanej urazem w 3 meczach po powrocie wchodził z ławki i siłą rzeczy jego czas na parkiecie (20.3min) mocno się zmniejszył co wpłynęło również na punkty (15.0), a i to mocno podrasowane przez ostatni mecz kiedy w 18min rzucił 23pkt przy skuteczności 10/14. W międzyczasie całkiem nieźle zgrali się Smith z Noelem, co też powodowało mniejsze zapotrzebowanie na umiejętności debiutanta. Dzisiaj hierarchia powinna być przywrócona, czasu dostanie pewnie tyle ile przed urazem czyli jakieś 30-35min, a to powinno starczyć do zdobycia 16 punktów.
ZAPRASZAM DO DZIAŁU NBA
⛔ 100

deepred 1,1M

deepred

Moderator
Członek Załogi
:hokej: NHL
01:00
New Jersey Devils - Detroit Red Wings
Red Wings OT
1,95 bet365
W dzisiejszym spotkaniu w Newark Diabły osłabione brakami przede wszystkim Cammalleriego i Eliasa podejmą Wings, którzy po ostatnich słabszych spotkaniach wyszarpali zwycięstwo Szablom w Buffalo. Na pierwszej części zdania mógłbym już skończyć analizę. Jak na roster Devils brak tych graczy to poważne osłabienie i zdziwię się, jeżeli Devils strzelą więcej niż 2 gole. Dodatkowo brak w dalszym ciągu Josefsona, który jest nominalnym napastnikiem, ale słynie ze swojej gry w defensywie i waleczności. Cammalleri jest zawodnikiem, do którego trafiały wszystkie krążki podczas PP. Brak tak ważnego ogniwa powoduje zwężenie wielu wariantów w tej grze, niemalże doszczętnie je kasuje. Jest owszem Henrique, ale on głównie z Mike&#39;em te PP rozgrywał.
Co do Skrzydeł to tak jak wspominałem, ostatnie mecze w ich wykonaniu to bryndza, ale są ciekawą, choć chimeryczną ekipą. Z pewnością mają więcej talentu i iskry boskiej niż Diabełki, które i tak pozytywnie zaskakują w tym roku. Ostatnio grałem gola Datsyuka, więc pewnie dzisiaj strzeli. Dodatkowo dobrze gra Tatar, Heniek się obudził no i mają tego niesamowitego Larkina, który w przeciągu kilku lat stanie się wiodącą postacią reprezentacji, a już jest ważnym ogniwem ekipy z Michigan. Mimo tego, że bukmacherzy stawiają tutaj na wyrównane spotkanie z lekkim plusem dla gospodarzy, to ja proponuję granie na Wings po zacnym kursie.​
✅ 95

Otrzymane punkty reputacji: +1
tomekk39 56

tomekk39

Użytkownik
Dyscyplina: koszykówka NBA
Godzina: 03:00
Spotkanie:Utah Jazz vs Houston Rockets
Typ: over 200.5
Kurs: 2.0
Bukmacher: Betathome

Czas na NBA dzisiaj w nocy o godzinie 03:00 zmierzą się ekipy Utah Jazz i Houston Rockets, podobnie jak w wcześniejszych moich typach będziemy stawiać na over szczerze mówiąc ogólnie nie znam się zbyt dobrze na NBA a moj typ oparty jest na statystykach więc nie polecam grania go, w sytuacji kiedy to jazz są gospodarzami pomiędzy tymi drużynami wynik oscyluje w granicy 200 pkt a ostatnie mecze Huston Rockets są bardzo overowe chociarz nie wygrali od 4 meczy więc pewnie są głodni zwycięstwa ,tak naprawdę dla mnie ten mecz to czysta ruletka jeśli chodzi o over ponieważ tak naprawdę nie wiem jak te drużyny grają ale w statystykach wygląda to obiecująco,mam nadzieje że padnie wysoki wynik.
⛔ 100

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: NHL
1:00 am.
New Jersey Devils - Detroit Red Wings
Devils over 20,5 SOG
(1,80) Bwin
O tym spotkaniu już bardzo dużo napisał &#39;dipret&#39; więc ja tutaj nie mam jakoś specjalnie dużo do dodania. Ale może warto napisać o tym, że to będzie bardziej statyczny matchup. Diabły grają bardzo zachowawczo na swoim terenie i potrafią uśpić rywala, nawet mając jedną bramkę w plecy. Natomiast ich progres od początku sezonu jest jak najbardziej widoczny. Chcą jak widać dostać się do finałów i mimo że mają ciężkie przeprawy, to grają całkiem solidnie. Podoba mi się gra Palmieriego, który notuje bardzo dobre wyniki. Sporo strzela, do tego jest bardzo aktywny pod bramką rywali i jego gra może się podobać. Nie miej jednak samo spotkanie będzie ciekawe, bo Skrzydła są tuż tuż przy Diabłach w tabeli. Kto będzie lepszy tego nie potrafię do końca przewidzieć. Z jednej strony wolałbym aby to była drużyna z Jersey, ale i z drugiej strony też wolałbym żeby Skrzydła, powalczyli. Bo jak na razie ich forma nie napawa zbyt optymizmem. Linia, na SOG gospodarzy nie jest jakoś specjalnie wygórowana, ale może dlatego jest taka, ponieważ nie ma dwóch podstawowych graczy. Cóż zobaczymy, mecz niedługo!
✅ 80

Otrzymane punkty reputacji: +1
vaen 1,8K

vaen

Użytkownik
:hokej: EBEL, godzina 19:15

HC Innsbruck - HC Bolzano
Bolzano &#39;60 @2.00 bet365

Dzisiaj wiele ciekawych spotkań w EBEL, ja postanowiłem skupić swoją uwagę na pojedynku pomiędzy będącym w głębokim kryzysie Innsbruck&#39;iem oraz włoskim Bolzano. Niemniej jednak od tego, że Włosi nie mieszkają w Austrii to musieli pokonać jedynie niecałe 100 km, aby znaleźć się w stolicy Tyrolu. Co prawda podróż samochodem przez Przełęcz Brenner zazwyczaj sprawia wiele nerwów, przynajmniej ja miałem kłopoty niecały rok wracając samochodem z włoskich Alp. Ale istnieją też inne środki transportu, jak choćby samolot, czy kolei, zarówno Innsbruck, jak i Bolzano posiadają lotniska, jak i stacje kolejowe. Także nie przewiduję dzisiaj zmęczenia Włochów z powodu podróży. Wspomniałem o fatalnej formie gospodarzy, wygrali oni zaledwie 3 spotkania z ostatnich 20! To naprawdę niebywały rezultat, szczególnie, że 2 z 3 meczów wygrali ze Słoweńcami z Olimpii Lublana, którzy zdecydowanie odstają z różnych przyczyn od austriackiej ligi EBEL. Dzisiaj nie przewiduję nic innego, jak wygraną Włochów, którzy pokonali niedawno (26.12) Rekiny 5:1 na swoim terenie. Innsbruck najprawdopodobniej będzie musiał poczekać na przełamanie aż do zmierzenia się z zespołem z stolicy Słowenii, bo to jedyny zespół z ligi na ich poziomie. Dzisiaj zdecydowanie liczę na sprytnych Lisów, którzy powinni potwierdzić zdecydowanie w spotkaniu z borykającym się z problemami zespołem, że należą im się Play-Offs, jak &quot;psu buda&quot;.
✅ 100

Otrzymane punkty reputacji: +13
sorcererbookie 8

sorcererbookie

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Serie A
Godzina: 20:45
Spotkanie: Genua CFC - Sampdoria Genua
Typ: x
Kurs: 3.2
Analiza:
Obydwie drużyny zajmują pozycje w dole tabeli(Sampdoria 14, Genua 17). Dla mnie to zespoły kompletnie bez formy choć w ostatnich trzech bezpośrednich pojedynkach Sampdoria dwa razy triumfowała a ostatnio padł remis 1:1. Sampdoria wydaje się mieć większą szansę na wygraną - podbudowała się ostatnio zwycięstwem z Palermo u siebie 2:0 i do tego ma całkiem dobrą średnią w tym sezonie strzelonych goli(1.41).Niestety, na wyjeździe dawno nie wygrali zaliczając ostatnio dwa remisy i cztery porażki. Trener Montelli nie ma zbyt ciekawego bilansu ale jeśli wróci Eder i przypomni sobie jak strzelał bramki(10 goli w 15 meczach) to uważam, że jedna bramka murowana. Genua zaliczyła piątą porażkę z rzędu. Co prawda, wraca najlepszy strzelec zespołu Leonardo Pavoletti(5 goli w 10 meczach) ale zabraknie innego ofensora - Argentyńczyka Diego Perotti który będzie pauzował za czerwoną kartkę. Notabene, chodzą słuchy, że chce odejść więc atmosfera na pewno jest napięta. Jest jednak kilka powodów dla których Genua może nie być łatwym kąskiem. U siebie ma 3 zwycięstwa, strzelając przy tym 6 bramek, są tuż przed strefą spadkową i potrzebują punktów jak tlenu. Zła passa 5 przegranych meczów może zostać przerwana w tych derbach. Liczę, że podzielą się punktami i nie zobaczymy więcej niż dwie bramki. Stawiam na remis choć kusi mnie jeszcze score dla Leonarda Pavoletti.
To moja pierwsza analiza, konstruktywna krytyka wskazana. ????
⛔ 100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: Capital One
Typ: 1 + U2.5
Kurs: 5
Bukmacher: gamebookers
Analiza:
Spotkanie pucharu Capital One Cup. Mecz numer 1 pomiędzy Stoke City a Liverpool FC. Faworytem wg buków są goście. Jasne, bardziej klasowa ekipa na papierze, ale nawet w samej Premier League niewiele lepsza niz Stoke. Te druzyny dzieli roznica tylko punktu na korzysc gosci. Stoke pod wodza Hughesa ma naprawde dobrą defensywe (moze nie liczac wygranego meczu z Evertonem 4:3). Potrafili pokonac United, City czy Chelsea do zera. To jest naprawde dobra druzyna u siebie i grzechem nie sprobowac zagrac na nich przy takim kursie. Liverpool mimo ze wygral 2 z ostatnich 3 spotkan to ma duze problemy ze strzelaniem bramek. Lacznie strzelili tylko 2 gole w ostatnich 4 meczach. Ostatnio z West Ham United przegrali 0:2. Druzyna gosci ma kilka kontuzji w zespole, aczkolwiek nic nowego, wiec nie powinno miec to wiekszego znaczenia. Stoke u siebie zawsze jest godnym przeciwnikiem. Chocby w maju Stoke wygralo 6:1 z Liverpoolem i choc teraz taki wynik jest raczej nieprawdopodobny to nadal uwazam ze to Stoke powinno byc tu faworyzowane, lub co najmniej podobne kursy powinny byc wystawione na 1 i 2.
⛔ 100

S 32,1K

sobolekk

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkowka
Godzina:20:30
Spotkanie: Polska vs Serbia
Typ: Polska (-1,5)
Kurs: 1,72
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Jak narazie w typach dnia 3/3, wiec pora pojsc za ciosem. Dzis rozpoczyna sie turniej kwalifikacyjny Mężczyzn. W pierwszym meczu zmierzymy się z przeciętnymi w ostatnimi czasie Serbami. Z kim mamy wygrywac jak nie z nimi? Nie wyobrazam sobie zeby mistrzow swiata nie bylo na IO, jak dla mnie jestesmy razem z Francuzami faworytami. Patrzac na nasz sklad, zdecydowanie jest on silniejszy niz Serbow, Kurek i Kubiak w swietnej formie, stabilni srodkowi, rozegranie i libero takze. U Serbow to wg mnie Atanasijevic i nic wiecej. Mysle ze ten mecz skonczy sie latwym zwyciestwem Polakow, dobrze idą nam przygotowania, ogralismy niedawno łatwo Kanade 4:0
✅ 72

trytobethebest 0

trytobethebest

Użytkownik
Typ: Dodatkowy handicap azjatycki - 1. połowa Stoke 0.0,+0,5
Kurs: 1,525
Bukmacher:
Analiza:

Gospodarze to drużyna, która doskonale wie jak grać z przeciwnikami zajmującymi miejsce na wyższych szczeblach tabeli. Świadczą o tym wygrane mecze na własnym stadionie z takimi drużynami jak Manchester United czy Manchester City. Goście pod wodzą nowego trenera grają w kratkę. Ostatnie spotkania pokazują, że Liverpool ma problem ze zdobyciem gola na wyjeździe. Myślę, że gospodarze obejmą prowadzenie w 1 połowie lecz to jest puchar stąd taki mój typ.
Brak bukmachera ⛔ 100

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Typ: Stoke wygra
Kurs: 3,10
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:

Liverpool cały czas bez pomysłu, kto widział mecze z Sunderlandem i West Hamem, ten wie. Ja widziałem oba i naprawdę Liverpool mocno kuleje w ofensywie. Brazylijczycy Firmino i Coutinho nie istnieją, Benteke dużo marnuje, do tego dochodzą techniczne braki, Lallana jest tragiczny, na niego nawet szkoda słów, w meczu z West Hamem zagrał kompletny piach. Drużyna nie jest zgrana, gra się nie klei. Dominują w posiadaniu piłki, ale nie stwarzają groźnych okazji i nie oddają strzałów. Jeśli do tego dodamy kiepską defensywę to można dziwić się, dlaczego w kolejnym meczu z rzędu Liverpool jest faworytem.
Stoke na Britannia Stadium jest wyzwaniem dla każdego. Wyeliminowali z tego pucharu słabą Chelsea, powinni pokonać u siebie słaby Liverpool. W lidze odprawili oba Manchestery i Chelsea. Z Liverpoolem co prawda przegrali, ale był to sierpień i dużo się od tego czasu zmieniło.
⛔ 100

loskamilos 221

loskamilos

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Puchar Ligi
Typ: 1 + BTS=NIE
Kurs: 4.50
Bukmacher: [bet365]
Analiza:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Grecja, Superleague Ellada
Godzina: 18:30
Spotkanie: Panathinaikos Ateny - Panaitolikos Argos
Typ: Panathinaikos czyste konto
Kurs: 1.57
[...]
Dla odważniejszych polecam rozważyć: X/1 za 2,57.
100
Mogłem należeć do tych odważniejszych - 4:2 (2:2) ????
Co do dzisiejszego dnia - bardzo dziwią mnie kursy na Stoke i Liverpool, stawiające Liverpool w roli faworyta.
Ostatnie mecze Stoke u siebie:
07/11/15 Stoke City 1 - 0 Chelsea Londyn
01/12/15 Stoke City 2 - 0 Sheffield Wednsday
05/12/15 Stoke City 2 - 0 Manchester City
19/12/15 Stoke City 1 - 2 Crystal Palace FC
26/12/15 Stoke City 2 - 0 Manchester United
Ostatnie mecze Liverpoolu na wyjazdach:
06/12/15 Newcastle United 2 - 0 Liverpool FC
10/12/15 FC Sion 0 - 0 Liverpool FC
20/12/15 Watford FC 3 - 0 Liverpool FC
30/12/15 Sunderland 0 - 1 Liverpool FC
02/01/16 West Ham United 2 - 0 Liverpool FC
Jak widać Stoke u siebie ma problemy z koncentracją w łatwiejszych pojedynkach, nie ma z kolei problemów w meczach z bardziej utytuowanymi rywalami, niezależnie w jakiej są formie. Liverpool w formie nie jest, strzela niewiele, 0 goli przeciw takim drużynom jak Newcastle (14 goli straconych w 10 meczach u siebie), Watford (10 w 11 meczach) czy WHU (12 w 10 meczach) musi dawać do myślenia. Z tego co mówią w wywiadach, do składu Liverpoolu nie wrócą jeszcze Henderson i Sturridge.
Sędzią będzie Anthony Taylor, który w tym roku sędziował zarówno sierpniowy mecz między tymi zespołami (0:1 dla Liverpoolu), jak i majowy (6:1 dla Stoke).
Dzisiaj liczę na zwycięstwo gospodarzy do zera. Powodzonka! ????
PS Ciekawym typem jest również BTS w meczu Zamalek - El Dakleyh po kursie 2.10.
⛔ 100

czarnaospa 257

czarnaospa

Użytkownik
Typ: Rzuty rożne - under 11(AH)
Kurs: 1.90
Według mnie bardzo dobry kurs przy tej linii rzutów rożnych. Jedyny drobny mankament jaki widzę to fakt że z 11 wyjazdowych spotkań ligowych Liverpoolu ponad połowa(6) zakończyła się overem. Reszta faktów i statystyk przemawia zdecydowanie za tym typem.
W 9 meczach ligowych Stoke w roli gospodarzy tylko 2 razy wykonywano więcej niż 11 rzutów rożnych.
W ostatnich dwóch spotkaniach Stoke w COC te stałe fragmenty gry wykonano 6 i 13 razy(4 w dogrywce której dziś nie będzie)
W ostatnich dwóch spotkanich Liverpoolu w COC było 5 i 9 kornerów
W sierpniowym spotkaniu pomiędzy tymi drużynami kornerów było 8 .
zwrot

oli12300 553

oli12300

Użytkownik
Typ: Liverpool więcej rożnych
Kurs: 1,61

Witam, dziś idę w stronę rożnych i myślę, że jest to dobra opcja. Sami bardzo dobrze wiemy, że gospodarze aktualnie są na fali i dobrze im idzie w lidze, jednak ja uważam, że dziś Stoke łatwo nie będzie mieć, co jednak mogą to spotkanie wygrać, bo goście aktualnie nie imponują formą, co za tym idzie? Przyjmijmy, że gospodarze obejmą prowadzenie w tym meczu, to wtedy rzecz jasna Liverpool weźmie się za odrabianie strat, gdzie to na pewno przełoży się na rożne ze strony przyjezdnych. Myślę, że Klopp bardzo poważnie traktuję ten puchar i zdaję mi się, że tego meczu nie odpuści. Można cofnąć się do ostatniego spotkania pomiędzy tymi drużynami i od razu widać, że Liverpool nawet prowadząc spotkanie 1-0 potrafił częściej atakować i także częściej wykonywał kornery.
Podsumowując: Liverpool to maszyna do zdobywania rzutów rożnych i myślę, że tym spotkaniu będzie podobnie, to jest puchar i będzie mnóstwo walki, także uważam, że przyjezdni nabiją więcej rożnych!
⛔ 100

frombzg 241

frombzg

Użytkownik
#1 +/- 0
Dyscyplina: koszykówka - South Korea, KBL
Godzina: 11:00
Spotkanie: Anyang - Incheon
Typ: Incheon + 5.5
Kurs: 2.25
Analiza:
Obie ekipy są w kryzysie po serii porażek. Mimo, że goście to patrząc po miejscu w tabeli czerwona latarnia, to jednak Anyang nie jest tak silną ekipą, żeby startować z hcp 7, a teraz przed meczem nawet 8.5. W ostatnim meczu przegrali -28 i to jest oznaka słabszej dyspozycji. Incheon w końcu wygrać musi, a już w ostatnim wyjazdowym mecze z KCC (-9 w plecy) który jest wyżej notowany od dzisiejszego rywala, nie grali źle. Patrząc na historię, gospodarze grają w kratkę. Mogą wygrać jako dog po zaciętym meczu, by potem jako(wg kursów) murowany faworyt męczyć się w następnym spotkaniu. Hcp +8.5 jak najbardziej w stronę gości. Mój podwyższony o przysłowiową &quot;trójkę&quot;.
⛔ 100

kamosblue 1

kamosblue

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - Mistrzostwa świata U20 Finał
Godzina: 19:30
Spotkanie: Rosja U20 - Finlandia U20
Typ: Rosja U20
Kurs: 2.8
Bukmacher: bet365
Analiza:
Na tych mistrzostwach roi się od niespodzianek, półfinały pokazały że faworyt przegrywa, a faworytem w tym spotkaniu jest Finlandia.
Finlandia niespodziewanie pokonała Szwecję w półfinale, tą samą Szwecję która w rundzie kwalifikacyjnej (grupowej) grała niesamowicie i skończyła na 1 miejscu, stąd Finlandia stała się faworytem.
Natomiast jeżeli spojrzymy na runde kwalifikacyjną Rosji, to i Rosja i Finlandia, grały już se sobą w tej fazie rozgrywek i mecz zakończył się 6:4 dla Rosji. Była to jedyna porażka Finów właśnie z Rosjanami, po czym Rosja skończyła tabele na 1 miejscu (0 porażek), a Finowie tuż za nimi.
Mecz będzie wyrównany ale co już raz się udało powinno się udać raz jeszcze. Niech wygra Rosja ! :cool:
⛔ 100

th14 42

th14

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie - MŚ U 20 - Play O ffy
Godzina: 15:00
Spotkanie: Szwecja U20 vs USA U20
Typ: Pon iżej 5.5 gola w meczu
Kurs: 2,00
Bukmacher: Unib et
Analiza: Dzisiejszego d nia odbędzie się mecz o 3 miejsce w MŚ do lat 20. Grają ze sob ą 2 najlepsze defensywy tego turnieju, mimo, że nieznacznie przegrały swoje mecze w p ółfinale , co wyw o łało u wszystkich lekkie zdziwienie .
W tym turnieju już raz w grupie Szwecja i USA się spotka ły i nie było to wielką niespodzianką, że mecz zakończył się wynikiem 1:0 , czyli dużym und erem . Poprzedni oficjalny mecz również jaki odbył się między tymi drużynami w 2013 roku w finale MŚ zakończył się wynikiem poniżej 5.5 gola (Szwecja 1:3 USA) . A propos dociekliwych - urzedzam , że w statystykach przed turnie jem te 2 drużyny rozgrywały ze sob ą już mecze , lecz to były spotkania towarzyskie , a co za tym idzie rotacja w składach, taktyce itp . Także nie polecam się tym sugerować. Nawi ązując dalej do tego spotkania to kolejnym aspektem przemawiając ym za underem 5.5 jest fakt , że USA jak i S zwecja odpa dły w półfinale rozgrywek i będą na pewno chciały wywalczyć ten brązow y medal . Po za tym w meczach o takiej randz e, stawce, drużyny te nigdy nie grają otwartego, ofensywnego meczu na hurra do przodu. W tym starciu postawią sobie podobne warunki gry jak w pierws zym spotkaniu, twarda gra w defensywnie i nieustępliwość.
Gdy zobaczyłem jaki kurs oferują buki to aż się za głowę złapałem , kto może niech gra ten typ ;)
Jeżeli skorzystałeś z mojego typu kliknij &quot;dzięki&quot; to motywuje ;)
Powodzenia!
⛔ 100

wrobel2006 1,3K

wrobel2006

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Liga Niemiecka BBL
Godzina: 20:00
Spotkanie: Eisbaren Bremerhaven - Brose Baskets
Typ: Eisbaren Bremerhaven +14,5
Kurs: 1,71
Buk: Bet365
Bremerhaven podejmuje się na własnym parkiecie Brose Baskets. Faworyt jest zdecydowany, natomiast nie sądzę aby doszło do pocisku ze strony przyjezdnych. Aktualnie mamy wtorek, w piątek natomiast bardzo ważne spotkanie gdzie niemiecka ekipa zagra w Eurolidze z Zalgirisem. Gospodarze jak do tej pory większość meczy przegrali, aczkolwiek jeśli dochodzi do porażek na własnym parkiecie to nie są one specjalnie wysokie -7, -15, -6, -4, -7. Ostatnio zaliczyli 2 zwycięstwa, które mogą być budujące dla 15 ekipy ligi BBL.
Bamberg w meczach wyjazdowych w lidze niemieckiej zazwyczaj nie wygrywa więcej niż 15 punktami -24, -10, -10,-13,-15. Ostatnie 4 pomiędzy powyższymi ekipami zakończyły się zwycięstwem Brose -12,-4,-1,-12. Nie wydaje mi się, żeby Bamberg zagrał na 100% całe spotkanie mając na uwadzę domową potyczkę z Zalgirisem. Już widzę, że leci handicap w dół, było +14,5 a teraz mamy 13,0. Trzeba brać póki gorące...
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
henek9 933

henek9

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Towarzyski
Godzina: 19:30
Spotkanie: Hibernians vs PSV
Typ: PSV -1 AH (1 połowa)
Kurs: 1.75
Mecz towarzyski to zawsze wielka niewiadoma ale dzisiaj chyba zadnej niespodzianki nie bedzie.
Ekipa PSV wykorzystujac przerwe od spotkan ligowych wybrala sie na Malte,gdzie dzisiaj rozegraja spotkanie towarzyskie z zespolem Hibernians.
Druzyna gospodarzy prowadzona przez serbskiego szkoleniowca Branko Nisevicia zajmuje drugie miejsce w rodzimej lidze.
Po 16 rozegranych kolejkach rywalizacja jest dosc zacieta,poniewaz miedzy pierwszym a czwartym miejscem jest tylko 5 punktow roznicy.
Prym wiedzie jak na razie Valletta,ktora o 3 punkty wyprzedza Hibernians.
Ogolnie rzecz biorac sklad maltanskiej ekipy wyglada dosc ciekawie,jednak jak widac w tym sezonie nie sa jakas potega w lidze a liga do elitarnych nie nalezy.
W zespole jest siedmiu pilkarzy brazylijskich,najskuteczniejszym pilkarzem jest Jou Silva,ktory juz od prawie 6 lat gra w lidze maltanskiej,Hibernians jest jego szostym zespolem na Malcie,tak wiec jak widac nie przywiazuje sie raczej do swoich ekip.
W 16 meczach zdobyl 8 bramek.
Hibernians to obecny mistrz kraju,poprzedni sezon mieli kapitalny,nie przegrali ani jednego meczu w lidze i zakonczyli sezon z 16 punktami przewagi nad Valletta.
W lipcu 2015 roku grali w eliminacjach do LM i o dziwo wygrali pierwszy mecz u siebie z Maccabi Tel Aviv 2:1,jednak w rewanzu polegli przegrywajac 1:5.
20 grudnia grali ostatni mecz,byl to mecz na szczycie z obecnym liderem Valletta i niestety dla Hibernians skonczylo sie na zwyciestwie gospodarzy 3:2.

PSV tak samo jak Hibernians w lidze jest na drugim miejscu i tracic 3 punkty do Ajaksu.
Druzyna z Eindhoven awansowala z grupy LM i w 1/8 zagra z Atletico Madryt,awansowali tez do kolejnej rundy pucharu Holandii,gdzie grajac w &quot;10&quot; wyeliminowali Heracles.
Jak widac sezon przynajmniej do tej pory uklada sie bardzo dobrze.
17 stycznia ruszamy z Eredivisie i od razu szlagier - Feyenoord kontra PSV,bedzie co ogladac bo obie ekipy w formie a dodatkowo sa sasiadami w tabeli.
Na Malte Philip Cocu zabral praktycznie wszystkich pilkarzy z pierwszego skladu :

Koopmans, Pasveer, Zoet; Alberto, Arias, Bergwijn, Brenet, Bruma, De Jong, De Wijs, Guardado, Hendrix, Isimat, Jozefzoon, Lestienne, Locadia, Lundqvist, Maher, Moreno, Narsingh, Paal, Pereiro, Poulsen, Pröpper, Schaars, Willems, Vloet

Obie ekipy dzieli roznica przynajmniej jednej klasy sportowej,mysle,ze Hibernians raczej nie zagrozi bramce PSV,to holenderska ekipa powinna dominowac dzisiaj i moim zdaniem do przerwy bedzie minimum 1-2:0 dla podopiecznych Cocu.
zwrot

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom