Na wstępie słów kilka do moderatorów a w szczególności PSOTNICKA ;
Bardzo dziękuję za korektę w sprawie meczu Erani - Krunic odszczekuję! rzeczywiście
bawimy się FAIR!!!!SZACUN.
a i BRAWO STUART BINGHAM!!!!(o którym pisałeś "TRAFNIE" na kilka dni przed tym jak został mistrzem świata.)
Tenis WTA Wimbledon
spotkanie : M.Keys - Maria T.
godzina : planowo 14.30
Typ zw T.Maria
kurs 4.55
pinnacle
Dzisiaj swoją analizę wyjątkowo zacznę od motta:
W SPORCIE JESTEŚ TYLE WART ILE TWÓJ OSTATNI MECZ!!!!
I dziś na tapetę wezmę dwie panie których poprzednie mecze miałem okazję obstawiać i oglądać!Dodam że oba obstawiłem źle ale jakoś udało mi się wybrnąć z błędów na LIVIE!
Dzieki temu że w obu meczach było dużo dramaturgi i punktów zwrotnych udało mi się nawet zaliczyć mały plus który postawię dzisiaj na Niemkę , choć nie ukrywam że jest to typ dość ryzykowny ale kurs 4,55 na jej zwycięstwo jest mocno przeszacowany.
Jesli chodzi o ścisłość oglądałem przed ostatni mecz Madison Keys - przeciw Stefanie Vögele w którym faworyzowana Amerykanka omal nie odniosła porażki , przegrała pierwszego seta w Tiebreacku , wygrała drugiego , a w trzecim była już przełamana i od porażki uchronił ją zmierzch bo Panie dokańczały mecz na drugi dzień.W tym meczu Madison zagrał miernie , popełniła mnóstwo błedów , brakowało regularności , wykończenia , precyzji cierpliwości i jeszcze tego czegoś co trudno jest określić słowami.
Madison znana jest ze swojej chimeryczności i potrafi dzień po dniu zagrać dwa mecze na kompletnie różnym poziomie.
Poprzedni mecz Niemki z Chińską tenisistką Duan Yingying ( i tę pannę polecam wszystkim zapamietać) również oglądałem i był to znakomity mecz w wykonaniu obu pań , rozstrzygnęła go na swoją korzyść Niemka po dwóch godzinach i kwadransie wynikiem
2:1 1:6 6:2 10:8 .
I tutaj o grze Niemki zwłaszcza w drugim i ostatnim secie mogę mówić tylko w samych superlatywach !W pierwszym secie nie znalazła recepty na mocną ofensywę Chinki , w drugim sama zaatakowała i udało się a w trzecim wróciła do meczu po przełamaniu , a potem wygrała 18-gemowego seta!Tatjan w tym meczu zagrała wyśmienicie , znakomicie serwowała , grała przy siatce , rozciągała a przede wszystkim zagrała wprost genialnie w obronie , wytrzymywała długie wymiany i broniła się 2 metry za linią końcową i 95% piłek wracało na drugą stronę , naprawdę zaimponowała mi wielce!Bardzo precyzyjna Chinka opadała już z sił pod koniec meczu i wreszcie opadła całkiem , a Niemka miała niespożyte wprost siły , w obronie dobiegała i odbierała niemal wszystko , a w swoich gemach serwisowych atakowała i brała inicjatywę w swoje ręce.Jedno mnie bardzo zdziwiło że Chinka mając Tatjanę broniącą się 2 metry za linią nie zagrała ani jednego skrótu ,
drop-shota po prostu zero.Tego ewidentnie zabrakło w grze bardzo utalentowanej i mającej świetne warunki fizyczne Duan.
Reasumując Keys gra trochę podobnie do Duan , również lubi obchodzić bakhand i walić mocno z forhandu ale jest dużo mniej regularna , na pewno dużo mniej cierpliwa , szybko się frustruje i ma duże wahania na przestrzeni meczu , potrafi zdobywać jak i tracić seriami.Madison jest dzisiaj faworytką ale Tatiana o ile zagra na poziomie tego ostatniego meczu z Duan ma spore szanse oddnieść kolejne zwycięstwo.I tak obstawiam za spokojną stawkę , za większą chyba się zdecyduję na T.Maria +1,5 seta również smaczny
kurs 2.27 w pinnacle.
Na koniec odradzam komukolwiek stawianie na Casey Delacqua przeciw Radwańskiej
bo różne głosy się tutaj już pojawiły : to mżonka Agnieszka nie pozostawi dzisiaj cienia wątpliwości
jesli już szukać jakiś sęsacji u pań to w meczach Muguruzza - Kerber , Wozniacki - Giorgi
i Lisicki - Bacsinszky
nie zdziwił bym się też gdyby dziś młodsza Pliskova pogoniła Nicolescu.

100