>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 4.07.2015 (sobota)

Status
Zamknięty.
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Tutaj p odajem y typy
na sobotę - 4. Lipca

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - Wimbledon 2015
Godzina: 12:30
Spotkanie: Monfils G. - Simon G.
Typ: Simon G.
Kurs: 1.99
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
H2H 1:5 z lat 2009-2015. Ten bilans świadczy tylko o jednym, że Simon Gilles ma po prostu większe umiejętności tenisowe niż Monfils. Oczywiście nie grali jeszcze nigdy ze sobą na trawie, prawdopodobnie będzie to przynajmniej 4 setowe spotkanie, o ile nie 5 (jak kiedyś podczas Australian Open w 2013 roku gdzie obaj zmagali się z kontuzją, a raz doszło nawet do wymiany na 70 odbitych piłek w tym meczu). To jednak koniec końców stawiam tutaj na Gillesa. Ma okropnie duże ambicje, nie raz zasłynął z długich morderczych meczów, a to świadczy tylko dobrze o jego woli walce.
Przed turniejem zagrał kilka dobrych turniejów na trawie. Widać, że jest w formie. W Queen&#39;s Club półfinał i mecz z finalistą Andersonem, porażka po 3 setach i nie wiem czy tam nie miał nawet piłek meczowych. Podobnie było w Nottingham gdzie doszedł do ćwierćfinału i poległ z Querreyem finalistą, po 3 setach. Tam również z tego co pamiętam miał match ballse.
Monfils na trawie kompletnie mi się nie widzi, dla mnie to jest typowy defensor, jedynie zagrożenie budzi na serwisie. W Halle skreczował w ćwierćfinale z Seppim.

✅ 99

Otrzymane punkty reputacji: +4
paul_trunks 27,2K

paul_trunks

Użytkownik
Dyscyplina: Snooker Australian Goldfields Open 2015
Godzina: 05:00
Spotkanie:
Stephen Maguire vs Martin Gould
Typ:
Najwyższy break meczuMartin Gould
Kurs:
2.25
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Od razu rzucił mi się w oczy powyższy typ. Występy Martina to swoista sinusoida, kiedy wydaje mi się, że nic chłopak nie ugra to dochodzi do półfinału World Grand Prix i prawie demoluje Trumpa (który jednak pokazał klasę wracając ze stanu 1-5 na 6-5) po to by polec w I rundzie w kwalifikacjach do mistrzostw świata. Nie wiem co drzemie w tym wyglądającym jak z &quot;hitlerjugend&quot; zawodniku ale potencjał na pewno ma.

W bieżącym turnieju jego najwyższe brejki to 76, 91, 93, 109 i 122. Maguire natomiast &quot;poszczycić&quot; się może najwyższym brejkiem 67 więc niższym od najniższego z wymienionych podejść Goulda.

Dzisiaj to Trump przegrał a nie Stephen wygrał. Trump jak nie Trump zmarnował mnóstwo szans, jakimś cudem udało mu się jednak zrobić brejka wyższego od Maga mimo iż wygrał zaledwie jednego frejma.

Podsumowując: To ewidentnie turniej Goulda, który punktuje znaczenie lepiej od przeciwnika, po cichu liczę na wygraną Martina bo osobiście jakoś nie przepadam za Stephanem.
✅ 125

Otrzymane punkty reputacji: +1
G 11

ganman83

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Brazylia Serie B
Godzina: 00:30
Spotkanie: Parana - Criciuma
Typ: Obydwie Strzelą
Kurs: 2.0
Bukmacher:
bet365
Analiza:
Witam dzisiaj zostanie rozegranych 6 spotkań w Seria B, wybrałem nie najciekawsze spotkanie bo bardzo trudne do
wskazania zwycięscy ale po przeanalizowaniu statystyk stwierdziłem że warto stawić typ obydwie drużyny strzelą
a więc dlaczego wybrałem ten typ. Po pierwsze ekipa Parany w każdym meczu na własnym boisku strzeliła gola i jest
faworytem tego meczu chodż gdybym miał typować zwycięzce typował bym remis bo jest najbardziej prawdopodobny,
z drugiej strony przyjeżdża ekipa criciuma która zajmuje 6 miejsce w lidze jeśli chodzi o mecze na wyjeżdzie
2 zwycięstwa 3 porażki tylko w jednym meczu wyjazdowym nie strzelili bramki. Po drugie obydwie drużyny ostatnio
swoje mecze ligowe grały tydzień temu i obie ekipy są wypoczęte i na pewno przygotowane na ten mecz, sądzę
że mecz skończy się bramkowym remisem albo 2:1 dla Parany jeśli jednak będzie 0:0 to się potne.

⛔ 100

andie 333

andie

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna -Copa America
Spotkanie: Chile - Argentyna
Typ: BTS
Kurs: 1.83
Bukmacher: bet365
Analiza:

Witam po długiej przerwie ????
Żałuje, że dziś nie podałem typu, który aż kuł w oczy i wszedł jak w masło mianowicie Williams - Watson over 17,5 gema (1,6 na bet-at-home) ale trudno ????
Na jutro wybrałem finał Copa America gdzie gospodarz Chile zmierzy się z Argentyną.
Według mnie bardzo prawdopodobny typ na jutro. To jest finał, przelewki się skończyły bo pula jest ogromna.
Chile bez niespodzianek dotarło do finału turnieju wychodząc z 1 miejsca w grupie w ćwierćfinale pokonali skromnie Urugwaj 1:0 a w półfinale Peru 2:1.
Argentyna także wyszła z 1 miejsca w grupie, w ćwierćfinale pokonali Kolumbie w rzutach karnych (mimo, zmasowanego ataku nie potrafili skutecznie strzelić gola) natomiast obudzili się w półfinale z Paragwajem który roznieśli 6:1.
Bilans Chile w turnieju to 13 goli strzelonych do 4 straconych a Argentyny 10:3.
Każda z drużyn ma mocno ofensywnych graczy w Chile (Vidal, Sanchez, Vargas) a w Argentynie (Messi, Aguero czy Di Maria).
Mam też nadzieje, że wreszcie obudzi się Messi, który ostatnio nie może się wstrzelić.
Dziś liczę na dobre widowisko i według mnie kilka bramek wpadnie ????
⛔ 100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: Copa America
Typ: 2 + obie strzelą
Kurs: 4.75
Bukmacher: gamebookers
Finał rozgrywek Copa America w którym zmierzy sie gospodarz turnieju Chile i Argentyna. Nie pamietam dokladnie statystyk ale Argentyna nie wygrala tego turnieju od lat 22. Chile nigdy. Jesli chodzi o jakosc obu zespolow to Argentyna tak naprawde w tym turnieju tylko ostatnio pokazala swa sile pokonujac 6:1 Paragwaj. Wczesniej czesto meczyli wyniki 1:0 ale zawsze strzelali bramke. To nie ulega watpliwosci, ze ten mecz powinien byc otwarty. Taki typowo poludniowoamerykanski. Wg mnie tu sporo goli powinno pasc, a jesli szybko wynik zostanie otwarty to worek sie otworzy. Bronic nikt nie chce. Argentyna potrafi, a Chile musi bo ma slabsza obrone niz atak. Dlatego rozsadnym wydaje sie typ obie strzelą. Mysle ze mimo faktu ze Chile jest gospodarzem to i tak nie da rady Argentynie. Mozna sie spodziewac nawet karnych, ale gdzies czuje ze Messi i spolka roztrzygna to 2:1.
Analiza:
⛔ 100

ekszynejszyn 13

ekszynejszyn

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Godzina: 14:30
Spotkanie: Tsonga - Karlovic
Typ : DW 3 :1
Kurs: 4
Analiza:
Typ opieram wylacznie na intuicji to, ze tsonga powinien sobie poradzic uwazam za pewne. Jedeyny mecz ktory grali miedzy soba nie biore pod uwage bo to zamierzchle czasy. Sytuacja sie zmienila, Karlovic mimo wielkiego szacunku nie powinien sprawic problemow Tsondze na returnie, dwa mecze z Dolgopolovem i Ymerem za mna nie przemawiaja. Francuz po maratonie z Mullerem odprawil latwo hiszpana A.Ramosa i sadze, ze nie zmarnuje szansy na nastepna runde.
⛔ 100

J 139

jasmistrz

Użytkownik
Dyscyplina: Snooker Australian Goldfields Open 2015
Godzina: 05:00
Spotkanie:
Stephen Maguire vs Martin Gould
Typ:
Gould
Kurs:
2.61
Analiza:

Też pójdę w stronę Goulda. Anglik, moim zdaniem dość niedoceniany przez bukmacherów, rozwija się co raz bardziej. Nie piszę tu tylko o tym turnieju tylko patrzę na to co się dzieje na przestrzeni ostatnich miesięcy. Widziałem jego mecze w lidze, jak i w eurotourach. Gould w mojej ocenie nie jest gorszy od Maquiera. Po tym kursie zagrałbym w ciemno na Anglika, nie patrząc nawet na mecze ich w tym turnieju. Buki Szkota oceniają nieco gorzej niż najwyższa półka światowa, co w moim mniemaniu jest dość na wyrost. Popatrzmy na ostatnie mecze w Australian Open. Gould wygrał z dobrze grającym w tych zawodach Seltem, z którym co raz bardziej trzeba się liczyć. Poprzednie mecze Martina to wygrane z solidnym zawodnikiem Holtem jak i wysoko ocenianym Fu. Szkot wyeleminował niezłego Waldenia w decydującej partii oraz niezłego młodego dość Walkera. Na koniec posłał do domu Judda Trumpa, co może wydawać się wielkim wyczynem. Ta wygrana ma jedak podwójne dno, Anglik tego dnia spisywał się bardzo słabo, a Stephen miał sporo szczęścia, co można wyczytać w krótkim opisie na stronie Eurosportu:
&quot;Mecz, który zapowiadał się jako wyśmienite widowisko, mocno rozczarował, głównie za sprawą kiepskiej dyspozycji Anglika. &quot;The Ace&quot;, który w dwóch wcześniejszych starciach prezentował świetną formą potwierdzoną trzema &quot;setkami&quot;, w potyczce ze Szkotem wypadł przeciętnie i zasłużenie odpadł z zawodów. Warto jednak podkreślić, że Maguire w kilku sytuacjach miał sporo szczęścia, którego przez cały pojedynek brakowało Trumpowi.&quot;
Wyniki poszczególnych freamów wraz z breakami 50+
Judd Trump - Stephen Maguire 1:5
52-62(62), 59(52)-66, 10-71, 99(51)-0, 69(69)-83, 48-79

Opis meczu Goulda
&quot;Anglik bardzo pewnie ograł Matthew Selta oddając swojemu rodakowi zaledwie jednego frejma. Szczególnie imponująco, 33-latek wypadł w dwóch ostatnich partiach rozegranych po regulaminowej przerwie, kiedy to wbił w podejściach 122 i 72 punkty nie pozwalając rywalowi na choćby jedno trafienie.&quot;

W tym turnieju Gould popisał się dwiema setkami, Maguire zaś z zerowym dorobkiem.
Warto zagrać po takim kursie, nawet bym się skusił ze Anglik wygra mecz wcześniej niż w decydującej partii.
✅ 161

Otrzymane punkty reputacji: +3
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nozna Copa America
Spotkanie Peru-Paragwaj
Typ: Paragwaj wygra dokładnie 1 golem
Kurs 4.70
Buk Sportingbet
Godz: 01:30
Analiza: Witam, w dniu jutrzejszym odbędzie się spotkanie pomiędzy ekipami Paragwaju oraz Peru w ramach Copa America, jest to spotkanie o 3 miejsce w tym turnieju, więc na pewno każda z ekip nie będzie się w tym spotkaniu oszczędzała Peru w tym turnieju nie grało źle przegrało tylko jedno spotkanie z gospodarzem turnieju,ale było w tym spotkaniu zespołem zdecydowanie słabszym Paragwaj wyeliminował z turnieju Brazylię po rzutach karnych i jedynej porażki doznał w spotkaniu półfinałowym gdzie ich rywalem była bardzo mocna w tych rozgrywkach reprezentacja Argentyny, w tym spotkaniu faworytem bukmacherów jest ekipa z Peru, moim zdaniem Paragwaj powinie n zdobyć ten brązowy medal , tym bardziej że ma coś do udowodnienia po tak wysokiej porażce w poprzednim swoim spotkaniu , postawiłbym na under 2.5 w bramkach oraz na wygraną Paragwaju dokładnie 1 golem , myślę że może w tym spotkaniu paść wynik 0:1 , tym bardziej że jeżeli spojrzymy na poprzednie spotkania pomiędzy tymi dwoma ekipami to Paragwaj prezentuję się w nich znacznie lepiej.
⛔ 100

betlitelli 10K

betlitelli

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna -Copa America
Godzina:01:30
Spotkanie: Peru-Paragwaj
Typ: BTS i Peru
Kurs:4.75
Analiza:
Mecze o 3miejsce rzadza sie swoimi prawami, przewaznie pada w nich duzo bramek i zespoly mniejsza uwage przywiazuja do obrony, tu powinno byc podobnie Paragwaj gral odwaznie 2 razy z Argentyna i raz z Brazylia i sumie im zaaplikowal 5goli w 3meczach, strzelil tez na kazdym meczu tego turnieju i w 6ostatnich oficjalnych meczach z rzedu, powinien cos ukluc, zwlaszcza ze Peru zagra bez swojego najlepszego obroncy Zambrano. Obrona Paragwaju pokazala jednak w ostanim meczu, ze nie jest monolitem do tego dochodzi jeden dzien mniej na odpoczynek i kontuzje 2kluczowych zawodnikow Derlisa Gonzalesa i Santa Cruza i jasne staje sie, ze to Peru jest to jednak lekkim faworytem bo gra na Copa dobra pilke o czym przekonalo sie Chile meczac sie nawet w przewadze liczebnej i ma wiecej jakosci w druzynie a formie jest Guerrero 3gole na turnieju i bedzie chcial na pewno zdobyc korone krola strzelcow turnieju...
⛔ 100

black-star 54,3K

black-star

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Japonia 2
Godzina:11:00
Spotkanie: V-Varen Nagasaki - Omiya Ardija
Typ: 2
Kurs:2,20
Analiza:
Piłkarze Omiyi w poprzedniej kolejce doznali na własnym stadionie porażki (i to aż 0:2) z 9 obecnie w tabeli zespołem Verdy. Doprowadziło to do sytuacji, w której nad drugą w tabeli Iwatą mają teraz po 20 kolejkach zaledwie 4 punktową przewagę. Dodatkowo w tym przypadku zespół gości prezentuje w ostatnich pięciu spotkaniach znakomitą formę na wyjeździe, gdzie to jego piłkarze wygrali 4 ostatnie spotkania, a jedno poprzednie zremisowali. Z kolei drużyna V-Varen Nagasaki prezentuje się na własnym boisku, jak dotychczas, co najwyżej średnio wygrywając tam zaledwie 3 z 10 rozegranych spotkań, remisując 4, a przegrywając pozostałe 3 mecze. Myślę, że po pierwszej przegranej po dwunastu spotkaniach zespół gości ma teraz coś do udowodnienia, zaś forma gospodarzy w ostatnich pięciu rozegranych spotkaniach była naprawdę słaba. Typuję więc na zwycięstwo gości w tym spotkaniu.
✅ 120

makaveli23 697,2K

makaveli23

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Brazylia
Godzina: 02:50
Spotkanie: Botafogo RJ - Sampaio Correa
Typ: 2 DNB
Kurs: 7.00
Bukmacher: unibet
Analiza:
To bedzie wielka wygrana gosci okraszona wielki kursem 7.00 z zabezpieczniem w postaci zwrotu w przypadku remisu. Botafogo po wygraniu 6 meczy z rzedu zlapalo zadyszke remisujac i przegrywajac swoje ost 2 mecze wiec jest to najlepszy moment by druzyna gosci mogla tutaj cos zdzialac. Goscie zagraja zapewne na remis, choc mysle ze pokusza sie o wygraną tego meczu w zwiazku ze slaba formą gospodarzy wiedza ze jest to mozliwe. Jezeli druzyna Paysandu potrafi byc na szczycie tabeli po 9 meczach pokazuje to ze ta liga jest nieprzewidywalna i wszystko sie moze zdarzyc, wiec nie widze przeszkod zeby ten typ sie nie powiodl.
⛔ 100

realadi 241

realadi

Użytkownik
Dyscyplina; piłka nożna Brazylia
Godzina;20;00
Spotkanie; Coritiba-Joinville
Typ;1
Kurs;1,73
Bukmacher;Bet365
Analiza; jak już wczoraj wspomniałem liga Brazylijska słynie z tego że znaczna część spotkań wygrywają gospodarze,myślę że tym razem też tak będzie poniewaz po pierwsze Joinville to beniaminek fatalnie grający zarówno u siebie jak i na wyjazdach gdzie maja bilans 0-0-5 przy br. 1-9...Coritiba tez nie ma się czym chwalić bo zajmują przedostatnie miejsce po 10 kolejkach i tym samym znajduja sie tuz nad ich dzisiejszymi rywalami. Jednak mecze na swoim stadionie wychodzą zespołowi Coritiba doskonale,choc w tym sezonie jak na razie bilans 2-0-2 to gdy spojrzymy na ich domowe mecze z poprzedniego sezonu i wszystkich rozgrywek to okaże się że wygrali 20 spośród 25 pojedynków co daje naprawdę solidny wynik. Wyjazdy ekipy Joinville w zeszłym sezonie gdy grali jeszcze w niższej lidze to porażka bo z 19 spotkań wygrali 7,remisowali 3 i przegrali 9...Więc jeśli z niżej notowanymi zespołami mieli takie problemy to nie dadzą rady średniakowi pierwszoligowemu jakim jest zespół Coritiba. Brazylia to specyficzna liga i tam naprawdę ma znaczenie jesli ktoś gra na swoim stadionie,zwłaszcza gdy jest to mecz pomiędzy sąsiadującymi w tabeli ekipami to warto stawiać na gospodarzy ???? po takim kursie polecam ???? można tez spróbować HTX/FT1 po kursie 4.33 bo mimo że stawiam na gospodarzy to nie będzie to pewnie łatwy mecz :p łapcie i korzystajcie.
⛔ 100

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Dyscyplina: Kolarstwo, Tour de France etap 1
Godzina: 13:00
Spotkanie: Kto wygra 1 etap?
Typ: Tony Martin
Kurs: 2.13
Analiza:
Chyba nie będę specjalnie oryginalny typując zwycięstwo Tony&#39;ego Martina. W moich oczach Niemiec wciąż jest najlepszym specjalistą w jeździe indywidualnej na czas na świecie. Jego główni rywale to Tom Dumoulin, Fabian Cancellara oraz Adrian Malori. Jednak tak naprawdę w moich oczach groźny będzie jedynie Holender. Włoch specjalizuje się zwykle w dłuższych czasówkach pod koniec wyścigu. Cancellara w Tour de Suisse wypadł bardzo słabo. Szukał formy przed Tour de France, ale czy ją znajdzie w takim wymiarze by zagrozić Tony&#39;emu - wątpię. No i w końcu Dumoulin. Startuje przed własną publicznością, świetnie wypadł w Szwajcarii. Trasę w Utrechcie na pewno zna doskonale. Jednak to co mi zaimponowało to fakt, że na prezentacji Tony Martin podkreślił, iż także już zapoznał się z trasą 1 etapu w przeciwieństwie do reszty drużyny. To tylko pokazuje motywację Niemca oraz stopień jego profesjonalizmu. Jeśli dodamy do tego jego umiejętności oraz fakt, że będzie to jedyny etap indywidualnej jazdy na czas to jestem pewien, iż Tony pójdzie w trupa i o jedną, dwie lub może i dziesięć sekund będzie lepszy od konkurencji (notabene na prezentacji Niemiec wyglądał na niebywale wycieniowanego).
⛔ 100

ciku182 182

ciku182

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka - Liga Europejska
Godzina: 16:00
Spotkanie: Dania - Polska
Typ: DW 0:3
Kurs: 2.62
Analiza:
Dzisiaj rozpoczynamy rozgrywki Ligi Europejskiej. Jak wszystkim chociaż trochę &quot;siedzącym&quot; w siatkówce wiadomo, że Polska będzie grała (jak narazie) kadrą B ponieważ kadra A jest zajęta przygotowywaniem się na Final Six Ligi Światowej, do którego awans wywalczyliśmy sobie niespełna godzinę temu. Pisząc kadra B wcale nie uważam że jest to gorszy zespół. Faktem jest iż bazuje on na młodych zawodnikach takich jak Śliwka, Szalpuk, którzy rozwijają się w niesamowitym tępie. Jest też parę znanych nazwisk znanych fanów piłki siatkowej takie jak Kosok czy też Dryja.
To tyle o ogólnym opisie naszej reprezentacji. Jeżeli chodzi o Danię, nigdy nie byli i póki co w najbliższej dekadzie też nie będą należeć do czołówki światowej, mówiąc czołówki biorę pod uwagę również zespoły takie jak Holandia, Belgia czy też Portugalia. Średnia wzrostu bardzo mierna, brak jakichkolwiek zagrań technicznych, raczej rozwiązania siłowe. Bardzo słabiutkie przyjęcie zagrywek flotowych. Patrząc na niektóre z ostatnich występów można też zauważyć że zakrawa o cud żeby znaleźć spotkanie w którym duńczycy urwali chociaż 1 seta drużynie przeciwnej.
Dodatkową motywacją musi być przegrany półfinał i mecz o 3 miejsce na Igrzyskach Europejskich w Baku, myślę że szczególnie młode ambicje zostały tutaj poruszone i to właśnie oni poprowadzą nas dzisiaj do pewnego zwycięstwa.
✅ 162

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
⚽ Copa America :!:
22:00
Chile - Argentyna
Over 0,5 goals Chile
@ 1,46 Unibet !
Finał zacząć czas. Jako to, że jestem ogromnym fanem Chile to wiadomo, że w tym meczu najlepiej byłoby dla mnie żeby puchar zdobyli zawodnicy Chilijscy. Jednakże tu będą i schody, aby z tego były owoce. Dlaczego? Dlatego, że po drugiej stronie Argentyna. Ekipa niezwykle mocna, mająca ogromny potencjał w ataku, ale i tutaj grają w kratkę bo ich mecze nie mają takiego ogromnego polotu. Mimo, że ostatni mecz to był pogrom w którym pokazali jasno, że w finale mogą również się pobawić. Nie miej jednak Chile to nie chłopcy do bicia i grając na swoich śmieciach dołożą wszelkich starań żeby ukuć jakaś brameczkę. Chile w tym turnieju grają bardzo solidnie, jeden remis z Meksykiem reszta samych wygranych. Natomiast Argentyna już musiała się męczyć z Kolumbią w karnych żeby awansować do półfinału. Więc jakby nie patrzeć Chile tutaj też będą mieli szansę by wygrać Copa. Jeszcze na swoim terenie. Coś pięknego. Kapitalne mecze rozgrywa Vargas, ostatnia bramka z Peru - czysta maestria. Nie sądzę aby trener w takim meczu zdjął go w drugiej połowie pod koniec meczu. Sanchez gra wszystkie minuty, a na razie tylko jedna bramka na jego koncie i do tego taka z przypadku. Messi też taka sama sytuacja, jedna bramka po karnym. Możliwe że w finale odpali bo to wiadomo jakiej klasy zawodnik. Ponadto, Chile to ekipa która nie boi się nikogo i nie będzie się tu płaszczyć. Zrobić robotę zrobią, bo nie wierzę żeby taka silna ekipa spoczywała na laurach. Bramka jak najbardziej jest w ich zasięgu. Defensywa Argentyny też to najlepszych nie należy.. Kurs może nie jakiś super, ale do jakiegoś dubelka jak znalazł.
⛔ 100

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny, kobiety, Wimbledon
Spotkanie: Timea Bacsinszky - Sabine Lisicki
Typ: 1
Kurs: 2,10
Godzina: 14:00
Taki kurs też wygląda interesująco jeżeli weźmiemy fakt, że Sabine Lisicki gra jutro z dwoma rywalkami równocześnie, pierwsza nazywa się Timea druga siatka. Sabine Lisicki jest jak kość do gry, koło fortuny, Totolotek, itp. Nigdy nie wiadomo z kim przegra i kiedy. Nie typuje tego spotkania oczywiście licząc na fuksa i koszmarny dzień Sabiny. Ten typ opieram głównie na rewelacyjnej Szwajcarce, która gra chyba sezon życia. Jak przegrywa to z kimś rewelacyjnym. Licząc od Madrytu przegrała tylko trzy razy. Czyli na przestrzeni dwóch miesięcy. Przegrała z Maria Sharapova, Daria Garvilova i Serena Williams. Wszystkie mecze po walce, z tego z Serena po trzech setach. Daria Garvilova któa ograła Timea w Rzymie zagrała rewelacyjny turniej zachodząc do ćwierćfinału. Pomijając już achy i ochy z mojej strony na temat Szwajcarki uważam, że na nawierzchni trawiastej gra w tej chwili lepiej od Sabiny. Pierwsze podanie nie schodzi poniżej 87% skuteczności. Popełnia mniej błędów podwójnych niż Niemka a to na pewno dobry prognostyk. Uważam jednak że najważniejszy punkt programu to waleczność Szwajcarki i forma. Niemka zostanie wyprowadzona z równowagi jak piłki będą za często wracać na jej stronę. Sabina to wiecznie gotujący się czajnik. Trzy strzały i ma być punkt albo strata. Ona nie umie i nie lubi czekać. Długie wymiany zdarzają się u niej ale tylko zdarzają. Niemka gra fazami. 3 gemy szybko wygrać, najlepiej na stojąco i asami, następnie 3 gemy przegrać z tego jeden przez same błędy podwójne. Szwajcarka jest bardziej konsekwentna niż Sabina. Rzecz jasna siła uderzeń i serwis grają na korzyść Sabiny. W końcu Sabina kiedyś doszła tutaj do finału. Wszystko to jednak historia. Timea może być czarnym koniem tego turnieju. Uważam, że stać ją na zwycięstwo, chociaż nie ukrywam dużo tutaj zależy od Sabiny. Niemka zagrała dobry turniej w Birmingham. Każde jej spotkanie wygrane jednak było wyrównane. W Londynie męczyła się z beznadziejną Gajdosova która wszystko bije na auty a potem z Amerykanka grała na trzy sety. Jak tu nie grać trzech setów jak drugie podanie oscyluje na wysokości 34%. Return 39%. Oznacza to, że Niemka standardowo strzelała. Część weszła, zdecydowana większośc nie weszła. Dzisiaj rywalka bardziej wymagająca niż Ch.McHale. 3 sety mogą nie wystarczyć Niemce. Kurs atrakcyjny chociaż należy pamiętać, że mecz wyrównany będzie, zwłaszcza że Sabine broni tutaj punktów za ćwierćfinał z ubiegłego roku. Tmea obroniła wszystkie za drugą rundę z ubiegłego roku.
✅ 110

Otrzymane punkty reputacji: +10
5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka nożna, Copa America
Typ: Argentyna strzeli gola w obu połowach
Kurs: 3,40
Analiza: Będzie to finał Copa America. Skład finału nie jest niespodzianką, bo są to dwie najlepsze reprezentacje tego turnieju i obie w pełni zasłużyły na to, by w tym wielkim finale się znaleźć. Po odpadnięciu Brazylii ten finał był już właściwie niemal pewny. Przed meczem z Paragwajem niektórzy zarzucali Argentynie zbyt zachowawczą grę. Być może Argentyna wzięła te uwagi do siebie, gdyż z Paragwajem zagrali wspaniały mecz. Wynik 6:1 dla Argentyny budzi podziw. Już w pierwszej połowie Argentyna strzeliła dwie bramki. Potem na początku drugiej połowy dołożyła kolejne dwie roztrzygając losy meczu, a potem jeszcze dwie. Ich gra była piękna, cała drużyna doskonale ze sobą współpracowała i bez problemu poradzili sobie z obroną Paragwaju. Chile ma wiele atutów, ale obrona do nich raczej nie należy. Grają oni zbyt ofensywnie, a taka taktyka z tak dysponowaną Argentyną nie daje wielkich nadziei. Z drugiej strony co innego ma grać Chile, skoro taki jest ich styl gry. Jak się cofną do obrony, dadzą się zdominować, to też na dobre im to nie wyjdzie. To powinien być dobry mecz. Dwa ostatnie mecze wygrała Argentyna strzelając w sumie sześć goli, a w jednym z nich zdobyli bramki w obu połowach.
⛔ 100

louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Na wstępie słów kilka do moderatorów a w szczególności PSOTNICKA ;
Bardzo dziękuję za korektę w sprawie meczu Erani - Krunic odszczekuję! rzeczywiście
bawimy się FAIR!!!!SZACUN.
a i BRAWO STUART BINGHAM!!!!(o którym pisałeś &quot;TRAFNIE&quot; na kilka dni przed tym jak został mistrzem świata.)

Tenis WTA Wimbledon
spotkanie : M.Keys - Maria T.
godzina : planowo 14.30
Typ zw T.Maria
kurs 4.55
pinnacle
Dzisiaj swoją analizę wyjątkowo zacznę od motta:
W SPORCIE JESTEŚ TYLE WART ILE TWÓJ OSTATNI MECZ!!!!
I dziś na tapetę wezmę dwie panie których poprzednie mecze miałem okazję obstawiać i oglądać!Dodam że oba obstawiłem źle ale jakoś udało mi się wybrnąć z błędów na LIVIE!
Dzieki temu że w obu meczach było dużo dramaturgi i punktów zwrotnych udało mi się nawet zaliczyć mały plus który postawię dzisiaj na Niemkę , choć nie ukrywam że jest to typ dość ryzykowny ale kurs 4,55 na jej zwycięstwo jest mocno przeszacowany.
Jesli chodzi o ścisłość oglądałem przed ostatni mecz Madison Keys - przeciw Stefanie Vögele w którym faworyzowana Amerykanka omal nie odniosła porażki , przegrała pierwszego seta w Tiebreacku , wygrała drugiego , a w trzecim była już przełamana i od porażki uchronił ją zmierzch bo Panie dokańczały mecz na drugi dzień.W tym meczu Madison zagrał miernie , popełniła mnóstwo błedów , brakowało regularności , wykończenia , precyzji cierpliwości i jeszcze tego czegoś co trudno jest określić słowami.
Madison znana jest ze swojej chimeryczności i potrafi dzień po dniu zagrać dwa mecze na kompletnie różnym poziomie.
Poprzedni mecz Niemki z Chińską tenisistką Duan Yingying ( i tę pannę polecam wszystkim zapamietać) również oglądałem i był to znakomity mecz w wykonaniu obu pań , rozstrzygnęła go na swoją korzyść Niemka po dwóch godzinach i kwadransie wynikiem
2:1 1:6 6:2 10:8 .
I tutaj o grze Niemki zwłaszcza w drugim i ostatnim secie mogę mówić tylko w samych superlatywach !W pierwszym secie nie znalazła recepty na mocną ofensywę Chinki , w drugim sama zaatakowała i udało się a w trzecim wróciła do meczu po przełamaniu , a potem wygrała 18-gemowego seta!Tatjan w tym meczu zagrała wyśmienicie , znakomicie serwowała , grała przy siatce , rozciągała a przede wszystkim zagrała wprost genialnie w obronie , wytrzymywała długie wymiany i broniła się 2 metry za linią końcową i 95% piłek wracało na drugą stronę , naprawdę zaimponowała mi wielce!Bardzo precyzyjna Chinka opadała już z sił pod koniec meczu i wreszcie opadła całkiem , a Niemka miała niespożyte wprost siły , w obronie dobiegała i odbierała niemal wszystko , a w swoich gemach serwisowych atakowała i brała inicjatywę w swoje ręce.Jedno mnie bardzo zdziwiło że Chinka mając Tatjanę broniącą się 2 metry za linią nie zagrała ani jednego skrótu ,
drop-shota po prostu zero.Tego ewidentnie zabrakło w grze bardzo utalentowanej i mającej świetne warunki fizyczne Duan.
Reasumując Keys gra trochę podobnie do Duan , również lubi obchodzić bakhand i walić mocno z forhandu ale jest dużo mniej regularna , na pewno dużo mniej cierpliwa , szybko się frustruje i ma duże wahania na przestrzeni meczu , potrafi zdobywać jak i tracić seriami.Madison jest dzisiaj faworytką ale Tatiana o ile zagra na poziomie tego ostatniego meczu z Duan ma spore szanse oddnieść kolejne zwycięstwo.I tak obstawiam za spokojną stawkę , za większą chyba się zdecyduję na T.Maria +1,5 seta również smaczny
kurs 2.27 w pinnacle.
Na koniec odradzam komukolwiek stawianie na Casey Delacqua przeciw Radwańskiej
bo różne głosy się tutaj już pojawiły : to mżonka Agnieszka nie pozostawi dzisiaj cienia wątpliwości
jesli już szukać jakiś sęsacji u pań to w meczach Muguruzza - Kerber , Wozniacki - Giorgi
i Lisicki - Bacsinszky
nie zdziwił bym się też gdyby dziś młodsza Pliskova pogoniła Nicolescu.
⛔ 100

winston_smith 64

winston_smith

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, MŚ Kobiet
Spotkanie: Niemcy - Anglia
Typ: 1 (-2 HA)
Kurs: 3,70
Zwracałem już uwagę, że jakoś łatwiej przewidzieć jaki wynik padnie na tym mundialu niż w Copa America. Finał będzie kopią sprzed 4 lat. Ale dzisiaj skupiam się na meczu o brązowy medal. Dla Brytyjek to całkiem niezły wynik. Chyba nikt nie typował, że dojdą tutaj tak wysoko, mało tego niewiele zabrakło im do finału ... przypominam o samobójczym golu w 92 minucie meczu z Japonią. Z drugiej strony mamy Niemki, dla których finał B to oczywista porażka. Gdyby niezawodna Sasic wykorzystała rzut karny przeciwko USA, to wynik mógłby wyglądać inaczej. Tymczasem jest jak jest i obu ekipom pozostał finał pocieszenia. Upatruję zdecydowanego faworyta w ekipie Niemieckiej. Jeżeli spojrzeć na statystyki H2H zauważymy, że Niemki zdecydowanie przeważają w meczach bezpośrednich, zazwyczaj wygrywając je różnicą ok. 3 bramek. Oczywiście, trzeba brać pod uwagę, że Brytyjki grają tutaj świetne mecze (no może nie licząc tego z Francją, choć przegrały tam tylko jednym golem), więc różnie może być. Moim zdaniem podrażnione Niemki wygrają ten mecz wysoko.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom